Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mi történik egy netes csalás után?
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz B-L-A-C-K #4639 üzenetére
Azért sütőt nem feltétlenül vennék, hiszen lehet, a régi lakóról rátok marad, még ha le is akarnád valamiért cserélni, ráér később, csak van fontosabb, amire költenél. Mosogatógép is lehet. Szóval ilyen beépített cuccok. Aztán az sem kizárt, hogy konyhabútor sincs Lakása válogatja.
Igazából hűtő meg minimum egy rezsó legyen, ennyi cuccal már el lehet élni. Persze hamar vesz az ember sütőt / főzőlapot (vagy persze akár egyben), mosógépet, mikrót. Jó dolog egy páraelszívó, mosogatógép, vízforraló, kávéfő, kenyérpirító, botmixer/turmix, robotkép, mákdaráló De ezek majd úgyis kialakulnak.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
g@bo
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #6041 üzenetére
jó döntés a porzsák nélküli? már egyre több helyen látom, hogy szidják a samsung agyonajnározott modelljeit, hogy idővel a gép bele sziszta por, és ég a motor. nehéz kitakaritan, szutykosan meg nem szivnak.
akkor, mégis csak a zsákosok jók?
urak, mi a tuti tipp? és nem 30 ropiért, alatta.
-
tildy
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #6047 üzenetére
Nekunk van porzsakos porszivo is, meg porzsaknelkuli takaritogep ( amit most egyelore az ultrasilencer tavollete miatt porszivokent is hasznalunk).Zongorazni lehet a kulonbseget, mennyivel konnyebb az electroluxot tisztantartani. Nem szall a por, nem kell a mocskos vizet lotybolni.
Nem panaszkodom amugy a takaritogepre, mert szepen tisztitja a szonyeget, de utaloma hajszalakat, mega porcicakat kilotybolni belole.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #6050 üzenetére
Muanyag, sztatikusan feltoltodik valamennyire, annyira, hogy a port epp ott tartsa magan, siman.
Piszok jol neznek ki ezek a porszivok, hasznalat nelkul, kirakatban, de a muanyagon at latszik mennyire porosak tudnak lenni. ha nem nagyon zavar, nem gond, engem spec zavar, hogy takaritani kell, kulon."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
harry
veterán
válasz B-L-A-C-K #6050 üzenetére
Porzsák nélkülinél nincs mit kirázni Az egy műanyag tartály, belemegy a por, kiöntöd, aztán kész, nekünk ilyen van, és biztos nem szórakoznék sem a szutykos vízzel, sem porzsák ürítéssel / vásárlással. De, kinek mi, nyilván azoknak is van előnye (pl. talán olcsóbbak és erősebbek a porzsákosok, tudtommal). A miénket nem éreztem macerásnak kiönteni, egy vékony réteg persze marad, na de azért portartály, annyi elfér, a használatát nem befolyásolja, a portartálynak meg nem kell szépnek lennie - de tény, hogy újkorában a tiszta áttetsző kinézet sokkal komolyabb hatást keltett, de ezzel számolni kell.
Ami itt (porzsák nélküli) szerintem fontos, hogy legyen egy értelmes szűrő a motor előtt is (nem feltétlenül hepa, mert az drágább lenne cserélni, de ne is ilyen fél centis gagyi szivacs); legyen többkamrás a tartály (így elvileg a nagyobb dolgok talán fennakadnak az első térben, meg talán nem kavarog annyira benne a por).
A motor teljesítménye ne legyen viszonyítási alap, a szívóerőről nem sokat mond el, inkább azt kéne nézni, noha azzal is lehet trükközni, pl. hol mérik azt a teljesítményt, de reálisabb képet ad.Amit még érdemes számításba venni, az a garanciaidő (és, hogy mikre szól - csak motor, vagy egyéb alkatrészekre is), a tartozék fejek (kárpit tisztító, résszívó van általában, némelyikhez állatszőrhöz is van fej, stb), a fejek minősége (ne a leggagyibb műanyag legyen, ami egyből törik - ez igaz amúgy minden részére a gépnek), vezeték hossza (nem legfontosabb, de jó ha hosszabb), portartály mérete (milyen gyakran kell ürítgetni), egyéb tartozékok beszerezhetősége (szűrők, pótalkatrészek, porzsákok, stb). Zajszint is számíthat.
Árukereső-n olvashatsz véleményeket is a gépekről, többet mint itt.[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
-
runner 125
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #6880 üzenetére
Érdemes alapos piackutatást végezni, ne csak az argep-et használd, ugyanis már oda is csak azon boltok kerülnek fel, akik tejelnek. Magyarán akiknek igazán a legolcsóbb ár a filozófiájuk, nem fognak még azért is fizetni.
Egyre több a korrekt a SK-ban működő, de magyar webshop. Ott pl az ÁFA tartalom miatt már eleve tudsz spórolni 8%-ot.Privátban írtam korábban, h a helyedben én kicsit kivárnék, s nem mindenből a beugrót vásárolnám. Pláne energiaosztályt tekintve. Egy drágább, de kisebb fogyasztású sütő / főzőlap ára hamar 'visszajönne', ha majd a legolcsóbb sütő és főzőlap fogja pörgetni a villanyszámlád.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Met
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #6880 üzenetére
Azért jó a MM mert ott meg tudod nézni élőben, pl. egy hűtőbe nem árt belenézni hogy lásd mekkora belül, hogy férnek el benne a dolgok stb. mert ezt egy webshopban nem lehet.
Aztán ha megvan a kiválasztott típus akkor ráérsz keresgélni a neten.runner 125 ezeknél a külföldi webshopoknál hogy működik a gariztatás?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
B-L-A-C-K
titán
válasz B-L-A-C-K #6883 üzenetére
Most nézem MM-ben van A++-os szürke Whirlpool WBE 34112S (MM-be ez is olcsó 104xxx). +15 ezerrel többért, és +2 évvel több garival lehet akkor ez lesz, végül is 3-4 év alatt behozza a különbséget és gari is több van rá. Meg akkor a sütő, fűzőlap , és a hűtő és egységesen Whirlpool lenne.
Met: Hát igen, de ezeken az árakon tényleg elvagyok halva, lehet háztartási dolgoknál mindig is így volt, csak nem néztem. Másban viszont senkinek se ajánlottam csak ami akciós mert iszonyat drága.
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #6893 üzenetére
HI!
eze kerdezem, hogy cata-ent nem lett vln jobb ara, mert nekem ennek a 90ese vna cata-knet olcsobb volt, halkabb nagyobb teljesitmenyu es 36rugo
udv
neduddki
mod: canniball: enenk a leveoghajtau fejek loszart nem ernek rendes motorst kell venni /persze dragabb/
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #6899 üzenetére
HI!
hogynr menne lasd az enyemben is ki van cserelve:- )
meg szivmint a meszeds, de meg cska tesztuzme van mert nam hoanyzik meg 30cm rezcso
falun van Joanyamnak 5060/5260asa az nagyon baba, azt kartamen is de 90venesben nem vot, ill.alu lecserelese, de rabaszeltek hogy hagyam efgyeloreudv
neduddki
mod: en nagyon sokat es tobszor beszelgettem multikomplexes epitesz nenivel es aszonta O sem erti minek dragabb a nodor mint a cata mikro kulsore ugyanaz a muszkaijai meg rosszabak
termeszetesen a 90enesre vonatkozik
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #6901 üzenetére
HI!
ne izgulj jo vetelt csinaltal es a cucc is jo:- )
nekem is normlaizzos volt a cata de miere ideert mar halogen lett, cseeltme is mint akisnyuludv
neduddki
-
DeFranco
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #6912 üzenetére
Amúgy régen ott nem gáztűzhely volt? Mert tudtommal ez az elszívós balhé csak akkor kell, ha teljesen új rendszert állítasz be, ha a meglévő készüléket cseréled, akkor értelmezésem szerint nem.
Milyen lakás ez amúgy? Villanyhálózat mennyire van rendben miből van és mennyit bír? Mert ha valami elavult vacak, akkor szerintem először komplett villanyfelújítást akarj oda, ne tűzhelyet, mert egy lakástűz után kezdheted elölről az egészet...
Feltételezem, ha gázcsőhasználatot fizetsz, akkor lehet panel. Volt ott már villanyfelújítás? Mert a meglévő rendszerre nem tanácsos ilyen nagy teljesítményű eszközt kötni (meg úgy már kb. semmit sem, két barátom lakása gyulladt már ki az elmúlt években különösebb terhelés nélkül az alumínium vezetékelés miatt.)
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #6914 üzenetére
Ha pont villanyozol, akkor nem gond
A gáztűzhely pedig simán lehet standard tartozék, hiszen ezért vezették be egyáltalán a gázt. Másra (gondolom) nem is használod, ergo nem új kiépítés, hanem a meglévő használata. Szerintem. De erről egy gázost kellene megkérdezni...
-
neduddki
nagyúr
HI!
indukciosat valsz ha meg birja a buzse es tetesd le az leszivot e minimalsi tavolsagara
udv
neduddki
mod: Kiksig a hejedben enis hagynam a francba es indukciosar allnek at
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Beszéltem a gázszolgáltatóval...70-110 ezer forint között van az az 1 kis cső kikötése... Nem normálisak...Viszont van olyan hogy az marad és 16 ezer forint hogyha nem használom a lezárása, és akkor díjtalan lesz havonta, viszont ezt max 5 évre lehet kérni, vagyis többre mert utána díjmentesen hosszabbítható...
De vicc amúgy egy kikötésbe mi 70-110 ezer forint? Az hogy levágják és elhegesztik...
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #6928 üzenetére
Sokkal értelmesebb szüneteltetni (főleg hogy egyszer kerül pénzbe és töredékébe mint a kikötés) mint kiköttetni. Már csak azért is, mert ki tudja mit hoz a jövő, ki tudja, hogy te mit akarsz vele kezdeni később, vagy hogy ha eladod, akkor a vevőnek ez árnövelő tényező-e. Visszaköttetni nagyon drága lenne, jobban megéri a szüneteltetés, ha így van, ahogy leírod.
-
neduddki
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #6947 üzenetére
Hi!
nemtom ki dicseri a hutot de a wm1400asom egy rakas sz.r:- ( /pedig a 140cmeske kozl ez nezett kia legminisegibbnek/
a regi 8080as fagyaszto ellenebn kivaloudv
neduddki
-
DeFranco
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #6952 üzenetére
az első, hogy vízszintben/függőben legyen minden dimenzióban
a második, hogy alatta sík terület legyen, ne legyen burkolási hiba, itt jól jöhet végső esetben egy alátét parafa- vagy gumilap.. az állítható lábakkal itt azért valamennyit lehet kompenzálni, a lényeg, hogy ne billegjen
a harmadik, hogy hagyni kell a gépet kiszáradni mosás után, nyitva hagyni, szellőztetni
a negyedik, de ezt mi már nem csináljuk, ki lehet törölgetni mosás után szárazra a dobot, és főleg a környező gumiszigetelést (felültöltősnél felette) ugyanis ott megáll 2-3 deci víz, ami nem megy sehova csak párolog, és szépen csámcsogja el ami felette van. Ezt édesanyám rendszeresen megteszi, de ő ráér, feleségemet erre már nem tudom rávenni.
szerk:
ja, mi zárjuk a csapot is előtte, amikor nem használjuk, ízlés dolga, van aki nem ért egyet vele, én jónak tartom
és mindig kihúzzuk, amikor nem használjuk... egyre erősebb a gyanúm, hogy hamarabb lesznek elektronikai hibásak azok a gépek, amik folyamatosan be vannak dugva, okát, racionalitását nem tudom, de a statisztika ezt mutatja a környezetemben
[ Szerkesztve ]
-
csemberlen
őstag
válasz B-L-A-C-K #7131 üzenetére
Te tudod mi volt a célod ezzel a géppel. Ha annak megfelelt akkor jó.
Én biztos nem vennék olyan gépet ami 850-et centrizik, mert náluk heti 10* szer megy a gép, és sose száradna meg. Pedig ilyenkor heti 3* még a szárítógép is megy.Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
veterán
-
DeFranco
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #7236 üzenetére
Szerintem ez egy Pillips vagy egy Remington címke nélkül, én simán megvettem volna.
Nekünk egy Phillips ThermoProtect 2100 van itthon, én választottam. Szempont volt a külön állítható ventillátorsebesség (0-1-2) és hőmérséklet (lo-med-hi) és a hideglevegő-gomb. Szempont volt még, hogy utóbbi könnyen járjon, klick-es legyen és ne csak sima rugós, jobb a minőségérzete, és mivel ezt a gombot szükség esetén folyamatosan nyomni kell, ezért nem baj, ha könnyen jár. Diffúzor nekünk nem kellett, ezt a barátnőd döntse el, hogy kell-e neki.
Amit én jónak láttam, azok a Remingtonok, meg a Phillipsek, a BabyLiss annyira nem jött be. Legyen nagy a teljesítménye, ha a barátnődnek hosszú a haja, mert az a haláluk, ha lassan szárad (és ezért kell a hideg levegő befúvás, hogy a nagy szárítás közben ne süljön meg a haja, váltogatni szokták meleg-hideg)
5-7k körül már lehet kapni jókat, én a Sugár Euronics-ben és az Árkád MM-ben néztem őket, ja és erre adtak 3 év garit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- PlayStation 5
- Politika
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Autós topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest