Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#113751) VoidXs válasza denesdr (#113750) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

looooooooooool, ez a görbe konkrétan 1:1-ben a Genius legolcsóbb 2.1-e. :D Nyilván ennyi infóból még közel nem lehet következtetést levonni, de a klasszikus hangszín megvan. Egyébként nagyon szeretik a retro hifisek az extrém kiemelést. Itt a topikban is sokaknál azt tapasztaltam és mértem, hogy borzasztóan sok a basszus. Amint emberi szintre, de még mindig kiemeléssel visszateszem, már "szar", pedig megjelenik minden, amit addig elfedett.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113752) Aszi123 válasza VoidXs (#113749) üzenetére


Aszi123
csendes tag

Ha nem is objektívet, de nem ennyire pártost. Nálam is jobbára csak kérdések vannak, nem jellemző az ojektív válasz rájuk. Az uccsó három tapasztalat pl ilyen kérdést tett fel. Itt vannak a párjanincsenmérésű ncorok, a zenéhez meg alig alig van közük. Olyan meeszíről jó nézni, de otthonra nem kéne, elismerem, de nem szeretem katagória. Dsp dettó. A számok szerint pedig minden stimm, csak hát a valóság..., lehangoló. Ha erre adsz választ én is megpóbálok a tiédre.

Szegény perempe és Gyuri és bta csak pár zeneértő, de itt??

(#113753) Dißnäëß válasza Aszi123 (#113752) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Itt mindenki süket és hülye a zenéhez teljesen.
Majdnem ugyanígy.

Ja, és nagyon szeretjük a skatulyákat, az viszont már rég volt !!

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113754) liszi70 válasza Aszi123 (#113752) üzenetére


liszi70
nagyúr

Olvasd már el a légyszi a topik címét, és ízlelgesd. És javaslom, érdeklődd meg, hol van most a gyűjtőhelye azoknak, akik hasonlóan gondolkodnak, mint te. Innen leléptek, mert nem felelt meg nekik ez a szemlélet. Nincs ezzel semmi baj, mindenkinek jobb ez így. Neked sem kötelező ezt itt végigszenvedni, nincs értelme időnként beszólogatni egyet, meg tenni egy-egy meggondolatlan ex katedra kijelentést, és puffogni. Ez már nem a közeg, amire te vágysz, ez napnál világosabb. Keresd Long-ot. :D

[ Szerkesztve ]

(#113755) denesdr válasza Aszi123 (#113752) üzenetére


denesdr
addikt

Szerintem senki sem kényszerítette őket (és nyilván mást sem), hogy ezt a topikot olvassák vagy ide írjanak. :N

[ Szerkesztve ]

(#113756) Dißnäëß válasza denesdr (#113750) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Az történt, hogy "beállították", "jól", kivasalták, "ez döglött", oszt annyi. Hány és hány ilyen sztorit hallottunk már. A hozzáértő empirikus kezek, ugye. :D

Amikor meg átjön fülelni egy faszán belőttet, nézegeti, hogy "eeeez ..eez aaaz ??" meg kérdezi, hogy mi a matek, mennyi az annyi. Erre is láttunk már példát.

De azért benyit megint egy "hülyedéespés" "szarazenkór" miközben a high-end világ java képtelen olyan mutatókat hozó D osztályt gyártani, így jobb híján veszi a Hypex-től az egész belét a motyónak és utána előfokban próbálnak színezni, hogy maradjon nekik is valami a nagy saját mítoszhoz, az hozza a talicska pénzt.

Na, de mindezen simán lapozhat az ember, ezeket el lehet engedni, ettől még nekem most Kopmajer adja, az viszont nem feltétlen, hogy valaki benyit egy "klubdélutánra" és elkurjantja magát, hogy mekkora szar már az az autó kint a parkolóban, a tulaj meg ott ül a szobában.

Szóval hogy emberek vagyunk, nem gépek, van olyan, hogy disztingválunk, van olyan, hogy jó esetben többen gondolnak még hasonlót egy Denon-ról, de akkorsem fikázzuk telibe amikor kettővel korábban leírta a kérdező, hogy neki az van, hanem max lenyiltkozzuk, hogy khm. nem feltétlen a legélesebb kés a fiókban.

És ezt az egészet sikerült olyan kontextusban előadni, hogy amúgy kérdezőnknek a mélyekkel volt baja és kap erősítőre javaslatot, hogy majd az megerőszakolja a kis Grundigokat ? Most kezdjük el mi itt szerencsétlen halláskárosultak mondani egy tapasztalt rókának, hogy mi a leggyengébb láncszem definíciója ? És utána ez a porcelánboltban megfordult elefánt elkezd zeneértésről böfögni, öööö izé.

fukit.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113757) Dißnäëß válasza liszi70 (#113754) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Köszi h kitetted a táblát. :D

#113755 +1, van itt még sok egyéb medence lubickolni, ha úgy érzi, ezt már telefingta mindenki :DDD .

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113758) liszi70 válasza Aszi123 (#113752) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ja, és ha már zene. Zenei ajánlásoktól hemzseg a topik (megint más, hogy milyen némelyik :D) , és ha már zeneértőket idézel meg (perempe tényleg az, a fórumos működését ismerem valamennyire és tisztelem), szerintem a "vérbeli hifistáknak" nem a zene a LEGfontosabb. Perempe sem turnézza végig a hifi-jellegű topikokat, ő gondolom inkább ZENÉT hallgat és ért. :)

[ Szerkesztve ]

(#113759) funkmester válasza denesdr (#113750) üzenetére


funkmester
aktív tag

Mi az a ncore vegfok roviden?

(#113760) denesdr válasza funkmester (#113759) üzenetére


denesdr
addikt

Egy alacsony zajú és torzítású, magas kimenőteljesítményű, nagyon alacsony kiemeneti impedanciájú (ideális feszültségerősítést közelítő), terhelési impedanciára nem érzékeny, magas hatásfokú D osztályú végfok topológia, Bruno Putzeys munkája. Ma már többféle iterációja létezik, különböző kiszerelésben és teljesítménnyel.

Persze ezek a tények mit sem érnek, ha nem szól jól a cucc. Az ncore-okról tapasztalatom alapján nehéz megmondani, hogy hogyan szólnak, mert leginkább "nem szólnak sehogy" pozitív értelemben (mondjuk ez valakinek meg lehet, hogy épp negatívum), kb úgy szólnak mint amit az előtte vagy utána lévő komponensek diktálnak.

[ Szerkesztve ]

(#113761) liszi70 válasza liszi70 (#113758) üzenetére


liszi70
nagyúr

"(megint más, hogy milyen némelyik :D)"

Csak egy rossz poén volt, félre ne értsetek! Hálás vagyok minden ajánlásért, nagyon jókat lehet csemegézni belőlük, nem baj, ha nem minden felel meg a saját ízlésnek, sőt. Egymás megismerésében is szerepe van. És köszönjük mindenkinek, aki erre energiát és időt áldoz, és nem olyan lusta disznó, mint pl. én. :B

[ Szerkesztve ]

(#113762) denesdr válasza liszi70 (#113761) üzenetére


denesdr
addikt

+1 :K

(#113763) Dißnäëß válasza liszi70 (#113761) üzenetére


Dißnäëß
veterán

<3

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113764) denesdr válasza funkmester (#113759) üzenetére


denesdr
addikt

Az első ncore a Hypex NC400 DIY kit volt, még ma is kapható, akár készre szerelt változatban is. Az új, tápegységgel egybeintegrált NC-MP modulok már jóval kedvezőbb árúak és jobb ár-érték aránnyal rendelkeznek, ezeket több gyártó is használja az erősítőihez.
Ismert (kommersz) gyártóként a NAD (Master sorozat) és a Marantz használ ncore végfokokat (NC500) a jelenlegi csúcs erősítőjében, a PM-10-ben.

[ Szerkesztve ]

(#113765) Dißnäëß


Dißnäëß
veterán

Estike.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113766) funkmester válasza denesdr (#113764) üzenetére


funkmester
aktív tag

akkor gondolom tiszta, artikulalt semleges hangra torekednek

(#113767) liszi70 válasza Dißnäëß (#113763) üzenetére


liszi70
nagyúr

<3
Ez egyetértést jelent? A 3 nagyobb, mint ..... de mitől? :D (Biztos triviális a rejtvény megoldása, de ez engem most megfogott. :D)

(#113768) Dißnäëß válasza liszi70 (#113767) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Forgasd el a fejed óramutató járásával egyező irányban 90˚-ban és nézd úgy. A hézagokat töltsd ki képzeletben. :P

Közben ...

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113769) denesdr válasza funkmester (#113766) üzenetére


denesdr
addikt

Igen, így lehetne jellemezni, közben meg erőteljes, gyors, ha még valamilyen jelzőt akarunk rá aggatni, de ez inkább szerintem azt jelenti, hogy nem lassú és van benne szufla rendesen.

Most nézem, a McIntosh is használ ncore végfokokat pl.: [link] Igaz, ezeket házimozi célra szánja elsődlegesen, szóval lehet, hogy tényleg nem elég "zenei" az ncore megszólalása. :B

[ Szerkesztve ]

(#113770) Jorgi Kormi


Jorgi Kormi
senior tag

Fiúk , lányok! Mennyi idő után kezdenek besz@rni a gyári műsoros cd lemezek? ( 20-30 év?)

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#113771) liszi70 válasza Dißnäëß (#113768) üzenetére


liszi70
nagyúr

Óóóó, baz.... Küldtél nekem egy szívecskét??? De édi vagy! :DDD

(#113772) denesdr válasza Jorgi Kormi (#113770) üzenetére


denesdr
addikt

Még nem telt el annyi idő a műsoros CD megjelenése óta, hogy tudható legyen. :))

(#113773) Dißnäëß válasza liszi70 (#113771) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Hiperédi. :DDD

@Jorgi Kormi, egy jó írás, ha megy az angol. Függ a környezettől, hőmérséklet, páratartalom, stb. Szóval aki gyakran játssza le őket (meleg környezet), annál nem lesz nagyon hosszú életű, de megfelelő körülmények között tartva akár 100+ évet is saccolnak a hanyatló nyugat tudósai. [link]

Amúgy ez érdekes, én bevésném azokat a lyukakat üvegbe. Archiválás céllal üvegkorongba égetni az infót, aztán jónapot. B) opció HDD-kre, 2-3-szorosan mirrorozott diszkre kitenni, azonos méretű, de eltérő márkájú típusokra és 10-évente áttenni őket új diszkekre, miközben backup mindig van a teljes adathalmazról, de talán még jobb a C) opció, többszörösen redundáns - elosztott - self healing fájlrendszerre tenni, eltérő geolokációval, geolokációnként egymás replikái is, meg azon belül is és csak tojnának bele, néha ha a központ jelez, hogy 1-1 aleszköz meghótt alóla, csere, de adatvesztés nincs még több meghalás esetén sem. Ezt amúgy perverz módon lehet fokozni .. ennek a baja csak az internet, én nem bíznék benne, hogy nem jön be egy hacker egyszercsak, "user error" ellen meg nem védenek ezek, ha megnyomja a DEL gombot. Marad a CD. :D Esetleg DVD. A BluRay sztem már meleg pite, nagyon sűrű. Aztán ki tudja.

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113774) dgyuri0123 válasza Jorgi Kormi (#113770) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Nálam kb. 20 év után egy Chris Rea CD első trackje adta meg magát. Gondosan volt tárolva és teljesen karcmentes volt.

"csak a zene van"

(#113775) VoidXs válasza Aszi123 (#113752) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Az ízlés és a valóság két külön dolog. Nekem is megvannak a magam kedvelt imperfekciói, például az erősen waveshaperes vonósok jobban tetszenek, mint az igaziak, és ezt úgy mondom, hogy játszom is rajtuk. Egyszerűen jobb az érzés, és ez az, amit te írsz le épp, csak rosszul. Nekem is van, hogy más tetszik, de nem hirdetem ledönthetetlen önbizalommal, hogy az a valóság, mert nem az, csak a személyes preferenciám. Hogy mi a valóság, azt tetszik vagy sem, de csak egy olyan eszköz tudja megmondani, aminek a működése kőbe van vésve, aminek ismerjük minden pontatlanságát, ezért tudjuk, miben lehet rá hallgatni, aminek nincsenek érzelmei, és amit nem lehet semmivel befolyásolni, ezt pedig mikrofonnak hívják. Ha valós hangról beszélünk, az az, amit a mikrofon annak mond. Ez nem jelenti azt, hogy ezt keressük és ezt tukmáljuk mindenkire. Az különbözteti meg a szakértőt a divathifistől, hogy le tudja írni számszerűen, egyértelműen, hogy mit szeret, nem pedig olyan módon, hogy "ooga booga, meleg hang lenni jó", mert egyszer valaki azt mondta neki, hogy meleg hang = jó, közben meg le se tudja írni, hogy az milyen.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113776) fehér_ember válasza denesdr (#113760) üzenetére


fehér_ember
addikt

De akkor a múltkori linkelésed illetve mérései alapján hasonló jókat mondhatsz az AB osztályról is.
Aztán nehogy csináljon a Topping egy csövesből császár mérésűt ... ;]
Mondjuk engem hidegen hagy az osztály is, én csak hallgatom őket; ha tetszik a hang.

[ Szerkesztve ]

(#113777) liszi70 válasza dgyuri0123 (#113774) üzenetére


liszi70
nagyúr

"egy Chris Rea CD első trackje adta meg magát"

Számítógéppel, vagy más CD-játszókkal sem játszható le?

(#113778) denesdr válasza fehér_ember (#113776) üzenetére


denesdr
addikt

A számok és a mérések alapján igen, bár még nem találkoztam vele ígyhát szólni sem hallottam a Toppingot. Hát, szerintem attól nem kell tartanunk, hogy a Topping beáll csövest építeni, bár ki tudja... :D
Egyébként az ASR-en az LA90 előtti top SINAD erősítő is AB osztályos volt (Benchmark AHB2), ezután jött csak az Audiophonics Purifi 400-as D-osztályú ncore leszármazottja (szintén Bruno P. alkotása).
Amúgy továbbra is furcsa ez a kis Topping. Vajon praktikusan mire jó a 140dB jel/zaj arány, azon kívül, hogy az ASR SINAD lista elején csücsülhessen?

(#113779) fererencz89


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Lelkesen kezdtem neki egy kihagyott hétvége után a fórum olvasásának. Hát, nem csalódtam (vagyis ismét csalódott vagyok...). Szegény egyedek, akik elindulnának az úton, hogyan igazodjanak el, hogyan szűrjenek??

Más, kicsit OFF:
Múlt héten vettem egy ilyen csodát: Yamaha PS-20 [link]
These instruments from 1981 were the first portable fullsize instruments with versatile "auto bass chord" accompaniment and belong to the last analogue keyboards created by Yamaha.

Páran linkeltetek korábban zenéket, amik ilyen "gagyi" analóg hangokból, zajokból állnak, mint valami régi videójáték zenéi. Mi az a műfaj? Milyen jó páldáitok voltak azokra a zenékre? Sajnos most azt se tudom, milyen kulcsszóval keressem vissza. :) :R

Nem szotkam hibázni.

(#113780) ozzy711 válasza denesdr (#113778) üzenetére


ozzy711
őstag

Vajon praktikusan mire jó a 140dB jel/zaj arány, azon kívül, hogy az ASR SINAD lista elején csücsülhessen?

Kb. semmire, saccra olyan 100 dB felett már tök mindegy, a hangminőség nem ezen fog múlni. A phono fokozatok S/N adatai meg egyenesen "csapnivalóak" a maguk 70-85 ( nagyon max. ) dB-s értékekkel és mégis sok tekintetben, sokan etalonként tekintenek a hangminőségükre.

[ Szerkesztve ]

(#113781) Dißnäëß válasza denesdr (#113778) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Vajon praktikusan mire jó a 140dB jel/zaj arány, azon kívül, hogy az ASR SINAD lista elején csücsülhessen?

A dinamikatartományán én is filóztam sokat..

- Teljesítmény hiányában egy Budapest Arénát nem lehet vele hangosítani úgy, hogy 1 méterről síri csendes, a túlvégén meg gyomorszaggató még a mély (1 méterről meg kifolyik a füled). :D

- Környezeti hatások miatt pedig nem lehet akkora csendet "hallani"-teremteni, ami az erősítő 100%-os kimenő teljesítményéhez (mondjuk átlag ~93dB hangfalak mellett) képest olyan mély csend, hogy annak legalján meghalljunk egy kis zúgást, zajt, bármit. A saját vérkeringésünk "zaja" limitál a végén a fülben, szobahangerők mellett.

- Még keményen tölcsérezve is teljesen néma maradhat, legyen 110dB magassugárzó 1 méterről és még innen is 1000x halkabb, tehát hacsak más nem visz be zajt a láncba, a Topping töknéma.

És még a felharmonikusai is 127dB körül-alatt.

Olyan ez kicsit, mint az az előfokban használt opamp, amit tegnap este nézegettem és a zaja kisebb, mint egy 50 Ohm-os ellenállásnak. :D

Szóval, elképesztő eredmény szerintem. És ránézve a THD-re, fogadnék, hogy síkugyanaz a természetes, totál transzparens hang, mint a Hypex-eknél, átenged mindent, kihoz mindent.. ha színezed előtte, azt, vagy nem, akkor meg "azt".. szóval ...

Számomra nagy technológiai bravúr, de nem akkora, mint a Hypex-é, mert ott azért egy NC2k-t ha nézek, van teljesítmény is mögötte, hogy többet kifusson abból a maximumból, amire képes (felfele, hangnyomás-plussz irányba, nem csak lefele, észlelt csend irányba).

Ugyanakkor, fülünk képességeit dinamikát illetően mindenképpen meghaladja, kérdés, hogy az egyéb mutatókban hogyan szerepel, összetett jelek, slew rate, satöbbi, meg ami ebből a nap végén a kanapén tapasztalható szubjektíven.

Humán szempontból teljesen overkill :) Ez már bőven az a pont, ahol el lehet engedni a számokat, mert nem sok értelmük van. Teljesen csendes nappali/szoba zajszint mellett, SINAD skálán balról közelítve jobbra haladva, 2/3-ig csukott szemmel vállalható minden szerintem, zaj szempontból, de lehet, még a piros mezőny is, tekintettel arra, hogy vannak olyan audiofilek, akik mondjuk egy Dynaco ST 70-et a maga 69 pontjával szubjektíven ajnározni tudnak).

Mondjuk érdekes a lista alja, és a nevek itt ... :))

De hát nap végén nem a SINAD mondja meg, mennyi "élet" van benne szubjektíven ítélve.

Persze, ettől még azt, ami itt az alvégen van, soha nem venném, mert az élet "ffffff"-vel meg megint olyan, hogy *meh* , kösz, nem.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113782) Dißnäëß válasza fererencz89 (#113779) üzenetére


Dißnäëß
veterán

8-bit music
chiptune
C64 [link] [link] ...

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113783) dgyuri0123 válasza VoidXs (#113775) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

A mikrofon mióta hangzási etalon? Az akusztikus hang a hangzási etalon, már megbocsáss.

Ízlésről beszélsz? Ja... teljesen másképpen szól egy hangszer fém húrokkal és teljsen másképp műanyag húrokkal. Nos, akkor hol/mi lesz az elaton, ha adott hangszeren műanyag húrok lennének? Teljesen más a tonalitása. A hangvisszaddó rendszer pedig nem arra való, hogy kiszínezzük a hangot, hanem pont arra lenne hivatott, hogy minél kevesebb belenyúlás érje a stúdiófelvételt. De ki az, aki megmondhatója annak, mit akart mondani a költő? Te talán úgy gondlod, hgy egy EMI felvételt meg tudsz határozni számokkal? Badarság...erre senki nem képes és nem is hinnék el semmilyen erre irányuló törekvést.
A Müpában is van több előadóterem. Mind másképen szól. Ki az a szerény hangmérnök, aki szerint így vagy úgy lesz jó az akusztika abban a teremben, csak mert adott hangmérnöknek kizárólag egyfajta rugóra jár az agya, mi meg azt vagyunk kénytelenek hallgatni, amit ő félsüketen kikevert nekünk hangzásként. Olyan koncerteken jártam, hogy legszívesebben felpofoztam volna a kerverőpulnál üldögélő félsüket fa@t, aki úgy keverte a zenét, hogy csak bizonyos hangokat hallottál a nézőtéren. A többi hangszer, mintha ott sem lett volna.... Ja, szóval akikre hivatkozol, azokat inkább elküldeném követ törni, mert fabatkát sem konyítanak a szakmához. Ennyit a hangmérnökök égbemenesztéséről. Természetesen vannak kivételek, de nem zörög a haraszt...

"Az különbözteti meg a szakértőt a divathifistől, hogy le tudja írni számszerűen, egyértelműen, hogy mit szeret"

Itzhak Perlman divathifisnek számítana, vagy bármelyik világhírű zenész, aki szeret zenét hallgatni (is) minél jobb minőségben? Csak mert a hangmérnök őt is lekutyázná, mert nem ért hozzá, mert ő csak kelti a zajt, de nem formálja a számokat....??? Ne is haragudj, de önteltségben nincs hiány...

#113777liszi70 semmivel... rég túl vagyok ezen is, még mielőtt meggyanusítanál, hogy biztosan sz@r elektronikával próbáltam lejátszani.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#113784) VoidXs válasza dgyuri0123 (#113783) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

A mikrofon azóta érzékelési etalon, amióta van tökéletes képessége arra, hogy eldöntse, mi hasonlít legjobban arra, amit az előadó akar. Az ember pár másodperces hallási memóriája erre nem képes. Vagy tényleg azt hiszed, hogy te órákkal koncert után meg tudod mondani, hogy otthon mi változott az ott hallottakhoz képest, mind a 150 hangszerre lebontva? Mert a mikrofon erre röhögve képes, még egy olcsó is. Ennyire csak a legelvetemültebb hifisek szakadnak el a valóságtól.

Ha az előadó akusztikus hangszereket szeretne, az az etalon. Ha az előadó elektronikus, szénné torzított hangszereket szeretne, akkor az, hiszen azt akarja átadni. Az előadónak 100%-os fennhatósága van a hangmérnök felett is, annak minden tettét az előadó hagyja jóvá, sőt, kéri. Lehet, hogy neked az akusztikus tetszik, de ettől még nem az lesz a zene eredeti verziója, és ezt kellene megérteni, mert így te is csak ízlésről beszélsz, és azt állítod, hogy a te ízlésed megdönthetetlenül a valóság, miközben az első két mondatodon látszik, hogy nem is próbálod azt keresni.

Ami megmondja, hogy mit akart a költő, az a mikrofon. Konkrétan típusra meg tudja mondani, milyen húrok szóltak ott, ahogy azt is, hogy az énekes milyen légúti betegségektől szenvedhet, illetve azt is, hogy mennyire volt szomjas. Igen, ott tart a tudomány, hogy ezeket már mikrofonnal mondják meg fejlett országokban, erre is képes. Neked ez megy? Nem? Akkor miből gondolod, hogy a hallásod bármiben többet ér egy mikrofonnál, ha az a kérdés, hogy mi a valóság?

Mindent meg lehet határozni számokkal. Attól még, hogy a hifis torz dogmák ezt nem fogadják el, még így van, és egyre durvább különbség lesz ember és gép között. Nagyon jó példa a keverő hangmérnökös dühöngésed. Ha te ülnél ott, akkor meg más szidna téged, mert az ízlésük más, mint neked. Ismételten azt írtad le, hogy nem a valóságot keresed, hanem azt, ami az ízlésednek megfelel. Az pedig nem objektív, és nem kellene híresztelni, hogy fülre tudod, mi az, amikor bevallottan nem. Minden hifis, aki ezt úgy mondta, hogy meg tudta volna ölni, aki nem hisz az ő fülének, olyan valótlan rendszert hallgatott, hogy alig hittem el. Extrém zengések és extrém kiemelések voltak kivétel nélkül mindenhol. Nagyon kíváncsi lennék, ha ránéznék a rendszeredre, mennyi köze lenne a valósághoz, akár úgy, hogy a saját hangodat hallgatod vissza rajta. Fogadni mernék, hogy rá sem ismernél.

Csak a hifisek gyanúsítgatnak olyasmivel, hogy "azért nem értek egyet a véleményeddel, mert nem felel meg az én szintemnek a cuccod". Erről is le lehetne szokni, mert nagyon komoly baj van, ha elhiszed, hogy ez jogos érvelés.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113785) VoidXs válasza VoidXs (#113784) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Jaj, már lassan ki is ment a fejemből, olyan rég volt. Aki ilyen hihetetleneket állít, mint hogy a hallása jobb, mint egy mikrofoné, attól szerintem teljesen fair bizonyítékot kérni. Szóval kérek egy objektív teszteredményt a hallásodról. Ha megpróbálsz kibújni alóla, az azt jelenti, hogy valójában te sem hiszed el, hogy a hallásod alapján az Olümposzon a helyed.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113786) dgyuri0123 válasza VoidXs (#113784) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

A mikrofon egy szükséges rossz. Habár ezt is másképp gondolod, gondolom. :D Hányféle mikrofont ismersz? 100 félét? És nem mindnek van saját hangja? Hát persze hogy így van. És ez nem ízlés kérdése, hanem technikai.

Hogy mennyire volt értékeltehetlen szar az a koncert, megint csak nem az én ízlésem szerinti bírálat, hanem aki ott ült velem együtt a nézőtéren, mint botot ragadott volna és addig ütütte volna a csávót, amíg nem mozdul. Hiába akarsz itt erőlködni, hogy a hangmérnök az valami szent ember, mert nem az. És sokuk bizony pályát tévesztő karosszérialakatos.
Nem akarok én neked semmt sem bizonyítani, mert egyszerűen nem érted a zene lényegét. Ez tisztán átjön a technicista/mérnöki hozzáálásodból.
A hallásom már nem a régi, sőt, van halláskárosodásom is, de ennek ellenére megmondom, ha valami szar. Egyszerűen nem fogod fel, hogy a zene nem 0 és 1 váltakozása és aki félsüket akár, az is meghallja, ha valami rossz. A tonalitásra nincsenek mérések, mert az egyfajta "hangulat", "stílus", amit semmivel nem tudsz megmérni, vagy modellezni. Ja, persze valmilyen erőltetett sztenderdet rá lehet fogni, hogy mikor mi hogy szól, de ez sosem lesz a valóság kópiája, csak egy szoftver agyszüleménye, amit szintén emberek írtak, akik szintén zeneileg süketek... talán. Ne erőldödj, nem fogsz tudni meggyőzni.

A hallásomat nem hasonlítottam össze egy mikrofonnal sem, mert hülyeség lenne... de a mirkofon sem mindent továbbít úgy, mint ahogyan a hang terjed szabadon... ezt lássuk már be.

"csak a zene van"

(#113787) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

Még egy kis Denonozás jó? ;]

Na szóval X2000, ami hangban felette áll a 2113-nak, Pure Direct módban hallgatva (mert ki az az amatőr, aki sztereóban nem így hallgatja?) teljességgel dinamikátlan, lapos unalmas, fásult, nagyon zavaros hangképpel, nagyon ronda artikulációval, abszolút mély hiánnyal, nagyon alsórendű ének és hangszerhangokkal, számomra teljességgeé élvezhetetlen magasakkal, amik szúrnak, sziszegnek, kásásak, mocskosak, ráadásul fedettek is a felsőbb regisztereken, plusz rendeteg információt át sem adnak, még éppencsak füllel érzékelhető szinten sem. Tere semmi, kétoldalas sztereó, a hangok beszorulnak a dobozok közé. Nagyon komolyan mondom, a zenei produkciója szánalmas és fájdalmas. Egy NDK , vagy Lengyel rádióerősítőnek is 100x hallgathatóbb (zeneibb) a reprodukiója és ezt a legkomolyabban mondom, habár ott is nagyok a bajok, de legalább nem szedi szét a donhártyát a szemét, sziszegős, csatoggós hang, ami semennyire nem hosonlít egy hangszer tonalitására, vagy az énekes hangszínére. Nagyon régen volt egy Unitra minitornyom (is), ami emlékezetből ugyan, de 100x tisztességesebben zenélt. Annak sem volt igazi baszusa, sem túl sok tiszta hangja, de órákig el lehetet hallgatni. A Denont ezzel szemben állandóan állítgattam, csavargattam, hangfalat tologattam szanaszét, de semmi. 5 percig nem voltam képes hallgatni, annyira fájdalmasan rosszul szólt. És aki azt gondolja, hog a Denonok pedig nem rosszak, csak egy adalék... a Denon SZTEREÓ erősítők valóban elég használható darabok voltak úgy 30 évvel ezelőtt. Ma csak milliós sávban lenne olyan mozierősítűjük, ami ér is valamit, de annyiért már tényleg van több tucatnyi "igazi" audiofil gyártó. Akkor minek erőlködni velük?
Amúgy (általában) a házimozi erősítők "feleannyira" sem képesek, mint egy belépő szériás sztereó, akár márkán belül. Ergo (általában) egy 100 ezres sztereó erősítő ekvivalens mozivasa kb. 6-700e Forint. Aki nem hiszi, másszon fel a hiszem fára és nézze meg maga, de attól még így van. Egyedüliként a NAD az a gyártó, akik kb, x2 áron adják a mozivasat (hangminőséget) a sztereóhoz képest (saját vélemény).
Mióta belerült a HDMI a mozikombájnokba, iszonyú sokat romlott a sztereó hangminőség. Szolgáltatásokkal akarták/ják pótolni a minőséget, csak sajnos ez nem mindenkinek elfogadható, így nekem sem, meg még gondolom pár tízezer felhasználóak sem. Nem véletlenül térnek át az emberek házimoziról két csatornára, mert inkább 2 jó csatorna, mint 5-6-7-9-11 rossz csatorna.

Aztán, akinek megfelel egy 2113, az örüljön, de ne gondolja, hogy lesznek jó mélyei ha másik hangfalat akaszt majd a kimenetére, mert nem lesznek (Pure Directről van szó). Nekem TDL RTL3 SE [link] volt mögötte, utána pepdig Triangle Antal 202 [link] . Egyikkel sem tudott megbírkózni és iszonyú rondán szólt és természetesen iszonyú mély hiányos is volt....de nekem végülis mindegy ki mire égeti a pénzét. Denon mozivasak új áron manapság 1 milliótól használhatók zenére. Régebben, még akkori (10-15 éve) áron félmillió és 700e közötti áron lehetett kapni sztereóra is alkalmas Denon mozierősítőket. Mondjuk mai áron ezek is súrolnák, vagy át is lépnék az 1 milliót. Mindez szerintem és mindenki azt hisz, amit csak akar, de "újságból olvasva" és számokra hivatkozva senki ne ossza az észt, mert félrevezető.... szerintem.

"csak a zene van"

(#113788) Dißnäëß válasza dgyuri0123 (#113787) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Engem mélyen elszomorít és nagyon sajnálom azt, aki említett Denon + Grundig szettben erősítőtől vár megváltást majd a hiányzó mélyeire, tanácsaid alapján.

Látom, nehezen adod fel, vagy fogadod el, hogy nem az erősítő a hangzás szempontból LEG-fontosabb komponens és a kérdezőnek pont a LEG-fontosabbal van baja.

Még mindig Strepfen-t adnál neki impotenciára.
Nem fog működni.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113789) Ribi válasza VoidXs (#113785) üzenetére


Ribi
nagyúr

Bocs, de hogy a mikrofon etalon az szerintem is hétmérfüldes baromság. Ha az lenne, elég lenne 1 féle, nem lenne ennyi féle mikrofon, hiszen mindegyik tökéletes. Ehhez képest mást és más félét használnak kb. mindenhova. Mást használnak különböző frekikhez és még a dinamika tartományuk is totál más. Trollkodásnak vicces, de nem kellene ennyire tolni a hülyeséget.

(#113790) ozzy711 válasza Dißnäëß (#113788) üzenetére


ozzy711
őstag

Arról nem beszélve, hogy ( már nem emlékszem, hogy a kérdezőnél volt-e szó róla), de a kezeletlen akusztikai környezet nagyságrendekkel nagyobb torzítást vihet bele a hangzásba, mint bármelyik komponens.
Ha az sz@r, vehetsz te oda "csilliós" dobozokat is, pont olyan lesz, mint a Grundig. ;]

(#113791) tomisanzero válasza Dißnäëß (#113788) üzenetére


tomisanzero
tag

A héten megyek meghallgatni egy monitor audio bronze párt, ha megfelel az igenyeimnek elhozom. Viszont amit dgyuri ír az első pár sorában, hellyel közzel (de nem ennyire szélsőségesen) ugyan ilyen érzéseim voltak, vannak pure directben, őszintén szólva nem is bírom úgy hallgatni a zenét rajta mert kikeszit a semmilyensége. De bízom benne Grundig cserével sokat javul a helyzet.

(#113792) Dißnäëß válasza tomisanzero (#113791) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Gyuri nem írt hülyeséget, csak Neked 2 problémád is van valójában, míg Te Magad 1-el indítottál: a mélyek hiányával !

Ennyi csak. Nem nem-értek egyet Gyurival, hanem tök egyetértek, egy döglött hal az a Denon (most már ha kimondták sokan, bocs, nem ekézni akarom), de mélyeid nem attól lesznek, ha azt cseréled, hanem a Grundigokat.

Utána még ugyanúgy semmi extrát nem fogsz érezni, mélyeid helyreállnak, problem 1 pipa, fordulsz problem 2-re: életet vinni a hangzásba. Na itt már jöhet az erőlködőn való törpölés.

Csak a sorrendek ugye.

Amúgy esetedben mindegy, cserélni kell-fogod vélhetően mindkettőt :) De amikor indítottad a topic-ban a legelső szösszeneted, még csak a mélyekkel volt baj és az én legelső reflektálásom ott és akkor arra ennek ismeretében és kontextusában érkezett.

Jó a MA, kiváló választás szerintem. :K

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113793) tomisanzero válasza ozzy711 (#113790) üzenetére


tomisanzero
tag

Biztosan rossz és sok megy el a nappalink akusztikajaval, de egyelőre könnyebb dobozt cserélni, mint mindent atrendezni, kanapét cserélni stb, helyi korlátok vannak. [kép]

"De amikor indítottad a topic-ban a legelső szösszeneted, még csak a mélyekkel volt baj"

-igen az alapvető gond a mély hiány, mert ezt semmilyen állítgatással nem tudtam megoldani a denonon. De szerintem is cserélve lesz a jövőben az is, elindulok a lejtőn.

[ Szerkesztve ]

(#113794) VoidXs válasza dgyuri0123 (#113786) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Nyilván nem ok nélkül adnak kalibrációt a mikrofonokhoz, de ez pont azt bizonyítja, hogy pontosan tisztában vagyunk vele, hogy miben pontosak és miben nem, és azzal is, hogy a hiba mértéke mekkora. Ezzel tudunk ellensúlyozni, illetve ha a mikrofon fizikai korlátait elérjük, tudjuk, hogy kell egy másik. Tudjuk, hogy mikor, hiszen ilyen információ birtokában már meg is tudjuk mondani, hogy a határon belül vagy azon túl vagyunk-e. Egyszerű szobai hangzás méréséhez viszont nem kell tudományos célra szánt mikrofon, mert bőven nem azon a szinten vagyunk. Igazából a fülünket is tökéletesen ismerjük, hiszen egyértelmű válasz van a kérdésre: semmiben nem pontos. Ezt a lényegében hasztalanul pontatlan eszközt könnyű mikrofonnal túlszárnyalni. Adtam lehetőséget, hogy bizonyítsd az ellentétét, és hogy a te füled ennél jobb. Nem éltél vele, és amíg ezt nem teszed meg, addig az önbizalomból fakadó szavaid semmit nem mondanak, mert nincs mögötte semmi bizonyíték. Mondani én is tudok dolgokat, tegnap életre kelt a székem, ellopta zongorámat, és megtanította beszélni. Na ezt vakon pont annyira tudod cáfolni, minthogy a hifista hallása isteni, pedig az átlagember ugyanúgy látja, hogy egyik se túl megalapozott.

"Nem csak szerintem van így, hanem egy olyan barátom szerint, aki nyilván azért barátom, mert azonos az értékrendünk." Nem látod az érvelési hibát? Vagy mindenkit megkérdeztél az egész nézőtéren, és senki nem mondott róla jót?

"Van halláskárosodásom is, de azért mikrofonnál sokkal jobban, fülre megmondom, hogy mi a valóság." Volt már olyan is a fórumon, aki hallókészülékkel mondta meg a tutit, az még nagyobb ellentmondás volt. Nyilván nem foglak meggyőzni, annyira elfogult vagy, és egy olyan egyszerű dolgot nem értesz meg, hogy az ízlés és a valóság két külön dolog. Azt akarom a többi olvasónak átadni, hogy van több út is, és meg kell találni a sajátjukat, le kell írni, hogy milyen utat keresnek, és ez alapján már tudjuk nekik mondani, hogy azon az úton mi van tovább. Te ezt nem fogadod el, neked egyetlen út van (te valóságnak hívod, pedig nem az), és aki nem ezt járja, azt lenézed. Na aki így áll hozzá, arra nem szabad hallgatni, mert csak a saját véleményét sózza rá olyanra, akinek nem feltétlenül az kell, lásd ezt az egész témát. Mi a bináris gondolkodás, ha nem ez?

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113795) Dißnäëß válasza tomisanzero (#113793) üzenetére


Dißnäëß
veterán

ezt semmilyen állítgatással nem tudtam megoldani a denonon
Nyilván nem. Kitolni kitolja a mélyeket magából, a hangsugárzó megkapja, lemozogja úgy-ahogy (inkább ahogy), az akusztika meg intézi a többit: magas alsó határfreki, gyenge mágnes, régi konstrukció + zárt doboz, hatványozottan handycap-es mélyekre. Sőt, még szűrném is róla, teljesítményben is kikönnyítené egy sub-al.. de az is csak foltozása a lyuknak.. nem erre hivatott..

elindulok a lejtőn
Én ellenkezően látom, egy zeneileg művelt és jó fülű jóbarátom, akit félévente 1x látok a távolság miatt, MA bronze-okon éldegél és imádja, mindig cukkolom-hergelem, hogy kaparjon nála a bogár ;] , de nem hajlandó elhagyni. (Tudja, hogy csak hülyítem, részemről sem komoly).

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113796) dgyuri0123 válasza Dißnäëß (#113788) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Látom, nehezen adod fel, vagy fogadod el, hogy nem az erősítő a hangzás szempontból LEG-fontosabb komponens és a kérdezőnek pont a LEG-fontosabbal van baja."

Te nem vagy képes felfogni, hogy a 2113 alkalmatlan az "igényes" zenehallgatásra. És itt most nem audiofil zenehallgatásra gondolok, csak jó értelemben vett hifire. A Grundig sem stabil pont, ezt nem moddtam, de a Denon a lehető legroszabb sztereózni.

#113791Tsunami601 A MA Bronze persze, hogy sokkal jobban fog szólni, ezt én is most innen borítékolom, de azokat a gyengeségeket, amitől a 2113 szenved, nem fogja tudni levetkőzni, de tovább megyek egy lépéssel, mert talán a mélyeken kívül semmi nem fog jobban szólni, csak másképp lesz rossz. Persze, ha nem tudod, milyen a tiszta hangzás, akkor írhatok én bármit, nem fogod tudni, mire gondoltam. A Grundig jó erősítővel artikulált és nagyon "zenei" lenne. Mélye nem lenne sokkal több, de definiáltabb, pontosabb és érzékelhetőbb lenne, viszont a frekvencia menet egyéb "magasságaiban" képes lenne egészen más arcát megmutatni a zenének, nem úgy, mint a Denon, ami egy nagyon csúnya hangú erősítő. Mondom, ha nem tudod mitől lesz csúny hangú egy erősítő, akkor még tanulnod kell (meg ne haragudj érte, hogy ezt mondom). Kívánom, hogy legyen örömöd a MA-ban és nem úgy halld, ahogyan én és akkor boldog leszel.
Én most is azt mondom, hogy erősítőcserével a jobb/igényesebb hang irányába mozdultál volna, igy meg csak a basszusok lesznek többen, de egy lépéssel sem leszel közelebbb a jó hanghoz. Az erősítő karaktere ugyanis minden dobozra rányomja a pecsétjét, hiába akasztasz utána 2 milliós dobozt. Ja... mélyből több lenne, de problémából meg mégtöbb, mert egy "zeneileg" érzékenyebb/érzelmesebb doboz (MA is akár) a rosszból is többet mutat, nem csak a jóból. És a MA pont nem egy finomkodó fajta. Sokan gondolják azt, hogy a gyenge erősítőt kompenzálni lehet egy sokkal jobb dobozal, de a valóságban ez úgy néz ki, hogy ha valami torz, csattogós, vagy valami nagyon nem stimmel a tonalitásával, vagy a frekvenciamenetével, az még tovább durvulhat egy "érzékenyebb" doboz által, hiszen gondolj csak bele, ami rossz, azt még hatásosabban meg fogja mutatni. De mondom, legyen szerencséd hozzá... ezt tiszta szívvel kívánom neked.

#113794VoidXs "Van halláskárosodásom is, de azért mikrofonnál sokkal jobban, fülre megmondom, hogy mi a valóság."

Ilyet sehol nem mondtam....ne forgasd ki a szavaimat.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#113797) VoidXs válasza dgyuri0123 (#113796) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Megint a saját véleményed nevezed igényesnek, miközben segítőként az a dolgod, hogy megtudd, a kérdező szerint mi az igényes. Mindenkinek mást jelent, nincs egyértelmű igazság. Mi ez a 0 vagy 1 gondolkodás?

Szóval amiket mondtál:
- te tudod, mi a valós hang
- halláskárosodásod van
- a mikrofon nem ér semmit
Miért is nem az a vonzata, amit összeraktam belőle?

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#113798) Dißnäëß válasza dgyuri0123 (#113796) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Te nem vagy képes felfogni, hogy a 2113 alkalmatlan az "igényes" zenehallgatásra.
Azonnal felfogtam, de nem egyedüli rendszerkomponens, mi nem tiszta ?

Vannak előtte, érted ? Nála SOKKAL több galibát okozó(k).

Nem azzal jött, hogy nem tud igényesen zenehallgatni, hanem hogy nincs mélye.

Nem azzal jött, hogy utálja a menza kaját enni és már valami nagyon gourmet-re vágyik, hanem hogy nincsenek fogai, így talán ?

Nehogymár egy fogatlannak a csontleves cérnametélt helyett szuvidált őzgerincet akarj adni. Érted ? Nem problémát kezelsz, hanem kettővel előrébb jársz. Előbb talán protkó/implantátum. Majd utána jöhet az ízlés, min kell még javítani.

Hogy ezt hogy nem lehet ép ésszel felfogni, úh. :W Mintha sajtreszelővel recskáznék..

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#113799) denesdr


denesdr
addikt

Az nem lehet, hogy nem is a mélyek mennyiségével van gond, hanem inkább a milyenségével és amiért lehet épp a Denon a felelős (ha tényleg annyira sz@r)?

Elnézést, ha hülyeséget írnék, de munkámból kifolyólag gyakran találkozom tulajok által adott nem pontos és emiatt egészen félrevezető probléma/hibaleírásokkal. De olyan is van, hogy szimplán én értem félre amit mondani szeretnének, mert egyszerűen más a logikánk/megközelítésünk.

Mindenesetre első körben én is egy másik hangfalat próbálnék ki vagy inkább méréssel indítanék.

[ Szerkesztve ]

(#113800) dgyuri0123 válasza VoidXs (#113797) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

:N :D komédiázunk?

#113798Dißnäëß figyu, a 2113-nak sincs mélye. Akkor melyik ujjamba harapjak? A MA sem fog lemenni a pincébe ilyen forrással, ami előtte lesz.
Linkeltem egy NAD-ot 110e-ért. Na ahhoz lehetne párosítani MA Bonzot. Azt is gyanítom, a MA többe került, mint a NAD lett volna. Hogy mennyire lesz neki kielégítő a csere, azt talán megtudjuk, ha visszajelez. Én biztosan a NAD-ot vettem volna előbb és ha úgyis döglött a Grundig, hajrá... de ez is csak egy vélemény, mint ahogyan a tiéd is az, csak azt nem értem, miért nem tudod elfogadni, hogy a célba sokféleképpen is el lehet jutni. Én "gazdasági" okból inkább az erősítőt cseréltem volna, de ez én vagyok. Azt is megmondom miért... mert az a NAD még a Bronznál sokkal jobb dobozokkal is jól kijönne, ami viszont nem mondható el arról a Denonról.
Ha tanácsot adunk valakinek (én legalábbis) próbálom a minél jobb hangminőség felé terelni, habár lehet, hogy a kérdezőt ez semennyire nem érdekli. De ettől még legyünk igényességre törekvők... ;)

"csak a zene van"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.