Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76011) #09634560 válasza pFEFErohni (#76007) üzenetére


#09634560
törölt tag

Van a membrán az ugye tolja-huzza a levegőt kifelé, ugyanezt megcsinálja a benti légtömeggel is. De képzelj oda egy másik membránt amit a benti légtömeg mozgat. Akor a légtömegek huzó-tolóereje (legalábbis a direkt része vagyis amik egyenesen a doboz hátának csapódnának) nem a dobozok falát érik hanem egy másik membránt mozgat meg. Igy az is meg fog szólalni,természetesen némi veszteség van benne de mélynyomóknál ez nem tragédia a nagy tehetetlen tömeg, és az aránylag kis frekvencia miatt. Emiatt nem alkalmazzák mélyközépnél nagyob frekvenciákon. Viszont igy el lehet -kell- hagyni a reflexcsövet mivel az rontaná a hatásfokot, másként ugyanezzel a pasziv membránnal sokkal jobban lehet hangolni a dobozt mint a reflexcsővel. Hátránya is van: utórezonancia teheti pontatlanná, mosottá a hangzást

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.