Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41121) #48613632 válasza pjen (#41118) üzenetére


#48613632
törölt tag

Food Safety-n tanultuk:

Valójában, 60 fokig, szinte az összes baktériumnak kedvező a hőmérséklet a szaporodáshoz. 05-63 fok közötti hőmérséklet tartományt hívják "danger zone"-nak, mert itt osztódnak a legszaporábban

Abban viszont lehet ráció, hogy a "danger zone" legfelső tartománya, plusz a mosószerek, okozhatnak némi kárt bennük.
Ettől függetlenül, a baktériumok csak nagyon kicsi csoportja patogén, azaz, halálos. Továbbá, a baktériumok szaporodásához szükséges még fehérje, és oxigén is. A fehérje általában kijön a mosóporral (detergent) az oxigén hiánya pedig adott a víz alapú közegben.

Bár erről nincs konkrét információm, de szerintem, a vízáram is eltávolítja a nagyját. Ha biztosra akarsz menni, inkább adj hozzá Domestost, ahol lehetséges. (Ha jól tudom, az fehérít is egyben, tehát nem mindenhol alkalmazható)

Mindettől függetlenül, szerintem, 30 fokon sincs okod a félelemre ;) Viszont 60 fokon jóval több energia fogy.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.