Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58099) canniball


canniball
nagyúr

Sziasztok!

Beépíthető sütő + főzőlap témakörében szeretnék kérni némi segítséget, mert utoljára közel 20 éve vettünk, akkor is szabadonállót, most meg pislogok mint hal a szatyorban hogy mennyi fícsör van már bennük...

Sütővel kapcsolatos kérdések:
1. Azt látom, hogy a sütőkben most már van öntisztítás (foglalják imába a nevét annak aki kitalálta!), de azt hittem ebből két féle van: a katalitikus és a pirolitikus, ezek közül valamelyik megtalálható minden gyártó mindenféle készülékében hogy lehessen válogatni aszerint hogy ez vagy az tetszik-e. Ehhez képest most hogy nekiálltam nézelődni azt látom hogy vannak egyéb "találmányok" én meg döntsem el melyik milyen... Az olvasottak alapján fenti kettőből engem a katalitikus nem győzött meg, a pirolitikus reménytelinek tűnik. Jól gondolom-e hogy ez a tuti? Mi a vélemény erről vagy a másikról vagy a többiről?
2. Látok még egyéb fícsöröket amik nekem kínaiul vannak. A mostani sütőnk szintén elektromos, van rajta óra időzítővel, ez jó dolog, keresem majd. Az "újdonságok" közül a maghőmérőt tudom értelmezni, arra (azt hiszem) nincs különösebb szükségünk. A gőzfunkció olyan dolog amiről nem tudom eldönteni megváltja-e a világot. Kinek milyen hasznos vagy haszontalan funkció van a sütőjében amit érdemes keresni vagy ami pont hogy teljesen felesleges marketing fogás (mint pl. a szárítógépben lévő számtalan program, melyek közül egyetlen egyet használunk)?
3. Sütőkocsi (az a tuti ha minden szinten) nem lenne rossz; ez manapság mindegyikhez van (akár gyárilag akár utólag beszerezhetően) vagy kell külön keresnem?
4. Csillapítottan lenyíló sütőajtó létezik-e?

Főzőlap: annyit tudok, hogy indukciós. Ezen kívül amit olvastam (talán pont itt) és ami hasznos tanácsnak tűnik az az, hogy ne legyen pereme. A vezérlést láttam, hogy valamelyiknél úgy van megoldva hogy kiválasztom a négy zóna közül melyiket akarom irányítani, majd nyomom a +/- gombokat; ez nem különösebben szimpatikus megoldás, ezért olyat keresek amelyiken minden zóna külön vezérelhető. A zónák összevonása nem tűnik musthave fícsörnek. Más valami amire érdemes figyelni/amit érdemes keresni? Vagy itt nincsenek különösebb extrák és tulajdonképpen ez is csak ugyanolyan mint a mostani gázos főzőfelület: négy változtatható teljesítményű zóna különösebb csodák nélkül?

Mindkettőt illetően bármi egyéb tanács amire nem kérdeztem rá, vagy esetleg konkrét ajánlás?

A pénzügyi keret még képlékeny, egy hirtelen keresés alapján úgy tűnik 200k körüli összeg esetén (nyilván nem a prémium kategóriában, de) már lehet válogatni, úgyhogy egyelőre ezt irányoztam be.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.