- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Mivel tudnám a páraelszívó motorját kitakarítani?
Szétszedtem darabokra mert csurig volt már zsírral.
Sikerült is minden alkatrészét tisztára varázsolni kis zsíroldóval meg kefével.
De a motorral gondba kerültem milyen vegyszerrel lehet tisztítani mert ugye itt a víz kizárt. -
harry
veterán
Hogyan lehet egy téglatest belső kialakítás jobb vagy rosszabb
Tekerős: ha keveset akarsz, túltekered, majd visszaforgatod, és nincs olyan gond, hogy megáll korábban / el sem indul.
A két szempont amúgy jó, én is ilyet vennék, egyrészt minek pittyegjen, másrészt ne kelljen sokat matatni bekapcsoláshoz. -
canniball
nagyúr
válasz
ANDROID??? #6390 üzenetére
Megjavítani? Hogyan? Hiába ragasztanám, mivel mozgó rész rövid időn belül újra megadná magát.
-
DeFranco
nagyúr
Otthon gombos samsung van (annak idején felső harmados modell volt), itthon a legolcsóbb tekerős.
Azt vettem észre, hogy az otthoni digitális csinál olyat, hogy ha nagyon lassan nyitom az ajtót (abnormálisan lassan, mint egy lassított felvétel), akkor amikor épp egy résnyire nyitom, olyan, mint ha bekapcsolna. Nyilván a mikrohullámokat nem látom, de a lámpa bekapcsol, és a ventilátor is beindul... eléggé "creepy". Tapasztaltál már ilyet?
-
Laslow
senior tag
válasz
ritterkrisz #6378 üzenetére
Szia!
2 éve mi egy alap Gorenje RF3184W hűtőt vettünk, külön fagyasztóval. Na, az szerintem nem való hálószobával vagy nappalival egy légtérbe, mert elég hangos volt, utáltam. Most egy nagyon hasonló tök alap külön fagyasztós Zanussink van, ennek is van hangja, de határozottan halkabb a Gorenjénél. Mondjuk egyéb szempontokból (belső kialakítás) a Gorenje jobb volt, de alacsony zajszintben a Zanussié az előny.
Valahol azt olvastam, hogy minél energiatakarékosabb egy hűtő, annál zajosabb. Nem tudom mennyi igazság van benne, de talán érdemes utánanézni. -
Laslow
senior tag
válasz
Daffchy #6382 üzenetére
Mikróból csak Samsungot. Szerintem. Azon belül olyat, amilyenre igényed van (méret, grill funkció, tekerős/nyomógombos, stb).
Indoklás: a Samsungok kialakítása miatt egyszerűen ugyanakkora literes mikróba kényelmesebb ki- és bepakolni, mint más típusúakba. Legalábbis az én tapasztalatom ez: ahogy nézegettem az ugyanakkora literes mikrókat valamelyik áruházban, határozottan tágasabbnak tűnt a Samsung a többi márkánál.Egyéb szempont, amire érdemes lehet odafigyelni, ha gombosat választasz és nem tekerőset:
1. Egygombos indítás funkciót tudjon (megnyomva a start gombot 30 másodperccel induljon rögtön, utána persze a +30s gombbal növelhető az idő, ha több kellene, ne pedig meg kelljen nyomni a +30s gombot, majd utána még a startot is - felesleges gombnyomogatás).
2. Gombnyomás hang visszajelzés kikapcsolhatósága. Mármint, hogy ne csipogjon minden gombnyomásra, mert az nem csak tök felesleges (szerintem), hanem zavaró is.Ezeket tudják a Samsungok, bár az alap készülékük esetében kérdéses (az utóbbi 2 évben nem követtem a mikrókat, akkor a legolcsóbb még nem tudta ezeket, csak a kicsit drágább, 20k körüli verzió).
Tekerősnél meg ugye az a hátrány, hogy idővel megkopik, és ha csak keveset akarsz melegíteni, és mondjuk 20-30s-re tekered, el sem indul, mert még 0-nak érzékeli. Vagy: beállítod akármennyire, de nem 0-nál áll le, hanem fél perc körül, mert nem olyan pontos. Előnyük, hogy csak egy mozdulat, és már melegít is kb. annyi ideig, ameddig szeretnéd.
-
Morris
veterán
válasz
Töki bácsi #6385 üzenetére
de próbálkozhatsz még szódabikarbónával és citromlével is.
-
canniball
nagyúr
válasz
Töki bácsi #6385 üzenetére
A 90fok egy új gépen is ugyanaz a hőmérséklet lesz.
Próbáld ki Kalandor javaslatát. -
canniball
nagyúr
válasz
Töki bácsi #6377 üzenetére
Ja hát azt eddig nem mondtad hogy "brutál mocskos cuccokat" akarsz mosni röviden...azokra bizony rá kell szánni az időt.
-
sysrq
őstag
válasz
Szia.
A linkelt "bolt" garanciája nem teljes körű. Már a Samsungnál hablatyolnak európai garanciáról, és van egy cím ahol majd javítják. Ha nincs Samsung garanciajegy akkor az csak bolti garancia, a Gorenjénél már meg sem említi. Ha nem romlik el garancia idő alatt akkor mákod volt, ha igen akkor majd beszámolhatsz nekünk milyen gördülékeny a menete. A legtöbb garanciát az IKEA adja, 5 év, és nem várható hogy mostanában lehúznák a rolót.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Én annyit tudok hozzátenni, hogy nekünk Gorenje hűtőnk van 4 éve, működik, szeretjük, nem is tartom hangosnak, bár nálunk a konyha külön van. Igaz amikor a konyhában vagyunk, akkor sem figyeltem még fel rá soha, hogy hopp, ez a hűtő hangja...
-
ritterkrisz
tag
Sziasztok!
Hűtő vásárlás előtt állunk, de nagyon sok fajta van, ami igencsak megnehezíti a döntést.
Főbb szempontok:
- kevés energiát fogyasszon
- alulfagyasztós kombi
- legyen inox
- fontos a hangja, 1 térbe van a konyha a nappalival
- külön hűthető rekesz - húsoknak ..
- minél több garancia
- max 150.000 FtEddig ezeket szemeltük ki:
Samsung RB29FERNDSA
Gorenje RK69 SYAVélemények, más típusok esetleg személyes tapasztalatok?
Előre is köszi mindenkinek.
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
canniball #6373 üzenetére
Köszi, azt én is megtaláltam. Azzal az a gondom, hogy csak egy frissítőmosás. A brutál mocskos cuccokra ez nem lesz jó
Viszont az tényleg jó, hogy van ez a Time Manager, ami a hatásfok leromlása mellett csökkenti a mosási időt. Ha nagyon gyorsan kell valamit kimosni, akkor ez is lehet megoldás. Mivel a kinézett gép A -30%-os kategória, ezért gondolom a hosszú mosás során sem vesz fel több vizet, mint egy rövid mosás közben, így ha van időnk, hadd mosson szerencsétlen.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Elromlott a hűtőm és érdeklődnék a szakiktól, hogy érdemes-e megjavíttatni.
Egy alul fagyasztós Snaigé hűtő, nem hűt, és az elsomlás előtt pár nappal elkezdett valami furcsa recsegő hangot kiadni, mint amikor csapágyas a motor vagy ha valami régi csöngő lenne.
Szerintetek mennyi lenne a javítás kb, és érdemes vele foglalkozni?
Üdv! -
Grass
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Olyan valakit keresek aki az elmúlt két hétben vásárolt vasalót.
Ha valaki magára ismer kérem, dobjon egy privit.
Köszöm! -
canniball
nagyúr
válasz
Töki bácsi #6370 üzenetére
8. oldal tetején a táblázat utolsó sora: 14 perc 30°C.
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
Kalandor #6371 üzenetére
Time manager funkciót találtam. Ott manuálisan lehet rövidíteni a program hosszát az alapbeállításhoz képest.
Ezt írja a leghosszabb mosásról egyébként:
Leghosszabb: A program időtartamának fokozatos növelése csökkenti az energiafogyasztást. Az optimalizált fűtési szakasz energiát takarít meg, és a hosszabb időtartam ugyanazt a mosási eredményt nyújtja (különösen normál szennyezettség esetén). -
Töki bácsi
aktív tag
válasz
Kalandor #6368 üzenetére
Az szép! Igazából engem nem zavar a mosás ideje, ha nem fogyaszt több vizet. A+++ gép lett kinézve.
Az asszonyt aggasztja, hogy egy délelőtt alatt nem 3, hanem csak 1 mosással tud végezni.(#6369) canniball: Még nincs meg a gép, csak neten nézegettem a gépkönyveket, de majd érdeklődöm a boltban is. Gyors mosást nem ír a gépkönyve (9. oldal), vagy nem találtam meg.
-
canniball
nagyúr
válasz
Töki bácsi #6367 üzenetére
Attól függ milyen program, olyasmiket keress hogy gyors program, 30perces mosás, fél adag és társai, a miénken (régebbi egyszerű szerkezet) utóbbi van és kb. fél óra alatt végez.
-
Töki bácsi
aktív tag
Electrolux gépkönyveket nézegetve látom, hogy 160-170 perces program időtartamok vannak írva. Nem sok ez egy kicsit?
-
Töki bácsi
aktív tag
Sziasztok! Új mosógépet vennénk, de kicsit tanácstalan vagyok. Eddig nem foglalkoztam velük, mindig volt otthon, mostak és ennyi
A követelmények:
- Elöltöltős
- 100k körüli ár a max
- Nyílván legyen megbízható meg ilyenek...Euronicsben vennénk, mert Tatabányán szinte ez az egyetlen épkézláb lelőhely.
Van ebben a kategóriában bestbuy gép? Visszaolvasgatva az Elektroluxot dícséritek nagyonElőre is köszi
-
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Hűtő vásárlásában szeretném segítségeteket kérni.
Zanussi - Electrolux - AEG
Ha jól tudom a három márka végül is egy, csak egyre magasabb minőséget/megbízhatóságot/felszereltséget képviselnek és némelyiket még itthon is gyártják. Bár AEG-et azt nem tudom biztosra...
Kombinált alulfagyasztós darab kellene, olyan 190cm magas, inox és árban olyan ~110, sokkal ne legyen több (ha több...).
Mosógépre is szükség lesz, abból eddig LG-t használtunk 5 évig gond nélkül. Bár nem tudom ajánlott-e a márka... 90E-ig mit tudnátok ajánlani? Márkát és konkrét típust is ha adnátok az jó lenne!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
CoolMan
MODERÁTOR
Sziasztok!
Tönkre ment a régi hűtőm, tíz évet ment. (Elektrolux) Az euronics-ban vennék kombinált, alul fagyasztós kivitelt. max.130 ezerig.
Mit ajánlotok, mert hűtőkkel nem vagyok képben? -
batai15
félisten
Sziasztok! euronics kínálatából a lehető legolcsóbb mosogépet szeretnénk meg venni.
Indesit IWSC 50851 C ECO
ezt a típust néztünk ki 59.999 forint. Vagy esetleg milyen vegyek? -
-
tzimash
őstag
az lehet hogy a hanseatic a gorenje egy terméke vagy ilyesmi? mint ahogyan az elektroluxé a zanussi? link
outletben vennék ilyen márkájú kombi hűtőt. A++ 60-70-ért, 1 év garival.Ha megegyezik a gorenjével, (vagy legalább ugyanazokkal az alkatrészekkel szerelik) akkor alkatrészekkel nem lehet gond elvileg, vagy tévedek?
-
tzimash
őstag
a hanseatic az milyen márka? mennyire ajánlott vagy mennyire nem az?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest