Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
Filmajánló:
Metallica koncertfilm:Minden rajongónak kötelező,de a "köztes story"kihagyható lett volna,szerintem..
Phillips kapitány/Vakszerencse:Egyszer mindenképp ajánlott megnézni őket. -
xtremetuning
addikt
válasz Norbi 72 #66151 üzenetére
Akciós ár : gondolom feltételezik, hogy tudsz szorozni 0,8-cal....
Pityu : nálam járt hdmi. Nem gondolom, hogy kiemelkedő lenne.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Sefter
veterán
válasz xtremetuning #66154 üzenetére
Olcsóbb drótjai szerintem nem rosszak.
forest-carbon kategóriában próbáltam, árukért hozzák az elvárhatót..persze nem a Te ligádban játszanakMás: 8-10m körüli hdmi-ből mit érdemes? (Kácsa..?)
Psn ID: sefter_hun
-
hétalvó
addikt
válasz bajnokpityu #66148 üzenetére
nekem se jottek regen a kabeleik, se hf,se ic.
viszont egy bizonyos szint felett nagyon jok es nagyon dragak, van egy sajat karakteruk amibol mindig tobbet-tobbet adnak, csak nagyon messze van a vege sajnos.
icm es a hdmik aq itthon es nagyon bejonnek. de mind mocsok draga.sefter: hdmibol kacsa silver line ne menj tovabb.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz hétalvó #66157 üzenetére
HDMI-t hangra is próbálgattál? Vagy elsősorban a képet figyelted. Engem az érdekelne, hogy hangban mekkora különbségek vannak kábelek közt. Hogy érdemes-e egyáltalán próbálkozni vele ... vagy elég ez a kácsa silver line kategória minden tekintetben. Szóval elsősorban hangra érdekelne, mert nekem PC a forrás. Mások tapasztalatai is érdekelne! (akár privátban akár itt)
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
Szeretném a TV hangját akár HDMI-vel, akár optikai kábellel kitenni hangszóróra. Mi lenne a legolcsóbb megoldás erre? Gondolkoztam, hogy egy házimozi szettet beszereznék (aminek van már optikai bemenete), akkor azzal megoldódna ez a probléma, igaz nem szánnék rá sok pénzt.
Azt is tudom, hogy az olcsóbb szettek felől nem ebben a topic-ban kell érdeklődjek Ezért máris elnézést kérek, viszont abba a szobába egy olyan is elég volna, oda nincsenek nagy igényeim. De valahol szeretnék tájékozódni és ha már házimozi, akkor mégis csak ez lehet a kiinduló hely erre.
Gondolkoztam azon is, hogy használtan vennék valamilyen erősítőt és hozzákötném a meglévő, bár már nem igazán szuperáló régi házimozi hangszóróit és ezzel le is tudnám.
Az a lényeg, hogy ne kerüljön sokba. Valakinek ötlete van?Választ és segítséget előre is köszönöm!
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Pendragon911 #66160 üzenetére
Vagy esetleg nincs-e olyan hangfalszett (elég egy 2.1-es is akár), amelyiknek van optikai bemenete és egyszerűen abba bekötöm a TV és már oké is minden?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Pendragon911 #66161 üzenetére
Sokat segítene ha leírnád mekkora a helyiség és hogy mennyit áldoznál a dologra.
-
XtremLor
őstag
válasz Pendragon911 #66161 üzenetére
Mennyi az a nem sok?
A leirtak alapjan szerintem is 2.0 v. 2.1 rendszer lesz ebbol."Legen...Wait for it...Dary"
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Mr Bond 007 #66162 üzenetére
Kb 2,5 széles és 5-6 méter hosszú, de a szobának egyik végében van a tv és mellette az ágy, ahonnan néznem, igazából nincs szükségem térhangzásra, de az jobb volna, ha nem a TV hangszóróján szólna, volna egy kis mély is benne, mert így nem a legjobb. Ezért mondom, hogy akár egy 2.0 vagy 2.1-es rendszer is megfelelne. A nappaliban ki van építve egy rendszer, arra költöttem is rendesen, tehát tudom én, hogy jó dolgokat nem apró pénzért lehet összeállítani, de most a moziélmény nem olyan igény, mint a nappaliban.
Az értéket feljebb láthatod! -
hétalvó
addikt
-
Norbi 72
veterán
válasz Pendragon911 #66165 üzenetére
Hangproji?[link]
-
nagyúr
Sziasztok!
Elmagyaráznátok nekem, hogy a bikábelezhető, tehát 4 csatival rendelkező hangfalaknál, amik jumperrel vannak összekötve, miért nem mindegy, hogy alulra, vagy felülre dugjuk a banándugókat? Azt mondtátok, próbálgatni, kell, hogy hol jobb, ezt meg is tettem. De hogy lehet jobb vagy rosszabb, amikor gyakorlatilag a jumperrel közösítve van, tehát elvileg egyiktől pont ugyanaddig és ugyanarra megy az áram-impulzus, mint a másiktól. Vagy a jumper lehet a gyenge láncszem, és a pár centis jumper-en való áthaladás miatt nem mindegy, hová van dugva?
Próbálgattam, nem fedeztem fel hangi-különbséget az alsó és felső csatlakozópár között, persze ez semmit nem jelent, de érdekelne ennek az alsó vs. felső kérdésnek a magyarázata.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Norbi 72 #66171 üzenetére
Láttam néhány olcsóbb darabot is, pl LG, Philips. Tudom, hogy ha hangszóró, akkor ezek közül inkább a JBL, de az előbb említettek mennyire érnék meg vagy mennyire nem? Mondjuk nekem szimpatikus az LG is, ráadásul olcsóbb, csak ugye nem mind1, hogy annyival gyengébb is-e minősége, mint pl ez a JBL. Bár a TV hangszórójánál biztosan jobb és nekem most igazából ez volna a lényeg.
-
Sefter
veterán
A10m kácsa hdmi hogy áll a 3d-vel
Nem találtam infót róla...Psn ID: sefter_hun
-
Norbi 72
veterán
válasz Pendragon911 #66175 üzenetére
Menj el a boltba,és hallgasd meg.A tv-nél jobban szól,de csodát ne várj tőle.Esetleg nézhetsz mélynyomós darabot is.
Adodaniel: Bocsi,a nickedből feltételeztem..
[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
infinity primus 250 hangfalak milyenek az obsidiánhoz képest?
-
vizimento
senior tag
válasz vizimento #65704 üzenetére
Sajnos a "darab kábel" sem hozott megoldást, így feltételezem nem az antennával van gond.
Szétszedtem a készüléket, de laikus számára észrevehető dolgot nem találtam (elengedett forrasztás, nyákon égésnyom, felpuposodott kondi, stb)
Egyéb ötlet/javaslat?
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
opeter70
senior tag
Üdv!
Hangfalválasztásban szeretnék tanácsot szeretnék kérni:
Marantz SR7000 erősítőm van, ami bár nem éppen "mai csirke", de mint a típusszáma is mutatja, nem is a belépő kategóriába tartozik (tartozott).
Tisztában vagyok vele, hogy nincs minden második háztartásban ilyen erősítő, de hátha valaki tudna iránymutatást adni, hogy kb milyen árkategóriájú (front) hangfalak illenének hozzá, milyen irányban kezdjek el keresgélni.
Jelenleg Heco Victa 500 frontokat hajt, de úgy érzem, hogy ennél komolyabbat is megérdemelne.
Amikor megvettem, az eladónál Focal Electra 906 dobozokkal próbáltuk ki és gyönyörű szépen szólt, de lehet, hogy azokból azért már nem tudná kihozni a maximumot.
Szóval a kettő között kellene nekem valami ajánlás, hogy mit lenne érdemes meghallgatni vele.
A nappali kb 25-30 nm-es, mozi/zene 60/40% és használtan kb 100e ft-om lenne rá.
Első körben Dali C6-ot nézegettem, de ha valakinek van más javaslata, azt szívesen veszem.Köszönöm!
-
BBéci
legenda
Korábban High-Speed jelölése volt, nem értem, mi változhatott. Egy 15 méterest használtam közel egy évig, most 12 méteres megy a vetítőhöz és az is rendben átviszi a frame packed 3D-t
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
válasz Toobee #66186 üzenetére
Oke, akkor bocsi.
De nem hinném, hogy ha a rövidebb tudja akkor a hosszabb ugyanolyan nem tudná.
De akkor az a legbiztosabb ha felhívja őket vagy bemegy és elhoz egyet kipróbálásra és akkor tuti nem lesz gond.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Dorian
félisten
-
Markizmark
addikt
Üdv!
Milyen erősítőt és 5.1 hangfal rendszert ajánlotok összesen 100-110e Ft-ig? Nézegettem Pioneer VSX 322-t, 323at.
Ami kell, hogy legyen rajta optikai bemenet, hdmi bemenet. A szoba 12nm, tehát nem lenne kihajtva az 500w amit elvileg tud.
Igazából nem értek a lovakhoz, de kellene egy rendszer filmezéshez jó térhatással és viszonylag jó hangminőséggel. Tudom szűkös a keret, de ez van.Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
unknownerror
tag
Üdv!
Kicsit körbenézelődtem, első házimozinak jó lenne egy jbl scs 178, 15nm szobába? 35ért kínálják plusz szállítás. Genius dht-510-et váltaná ki. Erősítő még nincs, de majd azt is keresnék hozzá.
-
TCr
veterán
válasz unknownerror #66199 üzenetére
Ha nem szeretnél (jóval) több pénzt rááldozni a házimozira, akkor gyorsan csapj le arra a JBL szettre.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bestbuy játékok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Apple Watch
- Battlefield 2042
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek