Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Markizmark #66249 üzenetére
A te mércédet kell megütnie. Nekem 421 volt egy darabig, az 521 se sokkal jobb. Nekem az jut eszembe róla, hogy vérszegény, dinamikátlan. De nem lebeszélni akarlak, csak hogy tudd mire számíts. Amikor újonnan 50-60ért adják ezeket a cuccokat (más márkákat is beleérve) az rendben van, de hangjuk alapján 80-90-100e kifizetni értük hülyeség.
-
Valkűr
addikt
válasz Markizmark #66245 üzenetére
A posta elviszi 1 napos idogarantalt csomagban biztosítva 2000 ft.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
kimi02
őstag
Canton Vento 880 DC mennyire ajánlott a Denonhoz ?
-
hétalvó
addikt
válasz Toobee #66228 üzenetére
lassan atmegyek hozzad megint. igaz mar nalam is van egy tiszta ezust osszekoto, de ez nagyon mas, mint az eddigiek, semmi kemenyseg, semmi ezusthang. kivancsi leszek mit szolsz majd a furujaimhoz.
szolj mikor jo neked!a het nagy tapasztalata szamomra, ezust es ezust kozott oriasi a kulonbseg!
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
f8enter
aktív tag
Ezeket a hangfalakat találtam (kis segítséggel) az Onkyo 606 mellé, egy kicsi, 2,3x4,5=10m2-es szobába. Szívesen maradnék 100eFt körül, és - ajánlásaitoknak megfelelően - eszembe sem jut álló hangfalakban gondolkodni a pici szoba miatt.
Ezek merültek fel eddig:
Tannoy sFX 5.1 94.900Ft
Tangent AV1 5.1 149.900Ft
Tangent Audio Clarity 4 szett 5.1 169.900FtJól jönne minden ötletelés, bátorítás, hogy mit érdemes megnézni/hallgatni, miegymás.
Viszonyításként: Egy Creative Labs MegaWorks THX 2.1 250D van a családban, aminek nagyon elégedett vagyok a hangjával. Ennél rosszabbat nem szeretnék. Inkább a hangminőség, mint a hangerő az elsődleges szempont.
Van bármi jó ár/érték arányú ötletetek, vagy tapasztalatotok a fentiekről?
-
xtremetuning
addikt
válasz hétalvó #66254 üzenetére
"a het nagy tapasztalata szamomra, ezust es ezust kozott oriasi a kulonbseg!"
Igen, ez bizony igaz. A furu alpha sem kemény, elég sok mozinál használom...
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
hétalvó
addikt
válasz xtremetuning #66257 üzenetére
fs-alpha hangfalkabelt hasznalok fronthoz itthon, nagyon szeretem, mindenkinek szoktam mutogatni, de sokan, fujj furu, az nem jo, utana jon a csodalkozas, hogy ez tenyleg hallgathato, a folytatas mennyibe kerul es akkor jon az aaaaa. ez van es tenyleg nem kemeny, konnyed,lagy,laza,nyugodt,kiegyensulyozott, mondhatnank termeszetesnek is, de ez mindenkinek mas.
a masik tapasztalat, hogy a csatlakozok mennyit szamitanak, remekul lehet veluk hangolni egy rendszert. eddig annyira nem izgatott, most viszont volt egy marek itthon, unalmamban elkezdtem cserelgetni oket, meglepetes nem ert, de egy szettett kukaztam.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
xtremetuning
addikt
-
Thuglife
senior tag
válasz adodaniel #66261 üzenetére
Az álló Tannoy-t (V4) hallottam csak, szerintem az árát mindenképp megéri, főleg most akciósan. Kicsivel drágább volt az Aviano, az még jobban tetszett, így abból vettem szettet inkább, de a második befutó a Tannoy lett volna. Amikor hallgatóztam, még a Zensor 7-et is meghallgattam, de nekem nem érte volna meg a 100ezres felárat az Aviano szetthez képest, annyival nem jobb nála.
f8enter: Miért? Centert nem szeretnél? Anélkül nem ér semmit. Egy családból származzon a szett, én csak ilyeneket linkeltem.
[ Szerkesztve ]
-
gógyi
aktív tag
Hirdet valaki itt a városunkban hálózati kábelt az egyik/ Van Den Hul The Mainsserver/ a másikról csak annyit ír Supra. 18 illetve 15ezer forintért. Szerintetek érdemes lehet ilyeneket venni Dali Lektor6 + Denon x2000-es cucchoz?
-
Rebell
senior tag
-
nagyúr
válasz Oldfighter #66202 üzenetére
Köszönöm!
Akkor ha jól értem, a "Kódex" szerint lentre érdemes dugni a kábeleket a mélyek miatt, de mindenképpen próbálgatni kell.
Még próbálgatom majd, de első hallásra nem vettem észre különbséget. -
Patice
nagyúr
-
Markizmark
addikt
Lenne egy gyógykérdésem.
Ugye az erősítőkön van ált. 4 HDMI bemenet és 1 kimenet. Ez előtt 5 perce még nem tudtam mire való a kimenet.
Megkönnyebbülészeti körgugoldán ücsörögve világosodtam meg, remélem.
Szóval egy úgy működik, hogy minden lejátszó kütyümet (pl xbox, meg majd média lejátszó) dugdossak bele az erősítőbe, az meg az éppen kiválasztott forrás képét kiküldi TV-re?
Mert ha ez így van akkor már értem miért nem szükséges a 2 optikai bemenet.
Ez az "átjátszás" (már ha tényleg így működik) nem jár képminőség romlással?Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
adodaniel
őstag
válasz Markizmark #66271 üzenetére
Így működik és romlással semmiképp sem jár szvsz.
-
törölt tag
válasz Markizmark #66271 üzenetére
Igy van, de ezt mintha tegnap említettem volna neked..
Nem jár romlással, és a lag sem nő meg. -
-
BBéci
legenda
válasz adodaniel #66272 üzenetére
Találkoztam már olyan erősítővel, ami rontott a képminőségen, de annak észleléséhez megfelelő minőségű képmegjelenítő is kell.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Markizmark
addikt
Belépő szinten elég sok erősítőn leginkább ilyen csiptetős hangfal-csatlakozók vannak. Nem rontja ez a vezetőképességet? Vagy ezek már nem olyan gagyi csiptetők?
Kinéztem egy 5.0 hangfalszettet és azon elég jó csatlakozók vannak, asszem banánozhatók, gondoltam keresek olyan erőlködőt, ami szintén ilyen, de a legtöbbnek csak a frontja banánozható. A hátsóknak talán elég a csiptető is?Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Norbi 72
veterán
válasz Markizmark #66275 üzenetére
Jobb ábrát gyorsban nem találtam,de ez is megteszi:
Forrás:http://faq.yamaha.comA többi bemenetre meg mehet az xbox/ps3,médiaplayer,stb..
(#66278) vebbful: Melyik erősítőket nézted,és mennyiért?
[ Szerkesztve ]
-
Kamikaze240
tag
Sziasztok.
Szerintetek melyik jobb Elac sub 101 vagy Canton AS 10?
Válaszotok előre is köszönöm. -
BBéci
legenda
válasz Markizmark #66278 üzenetére
De bizony rontják a hangot és gagyik a csíptetős csatlakozók, Viszont azoknak az erősítőknek a hangminőségén ezzel már nem sokat lehet rontani.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
denko
senior tag
sziasztok!
Kérném az okosok segitségét:
Adott egy Samsung UE32ES6100 Led Tv., Kb 15 nm szobába szeretnék rácsatlakoztatni 2.0 aktiv hangfalat, valami olcsóbb megoldás érdekelne, akár használt is.
Max 20-25e ft-t költenék rá, mivel kicsi szóba nagyon erős nem is kell és közel is van kanapéhoz. Viszont mégis csak szeretnék jobb hangzást.
Erősitő nyilván nem kell, mediabox sincs, mivel wifin streamelek a filmeket gépről.Tudnátok ajánlani valamit erre a célra?
Köszönöm előre is a válaszotokat -
Thuglife
senior tag
válasz Markizmark #66285 üzenetére
Százszor inkább ez: [link]
Már ha megvan még... -
Norbi 72
veterán
válasz Markizmark #66285 üzenetére
Bár ez is határeset,de ennél kisebbet nem néznék:[link]
De lehet,hogy már ez sincs meg.. -
xtremetuning
addikt
-
f4cg80
tag
válasz #00137984 #66250 üzenetére
Ezek szerint új komponensekből nincs értelme a legolcsóbb összeállításnak,akkor Pioneerből mindenképp 5xx felé nézelődnék,vagy Denon X500,itt németeknél egy árban vannak ezek,180-200 euró körül. Hangszóró szettből mindenképp kompakt irányba nézelődnék,ha jól tudom Onkyo-nak vannak kis kompakt szettje,amik nem rosszak,de azok is 200 euró körül kezdődnek,és az egész szettel nem mennék 250-300 euró fölé,nincsenek akkor igényeim hangzásilag,nekem anno egy Panasonic HT520-as rendszer is teljesen tökéletes hangot nyújtott. Vagy marad a használt nézegetése,és akkor talán kijövök 250 körül..
-
Markizmark
addikt
Gondolom 40" F6400 nem az a kategória aminél ez számít ...
(#66279) Norbi 72 : Yamaha HTR-2866 után olvasgatok, összehasonlítgatok. Esetleg Onkyo 313. Bár ezt tegnap már leszólták. 70k a keret az erősítőre.
Mindenképp új kellene, ez nekem fontos. Valószínűleg nekem tökéletes lesz (hacsak nincs valami durva típus hibájuk vagy gyengeségük), hangfal szettnek meg TAGA TAV 606 SE 5.0-t néztem.
Ez lenne az első összeállításom az életben. Minden bizonnyal az általam eddig hallott minőségeket ez simán leveri. Filmeznék a szereléssel, meg néha zenéznék. De a főszempont a filmezés és a megfelelő térhatás.Olyan összeállítást mostanában úgysem tudok megfizetni, ami új és BBéci azt mondaná rá, hogy ezzel már érdemes foglalkozni. Arra a jövedelem kategóriára még 1-2 évet várnom kell, amivel így lehet szórni a dellát.
[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Norbi 72
veterán
válasz Markizmark #66291 üzenetére
-
Markizmark
addikt
válasz Norbi 72 #66292 üzenetére
Hm... a 414 tetszik, de az ára ... 1 hónapig van időm filózni.
Milyen kábelek kellenének hozzá, hogy jó legyen? A center meg a 2 front nyilván közel lesz hozzá, elég 1,5-2 méter kábel, de a hátsókhoz menő kábeleknek meg kell kerülniük a fél szobát, azokhoz kellene 8-10 méter. Egy ilyen kábelköteg összesen mibe fáj?Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
bajnokpityu
félisten
redvás Husky,francért jó a hangja. ennyit nem fogok adni érte...
eladó topping dac
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #66294 üzenetére
Most dugtam be a Boxert. Nekem kicsit ez is lélektani határ fölött van. Na nem mintha a Néhai drót olcsóbb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #66294 üzenetére
Ezt már tegnapra vártam.....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Tamoo
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest