Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz #56474624 #12599 üzenetére
Az a baj, hogy pl. a "nem jönnek át érzelmek a polkon" erőteljesen szubjektív. Ha valaki rosszabb hangfalak után hallgatja meg, akkor lehet, hogy lef*ssa a bokáját.
eclipse006: én nem mondanék semmit két hangfal közti különbségről addig amíg nem hallottam őket egymás mellett
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
törölt tag
válasz AMDFan #12602 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem szubjektív a dolog.
Egy elborult Sosztakovicsot hallgatva sohasem tudott olyan hangulatba SEM hozni, amire még az alap sennheiser fülhallgatóm is képes, de igazából egy jóval gyengébb hangfal is. A magastúltengés az oka a dolognak. A legdepresszívebb zenék is komolytalanul hangoztak/hangoznak a polkból. Nem lehet elmerülni a zenében, mert hiperaktív a hangfal, nagyon nem érzelmes, nem kifinomult előadóművész.Azt elhiszem, hogy annak, aki már csak mondjuk erősen korlátozottan hallja a magasakat, annak jobb a helyzet, egészséges hallással azonban egyértelmű. Pedig eléggé beleélem magam a zenékbe mindig (filmekbe is sokszor, bár nem vagyok nagy filmes), nyilván hangulatfüggő is, mennyire hat. Maradjunk annyiban, hogy a mostani rendszerem a jó hangulatomat is el tudja rontani, ha olyan zenét teszek be. A polknál meg még a rosszra sem igazán lehetett rákontrázni. Ha valamiért, hát önmagában ezért már megérte a csere.
Két és fél évig volt polkom, tudom miről beszélek. Se CD-ről, se LP-ről nem jött át igazán érzelem. Pedig nagyon érzékeny vagyok a zenére. De ha valami nem zenél, hanem erőlködik?[ Szerkesztve ]
-
multiplikato
tag
Szervusztok!
Az a gondom, hogy az erősítőm input selectora kontaktos. A kontakt spré már nem nagyon használ neki. A jobb oldal, csak akkor szól, ha két állás közé rakom, és egy fogvájóval kitámasztom, hogy ne kapcsoljon át másik forrásra. Ez kezd egy kicsit macerás lenni.
Meg lehet ezt házilag bütykölni? Mi a hivatalos neve ennek a kütyünek, ami a NYÁK-on van?
Javítása mennyibe kerülhet? Tippek? -
KenKO
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Új vagyok még ebben a Hifi témában és kéne egy kis segítség, hogy egy Denon pma-425r -hez milyen hangfalakat ajánlotok?
Zenehallgatásra kellenének és a mélyebb teltebb hangokat szeretem. 3 utas hangfalakat képzeltem eddig, de várom a javaslatokat.
Kb 40-50em lenne rá, ha esetleg tudtok ezalatt is valami normálisat akkor azt is megköszönném.
Azt kihagytam, hogy használt hangfalak is érdekelnek.Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
válasz multiplikato #12607 üzenetére
Milyen erősítőről van szó? Van két végpontja a selectornak, vagy lehet tekerni akármeddig?
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
multiplikato
tag
válasz eclipse006 #12610 üzenetére
Kenwood ka-550d (aux, tuner, cd, phono, a sorrend, ha erre gondoltál a végpont alatt)
-
eclipse006
őstag
válasz multiplikato #12612 üzenetére
Tehát van két végpontja, nem digitális bemenet választó. Ezt akartam tudni. Esetleg jó lenne ha találnál egy típusszámot a selectoron, mert akkor megtudnánk nézni, hogy lehet-e kapni ilyet.
-
KenKO
csendes tag
Köszi KMT! Tudom nem könnyű másnak ajánlani,mert mindenkinek más tetszik hangzásban, de kiindulópontnak tökéletes amiket ajánlottál,mert így tudok szűkíteni,hogy miket kéne meghallgatni.
schawo - egy 25 m2 -es szobába kellenének.
Szívesen várok még további ajánlásokat, tanácsokat nem akarom elkapkodni a vásárlást.
-
eclipse006
őstag
Itt van egy Arcus TM66, vagy Canton Ergo 70 DC, vagy Tannoy Jupiter 303
Érdemes ezeket is megfülelni, ha van rá mód.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy érted, hogy a belinkeltek közül mindenkihez/nagy részéhez elmész majd meghallgatni?
Ha nagybp-i vagy, akkor mindenképp ajánlom, hogy menj el hifis (házimozis) boltokba hallgatózni, már csak amiatt is érdemes, hogy feltérképezd az ingerküszöbödet, de a lényeg a tapasztalaton van, legyen némi összehasonlítási alapod, valami viszonyítási pont. Persze nem írtad, hogy nincs ilyen, csak feltételezem.
Egyébként tényleg nem egyszerű az ajánlás, kinek mi ugye a jó mély, már itt nem egyszerű. Meg erősítő függő is, mit hoz ki az adott hangfalból (cd-lejátszótól is függ, kábeltől is függ). Ha mész is majd hallgatózni a linkelt használtakat, mindenképp vidd a saját erősítődet szerintem. -
Cleinor
tag
válasz eclipse006 #12563 üzenetére
Sziasztok!!!
No hát nem lacafacáztam, megvettem a quadralt-tannoy közép/méllyel-
Ideiglenesen kölcsön kaptam haverom hifijét hogy megfülelhessem, tesztelhessem.
Eddigi 4 órás folyamatos zenehallgatás után a tapasztalatok:
Gyönyörű magas, tényleg tiszta és erőteljes, nem bántó. Tökéletes.
Érezhető középtartomány, bár mintha éreznék egy lukat, de még nem végleges a rendszer/Csütörtökön veszek erősítőt,holnap jön hozzám haverom Denon sztereo erősítője/Mély. Nah ez érdekes, 16 centishez képest döbbenetes mélye van. Pontos, picit pattogós, de pl Rammstein Rosenrot-ban is gyönyörűen alá tud nyúlni, s trance mixben is erőseljes a jelenléte.
Azért érdekes mert ügye ez egy módosított hangfal, látni a reflexlikon is. Ha benézek a szigetelést látom, mintha nem is járna a levegő, de mégis olyan mélyre nyúl le mint egy reflex, s ami a legfurcsább hogy nem érzek eddigi zenéken púpot, de ezt azért nem hiszem el, holnap kimérem szépen
Tannoybak a jupiter szériájában eddig sem csalódtam, de most így etalon számomra.
Maga a doboz is eléggé jó állapotban van, minőségi szerelésnek néz ki a tannoy beszerelése is, mert faragni kellett a dobozon, de tényleg nem látni.
Úgyhogy összességében ez egy eszméletlen jó vétel volt, ma zene mellett alszom
Csütörtökön megyek az erősítőért. Sikerült egy Harman/Kardont találni, HK 620. Ismerősömnek van és agyon dicsérte plusz külföldi oldalakon is dicsérik.
Logitech Z-2300hoz képes már most sokkal jobb a rendszer, azt vásárlás után 1 héttel eladtam, mert nagyon nem bírtam hallgatni... Jó hozzáteszem hogy elkövettem azt a hibát hogy kocsimban hazafele zenét hallgattam és úgy hallgattam meg a logit. Kocsimban mégiscsak full Clarion van
Köszönöm az eddigi segítséget, és a remek javaslatot. Írok még részletes beszámolót ha fejlemény van
"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat ugyan az. Gyakorlatilag nem..."
-
DDL
őstag
válasz multiplikato #12607 üzenetére
Ilyet legfeljebb szervizben kapsz. Jackley kapcsoló + vezetékek...
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
DDL
őstag
Megint nem nézitek a vaterát MISSION 770.
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
-
donzoli
aktív tag
valaki tudja, hogy az Electro_Cord -os tűzálló kábelek árát honnan lehet megtudni, mert én nem találom a weboldalukon..
-
eclipse006
őstag
-
eclipse006
őstag
Közben keresgéltem a hangfalam után, és találtam a belsőről képet és azt vettem észre, hogy a mély hangszórónál is van egy kondi, ami a hangfalaimból hiányoznak. Eddig nem tudtam erről, fel sem tűnt. Érdemes lenne szerintetek kipótólni, azonos paraméterű kondenzátorral, vagy ne foglalkozzak vele. Az a baj, hogy sajnos a paramétereiről nem tudok semmit. Itt egy kép egyébként, ott a mély hangszórónál van egy ezüst kondi, az hiányzik az enyéből... Még egy másik kép ahol jobban látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Cleinor
tag
válasz eclipse006 #12625 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
Otthon leszek lefényképezem alaposan.
Üdv,
M"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat ugyan az. Gyakorlatilag nem..."
-
KMT
addikt
válasz eclipse006 #12629 üzenetére
Honnan tudod, hogy melyik az eredeti állapot?
Egyébként ha nincs kondi a mélyközép előtt, akkor max elsőrendű váltó van előtte. Mérés nélkül ne vágj bele, nem sok értelme lenne.
-
eclipse006
őstag
Onnan sejtem, hogy ugyanaz a régi kondi van a mély-közép előtt mint amilyenek a magas sugárzó előtt vannak. Az enyémbe is minden ugyanígy van. Illetve több forrást is néztem képekkel, és mindegyiken van kondi a mély-közép előtt. Egyelőre így marad, de egy kicsit foglalkoztat a dolog. Jó lenne ha tudnám, a paramétereit a kondinak, illetve a többi alkatrésznek.
-
csonti07
tag
Helló.
harman/kardon hk670-hez [link] ennél jobb alternatíva 50-ig?
főleg hip-hop-ra rap-re.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz csonti07 #12644 üzenetére
Épp néztem múltkor egyik használtcikk boltban, az eladó ránézett a fickóra, az mondta is, miket hallgat, a heybrook, B&W, JPW, de még az ott lévő régi Polk is alapból ugrott, nem ajánlotta, helyette valami (olcsóbb) 3-utas állót: a fickó meghallgatta, és tetszett neki. A felsorolt hangfalak meg így remélhetőleg jó helyre kerülnek. Abszolút megértettem a dolgot.
-
csonti07
tag
értem én ezt amit mondtok, csak a zenei ízlés változhat lehet h 2 év múlva csak mit tom én jazz-t fogok majd hallgatni szóval ez nem állandó.
komolyabb cuccra meg vastagabb pénztárca is kell sztem. hiába hallgatsz komolyabb műfajt ha nincs pénzed a megfelelő rendszerre.
egybként sztem amit én venni készülök azért nem egy b&w szal, erről felesleges is beszélni sztem, ha van rá pénze az embernek akkor vegyen ennyi.a "jó helyre" kerülés meg sztem háát az eladónak nem aza célja h az olcsóbbat vegyed meg, ami neki van az úgyis a legjobb és ezt kell venned. azt azért ne állítsd h bemegy egy gyerek h 3milka-ért akar hangfalat Bódi Gusztira és erre azt mondja az eladó h nene normális?
persze olyan drágát áhh pazarlás, inkább ezta 20000ft-osat eza jó arra.[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz #56474624 #12645 üzenetére
Ez azért szűklátókörűség szvsz. Én zeneileg mindenevő vagyok, és bizony egy jobb hangfalon szebben szól a rap is, hiszen az emberi beszédhangot élethűbben adja elő. Az előfordulhat, hogy mondjuk a feszesebb pontosabb és színezetlenebb hangzás miatt, egy olyasvalaki aki még nem hallott jó rendszert azt fogja mondani, hogy "hát ez szar semmi mélye nincs" vagy hasonló hülyeséget, de ettől függetlenül olyan nincs, hogy "pazarlás" jobb hangfalat venni, ha az ember ilyen meg olyan zenét hallgat.
szerk: egyébként ha van egy jó cucca az embernek, akkor az alakítja majd az ízlését, és elkezd más zenéket is hallgatni, mert észreveszi más stílusokban is a maguk szépségét.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz csonti07 #12649 üzenetére
Nem tudom, nem ismerem a Proera-t. Az esélyes, hogy az elhelyezéssel meg a hallgatási pozícióval kell majd variálnod. Nem tudom, hogy eddig min hallgattál zenét, de ne várj olyan hangzást mint egy PC-s mélynyomós szettől. Szokj rá arra, hogy equalizer és mindenféle hangzásjavító OFF, és hallgasd a zenét. Lehet, hogy elsőre furcsa lesz, vagy túl száraznak, laposnak fogod hallani, de később rájössz, hogy jobb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Xbox Series X|S
- Vallás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- alza vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 5 Pro teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest