Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#113951) dgyuri0123 válasza avl (#113945) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

~1973-74 óta szerinted nem volt pár tucatnyi lehetőségem ezt azt kipróbálni? :) Ma csak az érdekel, hogy minél olcsóbban minél jobbat, de ez nem könnyű eset.

"csak a zene van"

(#113952) VoidXs válasza dgyuri0123 (#113951) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Milyen jó lenne, ha létezne megoldás, amivel bármelyik szoba hangját át lehet vinni egy másikra... :DD Ha létezne valamiféle mérés, ami leírja, hogy hogyan szól egy szoba, azt megnéznéd a kedvencednél, és olyanra formálhatnád a sajátod pár kattintással. Álom, nemde? :DDD

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113953) avl válasza dgyuri0123 (#113951) üzenetére


avl
aktív tag

de biztos (volt lehetöseged sokmindent kipróbálni)
de ez nem kell, hogy azt jelentse, hogy már nincs mit kipróbálni
(..söt: van benne valami, hogy az igazi öregedés, amikor már alig valami érdekel ..nem szívózok a koroddal, ha tényleg 73-74 óta "hifizel", akkor 60 felett kell legyél ...azaz kicsivel nálam is öregebb :-)

akár ez (a teszt játékos kipróbálása) is abszolút segíthet abban, hogy tudatosan tudjad, meddig "éri meg" nyújtózkodni és a "minél olcsóbban minél jobbat" elérésében - söt: lehet épp ez lenne egyik lényeges "hozadéka"

ha hülyülhetek: segíthetne - az amúgy is max. a tiniknek való - rózsaszín szemüveg (feleslegek hajszolása) elhajításában

...vannak annál fontosabb dolgok az életben (öregen romlik a fehérjehasznosítás, a VO2max, a metabolikus folyamatok változnak: más edzés, más táplálkozás stb. szükséges, lásd Joe Friel: Fast After 50: How to Race Strong for the Rest of Your Life)

ez a motto ("minél olcsóbban minél jobbat") bennem (is) teljesen megvan; igy van 2004es Honda Jazz, hifiben Dragonweed hangfal, SB Touch, Topping DAC, 25 éve Dunaudio erösitö
..és persze én is kipróbáltam ezt-azt közben pl. hifi terén

(#113954) liszi70 válasza avl (#113953) üzenetére


liszi70
nagyúr

:R Hatalmas plusz egy! Pontosan erről van szó. Aki meg akarja ismerni a saját korlátait, aki nem az önáltatás és felsőbbrendűségérzés pihe-puha langymeleg dunyhájával takarózik, az elvégez ilyen vagy hasonló teszteket IS. :K

(#113955) BIGi75 válasza liszi70 (#113954) üzenetére


BIGi75
senior tag

...meg arra is jó lehet, hogy nem feltétlen kell ácsingózni a hiperszuper cuccokra és formátumokra, mert lehet csak költségben jelent plusszt adott esetben.
Mondjuk a tudat az még mindíg nagyban befolyásoló szerintem, mert ha mondjuk lehunyom a szemem és elképzelem, hogy hátulról megsimítja a hátam valaki, érzésre marhára nem mindegy, hogy egy bombázóra gondolok vagy egy bányarémre, pedig az érintés ugyan az. Nesze neked vakteszt:DDD

(#113956) fererencz89 válasza BIGi75 (#113955) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

A teszt vége környékén a különbséget én már nem is minőségbelinek mondanám a formátumok között, inkább csak igazán nagyon kicsik másnak itt-ott. Ha nem oda-vissza váltogattam volna közöttük, hanem úgy hallgatom, ahogy zenét szokás, szerintem még kevésbé feltűnő a különbség. Szóval szvsz tévhit, hogy pl. CD, nagyon hi-res alatt élvezhetetlen, kásás, sávhatárolt lenne a hang, vagy éreznénk a felbontását. Persze, egy bizonyos szintig.

Nem szotkam hibázni.

(#113957) ozzy711 válasza Ubulhun (#113947) üzenetére


ozzy711
őstag

Pár óra használat után, öreg Onkyo TX-SR 501 - hez képest is élmény, pedig azt is szerettem.

Azért az megvan, hogy az Onkyo egy belépő szintű 5.1-es erősítő? Csúnya lett volna, ha hozzá képest nem lett volna élmény egy minőségi sztereó! :))
A rendszer többi tagját és az akusztikai környezetet ( szobaméret ) is írd le légyszi, hogy el tudjuk helyezni a skálán!

(#113958) BIGi75 válasza fererencz89 (#113956) üzenetére


BIGi75
senior tag

Én a végéig nem jutottam el :DDD.
Az elején a "karcosokat" könnyű eldobálni, de később én is csak egyre inkább annyit hallottam, hogy más, de hogy melyik a jobb, azt nem tudtam eldönteni. Azt választottam, ami nekem jobban bejött, és ez nem mindig volt párhuzamban a bitrátával.

(#113959) fojtviki


fojtviki
senior tag

Sziasztok. Megint lenne, egy hülye kérdésünk, és hangsúlyozom ez megint nem a saját kút fejemben megfogalmazódott kérdés 100%-ban, de csak rákérdezek.
Tegnap sajnos megint nem bírtam hallgatózni, mivel az angliaba küldendő csomagot miért is ne pont tegnap vették fel, ezért én itthon maradtam :(
No szóval, kiderült, hogy egy ilyen hallgatózásra időpontot kell egyeztetni, de ha már párom ott volt, meghallgathatta az összekészített cuccokat, mert éppen vártak egy vásárlót, akinek összerakták a vásárolni kívánt cuccokat.
Audia Flight Three S erősítő [link]
Audio Solution Figaro S [link]
Limetree network II [link]
Szóval, állítólag jól szólt, színpad is nagy volt, jól el lehetett különíteni mindent. De párom azt mondta, hogy hiányérzet is maradt, nem is kevés, és azért ez mégsem egy "olcsó" rendszer volt.

Tehát a kérdés az lenne, hogy otthoni rendszerben lehet/érdemes/létezik e olyan színpadkép, ami teljesen közel hozza a színpadot? Sajnos megintcsak az autó hifiből megismert képet keressük, de, hogy ez lehetséges e gőzünk sincs sajnos :( Tehát a kocsiban ugye minden szinte az arcom előtt szólt kicsivel, meg a fülem mellett, a távolabbi hangok simán távolabbról voltak érzékelhetőek. Pl volt valami zene, ahol egy kutya ugatva szaladt a távolba, és az simán érzékelhető volt. Vagy vegyük pl a Hotel California koncert felvételt, a gitár jóval túlment a visszapillantó tükrön, egyszóval jóval túlment a hangszórókon. Evvel szemben itt a Hotel California gitár rész nem nyúlt túl a hangfalakon, simán érzékelhető volt, hogy ott a szinpad vége ahol a hangfal áll, nem "vált" le róla a hang énnél a résznél. Ami még furcsa volt, hogy ugye pl énekhang középről jött, viszont jóval a hangfal mögül szólt, a kocsiban ugye pedig inkább olyan volt mintha az arcom előtt énekelt volna az előadó :DDD Az auto hifis prohardveres srác fogalmazta meg jól, mondjuk nem tudom az ő gondolatai e, de azt mondta: "egy jól beállított rendszeren, szinte meg lehet fogni a zenét" Tényleg ilyen érzés volt akkoriban, ne nézzetek hülyének, de a műszerfal közepén tényleg néha olyan érzés volt, mintha meg lehetne markolni a zenét :DDD :DD

Szóval a lényeg, hogy ilyen létezik e szobai hifiben, vagy ezt hiába hajszoljuk, mert akkor el is engedjük ezt a dolgot? Akkor lesz egy olcsóbb rendszer és kész. Azért furcsa ez, mert annó amikor a cxa80 és Fyne audio F500 szólt itthon, akkor pl Susan Wong zenéknél is az "arcom előtt" énekelt. A gitár is jóval túlnyúlt a hangszórókon, pedig az nem egy drága rendszer volt tulzottan. Körülbelül itthon is kb azon a távolságon voltak a hangfalak, mint most a demo szobában, 2.5-3m kb.

(#113960) dgyuri0123 válasza fererencz89 (#113956) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

320 Mp3 = 720p nézése 55"-on. Lesz ott felskálázás, de attól még xarabb a 720p, maradjunk ebben szerintem. Persze, hogy halgatható az Mp3, mint ahogyan nézhető a 720p is, de ha nem hallod/látod a korlátait (pl. FLAC-val folyamatosan ide oda vátogatva), akkor valóban nálad van a hiba valahol... Nálam ez evidens. Akinél nem az, az kisérlezetten csak bőszen, majd rájön. :D

"csak a zene van"

(#113961) ozzy711 válasza fojtviki (#113959) üzenetére


ozzy711
őstag

Az autó hifis beállítások nem igazán kompatibilisek a szobai zenehallgatással, már csak a meghallgató "helyiség" méretbeli különbségei miatt sem.
Ez két külön dimenzió. Az viszont valószínűleg rendszer/beállítás/akusztikai hiba lehet, hogy "nem nyúlik túl" a dobozokon a hang.
Az ellenben szerintem reális, hogy pl. az énekes középen a bobozok síkja mögött énekel akár a fal síkjánál. Nálam minden zene így szól ( az énekes nem mindig középen, de legtöbbször a fal síkjánál ) és nagyon élvezetes.

(#113962) VoidXs válasza dgyuri0123 (#113960) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Vicces, hogy pont olyan embernek írod ezt, aki az egyik legjobb eredményt adta azon a vakteszten, amit te meg se mertél próbálni. A 320-as MP3-on max pontot kapott, tehát hallja. A 192-es Vorbis volt a határa, ami 1 lépcsővel van a rekorder 128-as Opus alatt.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113963) denesdr válasza VoidXs (#113962) üzenetére


denesdr
addikt

A Spotify Premium-nak milyen tömörítése van?

[ Szerkesztve ]

(#113964) vlaca2 válasza fojtviki (#113959) üzenetére


vlaca2
tag

Hi!

Van ilyen szobai hifi. Nálam konkrétan Magneplanar hangsugárzók + szoba akusztika kezelés hozta el ezt az állapotot hogy az orrom előtt fél méterre van virtuális szinpad eleje és onnan tagozódik hátrafelé. Amúgy hifisták között sokakat zavar az ilyen setup hogy az "arcodba tolja a zenét" :DD
Szóval nem reménytelen, nézelődjetek/keresgéljetek még. :R

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum

(#113965) VoidXs válasza denesdr (#113963) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Opus 256. Dupla annyi információt hordoz, mint a YouTube-féle, szinte mindenkit megbuktató 128-as. Egyébként az Opus nem is engedi, hogy feljebb állítsd, hiszen a 256-os lényegében lossless.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113966) Ubulhun válasza ozzy711 (#113957) üzenetére


Ubulhun
tag

Persze, tudom... :)
Na, szóval: a mostani felállás TV-n Tidal app, (jó volna hosszú távon valami médialejátszó) optikai kábellel Topping E30, az említett Audiophonics végfok, és egy pár MA Bronze 6 (tehát az 5. generációs verzió még).
A tér elé nagy, összesen negyven-egynéhány négyzetméter (nappali, étkező, konyha egyben), aminek egyik sarkában van kialakítva a nappali rész. Nyilván ez sem ideális teljesen (egyik hangfal a sarokban), azért a hangfalakat nem kell teljesen rátolnom a falra.
Biztos vagyok benne, hogy bőven van mit javítani. Meg persze a hangfalak is igazából belépő szintűek, azt is tudom, de az is friss (idén tavaszi) beszerzés, kéz alól, és egyelőre elégedett vagyok vele.
Nem teljesen ért váratlanul a dolog, bevallom, mert hallgattam korábban denesdr diy rendszerét, amit szintén ilyen Hypex Ncore modullal készített. A hatás hasonló, ha a hangfalaim jóval gyengébbek is. Mindenesetre nem tolja túlzásba a basszust (Onkyonál sokkal hangsúlyosabbak voltak a mélyek), de nagyon jó egyensúlyba vannak a közép- magas hangokkal.
Nekem korábban inkább a magasakkal volt bajom, most viszont nagyon szép (nyilván az én igénytelenségem mellett) tiszta magasakat hallgathattam, akusztikus, vokális darabok esetén is. (Nagyon szeretem a hegedűt illetve szoprán, kontratenor hangfekvéseket.)
Bocs a megfogalmazásokért, de abszolút laikus, zeneszerető és zenehallgató vagyok.
Tudom, hogy összességében olcsó komponensek, de nekem most nem is volt betervezve az egész beszerzés, csak az Onkyo mindenféle betegségekkel kezdett küzdeni, ez indította a folyamatot, és sajnos ennél többet nem tudtam volna rászánni.(Ha őszintén magamba akarok nézni, ennyit sem lett volna jelen körülmények közt szabad... :DD De azért nem bántam meg... :) )

"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."

(#113967) nLali válasza VoidXs (#113965) üzenetére


nLali
senior tag

Megcsinálom a tesztet, mert kíváncsi lettem. Volt Spoty premium és Tidal hifi, vagy milyen fantázianevű magassabb minőségú előfizetésem. A spotit a hangminőség hátránya miatt mondtam le. Egyértelműen gyengébbnek tűnt, mint a Tidal. Aztán a Tidal más miatt maradt el. Most meg a YT premiumot élvezem.

Eladó Sundara : https://hardverapro.hu/apro/hifiman_sundara_closed_back_elado/hsz_1-50.html

(#113968) VoidXs válasza nLali (#113967) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

A tömörítés egyébként a sztori kevésbé fontos része, hiszen a YouTube rosszabb, de még mindig kvázi transzparens. Sajnos a master is változhat platformok közt, ebből az albumból például a tömörített könnyen mérhetően szebb, mint a CD.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113969) dgyuri0123 válasza VoidXs (#113962) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Nem róla írtam, hanem neki.

De érdemes lenne a másik oldal véleményét is olvasgatni, hátha dereng majd valami... :)
Olvassátok el minél többen.. [link] Nem én vagyok az egyetlen fecske...

"csak a zene van"

(#113970) BIGi75 válasza VoidXs (#113965) üzenetére


BIGi75
senior tag

Akkor lehet ezért nem erőltetik, és késik folyamatosan a Hifi csomag Spotin, mert hogy minek is az (mérnökök a döntéshozók ott is;))

(#113971) VoidXs válasza dgyuri0123 (#113969) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Te elolvastál eddig bármit? Két olyan embernek mutogatod, hogy az MP3 szarul tömörített, akik tudják és már bizonyították, hogy nagyon is hallják. Te vagy az egyetlen, akinek ez eddig nem ment, és még mindig ez a probléma gyökere, hiszen olyan vad állításaid vannak, amiket nem hisz el senki, de nem vetjük el azonnal (hiszen tévedhetünk), hanem lehetőséget kaptál, hogy igazold magad.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113972) btraven


btraven
őstag

Breaking news.
SINAD=124 van már.
Ilyenkor Ti is eladjátok/kidobjátok a 123 és kisebb értékű vackokat?
Lépést kell tartani a tudománnyal.

(#113973) VoidXs válasza btraven (#113972) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Egyrészt 140 is van már, másrészt olyan SINAD kell, ami a max hangerőd és a szobád zajszintjének különbségét hozza a korrekciós gain után, legtöbbeknél olyan 90-re szokott ez kijönni. Nem vakon méregetjük a számokat, hanem azt keressük, hogy minek van még értelme, akármennyire is máshogy tűnhet ez az idegen világ.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113974) denesdr válasza dgyuri0123 (#113969) üzenetére


denesdr
addikt

Mi elolvassuk a "másik oldal" véleményét, de akkor te meg csináld meg a tesztet! :DD
Egyébként a cikkben szereplő mp3-at a technika már rég meghaladta, mint utóbb kiderült. Ami most érdekes lenne, meg itt szóba is jött, az például a Spotify Premium (Opus 256) vs veszteségmentes dolog. Csak mert sokan fikázzák a Spotit, holott semmi bizonyíték nincs rá, hogy hallhatóan gyengébb lenne mint mondjuk egy lossless streaming szolgáltató hanganyaga. Ha hallható a különbség, akkor a tesztben ki kell, hogy jöjjön, de erre eddig nem volt példa (tényleg, van Opus 256 a tesztben??). Ha viszont nem hallható különbség (már az Opus 128 is gyakorlatilag transzparens), akkor a különbséget könnyen lehet, hogy csak a veszteséges tömörítés tudata okozza mintegy Pavlovi reflexként, majdnem úgy, ahogy BIgi75 írta a hasonlatával.

(#113975) Dißnäëß válasza dgyuri0123 (#113969) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Nem olvassuk, elôbb tesztelj.
Mi kérünk itt egy ideje valamire, elôbb teljesítsd Te. :P

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113976) VoidXs válasza Dißnäëß (#113975) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Naa, én elolvastam. Mondjuk kár volt, mert semmi olyat nem mondott, ami ne hangzott volna el a vita során vagy nem értenénk egyet benne mind. El kellene már engedni azt a szalmabábot, hogy csak az MP3-ról van szó, mintha nem létezne más tömörítés, ugyanis eleve Opusról volt szó, amit használnak is manapság, nem úgy, mint az MP3-at, ami lényegében 10+ éve kihalt.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113977) #17634048


#17634048
törölt tag

Sziasztok, a következő kérdésben nem vagyok biztos ezért szeretném a segítségetek kérni. :R

iPhone telefonról hallgatok zenét JBL TWS fülessel. Az Apple Music lossless minőségű streamingjét kihasználja így a füles vagy nem? Összességében ezekkel a készülékekkel az Apple Music vagy a Spotify tud jobb minőséget, vagy megegyező mindkettő minősége?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#113978) denesdr válasza #17634048 (#113977) üzenetére


denesdr
addikt

Lesz aki ezt mondja, lesz aki azt. Viszont te magad is meggyőződhetsz róla, ha rászánsz egy kis időt. Az alábbi teszt beküldött eredményei alapján nincs hallható különbség: [link] (Windows kell a teszt futtatásához)

(#113979) dgyuri0123 válasza denesdr (#113974) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Folytathatjuk ezt akármeddig. Ti ragaszkodtok ahhoz, miszerint hangzásban a veszteségesen tömörített zene semmilyen hátrányban nincs a veszteségmentesen tömörítettel szemben. De akár csak "innen", többen is meghallották a különbséget, ti ennek ellenére nyomjátok, hogy nincs. Ez valami szivatás részetekről, vagy mi? ;]

fererencz89 (is) jól vizsgázott, ami pontosan egybevág azzal, amit én is mondok. Tehát ő is, hall külöbséget. Akkor ő (is) hazudik, ugyanakkor nekem meg kötelező lenne végignyálaznom azt, a tesztet, mert ha nem akkor....... na vajon akkor mi lesz? fererencz89 hiteltelenné válik, mert ő is pont ugyanúgy hall különbséget, mint én?
Nekem az is elegendő "bizonyíték", hogy egyetlen "ellentáborozó" véleménye egybevág az anyémmel. Hát, nem vicces? Mi kell még ennél több? Ha ti nem halljátok, otológus, vagy ideggyógyász, vagy rendszer a kukába, vagy mittudomén, de ne légy már te is ennyire értetlen, kérlek.

Tegnap délután azzal kezdtem, hogy NODE-on zörgettem a spotit. Aztán kedvem támadt "zenét" is hallgatni, egy gombnyomással átváltottam saját zenékre. Nem kis meglepetésemre ismét csak az fogadott, hogy kinyílt a világ, pedig sokszor úgy állok hozzá, hogy kritikus leszek magammal szemben és győzködöm magam, hogy félhülye és süket és még nem tudom mi vagyok, mert nem lehet jobb az FLAC, hiszen rajtam kívül mindenki szerint pont ugyanúgy szól az mp3 vagy opus...tök mindegy. Nem fura, hogy mindig ugyanazt hallom?
Persze volt idő, mikor azt sem tudtam volna megkülönböztetni, hogy kazetta szól, vagy PL, de az már elég régen volt és azóta én is elég sokat tanultam/tapasztaltam. Javaslom ugyanezt másoknak is, akik szerint mp3 = flac. :R

"csak a zene van"

(#113980) VoidXs válasza #17634048 (#113977) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Igazából ingyen van a lossless, szóval ha azt kipipálod, akkor garantáltan a legjobbat kapod, és nem kell kipróbálni sem, hogy hallanál-e különbséget.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113981) VoidXs válasza dgyuri0123 (#113979) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Hol mondta itt bárki, hogy egy tömörítést se hallani, amikor mi teszteltük magunkat elsőként? Ismételten: tudjuk, hogy van különbség, tudjuk, hogy vannak, akik a rosszabbakat hallják (hiszen mi is halljuk, igazoltan), csak rólad nem hisszük ezt el, mert olyan dolgokat mondasz, amikről ordít, önbizalom az alapja. Csak a teszt tudja ezt eldönteni.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113982) lezso6 válasza VoidXs (#113965) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Lehet sokszor megválaszolt kérdés, de bitrátában kb hol vannak az egyes formátumoknál az átlag számára és a vájt fülűek számára a transzparens szint?

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#113983) VoidXs válasza lezso6 (#113982) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

A fórumon végzett kutatásom szerint:

Vájtfülű:
MP3: 256
Vorbis: 128
Opus: 64

Átlagember:
MP3: sehol
Vorbis: 192
Opus: 128

Persze benne van a pakliban, hogy a vájtfülűek jobbak, csak az igazi istenek nem vesztegetik az idejüket tesztekre.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113984) dgyuri0123 válasza VoidXs (#113981) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Jó zenélgetést.
A továbbiakban kiszállok a veled való "egyezkedésből". De azért mással szóbaállok, ha megengeded. ;)

"csak a zene van"

(#113985) VoidXs válasza dgyuri0123 (#113984) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Egy kihátrálás miatt még a téves/hihetetlen kijelentések nem fogják elkerülni a számonkérést.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113986) Csari93


Csari93
aktív tag

Sziasztok, véleményt szeretnék kérni. Egy barátomnak szeretnék összerakni egy nagyjából költséghatékony, de korrekt szett zenét. A barátom nem hifis, könnyűzenét hallgat, jelenleg V karakterhez van szokva, bár sokkal kisebb eszközön.
Polcsugárzó fér el nála, ebből kerestem emberesebbet: Cantonokat találtam, pl Fonum 401. 22 centis mélyközép, első reflex. A felépítése bíztató, de akinek van tapasztalata, megfelelhet ez a hangfal? Egyszerűen fogalmazva van benne elég mély? A szoba 20-25 nm, de a hallgatási pozíció közeli, a hangfalak elhelyezése sátortető alatti "falon", ha így érthető.
Erősítőnek a Tangent Ampster BT II-t gondoltam, mert olcsó, hangminőségben az elvárást valószínűleg megüti, tudja az optikai bemenetet és a BT-t. Mit gondoltok, elbír ekkora dobozzall? A 4 ohm nem probléma neki, ugye?
Köszi előre is.

www.flickr.com/csari

(#113987) dgyuri0123 válasza VoidXs (#113985) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"a téves/hihetetlen kijelentések nem fogják elkerülni a számonkérést."

Hogy mit? :DDD Durván el vagy tévedve, ha azt gondolod, bármit számonkérhetsz rajtam.

"csak a zene van"

(#113988) denesdr válasza Csari93 (#113986) üzenetére


denesdr
addikt

A kis Tangentnek nem probléma a 4 Ohm, simán elvinné a dobozokat. Egyébként mély és magas EQ is van az erősitőben, ha a tulaj továbbra is a V karaktert preferálná, vagy esetleg sokallná a valamelyik sávszélet.

(#113989) Dißnäëß válasza dgyuri0123 (#113987) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Viszont a helyzet az, hogy ez itt még mindig - vagy már megint - egy "mûszaki szemmel" topic.

Engedtessék meg, hogy az ezt képviselôk fújják itt az alaphangot és az erre tévedôk ennek a szellemiségében kapjanak válaszokat kérdéseikre, nem pedig kivagyiság alapon.

A nettó hülyeségeket garantáltan földbe döngöljük, el kellene fogadnod. Mert itt ennek van helye, tiszta beszéd.

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113990) lezso6 válasza VoidXs (#113983) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Köszi. A vájtfülű és az átlag az mp3-t leszámítva fel van cserélve, nem? :D Meg az MP3 ha jól látom, 128-tól kezdődik a tesztben, szvsz a 96 kbps-ot már kb mindenki észreveszi.

Azért kérdeztem rá, mert anno volt ez a Viszlát FLAC cikk alatti topik, ahol teszteltem magam is, s annyira nem tartom magam nagyon audiofilnek, de meglepetésemre sikerült az 320 kbps MP3 vs FLAC foobar ABX teszt. Próbáltam VBR-t is (ott nincs 20 kHz-es vágás), de az is sikerült.

Az az érdekessége a dolognak, hogy különbség erősen zenefüggő, ugyanis sima akusztikussal nálam a 80 kbps Opus is lehetetlen volt. Viszont fent elektronikussal (elmebeteg drum'n'bass) teszteltem, amiben akkora felharmonikus tartalom van, hogy kikezd az MP3-on, sőt még a 256 Opusszal is voltak gondok, habár arról nincs hitelesített tesztem.

Szóval lényegében az eredmény lehet csalóka, abból a szempontból, hogy különböző zenékkel tesztelnek az emberek.

Kipróbálom majd a szoftveredet! :R

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#113991) denesdr válasza lezso6 (#113990) üzenetére


denesdr
addikt

Mi volt a track amivel jól hallottad a különbséget?

(#113992) lezso6 válasza denesdr (#113991) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ott a linkelt hozzászólásokban a google drive link mindkét tesztről.

Előre szólok: durva zene. :D

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#113993) VoidXs válasza dgyuri0123 (#113987) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Sajnos te vagy eltévedve, ugyanis szakmai körökben nem az a módi, hogy tényként közölhetsz bármilyen érzéki csalódást, mert csak azt fogadja el bárki, ami mögött van bizonyíték. És ez egy szakmai topik, nem a hifi circlejerk.

lezso6: Úgy értelmeztem a kérdést, hogy mi az a legkisebb bitráta, ahol már transzparens, arról szólnak a számok.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113994) dgyuri0123 válasza Dißnäëß (#113989) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Engedtessék meg, hogy az ezt képviselôk fújják itt az alaphangot "

Te is el vagy tévedve. Ez egy nyilvános fórum és nincs olyan, hogy "képviselôk fújják itt az alaphangot ". Topikgazda = képviselő ??? Nem...

Mp3 és flac közötti "vitakör" pedig aztán igazán műszaki kérdés.

"csak a zene van"

(#113995) VoidXs válasza dgyuri0123 (#113994) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Hát persze, mindenki el van tévedve, ezért kell messiás. Gyakran ugrálsz be összeszokott közösségekbe teljesen más mentalitással és hatalmas hanggal úgy, hogy jó böjtje van? Gyakran mennek Jehova tanúi a CERN-hez?

Igen, az emberi hallás határainak kérdése szakmai, hiszen arra alapszik ez a szakma, és főleg a tömörítések készítői kutatják, hogy milyen hangokat érdemes megtartani, és milyeneket nem.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113996) lezso6 válasza VoidXs (#113993) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Igen, én is így értelmeztem. De átlagember számára a Vorbis 192 kbps-tól transzparens, míg a vájtfülűnél már 128 kbps is az? Tehát a vájtfülűnek elég a kisebb bitráta? :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#113997) VoidXs válasza lezso6 (#113996) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Igen, a vájtfülűek rendre durván elbuktak az átlagemberhez képest (úgy is, hogy mindenki a saját cuccán tesztelt), ha megnézed a cikkben a halmozott grafikont. Nincsenek felcserélve, egyszerűen itt is érvényes, hogy akinek legnagyobb az önbizalma, az seggel a legnagyobbat. Ezért kérünk érdekes állítások után teszteredményeket.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113998) lezso6 válasza VoidXs (#113997) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Jaaa, világos. :DDD

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#113999) dgyuri0123 válasza VoidXs (#113995) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Sajnos te jöttél ebbe a közösségbe. Én évtizede idejárok zülleszteni és eleddig egész jól megvoltunk nélküled.

"csak a zene van"

(#114000) VoidXs válasza dgyuri0123 (#113999) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Nekem se szokott tetszeni, amikor 10 év után derül ki, hogy nem olyan a hallásom, mint azt korábban hittem. Szerencsére vannak eszközök, hogy pontosan tudjuk, miben hallunk rosszul. Annyi a különbség, hogy én ezt elfogadom, és keresem, hogy hogyan hasznosíthatnám előnyömre. Ahogy sokan mások is hasonló keresésben vannak.

Nyilván egy ilyen szakmai eszmecserének nem esik jól, ha valaki az árnyékokból előugorva teli torokból elkezd ordibálni, hogy "jobban hallok nálatok, köcsögök", majd bármit is kérdezünk tőle, megismétli pontosan ugyanezt. Napok óta semmi újat nem mond egyik hozzászólásod sem, csak hogy mekkora király vagy és a mi cuccaink mennyire szarok, míg közben mi egymással normálisan beszélgetve újabb dolgokat tudtunk meg a tömörítésekről. Na ez a fő különbség a régi és az új hifis közösség között.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.