Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#167767) denesdr válasza alphamooncam (#167765) üzenetére


denesdr
addikt

Tényleg csak a diskurzus végett, minden kötekedési szándék nélkül:
Arról már rengeteg mendemondát hallottunk, hogy egyesek mekkora különbségeket hallanak digitális kábelek között, de a bizonyíték, hogy ez a különbség az ő fejükön kívül is létezik, még nem látott napvilágot. Erre szokott jönni a válasz, hogy de hát minek bizonyíték, ha úgyis egyértelműen hallható számukra. Hát pont azért lenne jó a bizonyíték,hogy az említett kiszámíthatóság, tervezhetőség növekedni tudjon.
Pedig elég lenne egy kontrollált vakteszt, de erre meg az a válasz szokott jönni, hogy az nem hiteles, mert a hallgatóság tudja, hogy éppen tesztel és a stressz miatt nem tud megbízhatóan valós különbségeket tenni..
Amúgy meg a hitelesnek mondható vaktesztek eredményei ilyen eszközök esetén konvergál az 50-50% értékhez.

Egyébként nem nehéz olyan vakteszt leírást találni, ahol elég volt azt mondani tesztelőknek, hogy éppen más kábelt hallanak szólni, vagy szóbeli információ nélkül azt a látszatot kelteni, hogy kábelcsere történt és máris hallani véltek különbségeket, közben a kábelezési lánc semmit sem változott.
Épp a hetekben jött fel egy ilyen eset az AVX-en és a fórumtagok közül volt aki szinte személyes sértésnek vette, hogy valaki ilyen "átverést" csinál teszt közben, de amúgy a konkrét esethez semmi köze nem volt, nem vett részt benne stb... Ez azért elég beszédes. :)

Részemről ennyi a kábeltéma, én nem látom értelmét belemenni jobban, de ha valaki mégis a kábelekben látja a hifizés célját, felőle tegye, az ő dolga.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.