Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
10 éve ugyanott van a cső, eddig nem volt gond. A kattogás is természetellenes volt, addig ez nem volt. Olyan volt amikor egy szelep kattog.
Pontosan mi az elv ezeknél?
A befolyó cső nyomás alatt van. ha elindítom a gépet, egy mágneszszelep nyit, beengedi a vizet, és ha elég neki a víz akkor elzár? Mi történik ha nem zár el? Akkor folyik ki a víz mert sok lesz benne, vagy más a hiba?
A kifolyó rész nyitott, vagy az is zárt és csak akkor nyílik ki ha pl a szivattyú vagy a centri résznél kinyiílik egy másik mágnesszelep?
( csak értenem kellene a működést hogy meg tudjam csinálni) -
mexel
veterán
Hogy a bánatos francba kell leszedni a tetőről a fémlemezt? Hátul 2 csavart kicsavartam, de bárhol feszegetem nem jön. Más csavart nem látok. Merre kell húzni vonni hogy lejöjjön?
-
runner 125
nagyúr
Úgy emlékszem a csavarok kihajtása után, csak le kellett pattintani a műanyag vázról. Hasonló Whirlpool-unk van nekünk, is a korrózió miatt pár éve újrafújtam a tetejét.
Ha, emiatt akarod szétkapni, akkor talán a legfontosabb, h 4 kényes ponton (piros dugók és a mosoószertartó pattintós füleinél) ki kell szigetelni, és akkor nem tud belefolyni a víz, ami a korróziót okozza. Nálunk azóta tökéletes."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
mexel
veterán
válasz runner 125 #8454 üzenetére
runner 125: Köszi, nem ez miatt akarom szétkapni, ez csak a takarítás miatt kellene, egyel feljebb írtam miért szedem szét.
A hibáról viszont a szakértőktől kérdeznék:
Kiszedtem a befolyócsatlakozónál lévő mágnesszelepet, és úgy kiszedve rákötöttem a csőre és adtam neki nyomást. Tökéletesen zár. Elvileg akkor nem az lesz a baja gondolom. Fentebb felvetődött hogy a programkapcsoló. Az okozhat olyan hibát hogy nem zárja be a szelepet, illetve kattog, gondolom nyit-zár, közben engedi a vizet, vagy el sem zárja. Hogyan tudom kideríteni, hogy a programkapcsoló a hibás? Leszedett oldallal beindíthatom a gépet?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Köszi, közben ahogy szétszedtem látom is a dolgot. Ahogy írtam, kiszereltem a mágnesszelepet és zár. Ha menetközben kattog és nem zár akkor az gondolom azért lehet mert a programkapcsoló folyamatosan ad áramot, illetve szakaszosan, de nem szünteti meg. Ha jól emlékszem el kellett zárni a vízcspot, mert mindig nyitva volt a szelep és ezért centrizni sem tudott. Amint a csapot elzártam kiszivattyúzott és kicentrizett.
Tud ilyen hibát a programklapcsoló csinálni?
Ahogy néztem ehhez már talán nem is kapni, ha meg igen akkor nagyon drága, nem éri meg. -
sinick
senior tag
Fejlemény! Más gép miatt* volt kint nálam a Whirlpool szakszevíz és rákérdeztem az AWS 63213-as mosógép furcsa szivattyú hangjára (előzmény ld. 8405 hsz.). A szerelő azt mondta, hogy kicsit szerencsétlen módon féloldalasan van rögzítve a szivatyú és azért van ilyen hülye hangja. Azt mondta, hogy ha zavar, akkor alulról bontás nélkül is látható, béleljem ki valami szivaccsal. (Na, ennyire azért nem zavar, hogy babráljam.)
* A mosógéppel együtt vettünk egy Whirlpool ADP 8673-as mosogatógépet. Nem tudtam üzembe helyezni, mert ha víszintbe állítottam, akkor az ajtó jobb felső sarka beleütődött a kasztniba, csak ajtó balra tolással lehetett becsukni az ajtaját. A szerelő megállapította, hogy csavarodott a kasztni.
-
Zjunior
veterán
iRobotból melyiket ajánljátok?
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Rég óta olvasom a fórumot, és a tapasztalatok számomra nem egyértelműek porszívó vásárlása terén.
A hozzászólásaitok alapján a következő porszívók a befutók:
Miele s2121 ~40k
Miele s2131 ~47k
Electrolux UltraSilencer USORIGINDB ~50k
PHILIPS FC9176/01 ~50kElsősorban parkettára lenne használva. De később biztos hogy szőnyegen is alkalmazni kellene.
Természetesen minél halkabb ugyanolyan szívóteljesítmény mellett, az pozitívum lenne.
A felsorolt listától eltérő készüléket is nyugodtan ajánlhattok. A határ 50eFt.
Melyik legyen a győztes?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
scout pro
csendes tag
Szia!
Szerintem jól gondold át, hogy melyiket választod.
Ha lehet, olyan helyen vásárolj, ahol kiterjeszett garanciát is vehetsz a készülékhez.
a www.muszakidepo.hu (Vöröskő Kft. = Euronics, Elektrolimit és még több másik 'márkája' is van).Ha tudsz vásárolni kiterjesztett garanciát, akkor már nyugodtabb lehetsz, nyugodtabb szívvel választhatsz valami olyat, amibe drága az alkatrész, de az is fontos, hogy mennyi idő alatt érkezik meg az alkatrész.
Ebből a szempontból a Zanussi a legjobb.Ha nem tudsz kiterjesztett garanciát vásárolni a készülékhez, akkor szerintem mindenképpen olyat vegyél, amihez olcsó az alkatrész. Ebben ismét a Zanussi a nyertes. A www.electrolux.hu-n a termék PNC száma alapján meg tudod keresni az alkatrészeket, meg tudod nézni az árukat. A PNC számot a "típus" "PNC" segítségével googlelel meg tudod keresni.
További előnye a Zanussinak, hogyha baj van, akkor fel tudod hívni őket, nagyon segítőkészek.
Whirlpool-ról csak rosszat hallottam, Indesit gépünk volt ezelőtt, a WITL 100-as felültöltős típus, 3 év 9 hónapig bírta, nem lehetett kiterjesztett garanciát venni hozzá. 85.000 Ft volt 2010. áprilisban. A javítás a garancia lejárta után kb. 37.000 Ft volt (4 alkalom együtt ennyibe került).
Garancia alatt, és garancia után összesen 13 alkalommal volt javítva.
10 alkalommal volt fűtőszál csere, 3 alkalommal más hibája volt.
Csapágyhibás lett, javíthatatlan.Arukereso.hu-n nézz meg több modellt.
Sok sikert!
-
Zjunior
veterán
iRobotot senki sem használ, vagy nem ajánlott?
Mikróból milyet ajánlottok ami most best/buy érték?
Köszi![ Szerkesztve ]
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
scout pro
csendes tag
válasz molnarpeter #8196 üzenetére
Szerintem is ilyenek. 1,5 év után a tetejét már csak a jobb oldalon lévő szerkezet tartotta. A gép aljából állandóan hullott a rozsda.
Nem csak én szívtam ezzel. Kb. ezen kívül még 9-10 felültöltős indesitet láttam, némelyiket használtam is (albérlet, koli), igazából 1 kivételével mindegyiket sűrűn kellett javítani...
-
canniball
nagyúr
Lehet csak én nem tudom használni a guglit de a Miele-k szívóteljesítményéről semmit nem találtam. A hangjuk 78dBA és 80dBA.
A Philips szintén kb. ennyi (78dBA) és szívás-ügyileg ezt tudja: 500W/34 kPa. (Nekünk FC9170 van az ugyanezeket tudja, szvsz több mint elég és letekerve hangja is alig van, de max. teljesítményen is kevésbé zavaró mint a régi olcsó kategóriás darab.)
Az Electrolux a legcsendesebb (65dBA), de cserébe nem is szív annyira (340W).
Ami még szerintem meghatározó lehet: a "gépház" (ne akadjon már el egy küszöbben), a porzsák kapacitása és beszerezhetősége/ára, a kábelhossz, és természetesen a garancia. Utóbbival kapcsolatban annyit jegyeznék meg hogy az Eluxokra 1 év van, de a szervizben azt mondták a fődarabokat 2 éven belül gariban cserélik.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
scout pro
csendes tag
Én a márkára mondtam, hogy vegyen Zanussit.
Bár az AEG, Electrolux is legalább ugyanolyan jó választás, mivel mindháromnak egy ügyfélszolgálata van, egy céghez tartozik mindhárom márka (AEG-ből csak a házt. készülékek).Zanussi mosógép és hűtő/fagyasztó alkatrészek itt (is) készülnek. A Jász-Plasztikban. A fém alkatrészeket nem tudom.
Ezeken kívül esetleg Siemens, Bosch, Bosch-Siemens és ha milliomos lennék akkor Miele.
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
válasz Zjunior #8480 üzenetére
nekünk robot takarít otthon, mire lennél kíváncsi? amúgy egy samsung navibot s sr8950 szolgál.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Agostino
addikt
válasz Zjunior #8482 üzenetére
alaposnak azért nem mondanám, legalábbis annyira képtelen alapos lenni, mint egy rendes, 220-as, ezeriksz wattos hagyományos gép. ez itt akksiról megy, kisebb a teljesítménye. arra jó, hogy időzítve rendet rakjon. nálunk a kutyaszőrt szépen összeszedi meg a szöszöket meg ilyesmi. okés a cucc, szó se róla, de nem váltja ki a hagyományos porszívózást. inkább ritkábban kell emellett. megéri-e? nehéz kérdés, ez szubjektív. ha van rá pénzed és olyan a lakásod kialakítása, akkor megéri. azt azért ugyanis tudni kell, hogy küszöbön fennakad, kábeleket annyira nem szereti, de átbotorkál rajtuk. kicsit elő kell készíteni a kecót.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Integra
titán
nekem csak egy picit komolyabb eco turbo van (jobb hatásfokú motor és modernebb design, alapvetően csak német és osztrák piacon volt kapható ez a típus), de nyugodtan megveheted azt is amit kinéztél, az anyaghasználat, a tartozékok mind azonosak, jó minőségűek, kezedbe fogsz élőben egy miele porszívót és érzed a műanyag megmunkálásán is, hogy más történet, mint a többi, de a tartozékokon is. jó motor, jó porzsákok, tömítések, csöndes, tiszta, egy helyben forog, mert 3db 360 fokban forgó görgő van az aljában, nem ezek a buta nagy oldalsó kerekek.. jó használni. nincsen semmi spéci rajta, meg design fogások, ellenben a minőség és a tudás absz stimmel és ha kell még tartozék hozzá, mindig megkapod ugyanolyan jó minőségben, mint maga a porszívó. hajlamos is vagy elhinni róla, hogy valóban 20 évre tervezett gépek ezek. az enyém hibátlan mai napig, de minden miele dolgom, ahogy a családban másnál is. soha semmivel sem volt baj. igen, made in germany és ez látszik és érződik is rajta használatkor.
egy van, a porzsák hozzá picit borsosabb áron megy, de nekem ez így is bőven megéri és a legkevésbé sem bánom, hogy drága porszívót vettem. miele-vel nehezen tévedsz[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
neduddki
nagyúr
HI!
a kifutt s5-bol lattam egy narancsot vhun ~55khuf kornyeken de nem emlexem hun megprobalom elokaparni rimjaibol aze emleketeme, mert annyoert az ajandek
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
parandroid
félisten
Nemháztartási gép, de bízom a felkészült topiklakókban: elegem van a gagyiból, kéne valami rendes késkészlet a konyhába, meg evéshez is: 6 db steak- vagy pizzakésre gondoltam, meg valamilyen általános készletre főzéshez. A Victorinox az pl jó cucc? Vagy egyáltalán mire kell ezeknél figyelni, ha nem akarom, hogy valami tévésopos szemetet sózzanak rám?
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Acef
addikt
válasz parandroid #8492 üzenetére
A Victorinox nagyon jó, feltéve, hogy nem hamisítvány
-
neduddki
nagyúr
válasz parandroid #8492 üzenetére
HI!
brabantia csehek nemet iskola szeint, scanpan danok, sajat elkepzeles szerint, kucsera keramia, es irhatanak mig a nimeteket, meg meg egy rakas japo, de aszondom scanpan classic nelkem nagyon begyuttek ha ocson akarsz me fog az asszony akkor ikea nem annyira rossz:- )))
szova mi tszerecc mejjik iskolat?udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz Zjunior #8496 üzenetére
HI!
fagyaszolada vegyel ojja tmnt otthon, lassan 20 ev megy:- ) azaz vminormlaisabbat aszonsm nezz elux-ot
porszivo: mi az ar? miele befer? s8as narancs ha jol tevedek 70k, elux uo mini, de inkabb ultra silencer ami pedig erdeks lehet meg az nyelesekudv
neduddki
-
-
sinick
senior tag
válasz scout pro #8498 üzenetére
A szervízzel eddig elégedett vagyok (kopp kopp!).
A szervízelés valamikor az elmúlt 10 évben megváltozhatott, mert már központi hibabejelentés van és a központ adja ki a melókat a helyi szervízeknek. A bolt azt mondta, hogy ha a helyi szervíz nem reagál időben, akkor a bejelentés után nem kapja meg a fejpénzt illetve ha ezt sorozatban csinálja, akkor búcsút is int a Whirlpool a szervíznek. (Ez lehetett az előzővel, mert a szervízelést már más csinálja, mint egy másik 8 éves mosogatógépemnél. Annál a gépnél még területi szervízlista van a doksijai között és nem központi szám.)
A hibát pénteken jelentettem be a központi számon, A központ azt mondta, hogy hivatalosan 2 napon belül keresnek időpont egyeztetés miatt. Jeleztem, hogy sürgős lenne, mert szét van bombázva a konyha. Megadta a szervíz számát, hogy egyeztessek velük. A szervíz nem a lakóhelyemen van, felénk kedden és szerdán járnak. Keddre ígértek kiszállást. Ehelyett kb. másfél óra múlva már a helyszínen volt a szerelő. A szerelő azt mondta, hogy utánaszóltak, útbaestem, így felvette ezt a melót is.
-
parandroid
félisten
válasz neduddki #8495 üzenetére
Köszi, körbenézek. Kerámiát nem akarok, mert drága is, meg kényes is, valami elfogadható árfekvést keresek, ami már használható hosszabb távon is - Ikea nekem is megfordult a fejemben, körülnézünk majd ott is. Az a jó a dologban egyébként, hogy nem egyszerre kell, szépen, apránként meg lehet venni, úgy talán nem is lesz olyan mellbevágó sem a ráfordított összeg - de azért mindenképpen szeretnék 100-200 EUR között megállni a projekttel.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik