Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rihard83
tag
válasz #09634560 #102900 üzenetére
Akkor mivel egy HDMI kimenete van a videókártyának akkor az megy az erősítőre? a TV-t meg az erősítőt meg összekötöm egy másik HDMI-vel? Nekem az lenne a logikus ha a videó kártyát a tv-vel is és az erősitővel is összkellene kötni. Akkor átmenne a hang is és a kép is vagy tévedek? De emígy van a tv-nek és az erősítőnek is LAN bemenet szóval legfeljebb sharelgetek és úgy filmezek ha nem marad más módszer.
[ Szerkesztve ]
-
whatnot
őstag
válasz Rihard83 #102898 üzenetére
A tévé csak sztereót küld.
A Radeonról egy HDMI menjen a lejátszóba, az átviszi a 7.1 egyet is. A lejátszó meg felkeveri 9.1re is, a nevéből ítélve, bár a 8-9hez nem látom a hangsugárzót, sőt, az 6-7hez sem.
A tévéből optikai kábel menjen a lejátszóba. Ahogy a tévé csatlakozóinál látni, az audio out egy toslink optikai csatlakozó, az ugyanilyen csatlakozóba megy a lejátszón. A HDMI csatlakozói mind IN, nincs OUT, márpedig te kifelé küldenéd a hangot a lejátszóba.Jól látom, hogy CAT kábellel vannak csatlakoztatva a hangsugárzók?
Más: Pioneer AX10 avx-en.
[ Szerkesztve ]
-
Rihard83
tag
válasz whatnot #102903 üzenetére
Most néztem van neki HDMI out to TV. erősítő
Annyira nem értek hozzá milyen az a cat kábel de itt egy kép róla meg hogy hol vannak elrejtve a többi hangszórók. Emígy fingom sincs hogy érnek-e valamit vagy se, azt írja a leírás hogy tán 3D filmeknél ér valamit, emígy ha 9.1-re kapcsolom ugyanúgy jön belőle a hang mint a többi hangszóróbol.
Szóval akkor mégis csak megoldható lesz. Akkor egy optikai és egy HDMI kábellel. Király! -
B-L-A-C-K
titán
Hozzám mérten elég korrektül sikerült belőnöm a szettet (Harmon Karbon AVR-151 + Wharfedale Obsidian 600). Viszont a mély hangokat kicsit keveslem...Így használtan, fekete színben, 30 ezer környékén milyen SW-t ajánlanátok hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Rihard83
tag
válasz whatnot #102910 üzenetére
Akkor most már végleg nem értek semmit Szóval nem tudom megoldani? Marad a shar-elés? Akkor csak egy optikai vagy HDMI kábel kell a tv és az erősítőhöz a film meg jön LAN-on keresztül Tv-re vagy erősítőre csatlakoztatva.
Az optikai kábel nem oldja meg ezt a problémát mégiscsak összelesz kötve a kettő.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Rihard83 #102911 üzenetére
A pc-d VGA kártyáján van egy HDMI. Innem egy HDMI kábellel megy a jel az erősítőbe.
Az erősítő HDMI OUT kimenetéből mész tovább a TV HDMI bemenetére.Tehát 2 db HDMI kábel kell.
A HDMI kábelen átmegy a kép és a hang is.
Az erősítő kiteszi a hangot a hangfalakra...a képet továbbküldi a TV-re.Ha a TV-n van HDMI ARC csatlakozó akkor azt használd ugyanis ezen a csatin VISSZAFELÉ is képes küldeni a tv a hangot az erülködő számára...azaz a tv adást is ki tudod hangosítani az erősítővel.
Mod : Bocs előzményeket nem olvastam....
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
whatnot
őstag
válasz Rihard83 #102911 üzenetére
Két hangforrásod van:
1. PC
2. TV (kábeltévé, szatellit stb., ahonnan a tévéműsor jön)
(3. Bluray, DVD lemez, de azt amúgy a lejátszóba rakod, szóval ezzel nem is foglalkozunk.)1. Ahogy Osynho írta: Radeont HDMI-n keresztül rákötöd a lejátszó egyik HDMI IN csatlakozójára. A lejátszó HDMI OUT csatlakozóját összekötöd a tévé egyik HDMI IN csatlakozójával. Azt nem tudom, hogy a PC-ről jövő videót továbbadja-e a lejátszó a tévének.
2. Ha már van egy, a PC hangszóróinál sokkal jobb hangrendszered, akkor érdemes lehet a tévéműsort is azon hallgatni. Ehhez viszont a TV OUT (optical digital audio) csatlakozóját kell összekötnöd a lejátszó Optical IN csatlakozójával. Ez optikai (toslink) kábellel lehetséges.
Vagy ezek szerint az ARC HDMI-vel egyben is megy HDMI téren még nem vagyok tájékozott, az erősítőm sem lesz HDMI-s.
A tévéden a 2-es HDMI-n van ARC.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz whatnot #102916 üzenetére
Fogja, mert a csatijanal a felirat is rajta van, es ez esetben elvarhato.
Ahogy neztem a felul levo hangszorokat azt gondoltam ez mar a dolby atmost, vagy az auro 3D-t is tudhatna, de jelenleg nem. Talan sw frissites utan jovore...igaz most meg nincs mit lejatszani rajta, de ha mar fizikailag kepes lenne ra akkor hulyeseg lenne kihagyni.
Erdekel majd mi lesz a plafonon elhelyezett +4 hangszornak a hatasa...es persze megint el lehet adni egy rakat uj erositot, es a csak HD hangfromatumot tudo keszulekek ugyanolyan elavultak lesznek mint ma a dts-esek.
[ Szerkesztve ]
-
whatnot
őstag
válasz Rihard83 #102917 üzenetére
Nem így néz ki?
Nézd meg a 2-es HDMI-t -> 2 (ARC)@agabe: a képen, amit találtam, nem látok feliratot, de találtam szöveget, hogy támogatja az ARC-ot.
Rihard, elvileg nem lesz szükség az optikaira. Két HDMI kell, ahogy azt más már leírta. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Lenne nagyobb előre lépés ha ennek a szettnek a frontjait meghagynám, háttér hangfalait lecserélném 2-utas Magnat Motion 110-re, a Centert pedig egy Magnat Motion 210-re?
Nem mint ha a jelenlegiekkel nem lennék megelégedve, de ha jelentősebb előre lépést hozna a szetten akkor rá áldoznám azt a kb 25k pluszt.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
plejik
addikt
Sziasztok!
Segítséget kérnék hátha tud valaki ötletet adni. A tegnapi nap folyamán vettem egy Samsung HT-H4550R típusú házimozi rendszert, viszont mikor össze raktam, egyszer csak feltűnt, hogy nincs benne a center sugárzó. Keresgéltem a neten , de sehol nem találtam hozzá külön center sugárzót, ami azért furcsa, mert tegyük fel tönkre megy a center, akkor honnan szerzel hozzá?? Esetleg nincs valakinek valami ötlete hol lenne érdemes keresgélni , vagy érdeklődni? Mert ha nincs, akkor szépen viszem is vissza az eladónak, bontatlan csomagolás volt, "elvileg ő sem tudott róla"...
[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Pro][LG CX3 OLED]
-
Rihard83
tag
válasz whatnot #102919 üzenetére
Nem sajnos nem, mivel csak LG ELECTRONICS 55 UB 830 V modell, csak az oldalon nem találtam meg azt a modellt ezért a 850-est linkeltem. NEm láttam nagy eltérést bennük de akkor meg is van. Nekem a felső 3 csatlakozó van és az alsó 4ből csak a legalsó 4k (MHL) DVI IN.
-
dio001
tag
Jó reggelt urak!
A napokban észre vettem hogy a jobb oldali frontom nem szól olyan intenzitással, erővel mint a bal oldali. (értsd: zenét hallgatva (flac) a bal oldalin a reflex nyílás szépen "dohog" a jobb oldalin szinte semmi). Szól a jobbos csak harmat gyengén. Lehetséges hogy elállítottam valamit rajta? Megcseréltem a két front kábelét az erősítő bemeneti csatlakozóján és a jelenség ugyan ez volt, csak éppen fordítva akkor a "balos" volt gyenge. Lehet hogy elszállt benne valami vagy csak én vagyok béna? Akkor mi történik hogy ha nem a Front "A"-ba hanem a "B"-be dugom a csatlakozókat? Ugyan úgy kellene szólnia, Erősítő Denon 2310, JBL ES 80 hangfal.
Esetleg próbálkozzak egy RESET-tel?
Válaszotokat köszönöm,
Dio[ Szerkesztve ]
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
RocknRoller
aktív tag
Sziasztok
Használt házimozi erősítőt vásárlásán gondolkozok: Marantz SR7008 és SR6008, de nem nagyon találok olyan fórumot vagy oldalt, ahol ilyeneket adnak-vesznek. Van egyáltalán olyan oldal vagy bolt, ami ilyenekkel foglalkozik és jó eséllyel tálalok ilyen gépeket? Esetleg ha tudtok más márkából hasonló árban erőlködőt akkor azt is szívesen meghallgatom.
Néztem Hardveraprót. olx, kb. mindent végig jártam már. Egyedül a német e-bayen találtam, de ugye oda kiugrani megnézni a készüléket most így nem tudok, anélkül meg nem merem bevállalni a dolgot, meg nem is biztos, hogy elküldenék postán ide Magyarországra.
köszi, üdv.
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
plejik
addikt
válasz whatnot #102938 üzenetére
Ha ez az AVX az az oldal amire gondolok a, akkor igen ott, tegnap vettem, ki is bontottuk a dobozt, de minden csomagolva, még pántozva is volt, így fel sem tűnt, hogy nincs benne a center hangszóró, az adásvételiben szokásos adatok, és a készülék típusszáma szerepel...
[ Szerkesztve ]
[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Pro][LG CX3 OLED]
-
Norbi 72
veterán
válasz RocknRoller #102937 üzenetére
6007-es 3 év garival?
(#102941) Vikthor Az igaz..
[ Szerkesztve ]
-
whatnot
őstag
válasz plejik #102939 üzenetére
A Kávéház rész alatt van a "Mit hol vegyek?" témakör. Ott van topic, hogy kit nem ajánlunk. Oda szépen írd be.
Egy nap alatt vissza kell vennie, főleg hiányos terméket.
Mondanám, hogy esetleg rendőrségi feljelentést is érdemes lehet tenni, de sosem csináltam, nem tudom, mit tehetnek ilyen esetben. -
nagyúr
válasz RocknRoller #102937 üzenetére
vedd meg Tamoo 4308-át azzal rosszul nem jársz, pl.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
demars
addikt
Hódmezővásárhely közelében nem lakik valaki? Néztem avx -en egy 809 -es onkyot... De messze van...
Mit ér az most? 175 re tartják, sztem alkudni tuti lehet...
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
gabo01
senior tag
Sziasztok!
A htpc-s topicban már feltettem a kérdést de egyelőre nincs megoldás.
A kártya egy Sapphire Radeon HD7750. Jelenleg dvi-re van kötve a monitor, hdmi-re a Denon AVR3808 és a disp-hdmi-re a tv!
A cél az lenne, hogy a tv-re direktbe menjen a kép (a 3D miatt) a Denon meg hdmi hangeszközként funkcionáljon!
Azonban most nem tudom megoldani, hogy megfelelően kezelje a kimeneteket! Mert nem jelenik meg a hangeszközök között a Denon!Hogy lehetne az általam felvázolt módot beállítani?
Köszönöm előre is a segítséget! -
dualcore
őstag
Az miért van, hogy PURE AUDIO-ban nekem nagyon rosszul szól minden? Élettelen, kopogós, tompa.
Másik dolog, 70 E ft-ig milyen mélynyomót ajánlotok?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Windows 7
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Hálózati / IP kamera
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest