Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
eclipse006
őstag
válasz perczeg7032 #11600 üzenetére
Neked is megy mail!
szerk: add már meg a jó címedet, mert ami az adatlapodon van, arra nem küldi el...
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
alázógyík
addikt
válasz eclipse006 #11598 üzenetére
-
schweppes
csendes tag
-
PuMbA
titán
Szoktatok olyat hallani, hogy bezörögnek a számokba? Amit nem rég linkeltem Whatever I Fear-t, abban a 26. mp-ben van a bal oldalon egy sípolás. Ebben 2.5-3 mp-nél szintén a bal oldalon van valami belecsörgés. Itt meg nagyon nyilvánvaló a hiba, nem mondok semmit
Ezek rippelési hibák vagy rossz a felvétel esetleg a master? Hallgatom a zenéket aztán néha reflexből leállítom, mert azt hiszem, hogy csörög a telefon[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Szerintem nemes egyszerűséggel a zene részei
Nekem vannak olyan zenéim is, amik direkt torzítanak egyes részeknél. Nagyon szeretem az ilyesmit
Pumba, én ilyenkor megfordulok, mert azt hiszem bejött valaki a szobába.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Ebit
addikt
Azért nem annyira összetett feladat, tekintettel arra, hogy elég sokan publikáltak érdemi modositásokat hozzá, gyakorlatilag a gyártó is elvégezte ezeket az újabb tipusain más lenne az eset, ha egyedileg, mindent átmérve,- tervezve végezné valaki az átalakitást.
Jelenleg sok ember számára a használati értéke nagy, és korukhoz képest megbozhatóak, és aránylag könnyen javithatóak.
-
-
DDL
őstag
Öt azaz 5db alkatrész cseréjével 4ohmos dobozzal is terhelhető erősítőt lehet csinálni belőle, miközben a specifikáció nem változik. És még csak NYÁK-ot sem kell módosítani.
Üdv: DDL
[ Szerkesztve ]
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
KMT
addikt
Igen. Az "érdekes"-nél olyan, mintha egy írógép egyik billentyűjét nyomták volna le, az "ezis"-ben meg van valami csilingelő hang, de nekem a jobb oldalról. Nem tudom erre gondolsz-e.
Fárasztó ezekre figyelni...
Szerk: Amúgy a whatever-ben szerintem a cintányért "haluzod". Kicsit talán más hangon szól, mint az előtte lévő ütéseknél.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Az erdekes.flac-ban 1 - 5 mp-ig a gitár pengetések után vannak sistergések,.
Az ezis.flac-ban 2.25 - 2.75 mp-ig van a bal csatornán ez a becsörgés ( ha a balt elnémítottam akkor nem hallottam).
A whateverifear.flac-ban pedig 25.70 - 26mp-ig van szerintem biztos, hogy sípolás, mert egy cintányér ilyen hangot nem ad és az egész szám alatt csak itt hallom.Audacity-vel néztem meg a pontos időket.
Amúgy tényleg fárasztó és az idő is elmegy vele szóval többet én se foglalkozok vele.[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
Jahh, így már megvannak mikre gondolsz, az utolsó kivételével. A gitárnál azt hinném, hogy az egy ilyen rázós, csörgetős hangszer. Az ezis-ben az a hang meg alig észrevehető. Nem tudom, hogy tudsz ilyen "elemzősen" zenét hallgatni. O_o Az én agyam ezeket kizárja, úgy látszik. :]
-
PuMbA
titán
Ez az utolsó, aztán tényleg befejeztem.
Kivágtam az 1mp-es részletet ahol van a sípolás és nyomtam rá high és low pass filtert is. Csak a bal csatornába hallatszik, a jobban nem. Így már szerintem hallani fogjátok. Olyan 5000Hz körüli. -
orbano
félisten
én agyon hallagattam mindkettőt, de semmilyen rendellenességet nem hallottam. a közös talán ez bennük az említett pillanatokban, hogy szól cintányér. vagy a hallásod, vagy a rendszered nem tudja feldolgozni ezek szerint. de majd lehet kiírom CDre aztán meghallgatom kocsiban is, az ottani rendszer némileg részletezőbb, mint az itthoni.
közben meghallgattam a harmadikat is. abban sincs semmilyen hiba. egy triangulum szerű magas éles hangú hangszer van benne, de kb. ennyi, ami extraaz erdekes.flacot felrakhatnád fullosban, azt meghallgatom lent is holnap, a kis torz vackokra nem áldozok el egy CDt de asszem hallom már azt a valamit, de szerintem az valami plusz hangszer, csak a wharfikon nem hallom mi... bár talán van tippem: az az ilyen rázogatós, kígyócsörgésre emlékeztető percussion cucc, abból is egy finomabb fajta. nem tudom ezeknek mi a neve
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
KMT
addikt
válasz dudika10 #11627 üzenetére
Nem, srácok... amíg nem hallottam, én is azt hittem, hogy haluzza. De tényleg ott van egy sípolás. Csak nekünk halandóknak ez csak úgy hallható, ha tudod mit kell hallani. Tényleg nem irigylem azt, akit ezek zavarnak... Biztos 1000-ed ms-onként, 0,1 Hz felbontásban elemzi a fülük a zenét.
(#11628) orbano:
Én is arra gondoltam, de írtam is fentebb.[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz dudika10 #11630 üzenetére
Valóban kb akkor kezdődik a sípolás, mint a cintányér, de biztos nem oda való, mert a hangereje nem változik (semmi lecsengés, csak hirtelen vége). A vágott részleten próbáld, kilőtt jobb csatornával, lehetőleg egy jó fejessel. Engem meglepett, amikor először vettem észre.
Szerk:
A (#11625)-ben is "jobb"-at akartam írni "bal" helyett.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Lehet nem is cint hanem triangulumot ütnek, nincs is határozott lecsengése.
Próbáltam 2 hangszórón 1 vacak fejhallgatón meg egy fülhallgatón.
A hangszórón hallható talán a legjobban.
De még mindig nem "természetellenes".Erről a fél másodpercről szól a fél topik lassan.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PuMbA
titán
válasz orbano #11626 üzenetére
Ezt már hallgattam vagy 1000-szer, de foglalmam sincs, hogy hanyadikra fedeztem fel benne azt a csörgést.
Ezt a zenét 2 hete találtam,kb. 15-ször hallgattam végig, ha jól emlékszem kb. a 6. hallgatásnál hallottam meg a sípolást.
Ötször hallgattam körülbelül végig, de akkor sem figyeltem oda csak tudat alatt, mert ezt át szoktam ugrani. Most a fejes teszt miatt hallgattam bele és másodjára már meg volt a hiba.Egyébként nagyon érzékeny a fülem, halkan beszélek és a nagy hangerőt nem bírom. Amekkora normál hangerővel én a fejest hallgatom mások abból alig hallanak valamit. Néha azért fölcsavarom a hangerőt, ha olyan kedvem van, de 20 percnél tovább nem bírom. Egyszer voltam Dream Theater koncerten pesten, legesleghátul álltam, de akkor is majd szétment a fejem.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Mindenesetre érdekes volt ez az egész, nem tudtam, hogy ennyire különböző lehet a hallás. Megnéztem egy Sony Ericsson W200 mobil + Sennheiser HD201 legalja füles kombóval és ott is simán kihallom, nekem a sípolás annyira erősen hallatszik ott majdnem, mint a többi hangszer. Most már jobban értem, hogy miért szokták mondani, hogy csak a saját fülünknek higgyünk egy HiFi rendszer hangját illetően.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Én sem hallok semmit, pedig eddig minden szirszart kihallottam mindenből és a fülem is eléggé fiatal és megkímélt Na mindegy
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
dudika10
veterán
Ki ne hagyjuk a pszichológiát mert az egy nagyon erős tényező.
Egyébként a nem egyforma rendszerek miatt is könnyedén lehet az, hogy mi nem hallunk semmit vagy másként halljuk ugyan azt és ezért nekünk teljesen természetes, hogy ott van. (Én ez utóbbira tippelnék.)Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
-
KMT
addikt
válasz #56474624 #11638 üzenetére
Nem te voltál az, aki azt a DK felvételt linkelte? Neked ki kell hallanod ezt is. Most kipróbáltam, és biztos vagyok benne, hogy az nem zenei hang, máshol nem is jön elő a számban. De ha nem tudnám, hogy ott van, akkor fel nem tűnne.
Egyébként tényleg érdekes és tanulságos a dolog, de most már ON.
-
-
PuMbA
titán
válasz #56474624 #11640 üzenetére
"Amúgy mi van, ha a gitárerősítő gerjed, sípol?"
Szerintem nem, mert annyira mű hangnak hallom. Pont olyan, mint egy TV tesztnél a sípolás.
-
-
titán
Hazugság lenne azt állítani, hogy bármit különöst is hallok. A fülem 16-17k fölött siket, mint az ágyú
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
AMDFan
addikt
Hehe, na ekkora felhajtás után már engem is érdekelt, hogy mi a fene ez a sípolás
25-26mpnél szerintem mindenféle trükközés nélkül is nagyon jól hallható (persze nem elsőre). Egyébként az a helyzet, hogy rengeteg ilyen és ehhez hasonló hibák vannak a zenékben, én nagyon sok ilyet össze tudnék szedni. Legjobb példa erre a Metallica legújabb albuma, amit túlvezéreltek. Ezek számomra is zavaróbbak mint pl. az, hogy egy jól kódolt mp3 vagy flac szól-e.schawo: nem is kell semmi különöst hallani, 25mp-nél van egy nagyon rövid kis hang, még azt is hihetnéd hogy a zene része, ha lenne valami köze a zenéhez, de nincs Nem túl magas hang, én ezt nem is sípolásnak hívnám.
szerk2: sokadjára hallgatva nekem ez sima gitárhangnak tűnik ami nem odavaló, csak nem vették észre, emiatt nem vették fel újra.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz AMDFan #11649 üzenetére
Egy "gitárnyikkanást" (érintőzaj) én is hallottam, de azt én nem tekintettem sípoló hangnak. És az teljesen természetes is ilyen gyorsabb, tömörebb gitáros számoknál. A gitáros nem Santana, de ezt nem szokás hibának felvetni. Szvsz nem arról beszélnek.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- OTP Bank topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest