Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41801) BBéci válasza Lauda (#41798) üzenetére


BBéci
titán

Szerinted nem etalon, mások szerint - én is közéjük tartozom - egyértelműen az.
Borzalmas, katasztrofális, bicskanyitogató a stílusod, mérgezed a topikot!

(#41799) egil2
Szerintem a Sencor termékekért nem szabad pénzt adni. Sőt, nekem ingyen sem kellene.
Dobd ki, vegyél valami normálisat!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41802) blattida válasza poli27 (#41796) üzenetére


blattida
nagyúr

Elég sok gépen nem bontható a borítás, amit így csak roncsolással tudsz leszedni. Szándékosan így gyártják őket.

Lauda
Azzal nem tudok és nem is akarok kezdeni semmit, hogy értetlenkedsz. Valahogy megint Ti vagytok Pummával azok, akik azért, mert valaki állít valamit, ami nem az electrolux-ot fényezi, azért azt lehülyézitek vagy oltári baromságokat hoztok föl ellenérvként. Lehet azon rugózni, hogy nem trendi a liebherr hűtők külseje, meg nem olyan szépek, mint az electrolux, meg milyen már a lemez a százezres liebherr hűtőkön, mégis az van, hogy a liebherr készíti a legjobb hűtőket nem a samsung, nem a neff, nem a miele, nem az lg, nem az electrolux. Attól, hogy nekik is vannak kimondottan olcsó hűtőik, amik valóban nem annyira acélosak, attól még az ő hűtőik a legmegbízhatóbbak, legtartósabbak úgy, hogy közben borzasztóan praktikusak, átgondoltak, itt köszön vissza az erős ipari, egészségügyi jelenlétük. Természetesen mindig az adott árkategóriában kell nézni és összehasonlítani őket másokkal, ami a többiek számára evidens, csak Nektek nem az.

A 90 C fokos fehér pamut törölköző mosás nem sikkadt el, nálad akadt be a gyári címke ajánlása szerinti 60C fokos maximum, ami szerinted ellentmondásban van az én állításommal, ami szerint egy tiszta pamut, fehér törölközőt nyugodtan lehet főzőmosással tisztítani, ami igaz is. Az osztrák törölköződ címkéje pont arról árulkodik, hogy vagy nem tiszta pamut vagy úgy kezelték gyárilag, hogy ne bírja a magas hőmérsékletű mosást, ami egy vicc, lévén elvileg egy fehér pamuttörölközőről van szó, pamutról, ami a legtartósabb mosható alapanyag, ami a legtovább bírja a mosásokat és a meleget. Erre a címke ajánl 20-40C fokos mosást...gondolkodj el ezen egy picit.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#41803) #32577792


#32577792
törölt tag

Vásárlás előtt szét kell nézni a boltokban. 4 font értékben lehet 1 hónapra előfizetni a Erre az oldalra, ahol nem ÁK "tesztek" vannak. Meg lehet nézni, hogy melyik márkák, melyik típusai hogyan szerepelnek. Lehet szűrni, kinek mi fontos egy gépnél.
Hűtőknél az alsó szegmensben is Leibherr a legjobb. Kivételesen még az ottani modellek vannak itthon is.
Persze tudom, majd lesz, hogy a tesztek elfogultak szakmailag hibásak meg a többi. Ez még sokkal megbízhatóbb, mint a "szerintem" kategória :)
Amikor itt páran írták, hogy hűtő: Liebherr, ismét kétségeim lettek, mert ez olyan "Miele" kategória volt számomra, ezért olvasgattam teszteket. Ezért néztem meg és kifejezetten tartós, masszív anyagnak látom, pl, az ajtóban lévő polcokat Láttam még ilyet 180k-s LG-ben is.
Az, ami általam lett linkelve, online 125k, boltban drágább, de 3km-el arrébb, egy üzletben láttam 127k értékben. DE van ennek olcsóbb, majd 100k-s változata, más az ajtónyitása. Ezekhez képest a többi egy gagyi termék.
Az már gondolom látszik, hogy nem vagyok egy márka szószólója, lekötelezettje sem.
Az pedig, hogy mi volt 10-20 éve egy géppel, arra jó, hogy nosztalgiázzunk. Amikor egy hűtőgép szerelő azt mondja, nehogy lecseréljem a 30+ éves fagyasztónkat, mert az még sokáig lesz használatban, de az újakból ennyi időre legalább 3-at számoljak.

(#41804) stellaz válasza poli27 (#41788) üzenetére


stellaz
addikt

fateromnak több mint 20 éve van egy sharp no frost hűtője, kb. az első kapható típus, de szerelő azt még nem látta. pedig az biztosan nem volt kifúvatva, vagy hasonlók

(#41805) stellaz válasza blattida (#41791) üzenetére


stellaz
addikt

Mi 5-6 éve vettük 110 ezerért a Liebherr hűtőnket. Kifejezetten csendes, bár a hátlap elkezdett ciripelni, ezért oda kellett ragasztani egy kis gyurmával, de az költözés után volt, amikor pedig a költöztető emberek odavágták az a hűtő alját a földhöz.

A belseje nagyon jól kombinálható, én elsősorban ezért vettem ezt, na meg azért mert viszonylag keskeny és ez szempont volt.

A gumikéder viszont elszakadt, illetve az ajtó fogantyún is van repedés, visszacsukás után néha alig lehet kinyitni, gondolom akkor szakadt el. Azóta egy ujjal benyúlok a kéder alá nyitáskor, így a vákuum nem tudja odaszorítani az ajtót.

Ha ma kéne megint hűtőt venni, akkor simán ugyanilyet vennék, mert csendes és nagyon jól variálható.

[ Szerkesztve ]

(#41806) stellaz válasza stellaz (#41805) üzenetére


stellaz
addikt

jah... és fentebb írtam, hogy ugyanezt a típust láttam Miele márkanév alatt is 150 ezerért, gondolom, akkor azért annyira nem lehet a legalja...

(bocsánat a különálló bejegyzésekért, kifutottam az időkből)

[ Szerkesztve ]

(#41807) pjen válasza stellaz (#41805) üzenetére


pjen
félisten

Most írjam ellen példának.Több mint 10 éves Elux,még semmi baja.Autómata leolvasztásos.

(#41808) Harlond


Harlond
tag

Sziasztok!
Kutyás ismerőseimtől kaptam az ötletet, hogy szerezzek be egy szárítógépet, mert nagyon jól leszedi a kutyaszőrt a ruháról a szőrt ami rajta marad mosás után.
Sajnos hozzám csak kombinált készülék fér el. Lehet abban normális minőséget venni? Van valakinek pozitív tapasztalata ilyen készülékkel?
Válaszokat előre is köszönöm! :R

(#41809) #32577792 válasza Harlond (#41808) üzenetére


#32577792
törölt tag

Egymás tetején sem fér el? (mosógép+szárító)

(#41810) ribarszki válasza Harlond (#41808) üzenetére


ribarszki
őstag

A kombi arról nem szed le semmit, mert nincs is szöszgyűjtője. Max a mosógép gumiperemén összecsomósodik a szösz, de amire te szeretnéd, arra alkalmatlan.
Szárítógépnek csak áram kell. Bárhová teheted, még szekrénybe is. Mosógép tetejére is, semmi megkötés nincs.

[ Szerkesztve ]

(#41811) stellaz válasza pjen (#41807) üzenetére


stellaz
addikt

Ez mire ellenpélda?

(#41812) Lauda válasza blattida (#41802) üzenetére


Lauda
félisten

Mondtam, a mellébeszélés.

Amúgy megint te irkálsz dolgokat, amiket nem tudsz alátámasztani.

a liebherr készíti a legjobb hűtőket , az ő hűtőik a legmegbízhatóbbak, legtartósabbak

?? Ezt meg mi alapján írod?

Törölköző: Mellébeszélsz. Én nem akadtam be semmin. Ott a gyári leírás, 100 % pamut. Ott a gyári ajánlás hogy mosható. De te állítod, hogy nem úgy mosható. Te, mert te tudod, jobban mint a gyártó, jobban mint bárki más.

Itt a sajátom cimkéje:

Te ezt mosnád 90 fokon? Hát tedd. Tedd tönkre a törölköződet nyugodtan, mert te jobban tudod hogy lehet mosni mint az, aki készítette.

[ Szerkesztve ]

(#41813) pjen válasza stellaz (#41811) üzenetére


pjen
félisten

Arra, hogy más is lehet jó. Itt ki van kiálltva valami kiválóak, közben más is lehet kiváló.

(#41814) pjen válasza Lauda (#41812) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem azért írnak 60 fokot, mert biztos nem tesz kárt benne. Emlékszem régen Anyám a törölközőket, konyharuhákat kifőzte. Lehet hamarabb tönkre mentek, de tiszták voltak.

(#41815) Harlond válasza #32577792 (#41809) üzenetére


Harlond
tag

Csak ha keskeny kivitelű a szárítógép. Olyan létezik belőle?
Vagy ha fordítva van, a mosógép van felül és a szárító alul, ez kivitelezhető?

[ Szerkesztve ]

(#41816) peppe79 válasza BBéci (#41758) üzenetére


peppe79
senior tag

Amikor leengedem a hűtőt, akkor egyúttal az ajtógumit is be szoktam vékonyan kenni szilikonzsírral. Eddig meghálálta. De ha elszakad, biztosan nem cserélem ki, inkább veszek egy új hűtőt. Gazdaságilag egyszerűen nem érné meg: 30 ezer forint a gyári alsó-felső tömítés, vagy van univerzális kb. 15 ezerért (a szett).
A törött műanyag fiók pótlása pedig 11 ezer forint lenne. Egy 100 ezres hűtőre nem éri meg ennyit költeni. Ha eljön az ideje, inkább eladom harmad-negyed áron, és veszek egy újat.

(#41817) peppe79 válasza stellaz (#41805) üzenetére


peppe79
senior tag

A belépő szintű Liebherrek többnyire Jiaxipera kompresszorral szereltek, emiatt van az, hogy versenyképesek tudnak maradni a konkurenciával. Ettől függetlenül, nyugodt szívvel meg mertem volna vásárolni én is, ha nagyobb lenne a fagyasztótere.

(#41818) Lauda válasza pjen (#41814) üzenetére


Lauda
félisten

Azok olyan törölközők voltak, amiket lehetett főzni. Vagy nem lehetett azért mentek szét. De itt most ez a lényeg. Van egy gyártói ajánlás, ő ezzel szemben okoskodik. Azért ajánlja ezt a gyártó, hogy hosszú ideig élvezd a törölköző kényelmét, puhaságát és tartós legyen. Nyilván ezt is főzheted, csak tönkre fog menni a törölköző.

(#41819) peppe79 válasza Harlond (#41808) üzenetére


peppe79
senior tag

Nekem ennek a régebbi változata van, egy PB412-es fej. Az újabbak forgókefések, az enyém még csak seprő mozdulatokkal takarít. Annak idején, a Zsigulim szőtt kárpitjából egyedül ez tudta maradéktalanul eltávolítani a kutyaszőrt, a benzinkúti porszívó egy fabatkát sem ért. A ruhákból, bútorokról könnyedén felporszívózza a szöszt, kutyaszőrt, hajszálakat. Létezik önálló változata is, ami nem porszívófej, hanem önálló készülék, ami csak seper. Mondjuk, azt nem tudom, hogy az úgy mennyire hatékony. Mindenesetre én semmilyen más alternatívát nem tudok a kutyaszőr eltávolítására. A sima ragacsos henger erre a célra nem sokat ér.

[ Szerkesztve ]

(#41820) #32577792 válasza Harlond (#41815) üzenetére


#32577792
törölt tag

Mosógép alul, rajta a szárítógép. Azért a mosógépnek súlya is van, és kell neki a fix talaj.
De tényleg bárhova rakhatod, áram legyen és kész, más nem kell neki.

(#41821) Degeczi válasza peppe79 (#41817) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Akkor valszeg ezért panaszkodott itt vki a zajára.

(#41822) Mrpingvan válasza Harlond (#41808) üzenetére


Mrpingvan
tag

Hasonló gondom van, csak épp macskaszőrrel, én csírájában akarnám elfojtani a problémát, légtisztítóval, mert állítólag az "beszívja" a szőrt. (Már kérdeztem itt a topikban csak senki sem válaszolt még) Ha esetleg válaszolnak, vagy máshonnan sikerül infót szerezni, hasznos lehet neked is, gondolom...

[ Szerkesztve ]

(#41823) peppe79 válasza Mrpingvan (#41822) üzenetére


peppe79
senior tag

Olyan légtisztító, ami beszívja a szőrt, engem is érdekelne. :) Addig viszont marad a porszívó...

(#41824) Mrpingvan válasza peppe79 (#41823) üzenetére


Mrpingvan
tag

Állítólag a Xiaomi Air Purifier jó hozzá, legalábbis úgy reklámozzák, de érdekelne valakinek a tapasztalata is, mert a neten nem találtam senkit, aki írta volna, hogy működik. És ha tényleg, van-e esetleg valami olcsóbb ami ugyanúgy működik?

(#41825) peppe79 válasza Degeczi (#41821) üzenetére


peppe79
senior tag

A zaj kérdés mindig viszonyítás kérdése. Gorenje, Bosch, egyéb hűtők belépő szintű modelljeiben is szoktak Jiaxipera kompresszorok csücsülni.

(#41826) pjen válasza peppe79 (#41817) üzenetére


pjen
félisten

Végeredményben a hűtő lényege a kompresszor. A többi egy műanyag láda.

(#41827) stellaz válasza pjen (#41813) üzenetére


stellaz
addikt

Én hol írtam, hogy a többi nem jó?
Az biztos, hogy amiket néztem, azok között a legjobban variálható szerintem, de hogy jön ide hogy a te hűtőd mióta nem romlott el?

(#41828) Degeczi válasza peppe79 (#41825) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Viszont egy kínai cuccnak mindig nagyobb a gyártási szórása, és így máris érthető, miért panaszkodik vki a zajra ott, ahol másnak nincs vele gondja ugyanolyan típussal - de egy jobban sikerült kompresszor-példánnyal.

(#41829) peppe79 válasza Mrpingvan (#41824) üzenetére


peppe79
senior tag

Csak viccből írtam. :N A macskaszőrt nem fogja beszippantani, abban biztos lehetsz. :) A levegőt lehet "tisztítani", vehetsz akár "háztartási" méretű ózongenerátort is. De a porszívót az sem helyettesíti...

(#41830) #32577792 válasza stellaz (#41827) üzenetére


#32577792
törölt tag

Ez így van. Variálhatóságban, masszív érzetben a többi sehol se nincs. Van amelyikban összesen 1 plusz hely van, a polc variálására.

(#41831) Mrpingvan válasza peppe79 (#41829) üzenetére


Mrpingvan
tag

Egy világ dőlt össze bennem :O Amúgy még parkettáról sem "szívná be'? Meg amikor még levegőben van?

(#41832) pjen válasza #32577792 (#41830) üzenetére


pjen
félisten

Viszont leszakad a guni, eltörik a fogó. Akkor hol van a masszív érzés.

(#41833) ribarszki válasza Mrpingvan (#41822) üzenetére


ribarszki
őstag

Nem szív be a Xiaomi légtisztító (de a többi sem) semmilyen macskaszőrt. (Hogyan is mondhatott neked valaki ekkora blődséget..) Ha komolyan szeretnél fellépni a macskaszőr ellen kevés munkával, akkor vegyél robotporszívót. Szintén a Xiaomi márkából Gen1 vagy Gen2 készüléket.

[ Szerkesztve ]

(#41834) stellaz válasza peppe79 (#41829) üzenetére


stellaz
addikt

öööö..... az ózon tudtommal eléggé mérgező. Ezért sterilizál.

(#41835) Degeczi válasza Mrpingvan (#41831) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Még a por is lerakódik a bútorokon légtisztító mellett, szőrt (ami jóval nagyobb/nehezebb és nem sokáig lebeg a levegőben) így egészen biztosan nem tudná magához szippantani.

(#41836) Mrpingvan válasza ribarszki (#41833) üzenetére


Mrpingvan
tag

Igazából nem a parketta a fő gond, hanem a bútorok. De akkor úgy látszik, hogy semmi esélyem nincs ellenük. A másik, hogy sajnálom azt a 100e Forintot érte. Még az Air Purifier 40ezres ára is határ eset lett volna.

(#41837) stellaz válasza pjen (#41832) üzenetére


stellaz
addikt

írtam, hogy ezek akkor következtek be, mikor újra kinyitáskor rácuppant az ajtó, ilyenkor kifejezetten erősen kell rángatni, hogy kinyíljon, asszony meg is teszi rendszeresen. Amúgy a fogantyú nem lötyög a repedés ellenére sem. Gondolom a meleg levegő ilyenkor lehűl és alacsonyabb lesz bent a nyomás, azért szívja oda olyan erősen az ajtót.

más kérdés, hogy egy jó ajtó nyitó mechanizmus ezt megoldaná, ami elemeli a kédert a helyéről

mondjuk a többin sem igen van, bár ez nem magyarázat, csak vigasztalás

[ Szerkesztve ]

(#41838) pjen válasza stellaz (#41837) üzenetére


pjen
félisten

Írtam, hogy Elux nál nincs ilyen. :)

(#41839) #32577792 válasza pjen (#41832) üzenetére


#32577792
törölt tag

Viszont kiesik az ajóból a tejes doboz, viszont elszakad a tömítő gumi, viszont letörik az ajtó foggantyú, viszont eltörik az ajóban lévő műanyag tároló tartó vagy mi a szösz a neve. Ja és ez Elux.
Persze, ha elolvastad az írását, ott van, hogy szállították és nem bántak vele úgy, ahogy elvárható lett volna. Tehát nem rendeltetészerű használat/szállítás miatt?? :)
Elmentünk többször, több üzletbe, végig lett nézve szinte mind. Nekünk ez volt az érzetünk ezekkel.
De ha bárkit megnyugtat, legyen mondjuk az Indesit a legjobb hűtő :)

(#41840) Lauda válasza pjen (#41838) üzenetére


Lauda
félisten

Érdekes ez a dolog egyébként, a whirlpool alulfagyasztósom volt ilyen, hogy beszívta az ajtót miután becsuktam. Az electroluxnál semmi ilyen nincs.

(#41841) Lauda válasza #32577792 (#41839) üzenetére


Lauda
félisten

A gumileszakadás és az ajtófogantyú probléma azért jelentkezett, mert szar a konstrukció. A szállítástól max a rezgés lehet.

(#41842) Degeczi válasza Lauda (#41840) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A céges ebédlőben lévő fagyasztó nélküli hatalmas szekrény méretű hűtőt is alig lehet kinyitni a becsukás utáni 10-20 mp-ben, akkora vákumot csinál.

(#41843) pjen válasza Lauda (#41840) üzenetére


pjen
félisten

Nekem is van egy kétajtós, nó frostos Wh hűtőm. Az is becuppan, de ha kirángatod, nem lesz semmi baja. Legalábbis az elmúlt 6 év alatt.

(#41844) Lauda válasza Degeczi (#41842) üzenetére


Lauda
félisten

Az eluxnak akkor lehet erre valami megoldása, hogy ne vákumoljon. Emlékszem a whirploolnál ha becsuktam és utána ugrott be, hogy valami kint/bentmaradt, akkor négyújjal kicsit feszítve az ajtót lassan elengedte a vákuumot. Az eluxnál semmi, becsukod, utána nyithatod bármikor nincs vákuum.

pjen Az enyémnek sem lett tőle baja, végül gázhiányos lett azt hiszem. Leadtam cserének a csereprogramban.

[ Szerkesztve ]

(#41845) #32577792 válasza Lauda (#41841) üzenetére


#32577792
törölt tag

Tudom, igazad van. Ezért sem veszek Elux hűtőt megint, szar konstrukció miatt szakad a gumi, törik az ajtófogi, meg a műanyag dolgok benne.

(#41846) stellaz válasza Lauda (#41840) üzenetére


stellaz
addikt

lehet, hogy annak nem jó a tömítése, ezért nem probléma, nem tartja meg az alacsony belső nyomást...

Amúgy félre értés ne essék, nem mentegetni akarom a gépet, hogy normál használat mellett is elszakadt a kéder, de szerintem ez egy jó hűtő. Csendes, nagyon jó a beltere, talán a legjobban variálható, minőségi anyagokból van.

Mint írtam, én mai is újra megvenném.

(#41847) Lauda válasza stellaz (#41846) üzenetére


Lauda
félisten

Hibátlan a tömítése és újként is ilyen volt, meg látod másnál se vákuumol. Ennek valami más a magyarázata.

Az a fontos, hogy neked megfeleljen. ;)

[ Szerkesztve ]

(#41848) stellaz válasza Lauda (#41847) üzenetére


stellaz
addikt

Vagy az ajtomechanizmus olyan, vagy a tömítés szar, vagy van benne szelep. Másra nem tudok tippelni. De ez egy szempont a sokból.

(#41849) pjen válasza stellaz (#41848) üzenetére


pjen
félisten

Igen,de ezért törik le a fogó is.

(#41850) stellaz válasza pjen (#41849) üzenetére


stellaz
addikt

Mentegettem ezért?

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.