Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8339) BaziJoe00


BaziJoe00
tag

Kedves Kollégák!

Porszívó vásárlás előtt állunk a családdal és véleményetekre lennék kíváncsi ezzel a két porszívóval kapcsolatban, melyiket lenne érdemes megvenni, melyik lenne a jobb választás.
Megboldogult porszívónk természetesen porzsákos volt és rengeteg port hagyott maga után, nem beszélve a porzsák cseréről. Ezek után eldöntöttem, hogy csakis vizes rendszerű porszívót szeretnék vásárolni, el is kezdtem kutatni a netet megjártam két media markot, jó pár eladót megkérdeztem a témával kapcsolatban és az a helyzet hogy ismét kompromisszum kötés előtt állunk.
A vízes:
-az effektív szívóteljesítménye mindenképpen kevesebb lesz mint a papíron leírt mivel a víz forgatását is figyelembe kell venni, szóval szőnyeghez nemigen ajánlják.
-a koszos víz könnyen eldugíthatja a lefolyót Wc-ét (PH fórum forrás)
-minden alakalom után a készüléket el kell takarítani (ez nekem nem okoz problémát)

Kettő versenyző állt elő a porzsákos illetve a vizes fajtákból:
Samsung VCD9420s33/XEH
Miele s 2121

A samsung-hoz nem találtam még olyan boltot vagy webshoppot ami a bele tartozó HEPA filtert árulná, de még a hivatalos honlapjukon sem tudtam megnézni hogy hol lehet ilyet venni bele, mivel folyamatosan DNS hibával nem nyitja meg a linkeket.A media markban azt írták hogy 340W a szívó teljesítménye viszont a neten mindenhol 200W-ot látok, valószínűleg a mediaban kicsit sumákoltak.
A Miele-hez egy porzsák 2000-3000 forint és a két szűrőről nem is beszéltünk ami a motort védi.Ezt drágább lenne fenntartani hosszútávon és a porzsákokat venni hozzá meg a szűrőket viszont attól félek hogy ez is porolna.
Mit gondoltok?
Válaszokat előre is köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.