Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
edidig aki oda ment es azt hozta el amit ajanlottka az esmeretsaegikorben egmvan elgeddve
udv
neduddki
mod: amugy mint kavenemivo kerdem mit hajpoltok ezeken a szarvasiakon? mert akiket esmerek fanokat azok ugy fujnak ra...
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
harry
veterán
válasz neduddki #7201 üzenetére
Én azért kedveltem meg a Szarvasit, mert meglehetősen robusztus felépítésű cucc, nincs olyan érzésed, hogy a kezedben eltörik, vagy valami baja lesz pl. fedélnek, vagy kávétartó kanálnak (vagy mi a neve), nem lötyög, stb. És ha mégis valamivel gond van, találsz könnyen rengeteg pótalkatrészt.
Megjegyzem, biztos nem minden típus ilyen, én elsősorban a 611-esre gondolok, esetleg a 612, amit annyira nem ismerek / nincs ilyenem, de úgy tudom, igen hasonló a kettő (utóbbiban nincs ilyen gőzkivezető csőr). Míg pl. 620, vagy 624-ben nem bíznék annyira (vagy legalábbis amikor keresgéltem, talán ezekről olvastam pár rosszabb véleményt is). [link]
Nem mondom, hogy ezek a legjobbak, de a 611-es nekem kifejezetten tetszik az enyhe ipari jellege miatt.mate3553: főzhetsz 1 személyre is, fele annyi víz és kávé kell hozzá, csak itt ugye nincs jelölővonal sem a kávétartón sem a vizes edényen, de szemre be lehet lőni, ha ez fontos.
Amúgy a mintaboltban akciós is két konkrét típus: [link]
Én ott vettem, segítőkészek voltak a boltban, kicsomagolták, bekapcsolták, megnéztük, minden rendben zajlott.[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
neduddki
nagyúr
HI!
sracok a tank is robosztus evtizedeket kibormegse azzal otoztok, de erdekes hogy eyiktokse mondta, hogy jo kavet csinal, v. szereti azt a kavet
mondom en ezt abszolut kibickent /aki ellenben sok embert meghallgatott kave ugyben/
de nem kiunyolni akarlak bennekjtket meg ijjenek csak kibaszott kivancsi vagyokudv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
harry
veterán
válasz neduddki #7205 üzenetére
Én nem vagyok különösebben kávé rajongó (értsd: nem maga a "tiszta" kávé íze vonz, sokkal inkább az édesebb, tejes kávé), és nincs igazi összehasonlítási alapom, ezért nem mondtam De igazából a hasonló kategóriás kávéfőzők specifikáció szerint ezt tudják elvileg (4-5 bar nyomás, ha jól emlékszem?), így kétlem, hogy bármi jelentősebb ízbeli különbség lehetne köztük.
Mosógépet sem láttam még itt úgy keresni, hogy de melyik mos tisztábbra, hanem a műszaki paramétereit, összeszerelés minőségét, anyaghasználatot próbáljuk elemezni.[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
DeFranco
nagyúr
válasz neduddki #7205 üzenetére
Ezen a szinten ízlés van, jó meg jobb kávé nincs...
az ilyen hányfokos hánybáros, peteéréstől hány napos rabszolganő szedte a kávét, humidáló kokettáló kávéofil miliőben én személy szerint nem is hiszek, elhiszem, hogy van akinek ez fontos, és ez a hobbija, nem ítélem meg, csak éppen annak ellenére, hogy igen szeretem a jó kávét, és igen utálom a rosszat, annyira nem fontos, hogy 80k fölé nézzek a polcon
ilyen 15-25k-s árszinten meg tök mindegy mit veszel, nagyjából mind ugyanolyan, ami nem kapszulás. A kapszulás meg számomra megint ilyen előre csomagolt vákumfóliás bermudaszendvics
Mi kotyogózunk otthon, mert azt szeretjük, a cégnél egy delonghi van, otthon szarvasi, történetesen nekem a szarvasi jobban ízlik, de a delonghival is lehet jó kávét csinálni, ha eltalálod a kávé-víz arányt
-
Mercutio_
félisten
válasz DeFranco #7207 üzenetére
Olyan ez mint a bor/szivar/malátaviszki rajongás, (vagy épp a fotós cuccok) egy bizonyos szint fölött már exponenciálisan nő az ár, a minőség viszont csak lineárisan vagy még annyira se
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
neduddki
nagyúr
HI!
na Te tneyelg nem vagy javerajongo azt a latom, mosasi hatekonbysagot kave izevel iossevetrni hat csak kicsit meredek....:- )))
udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
válasz DeFranco #7207 üzenetére
HI!
"ilyen 15-25k-s árszinten meg tök mindegy mit veszel, nagyjából mind ugyanolyan, " ertem ezzel egeyrt a Tobbi kavezo is?
udv
neduddki
mod: canniball: ezen mar most rohoignek ketten...:- )
[ Szerkesztve ]
-
unknownerror
tag
Üdv!
Kaptunk ajándékba egy Singer SNG926 típusú vasalót. A gondunk az, hogy hogy a fenébe lehet ezzel szerintetek gőzölni? Logikusan gondolkozva a gőzválasztó gombot nyomkodva kelle tudni állítani a gőz hőfokát. De ez nem csinál semmit, viszont a gőz lövellő gombbal nyomatja kifelé, viszont ha vízszintesen van, semmit nem csinál, pedig akkor kellene gőzölnie. Már mindent végignyomkodtunk rajta, azt összes kombinációban is lenyomtam a gombokat, de nem megy.
Hibás lehet, vagy csak mi bénázunk?Itt az adatlapja: [link]
A manualja semmit nem segít, aminek kéne mutatnia, hogy mit csináljunk, üres kép, de minden nyelvnél.
-
neduddki
nagyúr
válasz unknownerror #7213 üzenetére
HI!
szetiem a gozmennyiseget lehet allitani ill. a gombot nyomkjodva extra gozt tucc belole kisajtolni
udv
neduddki
mod: exexKiksig: most egeyrtesz nmagaddal, hmmm nagy elony:- )))
[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni, hogy 80eFt körül melyik mosógép lenne a legjobb választás?
-
paramedic
aktív tag
Szervusztok!
Visszaolvastam, de úgy látom, hogy nincs konszenzus a topikban.
Erről a két gépről mi a véleményetek?
Indesit XWE 71252 W elöltöltős mosógép
Köszönöm.
-
Speedhs
őstag
válasz Speedhs #7217 üzenetére
Ezt a 3-at találtam:
[AEG L70470FL]
[Zanussi ZWG 6120 K
[Samsung WF60F4E0W0W]Vélemények?
-
neduddki
nagyúr
HI!
sracok bosch v. aeg a listaitokbol
udv
neduddki
-
ozsvar
tag
A "Milyen fúrógépet vegyek" topikból lett ide irányítva a téma, ezért írok ide. Szóval tanácsot kérnék.
Alkalmi otthoni barkács célra szeretnék ütvefúrót venni nagyjából tizenezer Ft-ért.
Részletek: Van egy Parkside (alias Einhell) akkus fúró/csavarozóm, amivel nagyon meg vagyok elégedve, kisebb fa fúrásokra, csavarozásra használom, és imádom. Nemrég kellett egy hónapban többször is lyukat fúrnom betonba, ezért vettem egy Einhell Red (SDS, pneumatikus) fúrókalapácsot. Összehasonítottam egy hasonló teljesítményű Makitával, és meglepően ugyanúgy vitte a vasbetont. Szóval egyelőre nem csalódtam a márkában. Na most viszont felhomályosítottak, hogy csempébe viszont inkább ütvefúró illene, mintsem fúrókalapács, jó eséllyel úgyis tégla/ytong van a csempe mögött, és erre is simán jó egy (racsnis) ütvefúró (és jó eséllyel nem is tör szét egy négyzet csempét).
Ennek tudatában, hogy csavarozásra van gépem, komolyabb fúrásokra (beton) van fúrókalapácsom, milyen teljesítményű ("hány wattos") gépet válasszak? És főleg...milyen márkát? 20 ezer alatti árakkal nem akarom megváltani a világot, de azért jó lenne nem beleválasztani. Maradjak egy gyengébb márka (Einhell) profibb szériájánál (Red line), vagy vegyem egy jobb márka (Bosch, Black&Decker) belépő szintű gépét? Nemrég láttam, hogy az egyik áruházban lesz óccsóért 500W-os 7,5Nm-es Parkside ütvefúró, és innen jött az ihlet. Mert ha kevés az 500W, inkább veszek dupla ennyiért, de az tényleg legyen számomra jó.Rengeteg helyen olvasom, hogy "csak a DeWalt és Makita a jó", de vegyétek számításba, hogy nem ezzel keresem a kenyerem, alkalmi falfúrkodásra nem veszek 40 ezerért gépet.
"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on."
-
runner 125
nagyúr
Egy profi szerszám nem attól jobb, h "gyorsabban" viszi a betont, vagy bármit, hanem egyszerűen sokkal hosszabb az élettartama.
Ami még nagyon fontos, h ha csempébe akarsz fúrni, a csempének még csak véletlenül se ütvefúró funkcióval állj neki! Minden esetben normál fúróüzemmódban kell átfúrni a csempét, úgy szinte biztosan nem repeszted meg, utána már nyilván mehet az ütvefúrás.Nekem egy ilyen Bosch van évek óta, hobby célra teljesen alkalmas.
4-500 Watt egyébként bőven elegendő beton és falfúráshoz.Most nézem, h már 20k alatt is kapsz kék Bosch-t, 3 év garival, kofferral, fúrószárakkal. Ha most vennék biztos ez lenne.
Volt annó nekem is no name 6-7000ft-os fúrom, tényleg hobby felhasználás mellett kb 4-5 évet ment el, aztán elkezdett kotyogni a tokmány, majd kis idő múlva már csak "ütvefúrva" lehetett használni.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ozsvar
tag
válasz csemberlen #7226 üzenetére
Ezt a témát nem láttam, bocsi, és köszönöm a választ!
-
ozsvar
tag
válasz Dluinet #7229 üzenetére
Tényleg? Még a fentebb linkelt 7 ezres 3év garis Parkside-ot se vennéd meg a helyemben? Hozzáteszem, az akkus gépemhez vettem kisebb (2,5-8) fa/fém/kő szárakat, szóval ez sem plusz költség. Bár, a fát, vékony fémlemezt átviszi az akkus is, a falazathoz pedig ezek szerint jó a fúrókalapács is. De nem "ágyúval verébre" szitu? Csak hangosan gondolkodom..
-
ozsvar
tag
válasz csemberlen #7231 üzenetére
Ilyesmire gondoltam én is. Na meg, nemrég egy vályogfalba kellett 8-as lyukat fúrnom, és a céges szintén pneumatikus Makita csinált bele egy jó 10-es lyukat...és én mint amatőr azon gondolkoztam,hogy lehet az ilyen helyzetekben jobb lenne egy gyengébb masina. Bár lehet a vályogba mindegy mivel megyek. (Nincs tapasztalatom.)
(Bocs a privátért, véletlen volt.)
-
nagyúr
a jó fúrószár többet ér, mint a drága gép
sima téglába akkussal fúrok, és a csempét is azzal fúrom át.
Pneumatikusat meg tömör téglába és betonba használomvályogba egy 10-es lyukba faragok egy kb 12×12mm-es négyzetes fenyőlécet és belekalapálom, a fenyőlécbe meg önmetsző facsavart betekerem az akkussal,
Köztes fúrót, mint a Parkside, csak fém fúrására használnék. De akkor már olyant, ami állványos.
Vegyél jó minőségű fúrószárakat, velük simán használhatod az akkus csavarbehajtót fúrásra.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Mercutio_
félisten
válasz Dluinet #7234 üzenetére
Kivéve panelban, oda kell az erő, hiába teszek akármilyen szárat egy utvefurasban gyenge furora csak kapirgal az olcsó, de erős tescos cél gép meg mint kés a vajban
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
B-L-A-C-K
titán
Hajszárítóban valaki otthon van?
Barátnőmnek akarok valami normálisabbat, lidl-ben ezt akarta megvenni, de mondtam noname sz@rt nem veszünk. Én a témában nagyon nem vagyok otthon kb 5 évesen hajszárítottam a hajam utoljára. A lényeg valami 1800 W feletti legyen, lehet nagy is de ne legyen otromba nehéz, és 10 ezernél ne nagyon legyen több. Ha valakinek van valami ötlete erre, szívesen meghallgatom.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Valami normálisabbat akarok, hosszú haja van, és heti 3-4x szárítja szóval nem akarok nagyon gagyit venni...
Fél órája nézegettem őket, eddig ezzel szemezgetek, jókat írnak róla...
-
DeFranco
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #7236 üzenetére
Szerintem ez egy Pillips vagy egy Remington címke nélkül, én simán megvettem volna.
Nekünk egy Phillips ThermoProtect 2100 van itthon, én választottam. Szempont volt a külön állítható ventillátorsebesség (0-1-2) és hőmérséklet (lo-med-hi) és a hideglevegő-gomb. Szempont volt még, hogy utóbbi könnyen járjon, klick-es legyen és ne csak sima rugós, jobb a minőségérzete, és mivel ezt a gombot szükség esetén folyamatosan nyomni kell, ezért nem baj, ha könnyen jár. Diffúzor nekünk nem kellett, ezt a barátnőd döntse el, hogy kell-e neki.
Amit én jónak láttam, azok a Remingtonok, meg a Phillipsek, a BabyLiss annyira nem jött be. Legyen nagy a teljesítménye, ha a barátnődnek hosszú a haja, mert az a haláluk, ha lassan szárad (és ezért kell a hideg levegő befúvás, hogy a nagy szárítás közben ne süljön meg a haja, váltogatni szokták meleg-hideg)
5-7k körül már lehet kapni jókat, én a Sugár Euronics-ben és az Árkád MM-ben néztem őket, ja és erre adtak 3 év garit.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz DeFranco #7241 üzenetére
Még esetleg az ionizáló funkció lehet érdekes bár végül mi se olyat vettünk így a gyakorlati hasznossaga nem derült ki, de anno amikor kerestünk ez volt még mint funkció amit amlitettek.
-
Tothgera30
Ármester
15k körül milyen porszívót ajánlotok? Eddig egy 1600W-os Samu volt, de az már 10+ éves és behalt szegényke. Jelenleg Rowenta gépeket néztünk, mindenképp 1600W+-os kellene, RO3321 és RO5327 lett kinézve. Ajánljatok valamit, nagyon nem értek hozzá.
#7245 DeFranco: Vaterán nézegettem, vannak 25-25%-os leárazások. Onnan esetleg? Vagy mindenképpen Samut vegyünk?
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
DeFranco
nagyúr
válasz Tothgera30 #7244 üzenetére
még egy samu
ilyenekből (ezek meg az utódai, forma dettó mindegyiknél) több is van a topicban, elégedett tulajokkal
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik