Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kamikaze240
tag
Hello mindenkinek. Egy kérdésem lenne. Adott egy 2.1 ch erősítő (ebay-ről rendeltem) már vagy 4hónapja boldogan használom.De nemrég észrevettem hogy bizonyos zenéknél ha üt a mély akkor a magas eszeveszettül el kezd recsegni. De csak bizonyos zenéknék hallható és csak a hátsó rca bemenetről. Ha az előlapi auxot használom egyátalán nem hallható. 3 hangkártyával is próbáltam ( intergált, crative + egy kis usb) mindegyiken végig próbáltam a probléma ugyanaz de szigorúan csak a hátsó bemenetről. Mikor bekapcsolom az erősítőt hatalmas alapzaja van ha a hátsó bemenetet használom. Az auxnál csendben van. Rádasul csak a gépemmel csinálja pl ha a szintetizátort kötöm rá semmi gondja nincs pöpecül szól, ha telefont kötöm rá azzal sincs baj akár halkan akár maxon megy ugyanannál a zenénénél mint ami a gépen volt lejátszva.(persze a szintetizátornál csak a mély akkordokat próbáltam de nincs gond úgy vele) és alapzaj sincs ezeknél az eszközöknél ugyanazzal a kábellel mint ami a számítógépnél volt használva. Olvastam a füldhurok problémáról. Lehet-e ez a probléma oka.(Lévén hogy régi a társasház még azt is hallom ha ha valaki felkapcsolja a lámpát mert pattan egyet a hang.)
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv[ Szerkesztve ]
-
Kamikaze240
tag
válasz Kamikaze240 #3799 üzenetére
Szerk: Tesóm laptopjával sincs ilyen jelenség.
-
Kamikaze240
tag
Erre valaki? [link]
-
Kamikaze240
tag
-
Kamikaze240
tag
Erre valaki? :S
[link]Előre is megköszönöm.
-
Kamikaze240
tag
válasz #74908416 #5194 üzenetére
Hát másik 2 hangdobozzal is jelen van a recsegés mikor valamilyen mélyhang jön :S
Esetleg ilyen jellegű gondot okozhat az hogy a mélyeknél nincs külön hangváltó?
Pontositok a jelenségen az auxnál is jelentkezik bizonyos mértékben ez a dolog most hogy tesztelgetem szembe vagyis ez esetben fülbe tünt de viszont az aux részen az alapzúgás nem hallható és maga a recsegés is jelentősen mésékelt. ezt úgy kell venni hogy a hátsó csatiról minden számnál / hangnál recseg ha a számitógéppel használom mig az auxnál csak elvétve tapasztalható. De elkérem tesóm laptopját (mivel azzal sem jelentkezett ez a dolog) és kipróbázom most azzal.[ Szerkesztve ]
-
Kamikaze240
tag
válasz Kamikaze240 #5195 üzenetére
Na a laptoppal is ugyanezt produkálta az aux bemenetről :S( mivel sajna most nincs rca kábel amivel a hátsó részt is kipróbálhatnám.)
De kissé tekergetem a sub szabályzó és X-over potikat és mintha mérséklődött volna picit az idegesítő zörej. Noha nem szűnt meg teljesen de érezhetően kevesebb. Bizonyos helyzetekben teljesen eltűnik. Na még e-héten és jövőhéten tesztelgetem lehetőség szerint kipróbálom másik szobában is kipróbálni. Hátha meg lesz a gond forrása.
Ha esetleg valakinek addig lenne ötlete mit próbáljak ki még azt szivesen fogadom. -
Kamikaze240
tag
Hello mindenkinek. Az lenne a kérdésem hogy egy NAD 302 karcmentes álllapotban meg ér -e 12500ft-t? Mennyire jó erősítő ?
-
Kamikaze240
tag
válasz zolaas #10468 üzenetére
Ma láttam egy helyi használt üzletben még nem hallottam bekapcsolva de meglestem egy darab karc nincs rajta, por sehol a potikat megtekergettem nem akadtak vagy szorultak volna. Megpróbálom elintézni a tulajjal azt hogy meghallgassam ott a boltban és ha nincs gondja megboltolom.
Jujj és még egy felmerült kérdés a használatiját letöltöttem és van rajta pre out csati ide lehet aktiv mélyet kötni?[ Szerkesztve ]
-
Kamikaze240
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
-
Kamikaze240
tag
Hello mindenkinek. Ma sikerült megvennem a napokban itt leírt NAD 312-est(az előbbi postok ban 302 est irtam elnézést ) mindössze 12500ft-ért. Hát valami eszméletlenül szól az előző felálláshoz képest. Ezennel megköszönném az információkat amiket itt kaptam.
Remélem még sokáig élvezhetem a hangját.[ Szerkesztve ]
-
Kamikaze240
tag
Hello mindenkinek lehet nem idevágó kérdés de ha mondjuk egy aútós erősítőt akarnék használni mondjuk mélynyomó hajtására és az erősítőt pc táppal szolgálnám ki árammal azt hogy lehet megcsinálni?
Mármint mely kábelt kell a24 pines atxen összekötni hogy elinduljon, valamint nem tehet kárt az erősítőben ez a megoldás?
A választ előre is köszönöm.
Üdv. -
Kamikaze240
tag
Hello mindenkinek. lenne egy kérdésem. Valamelyikőtök nem tud olyan helyet debrecenben ahol ilyesféle házimozikat lehet meghallgatni. Voltam pár napja a media marktban de ott egy rendszer volt bekapcsolva az is csak 2.1ben aztán az úgy nem az igazi. Mivel fogalmam sincs rendesen hogy szól egy ilyen rendszer ezért is szeretném kipróbálni hogy legyen egyátalán fogalmam róla.
Üdv. -
Kamikaze240
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
-
Kamikaze240
tag
Sziasztok. MI a véleményetek a Jamo 120 Studio Limited hangdobozkáról.Mennyire jó esetleg rossz? egy nad 312 mellé kéne valami értelmesebb mint ami most van.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Kamikaze240
tag
Hello mindenkinek.
Lenne egy kérdésem: Van 2 db Régi Heco Sound master 520 as hangdobozkám mennyit érhet sajnos nincs patent állapotban. magassugárzója az kifogástalan a hangváltója javított( egy kábelt vissza kellet forrasztani ) igy már hibamentesen működik a dobozka az kicsit kopottas de nem lelakott valamint a mélynyomó széle öregségéből adódóan elporladt de maga a hangszóró működik.
Ezeket ha darabonként is mennyiért lehet eladni reális áron mert nekem csak a helyet foglalják és szeretném ha nem veszne az enyészetbe.
Üdv -
Kamikaze240
tag
Hello mindenkinek. A napokban beszereztem 2 nagyon régi ( a dobozokra irt dátum alapján 28 éves) tesla gyártmányú hangdobozkákat.
Semmi gond nincs velük működnek ahogy kell csak voltam olyan marha hogy véletlen a bal oldalinak a porvédő kúpját benyomtam. Azt hogyan lehetne visszaállítani? Porszívóval próbáltam óvatosan de max teljesítményen sem akarta az igazságot. Ilyenkor mi a teendő? A válaszokat előre is köszönöm. (Ui: remélem nem gond hogy ebbe a topicba írtam).[ Szerkesztve ]
-
Kamikaze240
tag
Sziasztok.
Szerintetek melyik jobb Elac sub 101 vagy Canton AS 10?
Válaszotok előre is köszönöm. -
Kamikaze240
tag
ELAC sub 101 vagy canton as 10? Ti melyiket választanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NBA és kosárlabda topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest