Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Ez szerintetek csak rontana a hangon?
Switch Tax
-
mts
tag
Sziasztok.
Harman Kardon erősítők összességében milyenek? Eddig Onkyokat használtam, így inkább azokkal van tapasztalatom. Konkrétan ezeket a típusokat néztem: Harman Kardon AVR 151 és AVR 161. Ezekkel valakinek tapasztalat? Jelenleg egy ilye használok: Onkyo TX SR506. Vagy esetleg más ajánlat hasonló árban ami ilyen kategória....? -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Bocs, de nem igazán találok olyan topic-ot ahol általánosságban foglalkoznak média lejátszókkal. Illetve belátható időn belül kapnék választ.
Hol tudnám azt megnézni hogy egy lejátszó tudja-e a kadencia helyes lejátszást, ha a leírásában nem tesznek említést róla. Vagy ebben az esetben esélyes, hogy nem is tudja?
Erről lenne szó.
Előre is köszönöm!
-
MasterMark
titán
-
z123456789
addikt
válasz MasterMark #66305 üzenetére
Bakker! Srry.
Kösz! -
Oldfighter
senior tag
Már kaptál rá választ.
Amúgy hasonló felhasználásra javallott, mint az Onkyo, azaz, többségében filmnézésre, illetve keményebb, zúzósabb zenékre, pl rock. Érdemesebb a középkategóriás vasak közt nézelődni; tekintve, hogy a tavalyi modellek nem sültek el túl jól, így a használt piacon érdemesebb körbenézni.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
mts
tag
válasz Oldfighter #66307 üzenetére
Nem látom,
mindenesetre köszönöm
-
f8enter
aktív tag
Hangfal témában tovább gyötrődöm.
Szerintetek ezt a minőséget használtan is meg lehet venni a magyar piacon? Nem igazán találtam eladót belőlük, legfeljebb egy-egy pár frontot...
Tangent Clarity 4 5.1
Proson Stadium 6 + Rumble R-8 5.1
Tannoy Mercury V1 + VR + VC 5.0 + valami sub.Megbízható emberek szerint ezekkel nem lehet mellé nyúlni, csak nagyon mélyen zsebbe...
Reménytelen, vagy türelem rózsát terem?
(Nekem csak pici hangfalak valók egy pici szobába.)[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz f8enter #66309 üzenetére
hasonló a véleményem,hogy ezek mindegyike korrekt ár/értékű.
Tangentből a kisebbiket,ezt annyira mondjuk nem ajánlom, de az L26 nekem 5éve nagyon tetszett.
Proson nem egy szerelemdoboz,de emlékszem,amikor először meghallottam, csak néztem,hogy ennyi pénzért, ilyen hang?
Tannoynek voltak olcsón jó dobozai, ezt pont nem hallottam.ha szavazni kéne,akkor teszek egy + a proson szettre.
eladó topping dac
-
f8enter
aktív tag
válasz bajnokpityu #66315 üzenetére
Itt hever a kábeled hangfalra várva...
Használttal szoktatok találkozni ebben a kategóriában? Nagyon szívesen költenék rá sokkal kevesebbet...
Nem szeretnék eltérni a témától, de ha 20.000Hz-ig hall egy egészséges fülű ember, akkor miért jó, hogy a Proson 32.000Hz-ig tud leadni? Nincs is olyan jel a CD-n/filmen...
[ Szerkesztve ]
-
f8enter
aktív tag
Ha a Stadium 6 lemegy 45Hz-ig, akkor igazából nagy szükségem van egy mélynyomóra? Értem, hogy egy Rumble 25Hz-ig is leér, de egy kezdő szettbél van ennek jelentősége?
-
t-bali3
senior tag
Meg tudja valaki erősíteni, hogy a régebbi Isotek Premium kábel ezüst volt, nem kék?
-
bakosarpi
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene, egy tv alá helyezhető Bose solo tv system-ben gondolkodom, a tv-m 32colos. Vagy ajánlanátok hagyományos 5.1 hangfalrendszert erősítővel? 400euros árban gondolkodom... Köszönöm a segítséget! Üdv!
Egy betegség gyógyszerrel 1 hét alatt küzdhető le, gyógyszer nélkül 7 nap...
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket/ tanácsotokat szeretném kérni!
Egy 20 m2 szobába szeretnék házimozi célra 5.1 hangfalszettet vásárolni.
Az eddig kinézett típusok:
- Jamo 606
- JBL Loft
- JBL 180HK AVR165 lennének meghajtva!
Sajnos nem nagyon tudom eldönteni melyik lenne esetleg a jobb választás vagy van e más amit érdemes lenne fontolóra venni?
-
Norbi 72
veterán
válasz Markizmark #66293 üzenetére
Én azt a keveset hozzágyüjteném,megéri.
Kábelből fronthoz,centerhez 2,5 mm-es ajánlott,hátra 1,5 mm-es elég lesz.
Itt nézelödj,Proson,Sinus Live jó lesz.[link] -
Osynho
addikt
Hello!
Denon 4306 és Mission m34i közé keresek kábelt. Olcsón jót. Jelenleg bi ampra van kötve, a mélyeknek 2,5-es Conducfil, a magasaknak 1,5-es KáCsa KCE-LSW15. Ennél komolyabb kellene, nem egy vagyonért. Gondolkoztam Habia-ban. 4-et fonnék a mélyeknek, 2-t a magasnak. Ez jó ötlet?
-
Norbi 72
veterán
válasz Markizmark #66293 üzenetére
Kábelügyben a kácsáéknál is érdemes körülnézni.Méretre vágás után fel is rakják a csatikat egy kisebb összegért,ha kellenek:[link]
-
f8enter
aktív tag
Éjszaka megrendeltem a Proson Stadium 6 5.0-ás házimozi hangfal szett.
Ehhez még kellene keressek egy használt subot, egyelőre csak ezt találtam. Ha bárkinek van ötlete, szóljon.
Kicsi szobába kell, és nem vagyok audiofil
-
Mankó
veterán
Onkyo 608-as vagy 609-es tulajt keresek, aki el tudja mondani, hogy hol van az a beállítás, hogy az erősítő kikapcsoláskor Standby módba lépjen, ne pedig csak egyszerűen kikapcsoljon.
Én már mindenhol kerestem, de a setupban ilyen nincs, Az Auto Standby funkcióval is csak kikapcsol. Biztos van, csak valami, valahol el van állítva. -
bendeguz76
aktív tag
hozzájutottam rokon újabb tipusra cserélt Denon 3808 erősitőjéhez.5.2-es szett kiépitése lenne a cél.ki milyen márkát ajánlana hozzá,szigoruan használtpiaci beszerzés lenne,mi illene a denon hangzásvilágához?sub-ok valoszinű más márkájuak lennének mint a szett többi része.több mozi mint zene 70-30% kb.40nm-es nappali nagy belmagasságal,itt lesz elhelyezve a rendszer.válaszokat előre is köszönöm.
bendeguz_HUN
-
Patice
nagyúr
válasz bendeguz76 #66334 üzenetére
Mivel nem tudjuk, hogy milyen az ízlésed hangzásilag, ezért én ennyi információ alapján azt mondanám látatlanban, hogy a nagy Denon AVR mellé egy Dali 5.0 szettel nem lőnél mellé.
Kb. Dali Ikon szint szerintem az, ami kb. meg is felel a Denon hangi minőségének.
Esetleg még Monitor Audio Silver széria.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
bendeguz76
aktív tag
válasz Patice #66335 üzenetére
stereo rendszerem van ezen ment zene mozi.Rotel 940bx Jbllx33-as hangfalakkal.zenére jo volt nagyon mozira kicsit kevés basszus dögösség.ezeket cserélném,bár nem tudom milyen hangja lehet egy mozierősitőnek ezután a stereo erősitő után.soha nem volt még mozi erősitőm.
bendeguz_HUN
-
Patice
nagyúr
válasz bendeguz76 #66336 üzenetére
Kezdetnek kösd rá a Denonra a hangfalaidat és hallgasd meg általad jól ismert zenékkel, kedvencekkel.
Aztán már lesz viszonyítási alapod.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bendeguz76 #66336 üzenetére
Mozira majd a .2 hozza a basszust. Mondjuk két T12.
-
Patice
nagyúr
válasz Pepszi #66339 üzenetére
Nem hallottam még Lektor dobozokat. Concepteket, Ikonokat igen. Nem tudom ezekhez képest hol van tudásban a Lektor.
Ár alapján talán a kettő között. Meg kell hallgatni.
Szerk.:
Megnéztem. Durva akció, bár az eredeti ár is vicces. A mostani áron, ha jó a hangja, akkor újonnan nem rossz vétel.
Ránézésre ugyan azokat a hangszórókat használja, mint a Concept, persze belül, a dobozban és a váltóban lehet annyi "fejlesztés", hogy jobb hangja legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz dunkel #66342 üzenetére
A farost alapú mélyközép az szinte mindegyik Dali-ban ott van tudtommal. Saját, szabadalmaztatott hangszóró anyaguk.
Persze a membrán anyaga csak az egyik dolog. Lehet más peremezés, más pille, más, erősebb mágnes, stb.
Ezek szerint újabb fejlesztésűek a hangszórók, akkor valamivel több várható hangban.
[ Szerkesztve ]
-
bendeguz76
aktív tag
kicsit utánnéztem az áraknak.Dali ikon6 mk2 szettet nem nagyon találtam használtban.uj ár nekem nagyon sok.viszont van Dali lektor szett 300-ért.fél ár.ennyivel jobb szerintetek az ikon szett?
bendeguz_HUN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Elite: Dangerous
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bestbuy játékok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest