Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41751) BBéci válasza #32577792 (#41746) üzenetére


BBéci
titán

A hűtőgépek meghibásodása nem az első 5 évben szokott jelentkezni, persze előfordulhat. Ezzel a Beko nem vállalt említésreméltó kockázatot, mókusvakításnak jó.
Electrolux hűtőmet 1997-ben vettem, hibátlanul működik, szerelő sosem látta, szintén Electrolux fagyaszóm pár évvel fiatalabb, dettó. Anyámék Liebherr fagyasztója legalább 20 éves, szintén jó egészségnek örvend. Tehát pár ezer forint árelőnyön kívül - ami cserébe a minőségérzetben kompromisszumos - semmi előnye nincs a Bekónak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41752) #32577792 válasza BBéci (#41751) üzenetére


#32577792
törölt tag

Szerintem elég korrektül leírtam, amit tapasztaltam! Azért, mert a Te ízlésednek nem felel meg, attól még másnak jó lehet! Ha ennyire nem fontos a garancia, miért vársz 5 év gairs AEG-re?
1987-ben vásároltunk Lehel fagyasztót, most is működik, zsanért cseréltem benne.
Anno leírtam azt is, hogy a nagy, neves gyártó terméke, melyre 1 év garit adtak, és úgy ajánlották, hogy a kocsi hamarább megy bontóba, mint az elomoljon, 12 hó 1 hét után romlott el és ment a kukába.
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy mit ajánlottam.
Ami elromolhat, el is romlik. Mi van, ha valakinek elromlik mégis, amikor Te azt állítod, hogy "A hűtőgépek meghibásodása nem az első 5 évben szokott jelentkezni..."? Rád kérdez, és akkor jön a mondat második fele?
Semmi minőségbeli érzet különbség nem volt a Beko és mondjuk a Zanussi között.
Köszi

[ Szerkesztve ]

(#41753) BBéci válasza Ance (#41750) üzenetére


BBéci
titán

"A felső részén lévő, fedetlen és grillezésre használt grillező rész melegíti a sütőt alul, felül sütésnél, ami bemelegedéskor éget."
Kellő távolságra kell helyezni a süteményt, vagy forrólevegő befújást alkalmazni. Feleségem gyakran készít süteményt, az sosem volt probléma. A fölső fűtőszál egység dupla, külön a grillezéshez egy hullámos kialakítású, a másik csak egy keret-szerűség a széleken fut körbe, így nem tudja megégetni.

"Fontos lenne a magas hőmérsékletű sütőtisztító funkció pizzasütéshez."
Mi köze egymáshoz a kettőnek?

"Normális méretű kellene, mormál méretű nagy gáztepsihez (asszem így hívják)."
Adnak a sütőkhöz tepsiket, használjátok azokat!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41754) BBéci válasza #32577792 (#41752) üzenetére


BBéci
titán

"Azért, mert a Te ízlésednek nem felel meg, attól még másnak jó lehet!"
Úgy van, sosem állítottam az ellenkezőjét.
"Ha ennyire nem fontos a garancia, miért vársz 5 év gairs AEG-re?"
Butuska kérdés. :((( Mert az mosógép, nem hűtőszekrény.
Amikor azt írom, hogy nem az első 5 évben szokott elromolni, az nem azt jelenti, amit belemagyaráztál. :( Bármikor elromolhat, de 5 éven belül nem gyakori, nem jellemző.
"Semmi minőségbeli érzet különbség nem volt a Beko és mondjuk a Zanussi között."
Azon nem csodálkozom, Zanussit sem vennék. Hűtőből Liebherr, Sharp, Bosch, Samsung. Sajnos az első kettő nagyon drága, Boschnak nincs olyanja, amit szeretnék, marad a Samu.
Ez a hűtőszekrény az álmom: [link].

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41755) #32577792 válasza BBéci (#41754) üzenetére


#32577792
törölt tag

Csak azért mert sokan írták már, hogy 10 év körüli mosógépük van? Vagy öregebb? Ha ezt vesszük, akkor felesleges az 1 évnél hosszabb gari ott is, hiszen minimális az esélye, hogy az első 4-5 évben romoljon el :)
Azt gondolod, 130-150k értékben majd olyan nagy minőséget kapsz? :) Butuska elképzelés :)
Igaz én nem rángattam a mosógépeket vásárlás előtt de otthon megnéztem alaposan :)
Sorja itt, sorja ott, illesztési probléma amott.
The End

(#41756) peppe79


peppe79
senior tag

Hűtőgépekkel kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy a szerkezeti részeknél hamarabb jelentkezik a hiba. A régi Indesit hűtőnket például nagyon utáltam, de ott sem a kompresszorral, termosztáttal volt gond, hanem az elfáradt, és szétszakadt ajtógumival, a zsanérnál beszakadt ajtóval, a széttört ajtózsebekkel, fiókokkal. Ezekre pedig sajnos nincsen semmilyen garancia.
A mostani Zanussim, ha jól emlékszem, 5 és fél éves. Ott is, amit pillanatnyilag hibaként tudok felhozni, az a középső, legnagyobb mélyhűtő fiók, amiből már több műanyag darab letört. Túl nagy, és túl vékony, gazdaságilag pedig nem igazán éri meg cserélni.

(#41757) BBéci válasza #32577792 (#41755) üzenetére


BBéci
titán

"Ha ezt vesszük, akkor felesleges az 1 évnél hosszabb gari ott is, hiszen minimális az esélye, hogy az első 4-5 évben romoljon el "
Ezt hány év mosógépszerelői tapasztalat alapján állítod? Én olyanoktól érdeklődtem, akik 30-35 éve a szakmában vannak, napi 10-12 órában háztartási nagygépeket javítanak.
Valóban egyáltalán nem létszükséglet az 1-2 évnél hosszabb jótállás, de ha már adnak olyat az általam kinézett géphez, akkor miért ne várnám meg a megfelelő pillanatot? Nem azonnal kell, csak már unom a régi 21,5 éveset, a 800-as centrifugáját, kicsi dobját, időnkénti ugrálását.

"Azt gondolod, 130-150k értékben majd olyan nagy minőséget kapsz?"
Nem, nem gondoltam azt és nem is állítottam, ezt megint csak álmodtad.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41758) BBéci válasza peppe79 (#41756) üzenetére


BBéci
titán

Electrolux hűtőm 21 éves, 4-5 éve tisztításkor eltörtem az ajtó egyik rekeszét, az Orczyban vettem helyette másikat. Egy szépséghibája van, nem átlátszó, hanem tömör fehér. A fagyasztó egyik lehajtható ajtaját is eltörtem, azt nem pótoltam, megvagyunk nélküle. Ajtótömítést lehet cserélni, arra még nem volt szükségem, jók az eredetiek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41759) Mrpingvan


Mrpingvan
tag

Valakinek van tapasztalata légtisztító+macska (vagy kutya) kombóval? Érdekelne, hogy mennyire szívja be a szőrt az ilyen készülékek.

Főleg a Xiaomi Air Purifier érdekelne, vagy ennél olcsóbb.

(#41760) #32577792 válasza BBéci (#41757) üzenetére


#32577792
törölt tag

Kezd olyan érzésem lenni, hogy személyeskedsz itt már.

Köszönöm az eddigi igen tartalmas észrevételeket, további kellemes napot kívánok Neked :)

[ Szerkesztve ]

(#41761) breezer88


breezer88
tag

Olvastam máshol kommentek között (ott ép Bosch gép kapcsán, de szerintem más márkánál is előfordul), hogy szinte szárazon dobálja egymáson a ruhákat és megoldás gyanánt beöntött az ember 1,5L vizet a dobba a program elindítása előtt :N
Na most, hogy ezt megelőzzem mekkora minimum Liter/ciklus vízfogyaszátása legyen egy mosógépnek?
Ha azt szeretném, hogy nagyobb párnákat is ki tudjak mosni vele, hány kilót kell tudjon kb? A 6,5 kg-os már elég vagy inkább a 8?
Létezik abban különbség az egyes gépek között, hogy melyik tudja illatosabbra csinálni (egyéb feltétlek változatlansága mellet) a ruhákat? Emlékszem anyukám direkt kicentrizte régen öblítő nélkül a ruhákat és utána külön öblítette, ami jelentősen jobb illattú ruhákat eredményezett, mint pl egy sima program.

Nagyon köszönöm!

(#41762) pjen válasza breezer88 (#41761) üzenetére


pjen
félisten

Nekünk 6 kilós LG van, de egy nagy ágytakarót is kilehet benne mosni. Illafról nem tudok, fehér coccolínót használok.Egyébként van benne megemelt víz program.

[ Szerkesztve ]

(#41763) #94529552 válasza peppe79 (#41756) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ugyanez a tapasztalat a Zanussi mélyhűtő fiókkal. Szerintem túl rideg anyagból van, és ezért törik, főleg, ha odafagy és a háziasszony gyanútlanul ki akarja húzni, nem jön tehát megrángatja rendesen, és törik is. De nyílván szándékos az anyaghasználata, hogy a kicsivel drágább AEG és Electrolux hűtőket vegyük. Azoknál már sokkal jobb az anyaghasználat. Utóbbi kettő mellett még Samsung, LG és Liebherr hűtők jöhetnek most nálam számításba, csak ezek már drágábbak, főleg egy Liebherr no frost-os.
A 2 év gari szerintem is elég ezekre a minőségibb márkákra, mert ha lenne valami, az úgyis kijönne ennyi idő alatt. Az 5 év garit ezek esetében csak forgalomnövelő marketingfogásnak tartom, mint pl. a Kia autóknál is a hét év garanciát.

(#41764) Ance válasza BBéci (#41753) üzenetére


Ance
őstag

Nos pont leírtad a problémát, mert az én jelenlegi sütőmben a fenti fűtőszálból csak egy van, ami hullámos és mindenre azt használja. Ezért nem működik úgy ahogy kellene és ezért keresek olyat, amilyen a tietek.

Az a köze a pizzasütésnek hozzá, mert akkor melegebbre fűti, mint az általános 250 fok, ami még légkeveréssel is viszonylag sovány egy jó pizzához. Elvileg a jó hőfok 400-450, de azt pizzasütő kemence tudja. Ehhez szeretnék közelíteni.

Az összes recept be lett lőve a most használt nagyobb tepsikhez. A család hasa is be lett lőve. A főzési szokásaink is be lettek lőve (méretek stb.) Miért nekem kéne változtatnom, ha megtehetem, hogy megfelelő méretűt veszek? :F

(#41765) BBéci válasza #32577792 (#41760) üzenetére


BBéci
titán

Semmiféle személyeskedés nem volt a szavaimban, arra mindenkor fokozottan ügyelek.
Úgy látszik, nem tudsz semmiféle szakmai érvet felhozni, ezért más irányból támadsz. Gratulálok!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41766) #32577792 válasza BBéci (#41765) üzenetére


#32577792
törölt tag

Úgy látszik...
Gratulálok, TE nyertél!

(#41767) BBéci válasza Ance (#41764) üzenetére


BBéci
titán

Nem akarlak arra kényszeríteni, hogy változtass a szokásaidon, csak egy ötlet volt. A sütőmhöz 3 db 35x33 centis belső méretű tepsit adtak, annál csak kisebbek vannak a szekrényben, ebből gondoltam, hogy az számodra megfelelő lehet a tartozék.
Azt sajnos nem tudom, hány fokra fűtenek tisztításkor, de kizártnak tartom a 400-450-et. Szinte lehetetlen olyan szigeteléssel ellátni, ami ezt a környezet számára elfogadhatóvá csökkentse. Már a 250-től is megbarnult, enyhe égésnyomokat mutat a befogadó fakk, ezt akkor vettem észre, amikor fűtőszál csere miatt kiszedtem a helyéről.
Régebben sütöttünk itthon pizzát, de nem közelítette meg azt, amit a tőlünk három utcára lévő étterem fatüzelésű kemencéjében készül. Elvem, hogy elektromosban sültet nem vagyok hajlandó elfogyasztani. Pár éve beültem a XI. kerületi Da Rafaello pizzériába, rendelés előtt megkérdeztem, milyen kemencéjük van? Amikor megtudtam, hogy elektromos, felálltam és távoztam.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41768) blattida válasza BBéci (#41751) üzenetére


blattida
nagyúr

Sajnos a mostaniaknál elég gyakran előfordul az ilyesmi, ne abból indulj ki, hogy 10+ évvel ezelőtt mi volt. A hűtők is ugyanolyan szarok lettek, mint a mosógépek, meg úgy minden műszaki berendezés. Elektronikák hamar meghibásodnak, ajtótömítés, műanyag elemek hamar kiszakadnak, elrepednek, gáz elszökik a rendszerből, ilyenek.
Ha meg, szerinted, csak mókusvakításnak jó, akkor miért nem ad a többi gyártó is alapból? Hiszen nem vállalnának kockázatot, ezek nem romlanak el!
Pedig dehogynem.

Hűtőben liebherr az etalon, mindenki más messze tőle. Az említett sharp nálunk csak egy márkanév, melyet a török vestel használ a gépein európában, mivel megvették a jogot a japánoktól.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#41769) breezer88 válasza pjen (#41762) üzenetére


breezer88
tag

Köszi a gyors választ!

Az ágytakaró- amit én elképzlek - pláne vizesen, rettentő nehéz lehet, akkor egy párnát "vinnie" kéne ez alapján.

Más: Láttam ittlinkelt Electrolux mosógépet, amin van folyékony mosószer adagoló. Ez mostanában elterjedt, jó eséllyel bármelyik újabb gépen megtalálható? pl az áruekerso TOP1 LG gépén: [link] van ilyen?
Meg hát ennek az adagolónak vna egyáltalán érteleme? Ad hozzá valamit a dobba tett műnyag kis bigyóhoz képest?

[ Szerkesztve ]

(#41770) madgie


madgie
titán

Ahoi! Fél napja bújom az internetet, de méret alapján nem nagyon találtam a szárítógépeket rendszerezve. Olyan problémám van, hogy mindössze 56 centi széles az ajtónyílás, ahová be kellene férnie a szárítógépnek, azoknak a nagy része meg nyilván 60x60-as, esetleg 58 centi mély, de még az is sok. Van esetleg valami tippetek kisebb méretű cuccra? Az, hogy hőszivattyús vagy kondenzációs, másodlagos, elsősorban férjen be :D

(#41771) k-dani válasza Ance (#41764) üzenetére


k-dani
csendes tag

Nem ismerem az összes sütőt, de a mi sütőnk pirolitikus tisztítás alatt és után addig reteszeli az ajtót, amíg a sütő vissza nem hűlt. Ez több óra. Józan paraszti ésszel meggondolva minden sütőnek így is kell működnie.
Nyilván elektromos sütőben sose lesz olyan a pizza, mint fatüzelésű kemencében, de nápolyi pizzamesterek ajánlanak youtube-on receptet házi sütéshez is.

(#41772) Lauda válasza blattida (#41768) üzenetére


Lauda
félisten

Láttál te mostanában 100 e forint környékén liebherrt? Javaslom nézd meg. Ipari szegmensben lehet etalon, de ebben a kategóriában kb egy nulla. Az alkalmazott anyagok és az összeszerelés is gagyi.

(#41773) Degeczi válasza Lauda (#41772) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem is túl rég volt itt panasz egy példányára (nem is 100e körül, hanem a duplája), h veszett zajos...

(#41774) freaghill


freaghill
őstag

Mi elégedettek vagyunk a CNEL4813-al, igaz csak 2-3 hónapja van meg. :R

(#41775) #32577792 válasza Lauda (#41772) üzenetére


#32577792
törölt tag

Kíváncsiságból: Te mit tartanál 90-100k kategóriában etalonnak?

(#41776) Mezga Aladár válasza madgie (#41770) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Itt tudsz mélységre keresni.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#41777) madgie válasza Mezga Aladár (#41776) üzenetére


madgie
titán

Azta, de bamba vagyok! Köszi a segítséget :R

(#41778) breezer88


breezer88
tag

Szerintetk van különbség a mosógépekben aközött, hogy ugyanolyan erősségű centrinél az egyik kinyújtja a ruhákat míg a másik nem? Nekem volt egy felültöltős Electroluxom, annál egy idő után rá kellet jönnöm, hogy a centrint a max 1200 höz képest csak fele erősségen szabad használni, különben kinyújtja a ruháimat. :((

[ Szerkesztve ]

(#41779) ribarszki válasza breezer88 (#41778) üzenetére


ribarszki
őstag

Soha nem hallottam ilyet.. gyűri, de kinyújtani?ax ha valami extra érzékeny anyag. Kötött gyapjú, vagy valami ilyen..

[ Szerkesztve ]

(#41780) BBéci válasza blattida (#41768) üzenetére


BBéci
titán

Voltam 8 éve Bécsben Sharp sajtótájékoztatón, ott találkoztam az említett hűtőgéppel, amiről hosszasan elbeszélgettem, a termékcsoport felelősével. Meggyőződtem arról, hogy prémium gépről van szó (ez igaz volt az akkori klímaberendezéseikre is), akkor került a bakancslistámra.
Elképzelhető, hogy azóta Törökországban folyik a gyártása, ettől fügetlenül nagyon szeretnék egy olyat!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41781) Lauda válasza #32577792 (#41775) üzenetére


Lauda
félisten

Erre nem tudok válaszolni. A liebherr biztos nem az. Az eluxom hozzá képest sokkal jobb minőségű anyagokból, precizebben össze van szerelve és olasz kompresszoros.

(#41782) #32577792 válasza Lauda (#41781) üzenetére


#32577792
törölt tag

Csak azért kérdezem, mert néztük ezeket is. Nekem a linkelt Leibherr tűnt masszívnak, jól összerakott darabnak és jól kombinálható volt a többihez képest.
Elux meg egy tucat terméknek, semmi plusz a többihez képest.

(#41783) BBéci válasza Lauda (#41781) üzenetére


BBéci
titán

Boltban vizsgálgatva, és anyámékét látva, használva a Liebherr számomra is egyértelműen csúcsnak számít a hűtőgépek között. Ajánlom, nézd meg ezt élőben! Magától értetődően nem gombokért adják, a jót meg kell fizetni.
Az olasz kompresszor nem inkább negatívum?

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41784) Lauda válasza BBéci (#41783) üzenetére


Lauda
félisten

Melyik árkategóriáról beszélünk most? Mert én 100k körülit írtam, te meg idelinkelsz egy félmillást. :D

[ Szerkesztve ]

(#41785) #94529552 válasza Lauda (#41707) üzenetére


#94529552
törölt tag

:R Nálunk is kb. hasonlóan néz ki az Electrolux mosógép, csak ez már a 7. évében jár, sőt az alsórészét is kontrolláltam, és az is olyan makulátlan, mintha most jött volna ki a gyárból.

(#41786) blattida válasza Lauda (#41772) üzenetére


blattida
nagyúr

Láttam, de nem a legolcsóbb gépeket kell nézni, mivel az mindegyik gyártónál, amelyik ebben az árkategóriában is alkot, ipari hulladék, így a liebherrnél is, csak náluk nem süllyedős hígfos, hanem úszó széklet.

Inkább veszek 120-130 ezerért egy liebherrt, mint egy electrolux-ot

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#41787) Lauda válasza blattida (#41786) üzenetére


Lauda
félisten

Azt írtad, hűtőben a liebherr az etalon. Árkategóriáról szó sem volt. Hogy te mit veszel az nyilván a te dolgod, csak ne kábítsd hülyeségekkel az olvasókat.

Egyébként a jelenlegi hűtőm (Electrolux EJ2302AOX2) éppen nem ipari hulladék fos. Jól össze van rakva, normálisak az anyagok, a kompresszora pedig ACC, nagyon csendes.

[ Szerkesztve ]

(#41788) poli27 válasza BBéci (#41751) üzenetére


poli27
veterán

sokan nem tudják, de évente szét kell szedni a hűtőgép hátsó részét, ahol a motor van, és a legjobb kompresszorral kifújatni a hőcserélőt no frostnál, ott ugye nincs az a csőpanel a hátulján(nem tudom az ujaknál van e még,régen volt) mint a nem no frostban! Ezért sok emiatt hibásodik meg, nem tud hűteni, mert eldugult a hőcserélő.

(#41789) Csabroncka válasza Lauda (#41787) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Szerintem minden gyártó esetén fennáll a belépőszériás, jól olcsósított kategória. Nekem 3221-em van, 3 éve vettük, 130 ezres hűtő volt.

"de ebben a kategóriában kb egy nulla. Az alkalmazott anyagok és az összeszerelés is gagyi."

végül is mindent eltudok mondani róla, de ezek a jelzők egyszer sem jutottak eszembe, pedig alap bimetál kapcsolós.

poli27: eldugult a hőcserélő :F

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#41790) poli27 válasza Csabroncka (#41789) üzenetére


poli27
veterán

igen, olyan mint a vízhűtő a kocsiba a lamellák között áramlik a levegő, és a por eltömíti

!

(#41791) blattida válasza Lauda (#41787) üzenetére


blattida
nagyúr

Mivel Te kezdtél konkrét árról és minőségről beszélni, ezért írtam már sokadjára, hogy az olcsó mindenkinél szar. Leírom még egyszer, hogy megértsd, etalon, akkor is, ha olcsó és akkor is, ha drága, magyarul, az olcsó hűtők között a liebherr a legkevésbé szar, a drágák között meg a legjobb, röviden etalon. Még mindig nem értelmezve olvasol, ellenben csuklóból válaszolsz, minek? Senkinek sem jó...

poli27
A legtöbb mai darabot nem lehet csak úgy leszedni, már ha lenne is értelme, ugrana a garancia, ami probléma esetén nem lenne túlzottan hasznos, ezért ilyen bontást csak a,garancia letelte után szabad csinálni.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#41792) Lauda válasza blattida (#41791) üzenetére


Lauda
félisten

:D ne kábítsd hülyeségekkel az olvasókat. :D Kb a 90 fokos mosás szint.

[ Szerkesztve ]

(#41793) Batib válasza poli27 (#41790) üzenetére


Batib
őstag

Hűha! Ha jól látom akkor ez egy ipari berendezes hűtője. A te hűtőgépedben ilyen van?

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#41794) blattida válasza Lauda (#41792) üzenetére


blattida
nagyúr

Ha érvelni nem tudsz, akkor minek személyeskedsz? Ha valamit nem tudsz, az nem baj, de ha személyeskedéssel takargatod a butaságot, az viszont gáz, igaz, már sokszor írtam ezt Neked. Viszont változás úgyse lesz, tudjuk ezt mind a ketten. ;)

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#41795) poli27 válasza Batib (#41793) üzenetére


poli27
veterán

hasonló van igen! csak kisebb.

[ Szerkesztve ]

(#41796) poli27 válasza blattida (#41791) üzenetére


poli27
veterán

ezzel nem bontasz meg semmi ami a garit érinti, egy lemezt kell pl az enyémen lecsavarozni 4 csavarral, és ki lehet takarítani.

(#41797) #32577792


#32577792
törölt tag

Frottírrrr

A FROTTÍRRÓL ÁLTALÁBAN

A frottírtörülközőket általában úgy színezik, hogy főző programon is moshatóak legyenek, a fürdőköpenyek viszont legfeljebb 60°C-on moshatók. Az első két alkalommal ajánlatos a frottír törülközőket elkülönítve, 60°C-on mosni, mivel ilyenkor adják ki magukból a felesleges festéket.

Ahogyan egy fórumtárs képet rakott be, ahol ott van rajta az ominózus hőfok.
Van olyan törülköző, amit olyan gyengéden festenek, hogy 20-40 fokot bír ki max. Nyilván hagyhat kérdéseket ez a gyengéd festés dolog. Nem biztos, hogy szeretnék olyan törülközőt, ami nem bír ki 40 foknál melegebb hőfokot. Azért néha nem ártana a benne lévő állatkákat likvidálni, 20 fok erre tökéletes?

(#41798) Lauda válasza blattida (#41794) üzenetére


Lauda
félisten

Semmi személyeskedés nincs ebben. Kijelentesz valamit, aminek semmi alapja, majd mikor megkérdőjelezik elkezdesz mellébeszélni. Ez a megszokott módszer. Sajnos nem változik ez ahogy mondod. Mitől lenne bármiben is etalon egyáltalán a liebherr? Mert te ezt írod? Hagyjuk már. Semminek sem az etalonja. Ugyan az, vagy még rosszabb minőség, mint a többi. Az alsóbb kategóriában szemlátomást rosszabb.

A 90 fokos marhaság is elsikkadt szó nélkül. Annyit nem tudsz írni, hogy hülyeséget beszéltem.

[ Szerkesztve ]

(#41799) egil2


egil2
csendes tag

Sziasztok!
Sencor tálas mixerünk megadta magát. Kb. a 3-4. alkalommal próbáltuk használni, de meg sem mukkant, előtte nem volt semmilyen hibajelenség. Garis lenne, de Auchanban vásároltuk és nincs meg a számla...
Esztergomban, ahol lakunk nincs háztartási gép szerviz. (Vagy ha valaki tud, jelezze). A XIII. ker-ben ahol dolgozunk a párom elvitte (talán a Pannónia utcába?), ott Sencorral nem foglalkoznak.
Gondoltam szétszedem, mi történhet, gari úgysincs, javító sincs... Y végű csavarhúzó kellett hozzá, ami nyilván nem volt, de rendeltem. Szétszedtem, pontosabban levettem a burkolat egy részét. Vezetékek a helyükön, bár pont a kapcsoló részt nem látom, ellenben némi vörös por van a gép belsejében. Nem mindenhol, de a két fehér műanyag keréken is egyértelműen látszik. Van némi szaga is.
Van értelme ezzel még foglalkozni? Tud valaki a XIII. ker. környékén szervizt?
Nagy Sencor hívő voltam én is, de a robotporszívó harmadszor romlik el, ez meg a 3. használat után. Az aprító még jó...:-)

(#41800) #94529552 válasza Csabroncka (#41789) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ami akciósan 130k. az már egy másik kategória, mint amiről ők beszéltek. Például pár hete megint volt a Mediamarktban egyik 150k-s hűtőjük 99k-ért, de az még ettől a magasabb kategória marad, mert szuperakciós volt egy ideig. Az anyagok kb. az Electrolux szintjén vannak, például az átlátszó fiókok, pont nemrég néztem át ezeket.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.