Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#114351) fererencz89 válasza Dißnäëß (#114350) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Egy volt kollégám elkezdett gitározni tanulni. Folyton annak az elég híres, tekintélyes tüdőkapacitású gitáros lánynak a videóit nézte. Biztos sokan ismeritek. Méterekről is lehetett látni a monitorján az ütemes "ugrálást". Kellemes valóban, de miért csodálkozott, hogy lassan haladt a tanulassal? Tudott a játékára, a zenére figyelni? :D

Nem szotkam hibázni.

(#114352) Dißnäëß válasza fererencz89 (#114351) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Ne is mondd, kamaszkori 6 év zongora-szolfézs után újra akarok tanulni zongorázni, nézegetem itt az árakat.. Engem FKJ motivált be.. :D Hosszú út lesz, de remélem visszajön a múltból sokminden és segít 1-1 kanyart levágni majd itt-ott.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114353) fererencz89 válasza Dißnäëß (#114352) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Azért az egy jó kis alap szerintem. Sajnos nekem gyerekkoromban kimaradt a zenére, zenélésre való nevelés. Kereskedelmi POP rádiók, Jó ebédhez szól a nóta, falusi gyerekeknél csak tuc-tuc ment akkoriban. Otthon azóta is, vagyis úgy 16-18 éves korom óta én vagyok a fura figura a még furább zenéimmel. :D

Ugyan jóapámnak volt egy 120 basszusos harmonikája, de azt ugye felemelni alig tudtam. Első gitáromat az összespórolt zsebpénzemből vettem 18-19 évesen, aztán saját magamat képeztem, de az igazi sikerélmény elmaradt.

Most látom, hogy húgom lánya 6-7 évesen elkezdett zongoraórára járni, és kb ez a jó kor, mert annyira fogékony, az alapok, mozdulatok elég könnyen beleégnek. Én most lelkesen akkordozgatok a kis szintimen esténként, de mindig arra gondolok, bár csak kölökként tehettem volna meg ezt... Na de majd a gyerekek. Talán.

[ Szerkesztve ]

Nem szotkam hibázni.

(#114354) tranceplanet válasza Dißnäëß (#114350) üzenetére


tranceplanet
addikt

Feliratkoztam rég, ha piano, akkor nálam ő etalon:
[link] [link] -ó Ferry :B [link] [link] [link] Trance Forever!

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#114355) VoidXs válasza fererencz89 (#114353) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Rengeteg motiváló példa van felnőttkori hangszertanulásra, még hegedűn is, csak adj neki időt :K

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114356) fererencz89


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Még egy bónusz zongorás poén, de kb minden zenészre igaz: [link]

VoidXs:
:R
Nem csak kevésbé vagyok fogékony, mint gyerekként, de a minőségi énidőm is töredéke az akkorinak. Már így is túl sok mindenre kell beosztanom, nem tudnék eléggé belemélyedni. :)

[ Szerkesztve ]

Nem szotkam hibázni.

(#114357) Dißnäëß


Dißnäëß
veterán

Mennyi Denon van mostanában eladó FB-n.. :U
Sok látens olvasója lehet a topic-nak. :))

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114358) VoidXs válasza Dißnäëß (#114357) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Meglepődnél, mennyi van, úgy 500 körülre saccolom. Az emberek szeretik a cirkuszt. :D

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114359) Ubulhun válasza Dißnäëß (#114349) üzenetére


Ubulhun
tag

Legközelebb majd ha belefér, hétvégére szervezzük, nem csak az idő, de a pihentség okán is. :)
Egyébként ha nem laptop, akkor médialejátszásra milyen ár-érték szempontú megoldások jöhetnének még szóba? Gondolom azért egy Xiaomi Mi Box S-nél akad használtan jobb is, biztosan. Pl. nem tudom (nyilván utána kéne olvasnom, tehát kicsit költői a felvetés, de hátha van konkrét tapasztalata itt valakinek) egy ilyen kütyü, mennyire érné meg vajon?
Általam kedvelt koreai filmek listáját küldöm majd priviben, az már az off topik határait is feszegetné... :DD

[ Szerkesztve ]

"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."

(#114360) #99908608 válasza Dißnäëß (#114357) üzenetére


#99908608
törölt tag

Pedig vannak jó cuccaik: a PMA 800NE is jobb lett, miután egy feszültségosztóval megszelídítettem a hangerőszabályzóját közel egy évnyi küszködés után. De az érzékeny bemenetek továbbra is megmaradtak: kijött egy új modell, a DENON PMA-900HNE, kíváncsiságból megnéztem az adatlapját - 105 mV a vonalbemenet (source direct off)

A nálam megfordult, újonnan vett CD játszójuk viszont rosszul muzsikált, egyes, karcmenetes lemezeket le sem játszott, az minden szempontból nagy csalódás volt. A házimozi erősítőjükkel (3500) jól elvagyok. De nagyon elszállak az áraik.

(#114361) Dißnäëß válasza VoidXs (#114358) üzenetére


Dißnäëß
veterán

El kéne rejteni egy 1-pixeles kis cookie kódocska valamit az oldalon, aztán nézni a hit-eket. :D

Vagy egy pici képet linkelni hsz-be és annak szerverén nézni a megjelenések számát. Persze torz adat lenne, de a semminél több. :DDD

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114362) Dißnäëß válasza Ubulhun (#114359) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Ajajaj, szerintem csak x86-ban gondolkozz, annak van akkora flexibilitása, amin Volumio, Roon, mindenféle egyéb OS, Kodi, satöbbi, akármi elfut. A laptop i3-ja 6000-es szériás ha jól láttam, sokmindenre jó, nem néznék proprietary kütyüt, ami mögül ki tudja, mikor hal ki akár a gyártó (és így a support), akár a support (mert úgy gondolja, nem tart fejlesztô embert a több éve forgalomba hozott eszközére)..

PC belsôvel megmarad a flexibilitásod és lehetôségek garmadája. Legkisebb tagja ennek a RockPi X, de azért lehet nem ezzel indítanék. Meg szoftverrel ki tudsz céleszközt is váltani (az is szoftver és hardver lényegében, csak túl testreszabott és kukázhatod, ha megszûnik a támogatása, nem fogsz nekiállni firmware-t buherálni meg ilyenek.. ), .. szóval ha beleásod Magad, ahhoz azért nem árt némi számítási kapacitás, pl. egy Roon Core EQ-n, convolvertôl kezdve DSD konverzión át mindenig is kér már egy combosabb CPU-t és ez mással sincs nagyon eltérôen, a laptopod a legideálisabb eszköz befogni ilyen célra, de ha nem, akkor itt ph-n van sok Thin PC, HTPC kategóriában eladó gép, lehet nézelôdni. Egy csendes passzív PC (pláne ha mozi is kell, korszerû GPU-val) mindent ver.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114363) Ubulhun válasza Dißnäëß (#114362) üzenetére


Ubulhun
tag

Én erősen beragadtam a Windows-Android univerzumba, és ott is csak passzív felhasználó szinten sajnos, és VLC-nél tovább eddig nem nagyon láttam - de köszönettel veszek minden segítséget, tanácsot!

"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."

(#114364) Dißnäëß válasza Ubulhun (#114363) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Azért javaslom a "PC" alapú lejátszót (rengeteg féle lehet és van, ezért az idézőjel, de PC-s belső lényegében mindben), mert annyi mindennek kell ma már egy médialejátszónak megfelelnie, hogy egyszerűen nem időtálló.

Tegyük fel, megveszel egy gyári eszközt, gyönyörű csinos szép kütyü, ódákat zengenek róla, aztán eltelik 1 év, 2, 3, és
- vagy ahogy korábban írtam, a terméktámogatás megszűnik
- vagy nem olyan sebességgel hozzák ki a frissítéseket

- vagy elfogy az ereje egyszercsak valamihez a jövőben

Például:
- Tidal, Spoti, Amazon Music, egyéb, bejön egy újabb és pont azt kellene lejátszania Neked, de nem tudja a szoftvere

- Említettek gyorsan fejlődnek, innoválgatnak, változtatgatnak a mai világban. Ezeket néha le kell követni lejátszó oldalon is. Milyen gyorsan reagálnak a gyártók vajon, hogy aztán szoftver frissítés formájában támogassa az eszközöd az új dolgokat ? (mondjuk codec váltás, bár ez ritka, de bármi egyéb is lehet)

PC belűben is van nagyon integrált, amikor tokkal vonóval cserés az egész (alaplap, processzor és ha dedikált, akkor VGA is), például youtube átáll VP9-ről VP10-re vagy AV1-re, mi lesz ? Vagy a jövőben bármi hasonló .. De a szép az, hogy a rajta futó oprendszer annyira generális (ha olyat választasz, lásd windows vagy ismertebbb linux), hogy meg sem érzi igazán a cserét és tök jól megúszod az egészet. De legrosszabb esetben is max újratelepítesz egyet. Nem ott nézed az 5 kilós gyönyörű ízlésesre megcsinált high-end féltégládat, hogy nehezéken kívül már semmire sem jó kb.

Szóval a szoftver fontos és az is, hogy mire teszed azt rá. Generális szoftverekkel (tehát nem egy cél-firmware) szintén el lehet csodás eredményt érni, hányan és hányan játszunk-játszanak le innen Windows alól úgy, hogy amúgy meg ekézi a fél audiofüli világ, hogy az úgy nem lehetséges. :D (Oké, én Linuxon ülök, de akkoris). Illetve vannak klassz bolti passzív ATX tápok is, egy olyannal síri csend a gép, CPU is lehet passzív hűtéses, lényegében az egész és 20 év múlva is működni fog.

Nekem is van egy ATX házam, nem tudom elengedni, szerintem 15 éves lassan ? Nem tudom. Szeretem az értékálló dolgokat. Ez IT-ban és kütyüvilágban ma abszurd kijelentés nyilván :) , ne legyenek illúzióink, de amikor arról van szó, hogy van a gépemen könyvtár, amiben a fájlok még kamaszkoromból (!) származnak, 486-os időkből és mai napig itt vannak velem sértetlenül úgy, hogy már a huszadik alaplap-proci-hdd-ssd szolgál alattuk, ... szóval... ilyen értelemben értem az időtállóságot. PC-nél nem aggódsz, hogy jaj, holnapra eltűnik egy funkcionalitás, mert változtatott valamit a streaming szolgáltató vagy akárki és lehet nézelődni a hiperlejátszód honlapját, hogy vajon frissítést mikor adnak ki az eszközödhöz.

Másik példa az okostévék világa: ezek már most eleve halálra ítélt ipari hulladékok, 5-10 év múlva (bár nem feltétlen ennyire készülnek már eleve) azon kívül, hogy bemenetválasztasz, kb. semmire sem lesz jó az egész okosrendszerük, megállnak egy szinten és kész, frissítés nem lesz több, meg semmi más sem lesz több nekik. Átmennek buta kijelzőbe. Az őket felokosító külsős android-os és egyéb "okos box"-ok szintén, csak annyi történt, hogy külső dobozba került az az okosság, amiről a gyártó holnap még nem, de holnapután már leveszi a kezét, aztán a user pislog (nyilván, ösztönözve van a fogyasztásra, venni kell az újat). :(((

A PC világban csak veszel egy újabb szériás passzív belépő GPU-t, esetleg procit cserélsz, ritkán alaplapot, de azt is túléli általában az oprendszer felette, szóval sokkal élhetőbb és frissen tarthatóbb történet, ha hajlandó vagy egy csillagcsavarhúzóval és minimális ismeretekkel nekiesni, mondjuk pár évente 1-3 órahosszára. A 1030-as passzív nvidia-mat például H.265 gyorsítás miatt lőttem korábban és csak 1:1 becuppant a régi szériás helyére, driver friss volt és ugyanazt használják, 1 reboot-omba került mindössze és lett 1-2% CPU használat körüli filmezés azonnal. Nem történt változás a külsejében a gépnek, egy ízléses HTPC esetén marad ugyanaz a rendszerbe illő, klassz, megszokott optika, nincs átbarmolása az egésznek, semmi dráma... számomra sokkal járhatóbb út.

Just my 2 cents de majd hallgass meg mást is. :K

Az Android "csapda", annyira nem, mint a többi okosrendszer, pár verziót ő is tud frissülni (gyártófüggő, van aki kiad újabbat, van aki nem), de hamarabb felkoppan ott is az ember a legutolsó verzióra, mint egy Windows esetén és onnantól megszámlálva az eszköz napjai.

Hát Linuxról nem is beszélek, az csak megy "minden szaron" (többek között az ISS-en is) :DDD :U és az emberi tudás limitálóbb tényező, mint maga a rendszer. Ha akarod, generálist használsz, ha akarod, heréltebbet, egészen minimált, ha akarod, totál Magad fordítod le és rakod össze apró elemekből, szóval az nagyon Lego szintig is le tud menni, nyilván felesleges, átlag felhasználó viszont egy Ubuntuval (vagy variánsával) el tud lenni, talán még a Linux Mint-et még jobban is ajánlanám, marha jó, főleg Windows-ról áttérőknek. Érdemes ránézni (Ubuntu alap, de tényleg elég jó csecsemőbiztos, van frissítéskezelő, természetesen mint a legtöbb Linux, tud a GUI magyarul, nagyon Windows-ra hasonlít, start menü, friss codec-ekkel jön és frissíti őket, stb). Hugomnak ezt tettem a régi laptopra, egy tök PC-laikus csajszi és teljesen jól elvan vele, LibreOffice alatt rakta össze az árlistáját a lelkem (kozmetikus), 0 segítséggel :)

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114365) kutyek válasza Dißnäëß (#114352) üzenetére


kutyek
senior tag

BIGUP! Hasonló cipőben járok, sajnos sok a megtanulni való hangszer, és kevés az idő :(
Ha villanyos zongorát keresel, van tutti tippem (a nagyobbik fiam egy éve váltott zongorára két év tangóharmonika után)...

(#114366) Dißnäëß válasza kutyek (#114365) üzenetére


Dißnäëß
veterán

:R Beszélünk majd, elektromos lenne, igen.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114367) Ubulhun válasza Dißnäëß (#114364) üzenetére


Ubulhun
tag

:R
Kedvet csináltál hozzá!
Ráadásul van egy még régebbi Fujitsu-Siemens laptopom, azon azonnal el merek kezdeni "ismerkedni" Linuxxal!
Most úgy sem lett volna anyagi lehetőségem lejátszóra, csak elkezdtem nézelődni, mert a kisördög mocorgott.. ;]

"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."

(#114368) liszi70 válasza kutyek (#114365) üzenetére


liszi70
nagyúr

"a nagyobbik fiam egy éve váltott zongorára két év tangóharmonika után"

:D Hehe, az én nagyobbik fiam öt éve váltott tangoharmonikára hat év zongora után. :K

(#114369) BIGi75 válasza fererencz89 (#114356) üzenetére


BIGi75
senior tag

Ne add fel! Az otthoni hobbi zenélés nagyon ki tud kapcsolni, sztem még jobban mint a zenehallgatás és akkor is ha nem űzöd profi szinten. Gyerekkoromban elektromos orgonán tanultam, templomba is átlógtam néha Bach-ot jatszani, ma is megvan az élmény. Aztán évekig semmi, de hiányzott. Most 3 gitár van itthon és egy elektromos dobszerkó ( utóbbit a fiamnak vettem, vagyis a feleségem szerint magamnak). Nagy ritkán szakítok rájuk pár órát, de az is jól esik :K

(#114370) fojtviki válasza Dißnäëß (#114357) üzenetére


fojtviki
senior tag

Persze, mivel itt minél többet olvas az ember, annál jobban elmegy a kedve a cuccoktól :) Már ott tartok, hogy a fene fog csomó pénzt erre áldozni, van egy Yamaha M40 erősítő, amit sógornőm férje adott kb 9 éve. Mondjuk avval meg az a baj, hogy 110V-os :DDD

(#114371) Dißnäëß válasza Ubulhun (#114367) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Ahigy írtam, Pendrive, Balena Etcher-el kirakod rá az iso-t és uccu. Linux Mint-el kezdj inkább, bár Xubuntu is klassz, de Mint jobb talán.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114372) Dißnäëß válasza fojtviki (#114370) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Az a legkevesebb, amúgy szép dög, speckókban is faja, 1V érzékenység, 30+ éves létére szépen menne mai DAC-okhoz. Van egy kis szériahibája, ragasztóanyag kondik körül korróziót okozhat, leszervizelném aztán gyiá, nagyon jókat írnak a hangjáról. Van benne power rendesen. Vagy a trafóját cserélném, vagy szimplán elétenni kívül egy 300-400W körüli illesztôtrafót, ami a 230 névlegest lehozza 110-re neki és akkor nincs bolygatva a lelkivilága. Az 50/60Hz nem téma itt.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114373) fojtviki válasza Dißnäëß (#114372) üzenetére


fojtviki
senior tag

Akkor ez is meggondolandó opció. Valahol a padláson van bedobozolva egyébként :DDD

(#114374) Dißnäëß válasza fojtviki (#114373) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Van egy érzésem, hogy az egy k* jó dög lesz, alkalmasint próbáljatok rá. :K ;)

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114375) fojtviki válasza Dißnäëß (#114374) üzenetére


fojtviki
senior tag

No, akkor legyen így első körben, ha úgy gondolod, hogy jó is lehet ez a dolog :)

(#114376) liszi70 válasza Dißnäëß (#114372) üzenetére


liszi70
nagyúr

Van valami racionális magyarázatod arra, hogy miért offban írod, például ezt a hozzászólást? Vagy csak engem zavar a sok felesleges szürke? Mondjuk nem te vagy az indokolatlanuloffbatevő-nagymester, de azért te is jó vagy ebben a műfajban! :DDD

A zenei ajánlások is on!

[ Szerkesztve ]

(#114377) VoidXs válasza liszi70 (#114376) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Már on ;]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#114378) Dißnäëß válasza liszi70 (#114376) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Nincs, néha nem tudom, off legyek-e vele, mennyire felszínen hifi totyik ez, vagy belefér-e ilyen, hogy "tegyél elé egy illesztőtrafót" vagy ilyesmi "mélységek", inkább fél-DIY-ba hajló vagy nem is tudom. Aztán szürke lett. Amúgy engem is zavar, még a sajátom is. :))

Apropó, zenei ajánlók: párról le vagyok most maradva, visszagörgetek. Most ON a cucc. :)

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114379) Dißnäëß válasza fehér_ember (#114343) üzenetére


Dißnäëß
veterán

1 - cukor, giccs, video nélkül élvezhetőbb egy fokkal. (Amúgy jellemző a mai fiatal gen-re, mennyire alacsony az érzékenységük :D és mennyi inger kell nekik, hogy egy alapvetően zenei produkció is "ütős" legyen, szóval vagy "jónő", vagy jó táj, vagy jó effektek, vagy egyéb vizuális rásegítés, mert a zene önmagában viszonylag érdektelen és/vagy nem adja el magát, nem üti át a küszöböt - vagy csak én öregszem ) :D ;)

a - volt már, de jó újra, köszi. :) (1-es pont zárójele ide is érvényes)

2 - borult. :D (és hangra is túlcsillapított nekem, de a környezet elnézve... szóval ilyen nagyon echo-mentes, amit várna amúgy egy normál szobában a fülem)

b - a

3 - zenére elmegy (ez ízlés kérdése), de a klippet nem kellett volna látnom. Többnek akar lenni, mint ami, ilyen szempontból szöges ellenéte egy default beteg Goldfrapp-nak akik tényleg többek másoknál :D , vagy egy szerény Air-nek. (album verzió jobb). Nem szeretek barokk hangszereket megerőszakolva látni, meg azt sem, mikor csöpög rá és beleivódik az izzadtság. De ez ne szegje kedved, csak most szar a világ szűrő van fent nálam. :D ;) Lehet kezdek megragadni egy szinten. :D

c - b - a

4 - zsíííír. :D Kis esti szeletelő, kiváló. :DDD :K Apropó, clap és hands. :)

☻ - úúúúúúúú !!! EPIC ! :R
Rákontrázok .. :B Amúgy ennek a számnak a mélyeit nem sok szobahifin lehet felismerni, hogy kvintben ugrál, annyira függöny mögüliek és elcseszett sokaknál a mély. Jó példa az elektronikus zene rejtett nüanszaira, amit rengetegen nem is hallanak említett okból és utána jön a műfajra a kígyóbéka. Fejesen k*jó.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114380) Dißnäëß válasza Bali27 (#114345) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Klassz. De...
... :)

Nálam ő tehetség pl. :K (A This is it k* nagy film amúgy)

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114381) #99908608 válasza Dißnäëß (#114372) üzenetére


#99908608
törölt tag

1984-es, ha minden igaz. Akkor ők már sejtették, hogy a CD-hez kevés lesz az általános 150mV - és nézd meg, még a mostani DAC-okkal is partiban van.

(#114382) Dißnäëß válasza Dißnäëß (#114379) üzenetére


Dißnäëß
veterán

1-es pont jónős Für Elise-re: [link] :K
( [link] [link] - oké, övön alul, I see). ;]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114383) fererencz89 válasza Dißnäëß (#114382) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Az mondjuk talán tény, hogy a technikai tudás nem minden. Van, ki a virtuozitásával tűnik ki, más hozzá ad valami egyebet. Ki mit tud. :D Előadóművész, művész, zenész, előadó. Ízlés kérdése is, kinek melyik +ra van igénye.

Most én is előszedem a Magyar rapszódiákat, de mivel kép nincs szpotin, Czifftától. :D

[ Szerkesztve ]

Nem szotkam hibázni.

(#114384) Dißnäëß válasza #99908608 (#114381) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Igen. Akkor még építettek. Ezeket kezdték el így vagy úgy később ugyanúgy elkurvítani, mint amit ma az autóipar művel már egy ideje a mocitető alatt .. (gyalázat).

Power output: 120 watts per channel into 8Ω (stereo)
Frequency response: 20Hz to 20kHz
Total harmonic distortion: 0.002%
Damping factor: 130
Input sensitivity: 1.07V
Signal to noise ratio: 127dB
Speaker load impedance: 4Ω to 8Ω
Dimensions: 435 x 165 x 425mm
Weight: 14kg

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114385) Dißnäëß válasza fererencz89 (#114383) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Teljesen egyetértek, kiváló tehetségeket hozott a kolléga, de a nyitott gondolkodásom ellenére (ami lehet nem is annyira az?) nálam nem fér meg a giccs a komolyzenével, vagy amikor az előadó vádliját nézegetem, vagy a mellkasára koncentrálok, hogy mást ne mondjak, vagy a szilikon ajkaira, nem is tudom. Érted, mit akarok mondani. Nem tudok őszintén tapsolni ilyen tehetséghez, bármennyire is ott a tehetség, mert nem fogadom el azt, hogy ezt nem lehet kevésbé kirívóan és szerényebben is előadni, csak ilyen "ordítóan jó nő" módon, video-val együtt (live-ban pláne van "video" ugye, hiszen kilátsz a két lyukon). És ha ezt egy klasszik öltönyös-frakkos férfi tenné ott, semmi kigyúrás vagy bármi különleges, csak egy "random" józongorás művész, nem terjedne mint futótűz a Youtube-on, szóval látszik, mire van igény ma és ezen produkciók célja nem 100% vegytisztán a produkció, a műreprodukció maga, hanem csak 80%-ban. Vagy csak 70%-ban, mert van ott más figyelnivaló is, kár tagadni. Amivel ismétcsak semmi bajom, de én műélvezni szeretek, a többit meg rábízom a Pornhub-ra. Értékelem a szláv csajok genetikáját, messze felülmúlják a magyarokét meg mondjuk a bolygó nagyját (bár Ázsiában vannak izgi dolgok ;] ), de ne hozzuk be egy ilyen eseményre (úgy értem, persze, bejön, leül, ő ő így ahogy van, csak ne hangsúlyozzuk). Ahogy a töltött káposztára sem teszek a szuvidált rozmaringos kacsacomb levéből kicsit, hogy mennyire extrahifi lesz tőle a dolog, mert nem lesz. Na, most lehet sokan megutálnak, de ez csak 1 vélemény, biztosan sokan szeretik ezeket a neo-titán cicaművészeket, én nem.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114386) #99908608 válasza fererencz89 (#114383) üzenetére


#99908608
törölt tag

(#114387) Dißnäëß


Dißnäëß
veterán

Estike. (Movement IV).

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114388) fererencz89 válasza Dißnäëß (#114385) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Maradjunk annyiban, hogy kábé ugyanúgy látjuk. Mások máshogy. De nincs ezzel semmi baj.

Ezt az albumot valószínűleg a borító miatt is fedezhettem fel magamnak. Kár lett volna kihagynom valami látásmód miatt. :)

Nem szotkam hibázni.

(#114389) Dißnäëß válasza fererencz89 (#114388) üzenetére


Dißnäëß
veterán

:K (remélem fehér_ember nem zabos rám, örülök mindig mikor hoz valaki valami izgit, ő egyből egy marékkal) :D

Kiváló zene. :R Jó ízléssel válogatsz, tartsd meg jó szokásod.. :B
Ezt hoztad, igaz ?

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114390) fererencz89 válasza #99908608 (#114386) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

:R
Pár éve a magyar zene-videó kölcsönzőből volt meg egy több lemezes válogatás tőle. Többnyire mono, nem éppen audiofil anyag, mintha az általános iskolám rozoga pianínóján játszott volna. Gyönyörű volt viszont. Azóta sem lelem...

Nem szotkam hibázni.

(#114391) fererencz89 válasza Dißnäëß (#114389) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Köszi! :R
Nana OuYang - 15 albuma. Az egész. Nem kisfiú. :D

[ Szerkesztve ]

Nem szotkam hibázni.

(#114392) Ubulhun válasza Dißnäëß (#114371) üzenetére


Ubulhun
tag

Köszi!
Remélem, jövő hét vége felé neki tudok ülni!

"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."

(#114393) nLali


nLali
senior tag

Séta haza 1 : [link]
Séta haza 2 : [link]

Eladó Sundara : https://hardverapro.hu/apro/hifiman_sundara_closed_back_elado/hsz_1-50.html

(#114394) Dißnäëß válasza Ubulhun (#114392) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Ajánlok Neked vagy 2-3 db 8 gigás USB stick-et, apróért, jó a legolcsóbb is, miután a Linux betöltött, nem igazán nyúl a rendszermeghajtóhoz gyakran, szóval a sebessége is mindegy, jöhet a legpraktikusabb. Én szeretem ezeket, mert fizikailag picik és nem törnek bele az USB aljzatba, ha véletlen odakapok, rosszul mozdulok vagy áthelyezem a laptopot máshova, de autóban is ezt dugom be és ott sincs véletlen az, hogy matatás miatt egy hosszúkás USB kütyübe mondjuk beleakadok és reccs, beletöröm az USB aljzatba vagy ilyenek. Ez otthon is hasznos az ide-oda pakolgatós laptopoknál :) ahol süppedős pokróc, stb. bármi játszik (bár alul szellőzőeknél-szívóknál nem jó a süppedős felület, eltömíti a szellőzést és felfőhet a laptop).

Szóval érdemes már csak brahiból is ilyen kísérleteknek, oprendszereknek, ennek-annak beszerezni pár ilyen kis kütyüt, nem valami gyorsak, van ami USB 2-es csak, de tökmindegy :) Igazából egyszer beindult a Linux, utána tök jól pattog, ezek RAM-ból mennek többnyire, alig nyúlnak a rendszermeghajtóhoz boot után. Ha meg az öreg laptopnak később médialejátszó oprendszernek beszerzel valami halál olcsó alap SATA SSD-t, kiváló.. :K

(Pláne, ha a Linux-ot úgy indítod, hogy az elején a menüt behozod (space vagy eleve feldobja) és beadod neki a "toram" opciót, majd CTRL-X indítás.. , mindegy, majd megmutatom, akkor az egészet a RAM-ba tölti, felnyalja az USB tartalmát, a teljes ISO-t a RAM-ba és onnan futtatja, rakéta gyors és pattog mint állat :K de értelemszerűen több memóriád kell hogy legyen ekkor a gépben, mint ami az USB stick-ed mérete, mert a RAM egy részét az ISO teljes mérete befoglalja ilyenkor és emellett kell még neki a klasszikus operatív memória, hogy működjön).

Meg érdemes a régi laptop-okat (igazából 2-3 évente) újrapasztázni. Majd ha arra járok újra, tudok segíteni ebben, nem nagy dolog és van jó pasztám még elfekvőben (Arctic MX4 talán), így a prociventi nem süvít éjjel-nappal küzdve azon, hogy értelmes hőfokon tartsa a "megromlott" pasztás processzort, ahol a régi paszta már inkább szigetel, mint hőt vezet a proci és a heatpipe-os hűtése között. Friss paszta mindig jó, fontos (de amúgy asztalinál is, ugyanígy 2-3 évente, inkább 2).

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#114395) Ubulhun válasza Dißnäëß (#114394) üzenetére


Ubulhun
tag

Jó ötlet mondjuk valóban egy rövid pendrive!
Szerzek be egyet mielőbb!

"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."

(#114396) #99908608 válasza fererencz89 (#114390) üzenetére


#99908608
törölt tag

Nem ez volt? Ezek három lemezes kiadványok voltak pár éve, nekem a Ferencsik és a Liszt Ferenc Kamarazenekar van meg.

(#114397) fererencz89 válasza #99908608 (#114396) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Szerintem nem. Már pár éve nem használom az enkórt, így nem tudtam visszanézni. Az is lehet, hogy nem hivatalos kiadvány(ok) voltak, úgy 5-6 lemeznyi anyag. A Szerelmi álmokat próbáltam keresni spotify-on, talán az van legjobban benne a fülemben, de nem találtam.

Vicces adalék, hogy a sok giga anyagot majdnem gyorsan kukáztam is, hogy milyen borzalmas minőségű, de időben kapcsoltam, hogy mégis mennyire jó. Sajnos azóta a PC-mmel együtt távozott az adat. Említett dal azon változata azóta is etalon.

Nem szotkam hibázni.

(#114398) fererencz89 válasza fererencz89 (#114397) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Talán franciául voltak a címek... Ennyi rémlik.

Nem szotkam hibázni.

(#114399) #99908608 válasza fererencz89 (#114398) üzenetére


#99908608
törölt tag

Akkor lehet, hogy valami külföldi lemez volt, annyira sajnos nem ismerem.

(#114400) fojtviki válasza Dißnäëß (#114384) üzenetére


fojtviki
senior tag

Közben kiderült, hogy ebből van még 1 tehát összesen 2db és van egy mx35-is. Jön haza Karácsonyra, mondta, hogy el kellene őket adni :DDD Meg ahogy ismerem lesz még sok más is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.