Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
24 000 dollár?
Akinek ilyenre telik, az miért nem tart saját zenekar(oka)t ennyi erővel?
Amúgy ilyen céget én is működtetnék. Végülis csak pár kavicsot kell begyűjteni, aztán kell valami jó marketingszöveg, egy bemutatóterem, egy meggyőző eladó, oszt várni a palimadarakat. Ha évente párszor bejön, az is jó mellékesnek.
A legjobb nem is a pénz lenne benne, hanem a poén része, hogy vannak emberek, akik megveszik: "ááá, igen, hallom, mekkora különbség, most megnyílt a tér!".
Betegre röhögném magam.[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
Sziasztok ismét!
Állványt fogok csinálni KEF C3 alá. Mindenhol 60-asat látok. Van ennek valami tudományos magyarázata, és hogy miért ne 72esre csináljam? -
törölt tag
Na végre rászántam magam, és megnéztem jobban, mit tud most a rendszerem LP-n. Előszöris az RIAA korrektorról: szerintem összességében nem jobb. Dinamikában én hiányosnak érzem, jól fel kell tekernem a hangerőt, és még akkor sincs igazán dinamika. Azon kívül valamelyest jobban összemossa a dolgokat, kevésbé precíz. Előnye, hogy hallgathatóbb (de laposabb is a hangja). A Bese-féle picit talán nyersebb, mint az ildomos lenne (jövő héten, ha lesz időm, megyek is lecseréltetni), de szerintem mindennek ellenére nem egy rossz darab, pontosabb, jobb a felbontása, és a többi.
Egyébként megtaláltam az erősítőmben lévő phono frekvencia görbéjét[link] (ez a PAT-4 előerősítőé, de ugyanaz van az enyémben is elvileg), azért láttam már ennél laposabbat.Egyébként pedig az LP hangját most csak távolabbinak érzem a CD-től.
Most hogy jóval kiegyenlítettebb lett összességében a rendszerem, egyre idegesítőbb egy olyan elem a láncban, ami távol áll a neutrálistól. Márpedig az ortofon vms hangszedő igen távol áll.A CD-t öröm hallgatni, az LP-t pedig nem. Nem gondoltam, hogy valaha ezt fogom mondani, de pillanatnyilag ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
Találtam egy új szoba díszt
belseje felülről
és oldalról
mechanika
tápegység
dolby panelek
és a kapcsolási rajzAz első 3 kép saját, a többi innen.
Már csak meg kéne szépen tisztítani, meg valahogy működésre bírni, mert sajnos nem működik
S
[ Szerkesztve ]
# ANTAL Tuning #
-
törölt tag
Így is kedvem lenne.
Ha már Shure, múltkoriban ajánlották nekem tőlük az M97-est, állítólag az elég jó. Hát kíváncsi lennék. Mert ami most van, az sehol nincs. Se felbontás, se szépség, se tér, se jelenlétérzet, és még fáraszt is (mindez a cd-hez képest, de a lemaradás hatalmas).
-
L4D1K
őstag
Még megálmodom hogy mint lesz. Annyit sajnos tudok, hogy volt már próba a javítására, de mivel nem tudom hogy anno fater kinek vitte el, és hogy pontosan mire nem jutottak az rejtély. Gondolom első körben azt kéne megnéznem hogy minden mozgó alkatrész, motor, szíjak stb működnek e. Ezek hiányában nagyon neki sem érdemes fognom, bár ha jól olvastam akkor ez egy elég elterjedt modell volt vmikor a 70es évek végén (akkor 8ezer forint volt, jesszus) és talán könnyebben is találhatok 1-2 alkatrészt.
# ANTAL Tuning #
-
törölt tag
Szükséghelyzetben a kisebbik rosszt választottad.
Áá, ezeket a dőlt betűs utolsó soraidat automatikusan aláírásnak észlelem, és nem veszem figyelembe, csak második-harmadik olvasásra.
Egyébként ez az, amiben nem vagyok biztos, mert volt még jó pár hangszedő ott, de nyilván nem lehet beszereltetni (ha be szabad egyáltalán) ott helyben mindet, aztán összevetni őket. Egy hangszedő esetében nem megy olyan könnyen, ha meg nem normálisan szereljük, állítjuk be, akkor nem ér az egész semmit.
A másik baj, hogy mások véleménye alapján sem egyszerű tájékozódni, legalábbis eddig nem nagyon ment.
Most is olvastam, hogy AT95 "természetes hangú". De mihez képest, mennyire (nyilván annyira nagyon azért nem)? Szóval ez nem mond sokat.[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
válasz #56474624 #11918 üzenetére
Most is olvastam, hogy AT95 "természetes hangú". De mihez képest, mennyire (nyilván annyira nagyon azért nem)? Szóval ez nem mond sokat
Az adott árkategoriában / jelenleg 10 k/, talán nem véletlenül szereltek vele több márkát is.
Aránylag semleges kiegyenlitett hangkép, és ami a lényeg, hogy hivatalosan,számkával,dobozolva megkapod ennyiért,nem kell a tű állapota miatt izgulnod.Ellenben, sok hangszedő esetében,érdemes a tűnyomás mértékén változtatni,és azonos hangszedő esetében, jelentősen más hangképet érhetsz el.
-
BlackV
őstag
válasz #56474624 #11908 üzenetére
Igen végül nem a Tannoyt vettem meg, hanem ezt. Nekem nagyon tetszik a hangzása ebben a kis szobában, különösen szimfonikus komolyzenéknél, hozzátenném nincs sok tapasztalatom.
Már csak hangkártya kell, meg kábelek. (Meg állvány, de az meg készül, köszönöm KMT-nek az instrukciót.) -
törölt tag
válasz BlackV #11922 üzenetére
Nem ismerem, csak olvastam róla. 50 ezer Ft-ért újonnan valószínű nem vettél volna jobbat, de szinte biztos, hogy sok drágább doboz között is lehet találni lényegesen rosszabbat (pl. olcsóbb 3-utas dobozok), mellé aligha fogtál tehát. Meg valahol el kell kezdeni. Én a polknak is rengeteget köszönhetek, hogy finomodott a hallásom (hétköznapi helyzetekben is tapasztaltam, hogy "többet" hallok), és aztán érdemleges előrelépést tudtam tenni. Üdv az audiofil őrültek klubjában!
Ebit:
Rendben, lehet majd élek a lehetőséggel, bár most le kell állnom az "audiobuzulással" jó két hónapig, mert kezdődik a hajtás. -
törölt tag
Nem bírtam ki, és kipróbáltam az itthon elfekvőben lévő tűzálló kábelemet. A különbség most sokkal nagyobb. És nem a tűzálló (2x1.5-ös) javára. Kb. annyit romlik a hang, mintha visszacseréltem volna az erősítőmet az előzőre (és ez nem igazán túlzás, sőt talán még rosszabb a zene élvezhetősége tekintetében).
A mély több valamivel, de ennyi. Nincs meg a felbontás, a levegősség, érzelmek, a hangzás "koszos", sokkal kevésbé tiszta, zavaros az egész.
És akkor hogy milyen kábel alázta le így: egy sima (talán 100-200 Ft/m?) 2x1.5 mm2-es ezüst-réz. Ezek után ha cat7-ből alkotok majd valamit, kíváncsi leszek a végeredményre, elvileg az jó magasban. Érdekes kis teszt volt, nem számítottam ekkora különbségre.Ebit: Úgy látom, most te, 50 másodperccel.
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
válasz #56474624 #11923 üzenetére
40ért vettem, extra akcióban. De a lényeg, hogy én csodálatosnak hallom, nagy örömömet lelem benne, meg az erősítődben is persze.
Szerinted/szerintetek érdemes stúdió hangkártyára pénzt kiadni, vagy nem fogok óriási különbséget hallani a mostani integrálthoz képest? [(ez az alaplapom]Még egy kérdés, hangfalkábelből tudsz/tudtok valamit ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
válasz BlackV #11926 üzenetére
De a lényeg, hogy én csodálatosnak hallom, nagy örömömet lelem benne, meg az erősítődben is persze.
A hangsúly itt van, szerintem egy kb 20 k kártya illeszkedik a rendszeredbe.
Hangfalkábelt nehéz mindenki számára egyértelmúen jót ajánlani. érdemes az otthon feltalálhatóakkal,azonos hosszúságban kisérletezni
-
törölt tag
válasz BlackV #11926 üzenetére
Az én erősítőmben?
Egyébként semmit nem merek ajánlani hangfalkábel ügyben, jelenleg én is egy tök alap 2x1.5-ös kábelt használok, ami ebben a rendszerben a sokak által favorizált tűzállót megeszi reggelire. Míg mondjuk a nad-polk rendszernél annyit észleltem, hogy kevesebb a magas (ez jól is jött bizonyos tekintetben), több a mély, és ez sokáig jó volt, aztán egy idő után csak a mélyközépre használtam tűzállót, a magasakra meg ezt a réz-ezüstöt, amit most is. Utána meg az a felállás tetszett jobban, bár hátránya is volt. Szóval rendszerfüggő a dolog. Sajnos próbálkozni kell. Ha gondolod, a tűzállót (2x2 m hosszúra jön ki) odaadhatom (egyébként is van még itthon valahol elfekvőben, hiszen kettősen volt bekötve a polknál) ingyen, hogy bekösd a mélyközépre, oda megfelelő lehet. (Írj privit, ha érdekel; egyébként borároson tudnánk találkozni kedden du. hat körül)
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
válasz #56474624 #11929 üzenetére
"Ha gondolod, a tűzállót odaadhatom ingyen"
Ez fix, vagy lehet belőle alkudni esetleg valamennyit?
Single kötést szeretnék, undorodom a kábeldzsungeltől. Ha úgy is jó lesz nekem az a kábel, a mostani 100 forintos helyett, akkor azt megköszönöm. Kettős kötés be**arok. Nem akartam én ennyire belefolyni ebbe. Nincs itt valami leírás "kezdőknek HI-FI-ről", mint a CPU tuning fórumon? Mert egy kicsit úgy érzem magam, mint egy kondás aki sáros gumicsizmával odaült az urak asztalához..
-
törölt tag
válasz BlackV #11930 üzenetére
Hát ha már úgyis tűzállót kötnél be, ami ugye merev rézkábel, és nem túl esztétikus, akkor szerintem a jobb hangzás érdekében nyugodtan alkalmazhatod a kettős kábelezést. Nem bonyolult dolog kettősen bekötni, csak a hangfalnál ki kell venni a csatlakozónál lévő átkötő elemet, és mind a négy csatlakozót használod. Az erősítőnél pedig egy helyre mennek a kábelek. Mármint csak a szokásosra kell ügyelni, hogy ami + (illetve -) volt a hangfalnál, az az erősítőnél is oda menjen.
(#11931) schawo:
Hogy szokás-e vagy sem, azt nem tudom, nálam ment a dolog, és szerintem megérte/megéri kombinálni külön fajta kábelekkel.
Most már nem tudom alkalmazni, mert ez a hangfal nem kettős kábelezhető.(Bár megoszlanak itt is a vélemények, valaki eleve kettős kábelezés ellenes.)
-
törölt tag
válasz schawo #11933 üzenetére
Szerintem kevered a kettős erősítéssel a dolgot. Kettős kábelezéshez nem kell speciális erősítő, csak hangfal.
Mondjuk így a linkkel kapcsolatban ezt nem egészen értem:
Az elektromos jel nem fog ugyanúgy közlekedni a két kábelen, tehát apró különbségekkel hajtják meg a membránt, ami fáziseltolódást is okoz, ezért hallhatjuk másnak (vagy másnap) a hangzást.
Mármint azt nem, hogy ugyanez a jelenség kettős erősítésnél miért nem lesz jelen (nem említi legalábbis)?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #56474624 #11934 üzenetére
Nem keverem, de pont nem értem
Kettős kábelezés esetén ugyanaz a jel utazik mindkét kábelpáron. Ezután külön-külön bemegy a mélyközép és a magas sugárzóhoz. Mi történik a hangfalban, hogyan történik a vágás?
Mert amikor egy zsinórpáron megy be a hangfalba (tehát nincs kettős kábelezés), akkor értem: átmegy a jel a keresztváltón, és az megoldja a problémát.
Olvasom amit linkeltél, de tényleg vicces, mert biampnál is megvan ez a minimális fáziseltolódás.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Zinho
aktív tag
Kicsúsztam a szerkből: szerintem ugyanott vagy bikábellel, mintha egy szimpla, de vastagabb kábelt használnál; szimplánál úgyis jumperrel össze kell kötni a két banánaljzat-párt. Ezáltal nem kerülhetsz ki semmilyen keresztváltót/szűrőt stb.
Magyarán szvsz a kábelgyártóknak a legjobb a bikábel... -
törölt tag
válasz schawo #11935 üzenetére
Érdekes kérdés, valaki kapja már szét a kettős kábelezésre alkalmas hangfalát.
In bi-wiring, two cords are run from the amplifier output to the speaker cabinet—one to the high frequency or tweeter element and one to the low frequency element (through their respective crossover networks).
Nem vagyok egy angol zseni (tekintve, hogy csak ragadt rám, soha nem tanultam/tanították), de eszerint kettő keresztváltó van, ha jól értelmezem.
-
titán
Oké, mert ennek csak akkor látnám értelmét (értsd: csak akkor nem ront a hangon), ha a keresztváltó paramétereinek megfelelően elhelyezünk az egyik ágra egy aluláteresztő, a másik ágra meg egy felüláteresztő szűrőt. Vagy mégis valami trükkös úton átvisszük mindkét jelet a keresztváltón (persze anélkül, hogy újra egyesítenénk őket).
@(#11940) Ba cy lus: Na, akkor ez lesz a kulcs: "eszerint kettő keresztváltó van"
Az angol szöveg szerint: "keresztváltók hálózatán"
Ezek szerint viszont a bi-wiring-os hangfal nem alkalmas bi-ampra? Mert ott meg nem lenne vicces, ha a hangváltást a hangfal végezné, mert az egyenlő egy seggbelövéssel.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
Ha ugyanazt a típusú kábelt használod, akkor tényleg ugyanott vagy. De ha különbözőeket, akkor ami jó mélyben, azt a mélyekhez, ami jó magasban, azt a magasakhoz kötve lehet előrelépést tenni szerintem, hiszen a megfelelő tartományokban kevésbé torzított jelet kap az adott hangszóró.
Ezzel szemben szerintem ugyanezt szimpla csatlakozós hangfalnál eljátszva (azaz két különböző kábelt összefogva, és egyetlen hangfalkábelként felhasználva) mivel a közös kábelről megy a keresztváltóba, az eredmény felemás(abb ), mert a két kábel jele "összegződik". Legalábbis szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Zinho
aktív tag
válasz #56474624 #11942 üzenetére
Huh, különböző kábeleket használni az nekem már sok... egyet is nehéz találni a rendszerhez, nemhogy kettőt... Meg mivel az egyiken közösítve van... hááát nem tudom. Inkább költöm a pénzt egy jobb szimpla kábelre. De gusztus dolga, ez is csak egy téma a száz közül, ami örök vitatéma lesz hifiben
-
törölt tag
válasz schawo #11941 üzenetére
Hát ehhez már kevés az én "szaktudásom", de meg lennék lepődve, ha nem a hangfal végezné el a váltást, hanem az erősítő egy fix frekin, az biztos nem lenne sok esetben túl audiofil.
Egyébként én most úgy olvastam, hogy bi-amp-hoz se kell más, mint kettős kábelezéshez, csak két különböző (azonos) végfokból megy a kábel a mélyekhez, illetve a magasakhoz.
-
Oibacsi
őstag
válasz schawo #11941 üzenetére
[leegyszerűsített kép]
BW-s hangfalnál így van vezetékelve (persze a test közös). Biampnál vagy illik kiműteni vagy +2 csati megkerülve a váltót és aktívan nyomni.[ Szerkesztve ]
-
DDL
őstag
Na akkor gyújtsunk egy kis gyertyát az alagút végén...
A bi-wire és a bi-amp is passzív, "teljesítmény" váltóval megy, többnyire a hangdoboz sajátját használva. Csupán a váltóban lévő a két (3-4 stb.) utat a bemeneti csatival összekötő spagócát kell elnyiszálni és külön kivezetni független csatira. Na most ezt meg lehet csinálni gyárilag is (pl. két pár csati van a dobozon) vagy utólag barkácsolva.
A kettős erősítést lehet megcsinálni úgy is, hogy nem passzív váltót használunk, hanem elektronikusat (aktívat), ami a végfokok előtt vált. Ebben az esetben kapjuk az un. aktív hangrendszert. Ilyenkor a hangdoboz saját váltója mehet a levesbe. Sőt...
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Xbox Series X|S
- Vallás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- alza vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 5 Pro teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest