Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Nemsokára mi is tervezünk hűtőt venni, milyen tulajdonságokra érdemes figyelni, pl nofrost-on kívűl mik vannak még? Az antibakteriális izé mennyire hasznos és hogy is működik ez? Konkrét elképzelénük nincs és nem tudom mikre érdemes figyelni. Pl írtátok, hogy zanussit ne. Van valamilyen más márka/tulajdonság amit érdemes elkerülni/olyat venni?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
-
harry
veterán
válasz Kalandor #484 üzenetére
Hmm nem rossz Ami mellette van, 3445-nek van egy nagyobbik változata, a 3645, A+, 245l, és 90e, tegnap még ezen gondolkodtam [link]. Ebben viszont va no frost, és nagyobb is, szóval elgondolkodtat. Ma akartunk benézni egy Elektropontba, remélem lesz ilyen is és meg tudom nézni mindkettőt élőben is.
Köszönöm a tippet, megnézemTheoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz Shadowfax #486 üzenetére
Elektrop.nál inkább csak meg akarom nézni őket, hogy azért lássam élőben is.
Közben megtaláltam a reklámújságban lévő mindkét hűtő nagyobb változatait, ezek lennének: [link], [link]. Elektroparkban ingyen van házhoz szállítás, szóval szerintem innen lesz valamelyik, valószínüleg a No Frostos.
Ami viszot számomra furcsa, hogy ugyan annyiért van egy szintén No Frostos, de kisebb hűtő. Bár mondjuk másik bolt, így érthető [link]Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz Shadowfax #489 üzenetére
Valszeg az lehet, mivel eléggé megegyezik... Ezeket az árakat találtam, még egyeztetünk, megnézzük őket élőben is, aztán meglátjuk.
ERB 3645 – 90k – 245, A+
ERB 40003W – 97k – 285 A+
ENB 3440 – 100k – 245, NF
ENB 34000W – 105k – 245 NF
ENB 3840 – 110k – 285 NF
ENB 38000 – 109k – 285 NFTheoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Hűtőhöz ha még 5k-t hozzádobsz kap egy 245l-est, amit az előbbi hsz-ben írtam is. Mosógépből úgy tudom a felül töltőset szokták ajánlani, mivel ott a dob két oldalt van rögzítve. De rákereshetsz a topicban is, már volt róla szó valamikor.
Ma megnéztük Electroluxokat, végülis nem rosszak és jó árban is vannak, anyámnak kevésbé tetszenek, szóval egyelőre tovább keresgélünk, aztán majd meglátjuk. Láttam egy Indesitet is, elég meggyőző, hatalmas (széles) volt, csak a hűtő rész térfogata is már 300 körül volt ha jól emlékszem, és 88k az ára (csak ezaz egy volt, amit épp el is adtak), de talán 5 polc volt benne (beleértve gyümi tartón lévőt is), ami ritka, többnyire csak 4 van. Ennek még utána járok.
[Szerkesztve]Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
-
harry
veterán
Nem tudtok esetleg arról valamit, hogy új hűtő vásárlása eseten a régit, ha kidobnánk akkor elszállítják-e? Valahol úgy olvastam, hogy mivel veszélyes hulladék ezért el kellene. Van erről vmi pontosabb infoja valakinek? Holnap felhívom üzleteket, csak nem tudom, h lehet-e erre őket kötelezni ha van szabály, vagy csak egyes boltok vállalnak ilyen csereakciót?
mod - egy ilyet találtam egy webshopban, tehát akkor ez elvileg minden boltra vonatkozik: ''A szállítás ingyenessége nem vonatkozik azokra a régi készülékekre (hűtőszekrény, mosógép, stb.), amelyeket a vevő kérésére elszállítunk, amikor az új termék kiszállításra kerül. Ebben az esetben természetesen nem a számunkra törvényben rögzített kötelező régi készülék visszavételért kell fizetni, hanem az elszállítás költségéért. A régi készülék elszállításának költsége minden esetben egyénileg, a terméktől függően kerül megállapításra, melynek összege maximum 2000 Ft.''
-
harry
veterán
válasz Shadowfax #498 üzenetére
Amit idéztél az végülis az átvételről szól, a szállítást lehet megint másképp értelmezik. Elég érdekes, mert az egyik bolt pedig ezt írja:
...''nem a számunkra törvényben rögzített kötelező régi készülék visszavételért kell fizetni, hanem az elszállítás költségéért''
Abban a korm rendeletben említik az eladótér méretét:
''a legalább 35 m2 alapterületű eladótérrel rendelkező kereskedő köteles a fogyasztó által felajánlott, az értékesített berendezéssel azonos elsődleges használati célú és mennyiségű használt berendezést átvenni.''
Nem tudom ez ilyen web-shopokban hogyan is működik, de felhívom őket, és mindjárt kiderül.
-
harry
veterán
Ma meg jött a dög Indesit TA 5 hűtő. Remek darab, olyan bizalomgerjesztő a kunyhónyi belső tér Innen rendeltem, egy kis reklámot simán megérdemelnek: [link] Korrekt cég, olcsó, ingyen hozhozszállít és el is vitték a rég hűtőt, nem volt fenn akadás, telón tájékoztattak ahogy alakult a rendelés/szállítás folyamata. Srácnak segítettem a cuccot feltornászni a 4.re, kicsit idő és erőigányes volt, de megoldottuk (nyílván egyedül is megoldotta volna lépcsőjáró kocsival, vagy mi az, de örömmel segítettem).
-
harry
veterán
Üdv, ismerősöm szeretne a kertben építeni egy kemencét, ehhez szeretnénk keresni valamilyen szakirodalmat, elsősorban környvet, ajándékként. Ismer valaki ilyet? Esetleg másik topic, ahol érdeklődhetnék? Kószó József könyveit megnéztem, de azok inkább kályhák, kandallók, kemencéről csak pár oldalt ír említésképpen.
-
harry
veterán
válasz runner 125 #1624 üzenetére
Néztünk egy elég nagy boltot, ott nem találtunk, végül neten azért sikerült találni kettőt, talán ezek érdekesebbek:
Pizza- és kenyérsütő kemencék [link]
Kemenceépítés és kenyérsütés [link]
Netes leírások meg talán itt (bár most inkább csak könyvet kerestem)Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Sziasztok, mi is szeretnénk hűtőt venni, már átnéztem a topicot, ezek és saját elképzeléseim alapján:
- ár: 100k körül, nem baj, ha kevesebb...
- 2 személyre lenne, vélhetően még jó pár évig
- sok sört szeretnék beletenni
- fagyasztó: a no frost egyáltalán nem lényeg szerintem; méreteket tekintve sem kell nagy, talán 50-70l elég lenne, nem kell 100+ ...
- hűtőrész: passz, ahogy néztem, nem fogyasztanak sokkal többet a nagyobbak, így tehát a 250l környéke a terv...
- márkák: ahogy néztem zanussit és indesitet ne (igaz családban ez utóbbi van, és nincs vele gond). Leginkább talán aeg/electrolux esélyes, bár felőlem szóba jöhet más is, ha megfelelő az ár/minőség/teljesítmény arány, és normális szervizük van. Mely márkákat érdemes még megnézni?Felülfagyasztósban ezt néztem, 75k: [link] 217/50l, A+, 241kWh (bár a linkelt oldalán más van - a gyártónál meg ez).
Alulfagyis (), akciósan 85k: [link], 223/92, A+, 274kWh --> ebből a 245l-es változat már 100e.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Még 1-2:
Gorenje RK 60355 HW - 80k, 230/80l
Az alábbi boltokkal kapcsolatban van tapasztalatotok? [link], [link], [link], vgy másik terméket innen: [link]Lényegében végül is mindegy, honnan rendelem, ugye? Mármint a szállítási feltételeket megnézem, kihozzák, és onnan kezdve nekem semmi dolgom az adott céggel, mert a garanciát úgyis a márkaszerviz intézi? Bár úgy tudom webshopnál a termék meghibásodása az első 8 napban azt hiszem a boltot terheli. Merjek ilyen helyekről rendelni? Úgy láttam van irodájuk legalább, ahol fel lehet borítani az asztalt vagy hasonló, ha valami nincs rendben.
-
harry
veterán
Kicsit jobban átnézve a dolgokat, itt egy lista. A 230l-es gorenje lenne a legszimpatikusabb talán, ár/méret/garancia miatt. Szerintetek?
Gyártó, típus ár, fogyasztás (kWh/év), hűtő/fagyasztó nettó térfogata, zajszint (db), és a méretek (magasság, szél, mély)
Gyártó | Típus | Ár |fogy |hűtő |fagy|zaj | méretek (H*W*D)
Electrolux | ERD 28304 W | 75 | 240 | 217 | 50 | 39 | 160 54 60
Whirlpool | ARC-5750/2 | 85-87 | 270 | 212 | 91 | 38 | 190 60 61.5
Indesit | BAAN 13 | 86-92 | 270 | 213 | 90 | 40 | 187 60 65
-
Gorenje | 60355 HW | 80-88 | 270 | 230 | 82 | 40 | 180 60 64
Electrolux | ERB-34033W | 85 | 274 | 223 | 92 | 38 | 175 59.5 63
Gorenje | RK 41298W | 88-90 | 252 | 223 | 61 | 40 | 180 54 60
Gorenje | RK-60358DE | 96-98 | 274 | 230 | 86 | 40 | 180 60 64
Electrolux | ERB 34402W | 105-112 | 274 | 223 | 92 | 38 | 175 59.5 63 | 2 kompresszor
-
AEG | S 40360 KG | 97-99 | 281 | 245 | 92 | 38 | 185 59.5 63
Electrolux | ERB 36033W | 97-102 | 281 | 245 | 92 | 38 | 185 59.5 63
AEG | S 60362 KG | 120-122 | 281 | 245 | 92 | 40 | 185 59.5 63 | 2 kompresszor
-
Electrolux | ERB 40033W | 102-104 | 296 | 285 | 92 | 38 | 201 59.5 63[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Sziasztok, mosógépet szeretnénk venni, mikre érdemes itt figyelni?
Ahogy nézem, az elöltöltős modellek olcsóbbak, miért? Egyszer olvastam, hogy a felültöltős előnye, hogy a dob mindkét oldalon rögzített, de azért szerintem egy elöltöltős is össze van rakva rendesen, van márka (pl. Bosch), amitől csak ilyen gépet láttam (na jó, van 2 felültöltős, de a többi 20 nem az), nagy ipari mosógépekből is ezek rémlenek...
Az általános funkcionalitásban nagy eltéréseket nem látok (A energia osztály és mosási hatékonyság, 1000 centri, fél program, stb...).
Valami speciális, amire érdemes figyelni? Miért lehet fontos a súlyérzékelő? Más egyéb?
-
harry
veterán
válasz M_o_g_y_i #2935 üzenetére
Ugyan nem értek hozzá, de ha pl. NoFrost rendszer van benne, avagy valamiért van egy víztároló rész (lecsapódó pára ide kerül, majd elpárolog), akkor lehet az telítődik, vagy valami eldugult, és hasonlók. Szóval először körbejárnám, hátha találtok valamit így ránézésre is.
-
harry
veterán
válasz Locutus #2944 üzenetére
Nálunk egy electrolux van, ami
- alapjáraton szerintem halk (egy légtérben van a nappalival)
- korábban volt (mostanság nem rémlik), hogy néha magas, furcsa hangot adott ki, amiről fogalmam sincs, hogy miért van.
Sajnos ez utóbbi miatt necces, csak azért jutott eszembe, mert már egy ideje nem hallottam, így viszont elég csendes példány.Ugyan nem biztos, de úgy gondolnám, hogy a NoFrost-os illetve 2 kompresszoros gépek hangosabbak.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz Ferdzsoo #2954 üzenetére
Nekünk van vizes, de szerintem borzasztó szívás, ennél a por is jobb. Az eddig rendben, hogy nem porol, ugye, de minden vizes meg trutyis lesz benne, ami miatt meg persze minden használat után szét kell szedni, és kimosni az elemeket, vízzel öblögetni, hagyni száradni, nem is értem, hogy tervezték ezeket a rendszereket, én biztos nem vennék ilyet.
-
harry
veterán
válasz DelArco #3051 üzenetére
Mi is ezt vettük, pár hetes csak, szerintem rendben van, az 1000 centri nem sok vizet hagy, van félprogram, meg a program végén befordítja a dob nyílását felülre, én elégedett vagyok. Nem igazán tudom, mit lehetne még róla mondani. Mi itt vettük [link]
-
harry
veterán
Gorenje fagyasztószekrényekkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
harry
veterán
válasz DeFranco #3578 üzenetére
Hasonlóképp gondolkodok én is, itthon döglődik a mosógép, tervezünk is venni egy elöltöltős modellt, de aztán ennyi az össz szempont 1000 centrifuga kb. már alap, meg késleltetett indítás, meg ilyen egyéb dolgok. Extrák nem is igazán kellenek (hőfok/fordulat állítást, féprogramot alapnak veszem). Árban szerintem 70-80k között találnék megfelelőt.
Esetleg figyeljek valamire? Kerülendő/ajánlott márka?Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz szeva000 #3606 üzenetére
Nem tudsz esetleg olyan szériát, ahol a hőfokok között választható 60 és 90°C is? Eddig többnyire 70 és 95 volt.
Nyilván nem csak az fog számítani, de ha esetleg van rá lehetőség, jó lenne (anyám érdeklődött ezek iránt, végül is ő fogja használni).Márkákból Samsung, Bosch, Electrolux, Siemens jó lehet? Ezek úgy ismertebbek / elérhetőek számomra (75k alatt/körül), meg hallottam még Gorenje, Fagor gépekről is, amikről nem tudok semmit.
Meg ott a Whirlpool, Indesit, Zanussi, de előbbiről nekem nincs jó tapasztalatom (bár az egy dolog), utóbbiakról itt olvastam negatív dolgokat.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz DeFranco #3646 üzenetére
Nekünk nagyon régóta van Bosch (10év környéke talán nem nagy túlzás...), így sok extrát nem tud - hacsak azt nem, hogy még mindig működik.
Esetleg az elfektethető tányértartó rész nem rossz dolog, így jobban elférnek nagyobb edények. Felső polc egyes modelleknél emelhető (alulra nagyobb lábosok), vagy van ilyen opcionális pohártartó fül a tálcán némelyik gépnél. Meg biztos vannak még egyéb érdekességek is, annyira nem követem a dolgokat.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz DeFranco #3673 üzenetére
Ha bejön a képbe AEG vagy Electrolux, akkor itt vehetsz, gari kiterjesztéssel is - csak épp az alap áraik 10%-kal magasabbak, mint tetszőleges webshopban (ez mondjuk igaz Saturna meg MM-ra is), bár most van raktáron több gépük, amik olcsóbbak: [link]
Most átfutottam a kínálatot, nos hát 100e alatt nem igen találtam, szóval ez lehet mégis kilőve
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz Ariadne #3688 üzenetére
Tőlük már rendeltem én is kétszer, nem volt velük gond. Nem mindig a legolcsóbb, de nagyjából jók az árak, ráadásul már egy ideje van bp-i ügyfélszolgálat, és amikor nézelődtem, javarészt pozitív dolgokat hallottam róluk.
-
harry
veterán
válasz canniball #3721 üzenetére
1000l = 1m^3 = (423csatorna + 243víz) = ~700Ft.
Szóval 17-14 fogyasztás különbség esetén, kb. 333 mosás után spórolsz 700 forintot. Szerintem ez nem olyan jelentős, de ha gondolod kiszámolhatod, mennyi idő után térül meg az ára a drágább/kisebb fogyasztásúnak. De pl. a listában az első Bosch egész jónak tűnik.Igazából amúgy szerintem nem érdemes ebbe ennyire mélyen belemerülni... simán lehet, hogy a csodagép gari után elromlik, a másik meg vígan menne tovább. Persze, válasszuk a legjobbat, ha tudjuk, de egy szint után már nem érdemes többet szöszölni vele...
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz canniball #3727 üzenetére
Azért ne felejtsd el, hogy a dB logaritmikus skála és nem lineáris, vagyis pár decibel különbség sokkal jobban hallatszik, pl. a fele "érték" érzetre nem a fele, hanem a töredéke lesz. Ettől függetlenül tényleg nem tűnik olyan jelentősnek, bár nincs igazán összehasonlítási alapom. De azt tudom, hogy pl. pc ventilátornál a 25dB még egész halk, míg a 30-at már én hangosnak mondanám, de ezekkel is elég rég foglalkoztam már.
-
harry
veterán
válasz DeFranco #3730 üzenetére
Szerintem:
Rizsa. Egyszerűbb, jobb. Ráadásul ekkora ár mellett, még ha elromlik is jobban jársz talán, ha javítod. De ugye miért romlana el / a másik is elromolhat. Meg nekem amúgy sem szimpatikus az ilyen digitális panellal ellátott kütyü.
Én biztos az olcsóbbat venném, nekünk is egy igen régi, tök egyszerű gép van, egy hosszabb/rövidebb programmal, és elég, ráadásul semmi baja, működik. Nem kell bele sok csili vili marhaság.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz Bagira01 #3742 üzenetére
Én eddig a környezetemben nem hallottam sok jót Whirlpoolról (3 helyen volt, mindhárom helyen meghibásodott), legalábbis nekem nincs már bizodalmam benne. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy abból az egyik a miénk, és annyi a hibája, hogy rozsdásodik a teteje kívülről, de nagyon. Viszont a vízzárás még rendben van... talán fűtőszállal volt korábban még valami, ebben nem vagyok biztos. Viszont ez is megvan már egy jó ideje, ami viszont pozitívum.
Ismerősöknél azt hiszem az egyikben a vezérlőpanel adta meg magát, a másikban nem is tudom mi, azt hiszem azt volt a hibajelenség, hogy kb. csak centrizni lehetett vele, rendesen mosni nem, nem tudom, miért.Na mindegy, a lényeg, hogy nekem nem szimpatikus, másnak attól még lehet...
-
harry
veterán
válasz RoyalFlush #3863 üzenetére
Csak kíváncsiságból, mi alapján lőttétek be ezt az árat, vagy milyen felhasználási célra kell hűtő, vagy úgy mik az elképzelések? Ennyiért már elég komolyat lehet kapni. Illetve személy szerint nekem már a 120 környéke is az, de az más kérdés.
-
harry
veterán
Lehet nemsokára nekünk sem ártana egy új porszívó, de még nem igazán néztem körül, nem tudom, milyen lehetőségek vannak? Zsákos (abból is van többféle?), zsák nélküli, melyikben-milyen szűrő van, milyen teljesítmény számít (motor/szívó/egyéb?), milyen extrák vannak, pl. vizes mosás, milyen árkategóriák vannak, melyik márkák ajánlottak?
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Pofás, bár vannak extráik, amik nélkül meglennék (teleszkópos fej, fém cső és fej (alja), 3-az-1ben fej, nagyon halk kivitel). 38k körül láttam, nem tudom, érdemes-e ennyit rászánni... Persze először nem ártana kitalálni, hogy mire is akarom használni, mert felmerült egy pár dolog, de még átgondolom (most padlószőnyeg van, de tervezünk költözni idővel, ahol esélyes, hogy laminált padló lesz, oda azért nem kell akkora erő - ugyanakkor nemrég lett kutyánk, ami azért szőröz mindent, és hasonlók...).
-
harry
veterán
Átlapoztam megint az utolsó pár oldalt, de porszívókról nem sok véleményt látok. Eleve azt kéne eldöntenem, hogy a port miképp tároljuk, de nagyon hajlok a porzsák nélkülire, nincs kedvem még azt is időnként venni hozzá, meg abból kiügyeskedni a port, meg kiszakadhat, stb. Legalábbis így elsőre sokkal macerásabban látom, szóljatok, ha más a véleményetek.
Ha meg zsák nélküli, akkor már valamilyen 2 kamrás (pl. Samsung), vagy ciklon elvű (pl. Electrolux) gépet vennék, ha jól tudom, így a szűrőkhöz kevesebb por jut, ami nyilván jó.
Motorteljesítmény nem igazán érdekel, szívó teljesítmény honnan számít jónak? Sok gépet látok 300-370W körül, efölött még nemigen láttam, gondolom ez a 350 körüli szint akkor kb. jó. Mármint ebben az árban, ilyen 30k-ig bezárólag.
Engem a zaj nem érdekel annyira, nem kell olyan gyakran porszívózni / akkor sem tart olyan sokáig, ráadásul így is - úgy is zajjal jár.
Konkrétan van is itt két típus, egyik 30k, másik 22, megéri az előbbi a majdnem másfélszeres árat? Van hozzá több fej, az biztos fémcsöves, meg van hozzá egy kézi portörlő, amit a gépbe lehet tolni. Itt egy videó is: [link]
-
harry
veterán
válasz csemberlen #4108 üzenetére
Vagyis az a 6920? Szemeztem azzal is, csak már az zavar meg, hogy szívóerőre több, egymásnak ellentmondó adatot látok sokszor, hol 290, hol 380 (vagy 350?), ez kavarodás, vagy a kisebbik a minimum fokozat, és maxon hozza a nagyobb értéket? Mert úgy akkor jó lehet.
Indexes topicot néztem, gondolom ez itt az érdekes: [link]
Csak az a két 'top' gép, ami a legtöbbeknek van, már nem kapható...Ja meg a másik, hogy milyen gyakran kell ezekben szűrőt cserélni? Kettő is van tudtommal, a motor előtt valami egyszerűbb, meg egy légszűrő, utóbbi jellemzően hepa 11 - 12 - 13. Itt a 11-nél láttam azt, hogy talán nehezebb utólag venni, ezért is lenne jobb a 12 (meg jobban is szűr, persze).
macimeister:
Jó, csak ez távolról nehéz elvégezni sok típuson, de még boltban is...[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
-
harry
veterán
válasz Flashcash #4135 üzenetére
Márkabolt aránylag drága, érdemes máshol is körülnézni.
Electrolux hűtő nem rossz dolog, annyi, hogy alapvetően csendes (nyilván úgy értem, amikor megy a kompresszor), de néha, nem tudom miért, ilyen hangosabb, furcsa zúgó hangot kezd hallatni, de nem minden hűtés ciklusnál. Nem nagyon tudom hova tenni a dolgot, már új kora óta csinálja. De hűt rendesen, más gondom nincs vele.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Sikerült végül porszívót választani, Philips FC8760 lett, ez: [link]
Igaz, 42k volt, 2év garival, de már meguntuk a keresgélést. A 360W szívóerő több, mint elég, már féljáraton is meg tudja emelni a padlószőnyeget, maxon meg már erővel kell mozgatni a szívófejet, szóval teljesítményproblémák úgy látom, nem lesznek. Maxon van hangja, igaz azért nem vészes, ez 80dB, szemben sok modell 83dB erejével (és mivel logaritmikus skála, ezért ez elvileg egész sokat számít). Minimum fokozaton nagyon csendes, beszélgetni simán lehet mellette, laminált parketta portalanítására talán nem is kell erősebb fokozat.
Az anyagok egész minőséginek tűnnek, fém teleszkópos, könnyen állítható nyél, nem túl vastag a tápkábel így szépen visszacsévéli, ami amúgy 11m hosszú, vagyis messze elér. Korrekt törésgátló van a tápkábelen, és a gégecső elején is, ahol a géphez csatlakozik. A szívócsövek / fejek elég stabilan csatlakoznak, van a kör felületén egy golyó-pöcök, ami bepattan a helyére, amikor összeillesztjük őket, és egy kis kioldó karral lehet szétszedni, vagyis biztos nem fognak elmozogni / szétcsúszni. Mosható motor és légszűrő, előbbi két rétegből áll (egy szűrő-lap + pár centis szivacs), utóbbi egy hepa12. Szép nagy, lábbal is kezelhető gombok, teljesítmény 5 fokozatban állítható egy tekerhető szabályzóval (van külön bekapcs gomb, így ezt nem kell mindig piszkálni). Tartály ürítés sem vészes, bár a teteje nincs rögzítve, teljesen levehető, így az ürítés idejére azt fogni kell / letenni valahova, nekem egy lenyíló megoldás talán jobban tetszene. Előny, hogy biztos nem lesz útban / nem arra hullik a por. Portartály 2l, gumiperemmel van ellátva a csatlakozásoknál, így jól illeszkedik a helyére, nem szelel. Kapaszkodó van a gép tetején / elején, így szállítható és tárolható is két pozícióban, valamint mindkét esetben rá lehet akasztani a csövet is, ha használaton kívül van. A csövön tárolhatjuk a résszívót és a kárpit-tisztító fejet. Nagy kerék, gurul/forog. És szép piros.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Egy Gorenje fagyasztószekrényünk van nekünk is, talán egy éves, működik megfelelően, de hosszútávú infókkal nem tudok szolgálni.
(Az előbb említett porszívóról sem, egyelőre egyszer használtuk).Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Kétlem, hogy normális vizeset kapnál ennyiért. Illetve tőlem a vizes eléggé távol is áll, de az más kérdés. Porzsák nélküliek közül ennyiért talán az Electrolux 6920-at választanám, ezen is gondolkodtam, aztán egy erősebb mellett döntöttünk (sok helyen írnak erre, és a testvérére, a 6930ra nagyobb teljesítményt, valami 360-370W szívóerőt, de az ügyfélszolgálatot kérdeztem, ott azt mondták, csak 290W, ahogy azt bizonyos webshopokban is írják). Ez amúgy 27k körül van. Porzsákosokat nem néztem, azokat nem ismerem. Így látatlanban esetleg valamelyik electrolux mellett maradnék azok közül is, pl. [link] Én arra figyelnék, hogy mosható hepa szűrő legyen a kiáramló levegő előtt. És praktikusan, a motorvédő szűrő is valahogy mosható legyen (nem feltétlenül hepa, az drágább, és oda szerintem nem is kell). Nem árt megnézni továbbá, hogy mennyi bele egy új szűrő, hol lehet kapni - pár évente nem árt cserélni.
-
harry
veterán
A nem-porzsákosok közül gondoltam az Electrolux 6920ra
Szűrők: van hepa 11, 12, 13 (meg biztos van más is, én ezekkel találkoztam), ebben a sorrendben egyre jobb minőségűek, jobban szűrnek, a legtöbb gépben talán 12-es van. Szerintem nincs nagy jelentősége amúgy, inkább az az érdekes, hogy ha újat kell venni, azt mennyire lesz nehéz találni / mennyibe kerül.
Fontos, hogy nem minden hepa szűrő mosható, én ilyet nem vennék, mert az ha (nagyon) koszos lesz, muszáj újat venni, míg a moshatókat még párszor ki lehet tisztítani, mielőtt le kéne cserélni.Ja, amúgy vizes porszívó: a beszívott (poros) levegőt átvezeti egy víztartályon, ez végzi a szűrést, nem szivacsok (vagyis van az is, de nem az az elsődleges). Van a háztartásban olyan is, nekem nem tetszik, mert (legalábbis a miénket) nehéz takarítani, szutykos vizet macerás rendesen kiöblögetni a tartályból, el kell mosni, a kis benne lévő szivacsot is ki kell takarítani. Meg persze töltögetni a vizet, szétszedni-összerakni, ez nekem nem jött be. Fontos hozzátenni, hogy mai, újabb / jobb típusokkal lehet egyszerűbb az élet, meg kell nézni egy bemutatót. Mindenesetre, a mostani olyan, hogy bedugom, és használhatom is, ha nagyon tele, akkor pár mozdulattal kiönthető a por a tartályból, amit nem kell elmosni, csak a szűrőket, de azokat sem minden használat után. Persze aztán lehet van, aki a vizes gépét sem szedi szét meg takarítja mindig, úgy biztos kényelmesebb az is.
-
harry
veterán
válasz skristof #4208 üzenetére
Az a fiók? Én úgy tudom, nincs ott kevésbé hideg... mindenesetre ha jól emlékszem, ilyen romlandóbb dolgokat, felvágott, ilyesmik. Vagy legalábbis én azokat behajítottam oda, legalább nem kell matatni a sok kis izé között a polcokon, elég kihúzni egy fiókot, rendezettebb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik