Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
DDL
őstag
válasz python1 #12797 üzenetére
Jó front és egy jobb házimozi erősítő a megoldás. De ez igencsak zsebbenyúlós téma.
Azért írtam azt, hogy "indulásnak", mert innen irány a csillagos ég. Ez alá meg nem érdemes menni.
Üdv: DDL
[ Szerkesztve ]
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
zoltanz
nagyúr
SPDIF (koaxiális, vagy optikai digitális audio output) ugye kompatibilis a sima PCM -el és mi a helyzet az LPCM szabványú hangokkal?
Amikor ide jövök mindig kedvem támad zenét hallgatni.
-
törölt tag
nalam meg par Mendelssohn hegeduverseny is nyero. es lehet kicsit elcsepelt, de Vivaldi is csudalatosan szol pl Joshua Bell-tol is.
[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
Antoine Dufour
tubon nekem ő a legjobb gitáros. Nagyon korrektül mikrofonozott, igényes, hallgatható minőség milliárdos preset-stúdiók helyett.Antoine Dufour & Tommy Gauthier - Naissance ...
itt hallható, milyen a hegedű hangja nem hifi de fél méterről pont így szól
Auratech Field Recording
-
KMT
addikt
"Ennio Morricone: Chi Mai"
Ez az, köszi! Ezt játssza reggelenként a fickó a ferenc körúton. Mióta keresem! Már csak arra kell rájönnöm, hogy amúgy honnan ismerős.
(#12788) python1:
Szerintem egy 2.1-es rendszer, sztereó erősítővel, (állványos hangfallal) és egy jó szubbal a legjobb megoldás. Így csak a hátad mögül szóló hangokat "veszted el", ami valljuk be, nem sokat vesz el a normális filmek értékéből. Kommersz effektes akciófilmért meg tessék moziba menni.
Ha a zene fontosabb inkább zárt, ha a mozi, inkább BR mélyládát célszerű választani, de mindkét esetben fontos, hogy jól rendszerbe lehessen illeszteni, tehát jó legyen a szűrője.(#12806) Auratech:
Ez sem rossz, de nekem Erik Mongrain jobban tetszik: [link] -
Zinho
aktív tag
Csak egy jó szub egy 100astól kezdődik, ha fontos a zene, akkor ennél olcsóbb felejtős; mellé két jó polcsugárzó még ennyi (újonnan), és ez a rendszer inkább a zene rovására fog menni. Úgyhogy az a kérdés, hogy inkább a zene vagy inkább a mozi. Ha a zene, akkor a mélyládát el kell felejteni.
-
PuMbA
titán
Mindekinek köszönöm a zenéket. Ez elég lesz egyelőre, az 1 megás netemmel nem fog az összes egyhamar lejönni FLAC-ban. Dvorak : új világ egyből megfogott. Fogalmam sincs, hogy a 8-as szimfónia beletartozik-e, de ezt szedtem le és nagyon jól szól: "Columbia Symphony Orchestra & Bruno Walter - Dvorak Symphonies No. 8 & No. 9 From The New World"
Én is linkelek egy ilyen "félkomoly" zenét.
-
DDL
őstag
"Ennio Morricone: Chi Mai"
Ez az, köszi! Ezt játssza reggelenként a fickó a ferenc körúton. Mióta keresem! Már csak arra kell rájönnöm, hogy amúgy honnan ismerősA Profi című film zenéje...
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
Kifejtenéd, hogy miért menne a zene rovására (gondolom az álló dobozokhoz képest)?
"Ha a zene, akkor a mélyládát el kell felejteni."
Ezt a tévhitet kellene inkább elfelejteni... (Persze abban igazad van, hogy van egy minimum szint.)
(#12810) DDL:
Köszönöm. Bár nem rémlik, hogy láttam volna a filmet. -
dudika10
veterán
Zene hallgatására nincs szükség mélynyomóra ha van egy normálisabb hangfala az embernek. 50Hz alatt már nincs túl sok minden a zenében általában addig meg egy jobb hangfal gond nélkül lemegy.
Egyébként meg nehéz illeszteni a rendszerhez és marha drága ahhoz képest, hogy mennyi pluszt nyújt.
Szerintem ár/érték arányban egyáltalán nem éri meg és sokat kell vele bíbelődni. Csak zenehallgatásra én se raknék a sztereo rendszerbe mélynyomót.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
BlackV
őstag
Nagyon sok jó zenét linkeltetek, jó az ízlésetek, a többségét én is ismerem és szeretem.
[Átnevelő] rokkereknek, azért mégse Sztravinszkij az első lecke.[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz dudika10 #12812 üzenetére
"50Hz alatt már nincs túl sok minden a zenében "
Ezt így ne, mert még elhiszik! Nem kéne ebben a topikban is előhozni megint ezt, de ez általánosítás. Egyrészt attól még, hogy levágják egy zene alját, attól még lehetnek ott hangok. Másrészt sok zenében vannak 20-30 Hz körül is hangok, és nagyon jól tudnak szólni az ilyen zenék (amiket nem csonkítanak meg durván).
Szóval az az 50 Hz jó 30-nak is, amit viszont kevés front "tud".
"Csak zenehallgatásra én se raknék a sztereo rendszerbe mélynyomót."
Ezt nem vitathatom, a dolog igényfüggő. Szerintem úgy, ahogy a magas hangok is, a mélyek is a zene fontos részei.
Az igaz, hogy egy nagy álló doboz tud elég mélyet adni. De:
1. Egy monitor tere, pontossága mindig jobb lesz.
2. A mélyeknél nincs irányérzékenységünk, tehát tág határok közt lehet a szobában rakosgatni a ládát, így meg lehet találni olyan helyet neki, ami a hallgatási pontban megfelelő mélyátvitelt nyújt. Ezt a frontokkal nem lehet megcsinálni.
(3. Aktív váltással le tudjuk szedni a frontok válláról a legmélyebb hangokat, amik így fellélegeznek, jobban szólhatnak.)Persze most nem a 30 ezres szubok esetéről beszélek.
-
SOAD19
addikt
Na, itt is egy klasszikus hangszerelésű muzsika Serj bátyustól. [link]
-
GandC
tag
válasz eclipse006 #12749 üzenetére
Köszönöm szépen a tippeket! Örülök, hogy nem mindenki mondja azt, hogy, ha nem egy vagyont költök el, akkor nem is tudok jó hangú cuccot venni.
Házi készítésű Quad 405 erősítőm van, 2*100W.[ Szerkesztve ]
-
csemberlen
őstag
Sziasztok!
pioneer 520 + mission szetthez milyen hanfalkábelt ajánlanátok?
7-10 méteres távok lesznek[ Szerkesztve ]
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Zinho
aktív tag
Igazából egyet értek az érveiddel, minden igaz amit leírtál. De: ha adott X összeg, egész egyszerűen jobb rendszert tudsz építeni, minden tekintetben sub nélkül.
Ez valami olyasmi dolog, minthogy papíron jobb a háromutas rendszer, de egy jó háromutas váltó borzasztó drága, és amíg nem költesz 7 jegyű számot hangfalra, addig jobb minőséget kapsz kétutasban.
Szerintem(#12817) csemberlen: milyen Mission szett? Mennyit szánsz rá? Hol érzed hogy bele kéne nyúlni a hangba?
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz dudika10 #12812 üzenetére
Most én is úgy döntöttem, hogy kialakítok egy 2.1-es rendszert zenére. Egyszerűen úgy látom most a helyzetet hogy az én ízlésemnek nagyon meg fog felelni. Több okból is erre a döntése jutottam, leírom miért, hátha valaki hasznát veszi
Rövid sztori: én is onnan indultam, hogy 3 utas, de aztán hallottam a kétutas polkokat, és jobban tetszett, nem kente el annyira a mélyet, pontosabban szólt, szebben zenélt. Így lett Polkom (RTi A3). Aztán most a nyáron vettem egy AKG K601-et, ami megmutatta, hogy bizony mennyire szépen ott lenne az a 40-50Hz alatti tartomány is a zenékben, ha lenne erő a hangfalakban. Aztán összehasonlítottuk a Polkokat egy pár hivox tuningos Sound Art W2-vel. Hát a különbség nagyon durva volt. A W2-t hallgatva végre az én szobámban is van már színpadmagasság és mélység. Sokkal precízebb, pozicionáltabb minden, és hát nem utolsósorban nagyon szép és tiszta énekhangok jönnek ki belőle. Viszont "veretősebb" zenékhez nincs elég mélye, ennek sincs ereje, ráadásul a membránja sem 6,5"-os hanem csak 5". Jelenleg van nálam egy aktív reflex mélynyomó, de le fogom cserélni a jövő héten egy zártra.
Ami egy ilyen rendszerben előny, hogy a mélynyomó ki-be kapcsolható, ha éppen olyan zenét hallgatok, vagy épp este van, vagy épp nem olyan a kedvem, és nem kell, hogy a hátamat üsse a mély. Viszont ha bekapcsolom, és normálisan van illesztve a polcsugárzókhoz, akkor alacsony hangerőn gyakorlatilag nem nagyon lehet megmondani, hogy működik a sub. Viszont a hangerő emelésével, ahol a W2-nek már elfogy az ereje mély, ott kezd el érezhetően (szó szerint) működni a mélynyomó, és bizony egy drum and bass muzsikát igencsak fel tud dobni, hogy a basszus alap rendesen ott van.
Ha pedig lágyabb zenékre vágyom, vagy akármilyen okból nem bánom, hogy a mély a háttérben marad, akkor szépen kikapcsolom a mélynyomót.
[ Szerkesztve ]
-
Yahoo
aktív tag
sziasztok!
Ismeri valaki az universum erősítőket? Minden bizonnyal nem egy csúcsminőség, de számomra kerti partykhoz, kisebb bulikhoz kellene, ahol ugye kevésbé a minőség mint inkább a hangerő, a "döngetés" a cél. Ehhez mérten keresek a lehető legolcsóbban vmi erősítőt, így találtam ezt a V155ös típust. Állítólag 2x50 watt. A hangerő szabályzás digitális ennél a típusnál, ez megbízhatóbb/megbízhatatlanabb mint a sima potméter? Köszönöm
-
KMT
addikt
Szerintem ez X értékétől függ. Többszázezres magasságokban (rendszer) már nem mondhatod azt, hogy ha a szub árával drágább frontot vennél, minden tekintetben jobb hangot kapnál. Részben azért, mert vagy álló dobozt veszel azok hibáival, vagy nem lesznek mélyeid.
Szóval ha egyet értesz a fenti dolgokkal, akkor ne mondj ellent magadnak ilyenekkel.
Miért lenne sokkal drágább egy háromutas váltó, mint a kétutas?
AMDFan:
Milyen szubot tervezel venni? Privátban is jöhet (a "kínais" sztorival együtt ). -
python1
veterán
Hali Mindenkinek!
Köszönöm a tippeket elgondolkodtató elméleteket írtatok.Vagy is ezek nem is elméletek hanem ezeket ti tapasztaltátok ki.Sajna én csak meg vettem amit a szaklapok ajánlottak aztán meg csak hallgattam (volna zenét) és semmi zeneiség.
Még annyi,hogy vettem egy csomó rezonancia tüskét,márvány-ból hangfalak alá talpat meg különféle rezonancia elnyelő sz@rokat.Érnek ezek egyáltalán valamit vagy akkor csak az is vakítás?
Kicsit jobb lett mondjuk a hangzás de amennyibe kerültek vehettem volna egy jobb erősítőt.
Még egyszer köszi mindenkinek!
-
törölt tag
Többiek kihagyták Chopin-t, pedig... .
Chopin: Berceuse in D flat major
Chopin. Nocturne no. 20 in C sharp minor
Chopin: Nocturne in B Flat minor Op.9 no.1
Chopin: Waltz in A Minor, Op. 34 No. 2
Chopin: Waltz in B minor, op. 69 no. 2
ugyanez az előbbi gitáron:
Roland Dyens
Chet Atkins előadásában (itt át van transzponálva egy hanggal lejjebb).Chopin: Etude in A minor Op.10,No.2
ugyanez Petrucci előadásában (bele kell "tekerni") gitáron[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
-
Zinho
aktív tag
Azért drágább, mert sokkal nehezebb jó minőségű háromutas váltót csinálni, mint kétutasat. Ez tény sajnos. Jópárszázezer ft-os kategóriáig nem ajánlott a háromutas hangfal.
Elméletben igazad van, csak éppen a gyakorlatban ez nem működik. A papír sok mindent elbír, plusz a hifiben rengeteg "elméletileg" létezik, ami sokszor teljesen ellentétben áll a gyakorlattal.
A közhelyek után: én egészen konkrétan egy Dali Ikon szettet hallgattam, abból a két front, aztán a két hátsót a szubbal. Jobb volt a két front.
De ha elmész bármilyen hifis fórumra, vajon miért nem 2.1-es sztereó rendszert ajánlanak neked? Pedig még a mi kicsi országunkban is elég sokan foglalkoznak komolyabb szinten a hifivel.
Mozis kompromisszumnak jónak tartam, de ugye abból indult ki a kis vita, hogy "csak zenére".(#12828) csemberlen: esetleg kipróbálhatod a CAT7-es kábelt. Csak azzal vigyázni kell, mert szereti kihozni a rendszer hibáit, plusz kicsit a magasba húz.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Sajnos pont haldoklott a Ph! így nem ment el a válaszom, megpróbálom újra:
Szóval a mélyebb hangszereknek is 50Hz az már eléggé alul van ráadásul nagyon gyakran vágnak is.
És én is ugyan azt akartam írni ami előkerült (okkal): ha azt a pénz a frontokra költöd amit a mélyládára költenél jobb eredményt érhetsz el (az olcsó mélyládák meg úgyis csak puffognak). Persze ha a pénz egyáltalán nem számít éppen...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
AMDFan
addikt
"De ha elmész bármilyen hifis fórumra, vajon miért nem 2.1-es sztereó rendszert ajánlanak neked?"
Mert ez egy SZUBjektív dolog
És tényleg függ attól, hogy milyen zenét hallgat az ember. Pl. ha Harcsa Veronikát hallgatok, akkor minek a sub? De ha éppen valami reggae szösszenetet akkor nem jön rosszul a mély.
Hifis fórumon sokan ajánlanak olcsóbb álló hangfalakat is.
Egy a lényeg: a hifiben minden kompromisszumos megoldás. Mindenkinek magának kell megtalálnia az arany középutat. Én még keresem, de ez a 2.1-es ötlet eddig szimpatikus -
AMDFan
addikt
válasz dudika10 #12830 üzenetére
Pl azokban az elektronikus zenékben amiket én mostanában előszeretettel hallgatok, olyan 40-44Hz között szokott lenni a legmélyebb basszusmenet, de vannak olyan részek is, ahol 32-33Hzig lemegy 0db-vel. Ha ezt egy polcsugárzóval hallgatod akkor eléggé elveszik a zene alja.
-
Oibacsi
őstag
válasz AMDFan #12834 üzenetére
A hivoxoshoz nem volt szerencsém, de legalább ismét kiderült hogy nekem meg kell maradni a szélessávnál Én stinget hallgattam rajta, az l1 jobb volt valamivel, de a színpad ott sem ért tovább a két hangsugárzó vonalánál. A kis fountek t3-ba viszont beleszerettem, bár igaz, hogy az a jelenlegi szobámnál nagyobba alkalmatlan lenne.
Milyen elektronika van neked előtte? -
Oibacsi
őstag
válasz AMDFan #12836 üzenetére
Nekem is volt, de nekem a JA66R, a teszt is azzal ment. Bolti árhoz képest szerintem nagyon jó, de amint elkezdtem építgetni, azonnal eladtam. Nem való minden fülnek, az előzőnek hiányzott a teteje és az nagyon rányomta a bélyegét a zenére, de most a konditeremben nagyon megfelel. A mostanit sem pénzhiány miatt vettem, hanem az én kis szobámba pont jó, egyébként már Fostex MLTL-t hallgatnék minden bizonnyal
-
eclipse006
őstag
Akkor a linkeltek közül valamelyik, biztos jó lesz hozzá. Legjobban a Cantont ajánlanám,mert azt ismerem, az Arcus-okat annyira nem, viszont az egyiket nagyon kedvező áron adják. Mindenképp írd meg, hogy mit sikerült alkotni!
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
KMT
addikt
Akkor fogalmazz pontosan. Nem a váltó a drága, hanem a hangsugárzó. Amúgy, egy háromutas dobozban inkább a hangszórók mennyisége miatt van többletköltség. Nem sokkal nehezebb egy háromutas váltót tervezni, mint egy kétutasat. Sőt, egy háromutas az két kétutasnak felel meg kb.
"De ha elmész bármilyen hifis fórumra, vajon miért nem 2.1-es sztereó rendszert ajánlanak neked?"
Ez nem érv! Sok oka lehet.
1: Nem is igaz az állításod, láttam már rá ellenpéldát.
2: A hifisek előítéletesek. Ez az "zenére nem kell szub" elmélet nagyon beette magát a köztudatba.
3: A többség vagy nem igényli a legmélyebb hangokat, vagy nem is hallott/tud elképzelni jó integrált szubos rendszert.
4: Nem jönnek rá, hogy egy szubot ki is lehet kapcsolni.
(5: 2.2-t ajánlanak. Tényleg.)Most épp a mozi + zene dologról volt szó!
-
Zinho
aktív tag
Nem, zenedologról volt szó, még az elején megjegyeztem. Mozi + zenére azt mondtam hogy a 2.1 jó, de erősen kompromisszumos megoldás, főleg a zene rovására.
Továbbra is állítom: van jó 2.1es rendszer, zenére, de annyi pénzből jobb 2.0-ásat lehet építeni.Te tényleg azt gondolod a háromutas hangfalakról amit írtál? Szerinted tényleg ennyi az egész? Röviden: nagyon-nagyon pontosan kell a közepet mély és a magas közé illeszteni, ez se nem egyszerű, se nem olcsó.
-
dudika10
veterán
A háromutas hangváltót nem lehet kettő darab kétutasként felfogni, egészében kell nézni szerintem.
"A hifisek előítéletesek. Ez az "zenére nem kell szub" elmélet nagyon beette magát a köztudatba."
Azért nem csak olyan elméletek vannak amik indok nélkül olvadnak bele a köztudatba.
-
KMT
addikt
Jól van. Én meg továbbra is állítom, hogy nincs igazad (lásd fenti érvek, amit elvileg beláttál ). Illetve az "annyi pénzből" konkrét értékétől függően változik a dolog. De nem ragozom.
Három utas dolog... Igen. Két utasnál nem kell pontosan illeszteni a két hangszórót?
Nagyjából tisztában vagyok a váltók működésével, azt is tudom, hogy mivel a közép előtt két váltó dolgozik, ezek egymásra hatással vannak. De egy nagyobb gyárnak ez nem lehet gond. Mérni kell, igen, de azt kell két útnál is.
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a tervezési költség és az anyagköltség hogy viszonyul egymáshoz egy szériaterméknél... Az a néhány kondi és tekercs nem nagyon dobja meg a doboz kereskedelmi árát.
-
Zinho
aktív tag
Persze, jobb a tere a polcsugárzóknak.Elméletileg mindegy, hogy hova teszed a mélyládát, nincs orientáltság, stb. Ezeket én is tudom. Erre te szépen - elméletileg - összeraktad, hogy akkor a legjobb hifi megoldás, a 2.1es rendszer. Csakhogy a gyakorlatban pl. mégiscsak fogod hallani, hogy hol van a mélyléda. Mégis hogyan illeszted a mélynyomót a hangfalhoz?
Szerintem szólnod kéne a gyártóknak is, hogy csak néhány kondival és persze plusz hangsugárzóval drágább a háromutas hangfal, tessék sokkal olcsóbban adni azokat a tisztességes háromutas hangfalakat!Már hogyne kéne illeszteni kétutasnál, de szerinted melyik az egyszerűbb? Egy nagyobb gyárban pont bonyolultabb behangolni a váltókat. Majd biztos foglalkoznak egyesével a dobozokkal.
Menj már el egy pár boltba, és hallgass már meg két és háromutas hangfalakat ~ száz-, kétszázezres kategóriában.
Számodra csak az elmélet létezik. A hifiben pedig pont az számít a legkevésbé. -
KMT
addikt
Huhh, látom figyelsz.
"Csakhogy a gyakorlatban pl. mégiscsak fogod hallani, hogy hol van a mélyléda."
Hogy is kezdtem az egészet? Azt írtam, hogy legyen jó a szűrője. Azaz meredek. Tehát jó esetben a 80-100 Hz már csak alig van a kiadott hangban. Azt is írtam, hogy a mélyek irányát (80 Hz környékétől) már nem halljuk. Tehát NEM hallHATod, hogy hol van.
"Szerintem szólnod kéne a gyártóknak is, hogy csak néhány kondival és persze plusz hangsugárzóval drágább a háromutas hangfal, tessék sokkal olcsóbban adni azokat a tisztességes háromutas hangfalakat!"
Miért, szerinted a gyártási költségek alapján alakul ki egy hi-fi termék ára? Ne legyél már eltévedve. Ha valamit el tudnak drágábban adni, akkor annyiért fogják. Szép is lenne, ha a gyártási árral arányosak lennének a kereskedelmi árak.
"Egy nagyobb gyárban pont bonyolultabb behangolni a váltókat. Majd biztos foglalkoznak egyesével a dobozokkal."
Na ez most mi? Ezzel azt akarod mondani, hogy a háromutasnál egyesével kellene méregetni, a kétutasnál erre nincs szükség?
"Menj már el egy pár boltba, és hallgass már meg két és háromutas hangfalakat ~ száz-, kétszázezres kategóriában."
Szóval még nem hallottam ilyeneket? Oké. Amúgy még az a gond ezzel, hogy a kétutasak sokszor monitorok, a háromutasak meg állók. Így elve már nem túl korrekt az összehasonlítás.
"Számodra csak az elmélet létezik. "
Ó igen, milyen jól kiismertél. Elméletileg igazad is lehet akár.
"A hifiben pedig pont az számít a legkevésbé."
Mindig is tudtam, hogy a hi-fi "megb*ssza a fizikát", felrúgja a törvényszerűségeket. Különös egy "hobbi" ez.
-
titán
Mostanában sok a feszültség.
Hogyan árazzák be az egyes termékeket hangtechnikában? Úgy, hogy megpróbálják megsaccolni, hogy mennyiért lehet eladni. Mivel a 3-utas hangfalak jobban eladhatók, könnyebben marketingelhetők, ezért drágábban is adják őket azonos hangminőség mellett. Ebből következik, hogy azonos áron szarabbul szólnak. Persze ez nem örök érvényű igazság.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
Ez az, köszi! Ezt játssza reggelenként a fickó a ferenc körúton.
Ez az a fickó, amelyik Vivaldit is szokott ugyanott játszani?
Jó rég hallottam már.
Amúgy nagyon rossz dolog látni, hogy zenészként mennyire is lehet megélni. Nagyrészt legalábbis, elég sok igényes (most nem feltétlen a hegedűsünkre gondolok) zenész él még szinte koldusboton. Ez a zenekultúra színvonalát mutatja. -
DDL
őstag
Szóval elvtársak azért nem kellene dobálózni általánosságokkal, mint pl. az, hogy a hifisták elutasítják zenére a szubot. Utasítja el a fene. Csak sz@r kompromisszum. Persze meg lehet csinálni jól is, csak az meg piacilag lesz sz@r
Vagy a másik: elméletileg jó csak a .1. Ez így általánosan nem igaz. Passzív fősugárzóhoz aktív szubot tenni ez már elméletileg sem lehet jó. 2.1 rendszert kell tervezni. Nem pedig összevásárolgatni mindent. Ezt pedig csak aktív váltóval lehet megcsinálni, minimum 4 végfokkal. Igen a szub is szterejó (bár lehet 1 dobozban a 2)! Próbálkoztak ilyesmivel a '80-as évek elején olyan nevenincs cégek, mint a Rogers, Spendor, Mission, KEF, BBC stb. Lett is frankó rendszer minden cégnél. Csak eladhatatlan lett a nagyközönség számára. Ezért többnyire a stúdiók vásárolgatták (vagy feladták a harcot).
Szóval lehet jót csinálni ésszel. De zsebbenyúlós a téma nagyon. És nincs általános megoldás. Bárki bármit állít. (Csak a jó mélysugárzó önmagában nem olcsó )
-
Auratech
őstag
Lehet hallani az irányokat a suboknál is. A mély hangok felharmonikusai azonos fázisban indulnak az alaphanggal. Azonos fázisú hangoknál a fül a magasabb, irányítottabb felharmonikusok irányába húzza az alaphang érzetét. Van különbség egy azonos kategóriájú 2.1 rendszer és két teljessávú 20-20 sugárzó térleképezése között a mély tartományban.
Ezt a mussorgsk kiállítás képei-nél (orgona) tapasztaltam először.
Az egyértelmű észleléshez megfelelő mérető helység kell...
Az orgona legmélyebb regiszterei gyakran oldalt vannak. Nem középről szól, pedig csak egy-két felharmonikusa van.Auratech Field Recording
-
dudika10
veterán
"mélyek irányát (80 Hz környékétől) már nem halljuk"
Saját tapasztalataim szerint érzékeled az irányt, csak sokkal rosszabbul mint a magasabb hangoknál. Felharmonikusok, ahogy Auratech is írja.
Lassan úgy állítod be a 3 utas hangfalakat mintha könnyebb lenne őket megépíteni mint a 2 utasokat.
Egy ideális esetben a hangváltó az szobához és hallgatási pozícióhoz van hangolva. Mivel ez általában nem így van szerinted mikor nagyobb az esélye hogy sz@r, 2 útnál vagy 3-nál? A hangszórók áráról és a dobozról nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest