Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41151) #40553216 válasza BBéci (#41145) üzenetére


#40553216
törölt tag

Hát, típustól függően az a 10 kg inkább a 20 és a 30 kg között van. Bár nem értem, ennek mi köze a tanácsadó kis könyvhöz.
Ér-e a legolcsóbb S-Klasse 60 %-kal többet, mint az elérhető legdrágább Ford Mondeo?

(#41152) BBéci válasza ribarszki (#41148) üzenetére


BBéci
titán

1997 októbere óta szolgál a Zanussi TurboDry, lötyög a dobja, emiatt néha majdnem lebontja a konyhapultot, amiben a helye van. Tavaly májusban majdnem vettem egy újat, 5 éves garancia akcióban, de adtam neki még egy évet, mert csak egy gumicsövet kellett visszahelyezni, megszűnt a vízfolyás. Terveim szerint még az első félévben cserélni fogom. Nagyon tetszik az AEG 7000-es sorozata, a Miele pedig Miele. Viszont csakis kifejezetten indokolt esetben adnék 65 százalékkal többet egy mosógépért. Inkább kicserélném a 21 éves hűtőszekrényt is, bár az jóval többe kerül, mint a különbözet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41153) BBéci válasza Csabroncka (#41149) üzenetére


BBéci
titán

Nagyon alaposan megvizsgáltam az AEG-ket is, mindegyik acél.
Egy darabig még agyalok a dolgon, nem égetően sürgős a csere. Lehet, hogy előbb házimozi végfokot veszek, ami egy Miele ára.
Mosó- és hűtőgépszerelő haverom említett egy embert, aki átvizsgált használt Mieléket árul garanciával. Erről hallottatok valamit?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41154) HornedReaper


HornedReaper
senior tag

Legalapabb Miele mosógépet mivel illik tisztítani? Abba is mehet trisó bátran, az nem árt a fém alkatrészeknek?

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#41155) ribarszki válasza HornedReaper (#41154) üzenetére


ribarszki
őstag

A mosogatógép tisztítására szintén a kereskedelmi forgalomban lévő mosogatógép-tisztítókat használjunk és lehetőleg kerüljük a házi praktikákat, amikkel itt több kárt okozhatunk. a topikgazdától, Csabronckától idézve.

Somat, Finish, Lidl mosogatógéptisztító koncentrátummal használd.

(#41156) ribarszki válasza BBéci (#41152) üzenetére


ribarszki
őstag

A 90-es évekből nem sok mindent említünk boldog nosztalgiával, de a háztartási gépek minőségét igen. 97.. lassan 22 éve szolgál egy Zanussi. Változnak az idők..

Azt, hogy az új Mielek meddig fognak menni, senki nem mondja meg. Én tudatosan (és pénztárcám miatt is) olyan modellre törekedtem ami viszonylag egyszerű. Se wifi, se gőz, se saját mosószeradagolás, mert ezek mind meghibásodási források. Nem is tud semmi egetverő extrát a gép, de amit tud az pedig kimondottan szempont volt. Ilyen volt a pótvíz adagolás 3 lépésben, az áztatás funkció és a kiváló mosási eredmény.
Illetve, hogy szerelhető legyen a gép és 10év múlva is legyen hozzá alkatrész. Ebben pedig a Miele példaértékű. 20évig biztosítanak alkatrészeket a gépeikhez.

A gép a maga 100kilójával betonstabil. Nem rendezgeti a ruhát 10percig mire végre kicentrizi. Nagyon-nagyon halkan a mosás és a centri is. A mosási hatákonysága szemmel láthatóan jobb mint az előző Fagor gépemé.

Ami hiányzik néha, az az 50 fokos mosási lehetőség. (hideg, 20, 30, 40, 60, 90) Illetve a szivattyújának van egy sajátos "Miele" hangja. Elsőre kicsit furcsa volt, ma már teljesne megszoktam.

Megér-e ennyi különbözetet? Ezt majd az idő dönti el. A bizalmamat most odaadtam a Miele cégnek, majd kiderül, hogy jól tettem-e. Kiváló gép, amit ígér azt tudja stabilan. Remélem hosszú távon..
De ez nyilván egy dilemma és egyéni döntés, hogy felextrázott középkategória, vagy belépő/egyszerűbb prémium kategória.

[ Szerkesztve ]

(#41157) BBéci válasza ribarszki (#41156) üzenetére


BBéci
titán

Köszi, ez így hasznos.
Fagorhoz AEG-t, Boscht sem korrekt hasonlítani, pláne Miele-t. Az, valamint a Beko, Candy és hasonlók nálam soha nem jöttek szóba.
30-35 éve vágyakozva nézegettem az Otto, Neckermann, Quelle katalógusokban az AEG Öko Lavamat gépeket, amik szintén más minőségi kategóriába tartoztak, mint a maiak. Viszont annyival még ma is jobbak a versenytársaknál, kivéve a Boschokat, mint egykor. Ezt az említett haverom mondta.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41158) Csabroncka válasza BBéci (#41157) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Én 4 éve vettem már használtan, akkor 9 éves W142-őt, azt lazán tudja, amit a mai középkategória.

Az utángyártott alkatrészek ára (nekem mosógép lengéscsillapítót kellett cserélnem), gyakorlatilag ugyan annyi mint a többi márkának....

"in medias res"

(#41159) BBéci válasza Csabroncka (#41158) üzenetére


BBéci
titán

Általában nem félek a használ műszaki cikkektől, vettem 4 éves házimozi processzort 3200 euró helyett 650-ért, de valamiért mosógépből csak újat tudok elképzelni. 5 év gyári garanciával.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41160) attiati


attiati
veterán

Van valakinek Bosch MaxoMixx botmixere?

nekem ez van, de bármelyik felső kategóriás bosch sorozat ilyen, aminek a fejében van egy teflonbevonatú réteg

Ma használtam először és a datolyát nem bírta összemixelni.
Beakadt és kitekerte a menetből a fejet és tartó rudat a szárból.
Visszatettem, de most már könnyen leesik belőle szinte bármitől.
Közben lecsavartam a fejét, hogy megnézzem, most már a külső burkolat is leesik róla, elengedte a ragasztás.

Első használatra.
A datolya volt neki sok? Nem szabad vele ilyet?
Garanciában mehet vissza, vagy kinyírtam egy 24e ft-os prémium kategóriás botxmiert egy datolyával?

[ Szerkesztve ]

(#41161) blattida válasza BBéci (#41153) üzenetére


blattida
nagyúr

Az üstről van szó, amiben a dob forog, ami kívülről látható. A legtöbb aeg üst műanyag, így gyártja az electrolux.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#41162) ribarszki válasza blattida (#41161) üzenetére


ribarszki
őstag

És műanyag üstnél nincs csapágycsere.. kuka az egész gép..

[ Szerkesztve ]

(#41163) pjen válasza ribarszki (#41162) üzenetére


pjen
félisten

Viszont,ha 8-10 évet megy,már megérte.Hiszen azért a Mielét is kell közben javítani.Ja és Ö használja először.

(#41164) peppe79 válasza BBéci (#41153) üzenetére


peppe79
senior tag

Nem akarlak elkeseríteni, de a 300 ezres AEG-nek is több alkatrésze (fűtőelem stb) ugyanaz, mint egyes Zanussi mosógépeknek. Amúgy műanyag az üstje, és műanyag a szíjtárcsája is. Te egy ilyen mosógépen nem a minőségi alkatrészekért, hanem elsősorban a márkáért, és az elektronikáért fizetsz.

Amúgy melyik modellt nézted ki?

[ Szerkesztve ]

(#41165) BigBear válasza ribarszki (#41162) üzenetére


BigBear
senior tag

Legalábbis a legtöbb "szerelő" ezt mondja, mert egyszerűbb cserélni, meg kedve sincs hozzá.
Egy volt esztergályos ismerősöm ennek ellenére egy csomó műanyag üstös gépet mentett meg.

(#41166) blattida válasza ribarszki (#41162) üzenetére


blattida
nagyúr

Nem védve a műanyag üstöt, de megoldható a ragasztott üst csapágycseréje. Igaz, hogy drágább, mint egy sima csapágycsere, ellenben olcsóbb egy komplett üst-dob cserénél, pláne, egy új gépnél, viszont nem mindig éri meg egy ilyen művelet, gépfüggő, természetesen.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#41167) ribarszki válasza BigBear (#41165) üzenetére


ribarszki
őstag

Tudom, videót is néztem műanyag üst szétszedéséről és forrasztásáról. DE! A legtöbb szerelő ezzel nem fog foglalkozni, ugyanis jelenleg a szakmunkások ki sem látszanak a munkából, emellett pedig eljött az az idő, hogy ő válogat a munkák között! (Burkolós ismerősöm mesélte, hogy azt vállalja el ami tetszik neki. Ahol normális a megrendelő, ahol olyan a terep, hogy gyorsan tud haladni a lerakással, stb. Ami pedig nem tetszik neki visszamondja. Év végéig van betáblázva!)
A műanyag üst szétvágása, csapágycsere, összeforrasztása nem egyszerű munka, pláne megfelelő szerszám, műanyag hegesztő nélkül. Innentől kezdve a szerelő hülye lesz elvállani. Nem fog rohangálni az üsttel szakember után aki majd összehegeszti. Megcsinál helyette 3munkát és keres 3x annyit.

Igen, elméleti szinten cserélhető a csapágy a műanyag üstben. Ha találsz egy olyan szerelőt aki ezzel foglalkozik (esélye kb 5%?) vagy van olyan esztergályos imserősöd aki elvállalja (1%?)
A legtöbben ebbe nem is ássák bele magukat. Kimegy a szerelő, megnézi, műanyag=kuka. És vesznek is újat, nem néznek utána pláne idősebbek, hogy eseteg utánajárással mégiscsak javítható.

Elméletben cserélhető, gyakorlatilag ha műanyag üstöd van, akkor csapágyhiba esetén kuka a gép.. sajnos.

blattida Ha nincs olyan szerelő ismerősöd akiről 100%, hogy tudod ragaszt műanyag üstöt és foglalkozik vele, akkor veszett ügy. A fentiek miatt.

[ Szerkesztve ]

(#41168) #32577792


#32577792
törölt tag

Szerintem engedjük el azt a műanyag üstnél nem lehet csapágyat cserélni dolgot. Mi kis településünkön nem csak az általam preferált szerelő csinálja azt meg, hanem a másik kettő is.
Csak a tények miatt.

(#41169) Drughi


Drughi
addikt

ÜDV!

SOS segítséget kérnék:
Kellene nekünk egy 10-14 terítékes mosogatógép, aminek a magassága 82cm alatt van ( 81,5cm lenne az ideális).
Annyi a feltétel, hogy debreceni üzletből kellene (MM, Euronics), ahol tudunk hozzá venni +2év garanciát és van házhoz szállítás (nem csak a küszöbig)

Márka mindegy, árban rugalmas: 90e-140e + garancia

(#41170) simico válasza #40553216 (#41142) üzenetére


simico
aktív tag

Igen, a normál fő kar mellett van második plusz kicsi kar is ami az alsó kosár jobb hátsó negyedében dolgozik.

(#41110) BBéci: persze, de ne gondolj komoly, férfiember számára elfogadható észérvekre :D Végülis annyi pénzért akkor éppen nem volt kapható olyan Bosch ami hasonló tudású, áru és nem csak nevetséges 1-2 éves garanciával volt, úgyhogy nem vitatkoztam az asszonnyal.

[ Szerkesztve ]

(#41171) BBéci válasza simico (#41170) üzenetére


BBéci
titán

Nálunk az asszony talán még igényesebb a jó minőségre, mint én. Ez meglehetősen sok pénzbe kerül, de én ugyanúgy értékelem és élvezem a jót.
A mosógép választást rám bízta, de azzal a kitétellel, hogy az előbb említetteket (Amica, Beko, Candy, Indesit, OK, Whirpool) nem engedi be a házba. Bosch, AEG, Miele és pont.

(#41164) peppe79
[link]

(#41163) pjen
Törvényszerű, hogy 8-10 év alatt egy Miele is elromlik? Az 1997-ben vásárolt "Turbodry kutyámat" még nem látta szerelő.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41172) BBéci válasza blattida (#41161) üzenetére


BBéci
titán

Melyek a nem műanyag üsttel rendelkező gépek és azt honnan lehet tudni?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41173) attiati válasza attiati (#41160) üzenetére


attiati
veterán

Erre van ötletek?

Botmixer vs. datolya.
0:1 az állás.
Botmixer K.O.
Ez így normális?

(#41174) pjen válasza BBéci (#41171) üzenetére


pjen
félisten

Olyant már nem gyártanak,nekem is volt több mint 20 évig egy energomat mosógépem.Sőt egy 1964 ben gyártott lehel hűtő 1996 ban még működött.

(#41175) st6969 válasza attiati (#41173) üzenetére


st6969
őstag

Én garanciába bejelenteném, hogy használat közben elengedte a ragasztás, kész. Gondolom a kezelési utasítás nem tiltja a datolya mixelését, így véleményem szerint teljesen jogos a reklamációd. Hacsak nem követelik kifejezetten, én azt sem feltétlen közölném először, hogy mit mixeltem vele.

(#41176) BBéci válasza pjen (#41174) üzenetére


BBéci
titán

Ezek szerint nem érdemes lecserélni a működő Bodrit, csak amikor bedöglik? Akkor viszont azonnal kell lépni és nem biztos, hogy éppen lesz plusz garancia akció.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41177) Csabroncka válasza BBéci (#41172) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

A Miele esetén az összes kivétel nélkül ez biztos. Az is biztos, hogy a Miele üstök és dobok szinte minden gépben töltettől függően ugyan azok. Tehát a méhsejtes 5 kilós üst és dob ugyan az az alapban, mint a fullosban, sőt ugyan az az elöltöltősben, mint a felültöltősben.

Tudod itt is (mint a házimoziban ;] ) kell a személyes megtekintés, mielőtt megveszel egy Miele gépet szerintem menj el a Szetei vagy más bemutatóterembe, ott elmondanak és személyesen láthatod, miért annyi az annyi - ezek után el tudod dönteni, hogy megéri-e neked.

"in medias res"

(#41178) Met válasza BBéci (#41172) üzenetére


Met
nagyúr

Amikor 2 éve mosógépet keresgéltünk a kinézett AEG-nek a gyártó oldala szerint fém volt az üstje.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#41179) BBéci válasza Csabroncka (#41177) üzenetére


BBéci
titán

Két napja a Mammut Media Marktjában egy órán keresztül nézegettem, tapogattam a mosógépeket, tehát ez kipipálható.
Igazából csakis kipróbálás, használat után tudnám eldönteni, hogy megér-e 165000 helyett 270000 forintot a kinézett, belépő Miele. Tavaly novemberben volt valami akció, 240000-ért adták.

(#41178) Met
Nem találok erre vonatkozó adatot az AEG honlapon. :(

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41180) ribarszki válasza BBéci (#41179) üzenetére


ribarszki
őstag

220-ért. Én is akkor vettem. MM Red Friday.

(#41181) blattida válasza BBéci (#41172) üzenetére


blattida
nagyúr

Ma már csak a valóban prémium kategória gépeiben vannak acél üstök, pld miele, v-zug, schultess, a legnagyobb sorozatú, legfelső típusok például a siemens/bosch, aeg, whirlpool gépekben. Onnan lehet tudni, hogy látja az ember a belsejüket, látja a szervizkönyveket, néhol marketinges anyagokban is írják és/vagy mutatják, lehet youtube-os videókban is találkozni ilyenekkel, ám ezek zömmel 300000+ forinttól vehetőek.
Műanyagból is készülnek szétszedhető, csavaros kötésű üstök (ma már jellemzően csak lg), azok is sokáig bírják, igaz, más részeik viszont nem annyira.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#41182) BBéci válasza ribarszki (#41180) üzenetére


BBéci
titán

Annyiért nem lenne számomra kérdés, hogy megéri-e.
De mi van akkor, ha az AEG-t is mondjuk 25-30000 forinttal olcsóbban adják? ;)

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41183) Teaway válasza BBéci (#41179) üzenetére


Teaway
veterán

219k-ért volt vmikor tavaly nov.-ben,

Nincs itthon csokid??

(#41184) #32577792


#32577792
törölt tag

LG-t kivéve, ahol köztudomású, hogy elég tré a csapágy és szimering minősége és egy életciklus alatt, legalább 1 alkalommal cserélni kell ezeket, egy átlag mosógép 6-8-10 éve alatt, annyira sorozatban fordulnak elő csapágycserék, hogy ennyire kardinális kérdésnek kell lennie egy üst anyagának? Oké, aki 20-30 évre tervez egy géppel, annak fontos, de aki 6-10 évre?
Nekem se 3-4 éves volt a samu és nem csapágy probléma kezdett el jelentkezni nála, ahogy én gondoltam, hogy ezért áll alatta víz, hanem egy műanyag cső lyukadt ki.

(#41185) blattida válasza BBéci (#41182) üzenetére


blattida
nagyúr

Az aeg már régen nem különösebben minőségi, mivel az electrolux megvette 10+ éve az aeg név használati jogát és a saját modelljeikre aggatják az aeg nevet, kicsit felcicomázva, némi plusz funkcióval, nagyrészt azonos műszaki tartalommal, ellenben jóval magasabb áron adják nagyrészt olyanoknak mint Te is, akiknek vonzó a tradíció miatt a német név.

A mosógépek között nincsenek durva túlárazások, ellentétben a hifivel/házimozival, ami neked oly kedves és amire sokkal többet költesz, a feleséged meg a ruhák is megérdemlik a törődést, ráadásul, használat közben jön meg az étvágy, mindketten élveznétek a németek gépét.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#41186) #40553216 válasza blattida (#41185) üzenetére


#40553216
törölt tag

De érdekes módon vannak még Németországban készülő AEG-termékek. Az új indukciós főzőlapunk is ott készült, pedig a modellválasztékban erősen a belépő szinthez közel van.

(#41187) BBéci válasza blattida (#41185) üzenetére


BBéci
titán

Értem, köszönöm.
Ahogy már említettem, egyik legrégebbi haverom 35 éve háztartásigép szerelő, mosó és hűtőgépek specialistája. Bosch-t és AEG-t ajánlott, illetve sokkal több pénzért Miele-t. Állítása szerint az első kettő sem szar, szóval meglátom.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41188) peppe79 válasza BBéci (#41187) üzenetére


peppe79
senior tag

És meg is tudta indokolni, hogy miért pont ezek a márkák ajánlottak? Én nem vagyok mosógép szerelő, de kizártnak tartom, hogy egy adott ársávon belül, a többi márkához képest szignifikáns különbségek mutatkoznának az AEG vagy Bosch javára. Mi egy 25 éves Bosch-t cseréltünk le egy újabb Siemensre.
Ég és föld a különbség...természetesen a régi javára. Persze, az újabb szebb, modernebb, több a "fícsör", nagyobb fordulatszámú a centrifuga, de ami a szerelést, és a felhasznált alkatrészeket illeti, az egy vicc. Ha netán 10-12 évet lehúzunk vele, már boldog leszek.

Az általad belinkelt AEG mosógép diagramja, alkatrészlistája: https://shop.electrolux.hu/search?text=914550064

[ Szerkesztve ]

(#41189) BBéci válasza peppe79 (#41188) üzenetére


BBéci
titán

Belső felépítés, meghibásodási arány, egyszerűbb javíthatóság, általános működés.
Mindenképpen 1600-as centrifugát ajánlott, mert azoknak a gépeknek stabilabb, masszívabb a felépítésük.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41190) #32577792 válasza BBéci (#41187) üzenetére


#32577792
törölt tag

Elmesélem az én történetem mosógép ügyileg :)
Volt egy 6. érzék WP, melynek volt egy 7. érzéke is, rozsdásodott eléggé.
Csere kell, de milyen? Szétnéztem és hát eljutottam Kiskőrösre, (25km) ahol Miele gépeket vesznek és újítanak fel. Elmentünk, szétnéztünk. Kétesen sok gép, mosó-szárító és talán mosogató is, de ez nem biztos.
Darabokra szedve és utána felújítva. Szépnek nem mondhatnám, hogy szépek voltak, cserébe robosztus. Ez kb. 7 éve volt.
Már akkor is 100 fölött volt egy olcsóbb darab. Sokat tépelődtünk rajta, de 80 alatt jutottunk egy nem ajánlott, talán kibír 4-5 évet kategóriás Samsung mosógéphez. Majd 7 évet ment nálunk.
Ami probléma: egy műanyag cső kilyukadt, cseréltem és lengéscsillapítók kezdték megadni magukat. Műanyag üst, de csapágy jó volt.
Csere: sok tépelődés. Elmentünk Kiskőrösre, de nem jutottunk be mert nem jelentkeztünk be előre, éppen átmentünk a városon, gondoltuk...
Elkezdtem nézni a méreteket, mert rájöttem, hogy szűk az ajtónk. A felújított Miele nem fér be. Egyébként 120-150k körül voltak.
Beko megtetszett, de MM-ben nem volt amit kinéztem, és kellett valamit hazavinni. AEG lett, mert volt és 1+3 év garival és plusz red napokban extra kedvezmény. 7000-es széria 127k volt. Ennyit megért. Vannak dolgai amik nem tetszenek, de megy, mos, teszi a dolgát.
Gyakorlatilag ha ez is elmegy 7 évet, akkor 210e Ft volt 14 évre a mosógépem.

(#41191) BBéci válasza #32577792 (#41190) üzenetére


BBéci
titán

2-3 éves átvizsgált, használt, fél év garanciás Mielét talán megvennék, de idősebbet nem. A gépek korát pontosan nem lehet tudni, az ember azt mond, amit akar. Fiatal, jó állapotú gépeket Németországban sem dobnak szeméttelepre.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41192) blattida válasza #40553216 (#41186) üzenetére


blattida
nagyúr

Igen, de én, bár külön nem jeleztem, a nagy háztartási gépeikről beszéltem. Mondjuk azok, amik meg ott is készülnek, csak annyiban kötődnek Németországhoz, hogy még ott van a gyár.

BBéci
Ahogy már írtam, az aeg márka már csak egy név az electrolux gépein, műszakilag megegyezik az electrolux nevű electrolux gépekkel, tehát nem szar, de totál átlagos, semmi kiemelkedő minőség.
A bosch meg a nagyon gagyitól a minőségiig mindent ont magából, természetesen az átlagnál magasabb áron.
A 165000 forintos aeg messze nem miele, amelyik pedig megközelíti, az annyiba is kerül, a bosch meg majdnem ugyanez, csak minőségben a prémium gépeik közelebb vannak a miele-hez

Amiket a miele-s emberek árulnak felújítva, garanciával, azok nem kidobott gépek, hanem olyanok, amiket egy újabb miatt lecseréltek, ilyenek gyakran előfordulnak Németországban, Ausztriában és Svájcban, ahonnan zömmel ezek a gépek származnak.
A 2-3 éves miele gépek használtan is drágák, ráadásul ilyenek nem igazán elérhetőek használtan, plusz, a miele mostani gépei is kevésbé megbízhatóak, részben a nagyobb bonyolultságuknak, részben pedig a nagyobb termelési volumennek köszönhetően.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#41193) BBéci válasza blattida (#41192) üzenetére


BBéci
titán

Tisztában vagyok az AEG mai helyzetével, porszívó kapcsán tájékozódtam ez irányban.

A kidobottat én is arra értettem, amit leírtál.

Tehát már a Miele sem a régi, ezért nyugodtan vehetek Beko, vagy OK lomot. ;]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41194) #32577792 válasza BBéci (#41193) üzenetére


#32577792
törölt tag

Bocs, de Beko nem lom :)
Van összevetési alapom. Tudom, hogy nem akarsz, nincs ezzel gond.

(#41195) BBéci válasza #32577792 (#41194) üzenetére


BBéci
titán

Bocs, akkor nem lom, csupán az én szememben az. Megnéztem, megfogtam, megrángattam; köszönöm, ingyen sem.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41196) #32577792 válasza BBéci (#41195) üzenetére


#32577792
törölt tag

Semmi gond mint mondottam, akkor viszont tényleg nem szabad AEG-t sem venned. Hidd el.
Vagy új Miele vagy felújítottat vegyél :)

(#41197) Immy


Immy
őstag

Sziasztok,

Tervezek vásárolni háztartási gépet és első körben a Karcher fc5 tetszett meg:
https://www.kaercher.com/hu/haz-es-kert/kemeny-padlofeluelet-tisztito/flexibilis-padlotisztito-lakasok-takaritasara/fc-5-10555000.html
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel a termékkel?

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#41198) DoItYourself válasza blattida (#41185) üzenetére


DoItYourself
addikt

Jól beszélsz, nekünk épp 5 évet bírt a 150 ezres, gőzfunkciós AEG mosógépünk. Aminek a megvásárlása ellen erősen tiltakoztam. Csapágyas lett, csak későn szóltunk a szerelőnek. Műanyag üstje volt, de azt mondta szerelő, hogy cserélhető lett volna. Utána vettünk egy Elux gépet 40e-el olcsóbban, majdnem ugyanaz a gép, kevesebb csicsával.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#41199) MiB


MiB
tag

Hi

Egy jobb minőségű porszívót szeretnék venni és a következőt néztem ki: ESP74GREEN SilentPerformer

Pár kérdés:

- Az adatlapja alapján a teljesítménye 650 W. Nem kevés ez egy kicsit?
- Nem HEPA szűrős hanem "Hygiene filter". Ezt lehet HEPA-ra cserélni és ha igen melyikre érdemes? Lehet e S-CLASS szűrőt venni hozzá és érdemes e?
- Hol lehet venni olcsón utángyártott porzsákot ehhez?
- Overall mik a tapasztalatok ezzel a típussal kapcsolatban?, mert sehol nem írnak róla.

Köszi!

(#41200) (ex)Cat


(ex)Cat
senior tag

Vett, használt már valaki Lidl/Aldi-ból vásárolt robotgépet? tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.