Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26245) ribarszki válasza Dluinet (#26243) üzenetére


ribarszki
őstag

Ez így nem teljesen pontos leírás.

A iRobot Roombanak csak a 900-as modellsorozata tud szisztematikusan takarítani. Nem igaz, hogy az alatta lévő robotok nem lennének használhatóak. 2 olyan ismerősöm is van, aki végigpróbálta a kínálatot Neatotól LG-ig, és az iRobot mellett döntött. Most is van Neato D5 modellje, de ami fix, állandó igásló az az iRobot. Igaz nem szisztematikus, de a takarítási hatékonyságuk semmivel sem rosszabb, sőt! Ha nagyon labirintus a lakás, akkor viszont nem a legjobb. De ha átteszed szobáról szobára, ahol amúgy is összepakolsz előtte, akkor tökéletes. Ja igen, lassabban végez mint a szisztematikus. Kb 2-3x annyi idő. De a lakás egy pici odafigyeléssel simán tisztán tartható vele. Ugyanakkor, pláne szőnyegek esetén, a rendszeres porszívózást egyik robot sem helyettesíti, max az időintervallumot tolja ki, 1 hétről 2 hétre.

100k alatt is van bőven használható robot. Az Aldi 5000-es modellje baromi jó gép! Ez az iLife A4 modellje csavarra, csak átnevezve. Igaz átrakod egyik szobából a másikba, de a takarítási hatékonységuk bőven kielégítő! (Szőnyegen meg a Neato sem ér többet mint az Aldi/iLife modell)

Egyébként a Xiaominak annyi az előnye, hogy Li-ion akksi van benne, a Neato D75 modellben ami közel sem 200k felett van, hanem inkább 160k, ott pedig Ni-Mh akksi. És ugye a Neatonal van magyar garid, 2 év.

Nekem fél évig Aldi 5000-es gépem volt, 50k-ért vettem az Aldiban. Bátran ajánlom bárkinek! Főkefés, nagyon szépen, alaposan takarított! Igaz véletlenszerű, nem szisztematikus, de ez nem von le az értékéből.

Most egy Neato D95-reváltottam ami alapból 240k. (Töredék árért jutottam hozzá. Legális úton, de a hogyant hagyjuk) Ez szisztematikus, gyorsabban dolgozik mint a random, de a takarítási hatékonyságuk egyforma. Közel sem ér annyit a robot amennyi az ára. 100k-t talán, jóindulattal, de brutálisan elszaladtak az árak a robotok piacán. (iRobot 980 - 300k)

Na mindegy, csak azért írtam, mert nem kell leszólni a véletlenszerűen takarító gépeket. Az új iRobotok Li-ion akksival jöttek ki, robosztus felépítésűek és nagyon-nagyon jó gépek.

A Xiaomi is ügyes a tesztek szerint, de ott nehézségek lehetnek a gariztatással. Arról nem beszélve, hogy külföldi fórumokon vannak hibák szép számmal a Xiaomiba.

Szerintem kevés pénzért Aldi/Ilife A4 gépet kell venni! Ha 100k körül rászán valaki, akkor iRobotot, vagy Xiaomit ha szisztematikus kell. 160k körül LG/Neato ha pedig itt is jó a random, akkor egy 7-800-as sorozató iRobot. (Jófogáson is ki lehet fogni kiváló darabokat, ha van időnk kivárni.)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.