Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
ok, értem mit tartasz ködösítésnek: a példám nem életszerű, mert nem a stúdióból kerülnek ki a veszteségmentes anyagok, hanem igen, CD rip formájában. és emiatt, és a CD lejátszók "elterjedteb minősége" miatt ítélik meg szerintem a számítógépes lejátszást. Viszont egy ideális világban megkaphatnád a stúdió felvételeit azok eredeti minőségében úgy, ahogy azt a hangmérnök megalkotta, mentesen a CD, vagy bármilyen más fizikai adathordozó hibáitól, korlátaitól. De úgy látom a technológiát ezen a vonalon szándékosan késleltetik, szépen lassan adagolják a változásokat. Vagy csak én látom pl. nevetségesnek, hogy 2010-ben egy csúcs autóhifis fejegységgel nem tudok minden probléma nélkül lejátszani egy pendrivera kipakolt SACD vagy DVDA felvételt annak eredeti minőségében?
A vér nem válik VAZZE!™
-
KMT
addikt
válasz orbano #11551 üzenetére
Lehet, hogy a nagyobb kiadóknak nem áll érdekében a digitális letöltések elterjedése (több haszon van egy cd-n), de szerencsére ez a nem-pop vonalon egyre kevésbé jelent problémát, egyre több előadó dönt amellett, hogy ilyen formában is elérhetővé teszi a zenéjét.
Azt nem értem, hogy a problémád hogy jön ide. De az SACD (rétege)-t digitálisan rip-elni nem egyszerű feladat, ahogy én tudom. DVD-A-hoz nem értek.
-
zoltanz
nagyúr
Orbano kapható HIFI CD lejátszó S/PDIF kimenettel. Miért nem általános? Mert nincs rá igény.
"Tehát most van egy sor 1-es és 0-ás, ami MAJDNEM ugyanaz, mint az eredeti."
Mihez képest eredeti?
A CD-DA adattárolást nem digitálisnak nevezik általában hanem félanalógnak, mert hasonló elven működik mint az analóg társai.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz zoltanz #11555 üzenetére
és mire mégy vele? talán elsz valami minőségjavulás és egyben minőségromlás is. a számítógépes lejátszának meg ott az előnye: egy nagyon pici eszközön elfér az összes albumod, tudsz közülük tallózni a kanapédon ülve. nem karcolódik, nem foglal helyet. erre azért volna igény. a CD egy ezeréves erőltetett elavult gané. tudod mire volna igény? ülök a kanapén, hallgatok egy zenét, és épp azon morfondírozok, hogy de szeretnék még ilyen műfajt hallgatni. lekérem a music genome projecttől hogy ajánljon valamit. kapok egy másfél tucat hosszú listát, bele-bele hallgatok (mert mondjuk 1-1 perc a dalokból ingyenesen meghallgatható streamelve), ami pdig megtetszik, azt letöltöm, és az ellenértékét leonják egy előre feltöltött egyenlegből.
csak a sok begyöpösödött b*rom a kiadók élén még nem jött erre rá. hát akkor menjenek a búsba, megcsinálom ugyanezt a böngésző előtt ülve egy utorrent kliens közreműködésével ingyen. legfeljebb egy kicsit anyázok, mert a kocsiba nem tudom levinni pendrivon, hanem CDk írásával kell vacakolnom, és menetközben CDket cserélgetnem meg keresgélnem a kesztyűtartóban.
de biztos túlzottan elrugaszkodtam a valóságtól, ez még úgylátszik űrtechnológia. node sebaj, ha lesz pénzem passzív rendszert csinálok a kocsiba, melléépítek egy pici carpct egy bika DAC-val és bekaphassák a fejegységgyártók isA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
zoltanz
nagyúr
válasz orbano #11557 üzenetére
Az ua a bit mint ami lemezen van.
Mások vagyunk én meg felhívom a haveromat ha megtetszik egy zene beszélgetünk és bizti tud olyat mondani az adott stílusban vagy irányzatban amit nem ismerek.
Mondjuk vigyázni kell a lemezre és nem lesz karcos.
Én azért veszek meg egy albumot, hogy végig hallgasam ha csak egy szám tetszik veszek maxit. -
PuMbA
titán
Ide is [beteszem], mert kíváncsi vagyok a ti véleményeitekre is.
-
Khaal
őstag
Meghozta a posta az új hangfalakat, gyorsan be is üzemeltem őket.
Elsőre, így fél óra hallgatás után sajnos zavaróan soknak találom a magas hangokat, lehet ez se lesz sokáig használatban nálam.
A mélyek terén viszont pozitívan csalódtam, a méretéhez képest egész kellemes a basszusa.
Adok azért neki még egy-két napot, hátha megszokom majd a hangját.
Bevallom a kinézet alapján jobbra számítottam, de mondjuk ennyi pénzért nyilván nem kapok felsőkategóriás hangzást. -
törölt tag
Szerintem loudness soha nem javít a hangon, legalábbis komolyzenénél nagyon nem. Jó kéthetente szoktam (2-3 perc erejéig, tehát nem vagyok hozzászokva) a lemezboltban hallgatózni nem igazán jó fejhallgatón , mindig észreveszem, ha valami ütődött bekapcsolta a loudness-t, nyomom is ki. Nagyon ront a hangon, a hang tisztaságán még azon a vackon hallgatva is. Nem tudok elképzelni olyat, hogy javítson a hangon, azaz hogy semleges irányba vigye el.
-
BBéci
legenda
"Az, hogy specifikáció mond valamit? Egy 8 ohmra specifikált erősítőnek a 4 ohmos terhelés bezony jelentős túlterhelés (minimum 2x). "
Szerintem tévhitben élsz! Az, hogy egy erősítőnek éppen hány ohmra adják meg a teljesítményét, az nem jelenti azt, hogy csak azon működik jól. Nincs akárhány ohmra specifikált erősítő, legtöbb esetben a számok jelentése nem más, mint marketing, verseny a konkurenciával. Egyik éveben 6-ra, a következőben 4-re, vagy 8-ra adják meg a teljesítményt. Tudok mutatni prospektusokat.
A komolyabb cégek megadják a 4 és a 8 ohmra vonatkozó adatokat is.
Pár éve éppen erről beszélgettem az IFA Denon standján a cég egyik mérnökével.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ebit
addikt
Többször volt már róla szó, hogy a fiziologiai hangerőszabályzás, sok ember számára egy dögösebb hangképet ad. amit a te rendszered megkiván, ha jóllátom AKai SR-H 110 hangfal, ezt lenne érdemes lecserélni/ vagy modositani/, és a VT 6363-is egy kicsit átalakitani, utána más lenne a véleményed.
nekem van itthon egy modositott 6380 cleom,
BBéci
Olvass át néhány topicot, és megérted, hogy DDL konkrét infok, tapasztalatok alaoján nyilatkozik, és tervezett már néhány erősitőt.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #56474624 #11564 üzenetére
Akkor a fülemmel van valami
Ebit: Szerintem félreérted. A gondom az, hogy vettem egy jó fejhallgatót ami a legnaturálisabb hangú fejesek egyike és mindenki méltatja a hang tisztaságát (olyanok is akiknek 70-80k-s komoly fejesük van) és körülbelül tökre ugyanúgy szól, mint a rendszerem (a mély hangokat eltekintve és úgy, hogy nem a Videotonra van rákötve, hanem egy Xonar DX-re mindkettő), pedig elvileg sokkal jobbnak kéne lennie. Úgy mondanám, hogy a hang karakterisztikában,hangminőségben, hangtisztaságban és a hangszer elkülönülésben ugyanolyanok. Egyszerűen megdöbbentő a hasonlóság. A Videotonon kikapcsolhatatlan loudness van amire még rá EQ-zok, a fejes meg csak be van kötve a Xonarhoz és nincs loudness vagy EQ rányomva.
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
Nem akarok nagyon belebonyolódni ebbe a témába, viszont korábban olvastam, az erősítőm szervíz könyvét, és ott is voltak grafikonok, amik 4 ohm-al és 8- ohmal voltak megadtva, a különbség a torzításban volt 4-en magasabb teljesítményen járatva nagyobb volt a torzítás mint 8 ohm-on. Az erősítő hátulján 8-16 ohm-ig van megadva, de akkor ezek szerint 4-en is lehet simán használni.
Azt nem tudom hogy ebből a torzításból mi igaz...https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
orbano
félisten
válasz eclipse006 #11569 üzenetére
autóhifiben ez mindennaposabb téma: egy jó erősítőt (ott alap a 4ohm) 2 és 1 ohmon is lehet hajtani, még ha nem is tartalmazza a specifikáció. ez az erősítő minőségétől függ természetesen, egy gyengébb le fog szépen pukkanni. és igen, a torzítása megnő (ami ha jól tudom azért nem baj, mert leginkább a szubládának kell a delej, ott meg kevésbé hallható a torzítás, viszont bizonyos esetekben /pl. picike de pontos zárt ládák/ kell, kellhet a nagy teljesítmény /1kw körül/).
BBéci is azt írta, hogy egy jobbfajta erősítőnek bírnia kel, mivel vannak benen tartalékok (eleve a közelébe sem mész a maximális teljesítményének), és eleve pici a torzítása, így 4 ohmon sem robotokat fogsz hallani az énekesek helyett, ennyire azért gondolom nem drámai a 4ohm vs. 8ohm.
Persze én nem értek hozzá, csak azt mondom amit hallottam
A vér nem válik VAZZE!™
-
Khaal
őstag
A közelben nem volt megfelelő ár/érték arányú hangfal, így kénytelen voltam valamennyire zsákbamacskát venni.
Kicsit még hallgattam este és igazából egyáltalán nincs rossz hangja, sőt. Nem a hangfallal van gond, pont hogy eddig voltak annyira ócska cuccok hogy ez most túl hangosnak és tolakodónak tűnt elsőre. Miután beraktam fektetve a pultba fülmagasság alá, normalizálódott a helyzet, pont annyira tompítja a cucc hangját az előnytelen elhelyezés hogy megfeleljen háttérzenélésre.
Low-cost hangfalkábelnek mit ajánlanátok? Jelenleg valami maradék telefonkábellel van bekötve, de ha már ráköltöttem több mint 20 ezret a rendszerre akkor már nem számít az a plusz egy ezres.
-
Shufny
őstag
HD668B -nek egy elég komoly magas kiemelése van a dobozból kivéve. A mélyek meg nem hasonlíthatóak össze, szóval simán hasonlíthat a loudness -es hangra. Ez idővel változni fog, de állítólag valamennyire megmarad. Legalábbis head-fi -n a nagy beyerekhez hasonlítják a hangját, amik sokaknak a magas púpok miatt nem jönnek be.
Egyébként, ha bejárattad akkor majd megéri a fejedhez EQ -zni. (schawo már linkelte fejhallgató topicban). Szóval elvileg így lesz igazán kiegyenlített. Őszintén szólva valószínűtlennek tűnik, hogy ugyan olyan jó a szeparáció mindkettőn, mert a HD668B tényleg nagyon jó ebben (személyesen csak azt tudom, hogy a K601 -hez közelebb áll mint a K81 -hez ).
Ha már a hi-fi topicban vagyunk, akkor az itteniek kifejthetnék a véleményüket erről, de bennem az a hit van, hogy elég nehéz úgy elhejezni a hangfalakat, hogy ne mossák össze a hangot, és tudtommal a szobádban nincsenek a legidálisabb helyen.
-
törölt tag
Ha olyan jó az a füles, mint amilyennek mondják, akkor annak kevés a xonar. Komoly DAC kellene elé, hogy igazán kijöjjön a többlettudása. Meg ugye ilyen szinten már komolyabb fejhallgató erősítőt is szoktak használni. Olyan a rendszered hangja, amilyen a leggyengébb láncszemed.
Egyébként ma este is komolyzenei koncert lesz műsoron, érdemes szokni az élőzene hangzását, annál úgysincs "high-endebb" cucc sehol.
Pláne most erősítő-csere előtt. Erről eszembe is jutott, hogy valamit elfelejtettem, közölni, hogy mi lesz erősítő-ügyben.
Egyelőre semmi, marad még, informálódnom kell.[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
-
BBéci
legenda
Nem kevertem, pontosan tudom, hogy melyik mit jelent.
(#11569) eclipse006
Pontosan az a helyzet, amit a kezelési könyvben láttál.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
eclipse006
őstag
BBéci, Orbano:
Akkor jól gondoltam. Egyébként én is 4 ohm-os hangfallal használom,de még azt se mondanám, hogy nagyon melegszik, persze nem is kell nagyon feltekerni a hangerőt...
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
KMT
addikt
Áhh, és tényleg, még taps is van. Először átugrottam az elejét, mert már így is felidegesített, hogy csak a harmadik programmal (mpc-hc ) tudom lejátszani. Mi ez amúgy? Már kíváncsi vagyok, hogyan szólhat stúdióban felvéve. Csak nincs ilyen műanyaghangja a csajnak.
Ez a másik jobb. Picit túlvezérelt, picit "karcos", de a stílushoz képest egész transzparens, és dinamikus. Azért válogass a tesztzenék közé valami finomabb, kevésbé pop zenét is szerintem.
-
DDL
őstag
Akinek egy kicsi fogalma van arról, hogyan kell tervezni egy erősítőt akkor annak a specifikáció mond valamit!
Ha egy 8ohm/50W specifikációjú erősítőre ráírják, hogy 4 Ohm 80W akkor ettől ez egy 8ohm/50W-os erősítő marad. Nem próbálnék meg 50W-nál nagyobb teljesítményt kivenni belőle 4ohmos hangszóróval sem (látatlanban). Különben úgy fog tönkremenni esetleg, hogy még csak nem is melegszik fel. Ugyanis a specifikáció alapján lett megtervezve a táp, félvezetőkészlet, hűtés stb.
Ha viszont a specifikációja úgy van megadva, hogy 8/50, 4/100, 2/200 akkor ezt terhelheted nyugodtan 4 ohmmal is. Ennek megértéséhez ismerni kell ez erősítők belső felépítését.Mindazonáltal egy 8ohm/50W-os spec. erősítőt ésszel lehet 4ohmos hangdobozzal is használni.
Mellesleg engem a prospektusok kb. 25 éve nem érdekelnek.
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
-
PuMbA
titán
Körülnéztem az ilyen zenék között, de amit belinkeltem annál tényleg nem nagyon van jobb ebben a stílusban, tehát nálam marad a tesztzenék között. Ez valószínűleg üthet, de nehéz beszerezni flacban: YouTube
Stúdióban így ebben a formában nem szól, csak így, egyébként az előadót mindenki ismeri. A From this moment on száma még mindig az első számú női hang és üstdob teszt nálam. Ha még így sem ugrik be akkor nézd meg az flac id tag-ját.
"Ez a másik jobb. Picit túlvezérelt, picit "karcos", de a stílushoz képest egész transzparens, és dinamikus."
A stílusban szerintem kiemelkedően legjobb, ezért is hagyom meg tesztzenének. A végén kemény 3dB a dinamikatartomány és nagyon nagy feladat a hangrendszernek ezt a kavalkádot jól megszólaltatnia.Természetesen van mindenféle teszt zeném, metál stílusban pl. Dream Theater. schawo kolléga összegyűjtött egy párat, van közte komoly és világzene is és ezeket is használom.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz orbano #11588 üzenetére
Igen!
Abban nem értünk egyet, hogy mint nevezünk specifikációnak és mit teljesítményadatnak.
Szerintem olyan értéket adnak meg, amit a piac és a marketingesek diktálnak.
Az egyik évben 6 ohmra, a következőben 4-re vagy 8-ra, vagy fordítva. Közben a felépítés semmit nem változik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ebit
addikt
A jelenleg használt elsődleges műsorforrások miatt, érdemes változtatni az erősités mértékén, a fiziologiai hangszin kikőtése,valamint néhány helyen a ma kapható pontosabb, minőségibb alkatrészek is segitenek, ezek minimális költségigénnyel járnak, és meglepően, sok van még a VT erősitők közül használatban.
Ezenkivül a tulajok kötödnek hozzájuk, még a fiatalok is. -
DDL
őstag
"Szerintem olyan értéket adnak meg, amit a piac és a marketingesek diktálnak.
Az egyik évben 6 ohmra, a következőben 4-re vagy 8-ra, vagy fordítva. Közben a felépítés semmit nem változik."Ez garantáltan nem igaz! Mármint, hogy a felépítés nem változik. Ugyanis ha vmi tavaly 8ohm/50W volt az idén 4ohm/80W akkor ezt te lazán hazavághatod 4 ohmos hangdobozzal. Akkor meg a garancia stb. nem éri meg a gyártónak...
-
alázógyík
addikt
válasz eclipse006 #11592 üzenetére
Szia!
Tudom, hogy nem kívánság műsor, de engem is nagyon érdekelne.
-
DDL
őstag
Az "erősítés" mértékén vagy ellenállás osztóval, vagy a visszacsatolás szorosabbá tételével lehet csökkenteni. Az első megoldás eléggé gagyi (bár az ARC is alkalmazza ), a második pedig áttervezés nélkül csak ront a helyzeten (olyannyira, hogy akár gerjedékennyé is válhat).
A harmadik lehetőség az előfokot kikötni belőle. Ez megint nem egyszerű mutatvány ennél a típusnál, ha a némítást meg akarod őrízni. Azonban ha vkinek van affinitása a dologhoz és hajlandó 3-5 órát (gyakorlattól függően) elszöszmötölni vele akkor hajrá. De szerintem egy 3-5 ezer Ft-os cucc nem ér ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz eclipse006 #11592 üzenetére
Amit belinkeltem az is AKUS egyébként, csak a zenéből nehéz megállapítani. [link]
orbano: azt hiszem már hallottam valamelyik Stockfisch előadót egy B&W tesztlemezen, de az nem volt olyan jó. Szerintem annyira a hangzásra mennek, hogy maga a zene háttérbe szorul. Mindenesetre meghallgatok még párat, hátha nincs igazam.
-
perczeg7032
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Xbox Series X|S
- Vallás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- alza vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 5 Pro teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest