Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Az LG "házimozi rendszer"-eden csak egy pár, sztereó csatlakozó van hangbemenetként. Azaz csak sztereó forrást tudsz rákötni, amiből majd csinál ál-5.1-es hangot.
Az LG TV-den van analóg, sztereó kimenet? Ha igen, akkor azt kösd a házimozira.
Ha nincs, akkor szükséged lesz egy egyszerű DAC-ra a médialejátszó és a hangcucc közé. Pl. egy ilyenre.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
lordjancso
senior tag
válasz MasterMark #66400 üzenetére
Hmm... Hát biztos én írtam le érthetetlenül és nem te vagy túl arrogáns...
Egy 5.1-es hangfalrendszert szeretnék venni, amit össze tudok kötni a számítógéppel és a tévémmel is, és egy gombnyomással tudjam állítani, hogy a tévén, vagy a számítógépen szóljon.
Az, hogy neked a házimozi az, ami biztos a te lakásodban is van, bazinagy erősítőkkel és hangfalakkal, az egy dolog. Nem tudom, hogy azt, amit lentebb linkeltem lehet-e házimozinak nevezni, de őszintén szólva a legkevésbé sem érdekel. Ha pedig nem tudsz segíteni, akkor kérlek, hagyj helyet a többieknek is válaszolni.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
MasterMark
titán
válasz lordjancso #66403 üzenetére
5.1-es tejfölös pohárkákat akarsz venni, amiről megpróbáltalak lebeszélni.
De ha sok helyről jön rossz hang az neked jó, akkor csak tessék.Fentebb már mondták mi kell neked.
A személyeskedésed nem talált. Állványos hangsugárzóim vannak, kis HM erősítővel.
Switch Tax
-
Oldfighter
senior tag
Rossz topicban vagy. Számítógépes zörejkeltőknek van külön topicjuk. Amúgy iszonyú tévedésben vagy a házimozi kelléktárával kapcsolatosan. " Bazi nagy erősítők, másfél méteres toronyhangfalak...."
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
BBéci
legenda
A topik címe: Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható!
Amennyiben nem szeretnél házimozi erősítőt használni, viszlát! Köszönjük, hogy megtiszteltél minket a kérdéseddel, de nem jó helyen tetted fel.(#66405) Oldfighter
Sokan verdesnénk a fenekünket a földhöz örömünkben, ha bazinagy erősítőink és másfél méteres "hangfalaink" lennének.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Jól írta Mastermark, te tévesztettél topikot, itt tedd fel a kérdést, ez a topik házimozi erősitőkkel foglalkozik, ahhoz értünk (nem is kellenek nagyok). azzal minden problémád megoldható lenne, még a legolcsóbbal is (egybeszetteket kivéve,mert azzal csak nőne a probléma).
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz MasterMark #66402 üzenetére
Hopsz, tényleg.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
lordjancso
senior tag
válasz #09634560 #66408 üzenetére
Szia!
Rendben és köszönöm a kiigazítást!
Akkor arra szeretnélek kérni, hogy ajánlj nekem olyan erősítőt, hangfalakat, ami szerinted nekem megfelelő lenne. Teljesen átlagos, szoba filmnézéshez kellene, nem akarok "mozit" varázsolni otthonra. Számítógépen pedig általában zenét hallgatok munka közben, vagy évente kétszer játszom valamilyen lövöldözős játékkal, tehát olyan felszerelés lenne nekem az ideális, ami alkalmas filmnézésre és zenehallgatásra is!
Köszönöm szépen!Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
MasterMark
titán
-
adodaniel
őstag
válasz MasterMark #66412 üzenetére
Most erre "torony méretű hangfalakat" ajánlasz neki...
(#66415) lordjancso Ennél olcsóbban nem kapsz semmit újonnan. Akkor neked tényleg tejfölös dobozok kellenek, abból meg vedd azt, ami a legjobban tetszik a szemednek.
[ Szerkesztve ]
-
lordjancso
senior tag
válasz MasterMark #66412 üzenetére
Valószínűleg tényleg nem vagyok tisztában a házimozi kelléktárral, de ez mi, ha nem bazinagy hangsugárzó és hűtőláda méretű erősítő (természetesen ezt most eltúloztam, mielőtt újra kioktatnál, de szerintem értelmesen leírtam, hogy nem ilyen nagy állványokra gondolok).
Amit én linkeltem, az egy 30.000 forintos "tejfölösdoboz szett".
Én inkább támaszkodnék a topik ármesterére és a többiek segítségére.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Valkűr
addikt
válasz lordjancso #66390 üzenetére
ehhez nem kell erősítő, itt az erősítő a szubwooferben van...Ha ilyen cuccot akarsz akkor a PC hangszórók topikban kérdezősködj, mert ez nem az a topik!
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Bocsánat a rossz helyen feltett kérdésért. Én csak a topik címét olvastam el és azt ami a "házimozi rendszer" dobozára volt írva... ebből gondoltam, hogy jó helyen járok.
Köszönöm, mindenkinek a választ.
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
törölt tag
válasz lordjancso #66410 üzenetére
Zenehallgatásra (jazz, és hasonló részletező) drágább modellek alkalmasabbak, filmre, játékra ez is megtenné. Használtan viszont jobb minőséget tudsz kihozni,inkáb a használtpiacon kell körülnézni. JBL SCS178 vagy Proson event lenne jó hangfalnak,ez erősitőnek..
Mastermarkban is ugyanúgy megbizhatsz.. Sajna ez drága buli, de az élvezeti faktora is jobb. De ha azt mondod elég neked egybeszett akkor vagy az Onkyo modeljei, vagy pedig néz 2 optikai vagy optikai és HDMi bemenetes cuccot.. de azoktól ne várj nagy elvárást..[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz lordjancso #66415 üzenetére
Ha sem normális erősítő, sem normális hangsugárzó nem kell, mert szerinted a 30 centi széles AVR az hűtőláda méretű, akkor itt neked tényleg nem fog tudni senki érdemben segíteni.
(#66418) MasterMark: 30e Ft körül van használtan egy normálisabb, ámde belépő sztereó erősítő és akkor még nem beszéltünk a hangsugárzókról + a kábelről.
Én úgy látom, hogy kár a gőzért.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Valkűr
addikt
válasz lordjancso #66415 üzenetére
Ha mindenképp pécéhez való 5.1 szettet akarsz venni akkor az Edifier amit ajánlok abból is a S550, vagy a HSc5640, M3500, DA5000 etc...Nem tudom , h ezek közül bármelyik kapható -e itthon. De arra ne számíts, h ezek is 30 ezrek lesznek.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
TCr
veterán
válasz lordjancso #66421 üzenetére
De, elolvastam szóról-szóra.
Viszont nagyon úgy tűnik, hogy te nem vagy hajlandó feldolgozni azokat az információkat, amiket az itteniek írnak neked.Bögréket senki nem tud itt neked ajánlani, ami annál nagyobb azokat meg csípőből elveted.
Azt hiszem, hogy nincs miről tovább beszélni.(#66423) MasterMark: szinte minden reggel átnyálazom az AVX használtpiaci kínálatát, ilyen árakkal én nem igazán találkoztam.
De nem kizárt, hogy csak elkerülte a figyelmem.[ Szerkesztve ]
-
unknownerror
tag
Üdv!
Ránézésre megállapítható egy erősítő márkája? Apródon van egy jamo 360 sub, cserélt erősítővel, gazdája nem tudja, mire cserélték. ennyi látszik
Apropo, jó ez a sub egyáltalán? visszakeresve egy véleményt találtam, neki tetszett.
15nm szobába keresek már egy ideje valamit egy genius dht510 mélyének kiváltására.[ Szerkesztve ]
-
mojito75
csendes tag
Sziasztok,
van egy Onkyo tx-nr626-os házimozi erősítőm, amit a PC-mmel kívántam összekötni. A videokártyám gtx590, amin HDMI port nincsen, csak DVI és mini displayport, így - egy átalakító nélküli - DVI-HDMI kábellel kötöttem össze őket. A cél alapvetően az, hogy filmnézésnél a jobb minőségű (DTS HD-MA, DD TRUE HD) hangok is átjöjjenek. Amikor kipróbáltam egy DTS HD-MA-s hangú filmmel, megnéztem az erősítő menüjébe az átvitt hangra mit ír: "PCM"-et jelzett. Mivel ismereteim e téren eléggé hiányosak, ezért azt kérdezném, hogy ez mit is jelent pontosan? Így képes átküldeni a HD 7.1 hangot, vagy ha nem, akkor mi lehet a probléma?
Válaszokat előre is köszönöm.
mojito -
MasterMark
titán
válasz mojito75 #66429 üzenetére
DVI nem visz hangot. Ha van a kártyádhoz speciális HDMI-DVI átalakítő, ami ráteszi a hangot a HDMI-re, akkor azt használd.
PCM a tömörítetlen hang. A DD és DTS az tömörített. Mindkét módon át lehet vinni, attól függ melyik dekódolja.
Egyébként van hangod így az erősítőn?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Spuri2000
senior tag
Venni kell egy Genius 5.1 szettet és azzal már boldog leszel. Pár év alatt kinövöd és úgyis visszajössz ide.
-
BBéci
legenda
Milyen hangdobozokat szólaltat meg az erősítőd? Annyira kiváló a minőségük, hogy érdemes foglalkoznod HD hangsávokkal?
Azért jelez az erősítő PCM-et, mert azt ad ki a PC.(#66431) Spuri2000
Nem kell ahhoz pár év. Percek alatt egyértelművé válik, hogy valaminek pocsék a hangja.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
unknownerror
tag
Én nemrég próbálkoztam ilyennel, nálam hdmi-hdmi kábel, és a tv-ből optikai kábel az erősítőbe. nálam is pcm a hang, azt a választ kaptam, hogy a tv-m csak a beépített médialejátszóról küld ki dts hangot, ha csak "átmegy" rajta, akkor sztereóra keveri.
Nem olvastam rendesen végig, igaz.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz unknownerror #66433 üzenetére
Azt írta, hogy PC-t kötötte össze az erősítővel. Tévéről szó sem volt. Te látod valahol?
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz unknownerror #66433 üzenetére
Ha nem HDMI-s az erősítőd, akkor a hangot miért nem közvetlenül az erősítőbe vezeted a hangkártyáról, optikaival?
-
mojito75
csendes tag
válasz MasterMark #66430 üzenetére
Köszi a választ.
Sajnos ilyen átalakítóm nem volt a videokártya dobozába, vagy azért, mert használtan vettem, vagy mert nem volt gyári tartozék. Ezért vettem egy DVI-HDMI kábelt.
Azt nem értem teljesen, hogyha a PC-ről küldök egy tömörített (DTS HD-MA) jelet, akkor az erősítő miért PCM audióként érzékeli? Vagy át kellene az erősítőm állítanom, "Pure audio"-ra?
Egyébként van hangom, az NVIDIA driverében a "digitális hang" fülön felismeri az erősítőt és át is jön a hang.[ Szerkesztve ]
-
mojito75
csendes tag
A hangfalszettem jelenleg egy Jamo HCS belépő kategória (70-80eFt), de a jövőben szeretnék megfelelő hangfalakat választani hozzá. Azt próbálom megtudni, hogy így a többcsatornás hang átjön-e, illetve ha fejlesztek és PC-ről szeretnék filmezni, akkor ki tudom-e ott használni a 7.1-es rendszert és a jobb hangminőséget...
Ui.: erősítőm, mint írtam onkyo tx-nr626[ Szerkesztve ]
-
ithomas
őstag
Ezek szerint én eddig tévhitben éltem, mert tudtommal a DVI szabvány CSAK video jelet továbbit.
Hogy lesz így hang az erősítőn?Real eyes realize real lies!
-
MasterMark
titán
válasz mojito75 #66438 üzenetére
Annyi a varázslat, hogy a PC-d akkor nem küldi ki egyszerűen. A lejátszóban állítsd be a passthrough-t.
Ja igen, az is lehet, hogy a kártyád ki sem tudja küldeni. (Pláne így átalakítva.)
ithomas: Van olyan videokártya, ami a DVI nem használt lábaira ráteszi a hangot, de eddig úgy tudtam, csak a hozzá adott átalakítóval megy ez.
Hangot alapból a DVI nem is visz.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mojito75 #66442 üzenetére
PC-ről filmezés alapfeltétele egy ehhez megfelelő VGA. Ha lesz lóvéd egy olyan ( 7.1-es ) szettre aminél van létjogosultsága a HD hangoknak, akkor egy HDMI-s kártya már nem tétel mellette. Ezt az átalakítósdit meg felejtsd el.
(#66445) Norbi 72: Jól van na ... közben mást is csinálok. Nem könnyű így osztani az észt.
[ Szerkesztve ]
-
mojito75
csendes tag
válasz MasterMark #66444 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a villámgyors reakciót, rápróbálok!
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Ugyanannyi pénzért (12-13e) milyen kábelt javasolsz? 2x2-2,5m kellene.
Én úgy olvastam (sajnos még nem hallottam), hogy a habia az árát meghazudtoló hanggal bír. Viszont használtan már rá lehet futni márkás kábelekre. Így került képbe a QED Original, Cable talk 3.1. Ezek milyenek? Meg kellene hallgatnom őket, de nem egyszerű a dolog.
Bármilyen ötletet, ajánlatot szívesen veszek bárkitől!
-
BBéci
legenda
válasz Osynho #66448 üzenetére
Mivel csakis kipróbálás alapján szabad kábeleket venni - persze egy bizonyos szint felett - ami számodra árban és fizikailag elérhető, azokat vidd haza. Ennél jobb ötletem nincs.
Újonnan, 12-13e forintért csak 2x2,5 m madzagot kapni. Aminek méterára annyi, az már illene az erősítődhöz.
Használtakról nem nyilatkozom, általában félár jellemző, de ki tudja, éppen mit kínálnak eladásra.
Amiket felsoroltál, azokkal nem találkoztam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest