Új hozzászólás Aktív témák

• FeniX-

senior tag

Halihó, sziasztok!

Érdekelne, hogy van-e közöttetek olyan, aki már csak levezetésképpen edz?
    Mi az a minimum, amivel még egy picivel átlagember feletti izomtömeget meg lehet tartani?

A következő a helyzetem. '99 óta edzek és nagyon röviden summázva, mostanra teljesen elfogyott a lendület.

16 évesen kezdtük iskolatársakkal, még a - talán - legjobb korszakban itthon. Személyesen láttuk Popey-t csúcsformában, meg egy csomó régi nagy névvel "együtt" cseperedtünk fel, akik a szemünk láttára lettek bajnokok és személyesen láttuk őket.

Mi is átmentünk a szokásos fázisokon.
    Legyek erős, ha már nem vagyok definiált. Koxoljak/ne koxoljak (szerencsére nálam ez kimaradt). Legyek szálkás, próbáljak ki többfajta diétát. Egyek 2 óránként. Ne menjek szórakozni, mert izmot vesztek. Szóljak bele mások étkezésébe, életmódjába, mert én úgyis-jobban-tudom.
    Sok példakép, akiről mostanra kiderült, hogy szar-emberek, a csalódások...
    Satöbbi-satöbbi.

23 év, nagy idő...

Sok fellángolás és visszaesés volt a hangulatban, viszont kb. 20 évet teljesen egyben letoltam, sokszor hajnali edzéssel, bárhogy. Nem hagytam ki.
    Sosem voltam nagydarab, sem nem definiált. (85 kiló körül) :) Amolyan szélmalomharc volt az átlegemberesség mezsgyéjén.

A kovid érkeztével ráeszméltem, hogy nekem egyáltalán nem kell edzőterem ahhoz, hogy tudjak edzeni. Bárhogy, bármit. Igaz, ez nem volt igazi edzés, de azért valamire jó volt.
    Viszont, ez az utolsó 2 év világított rá, hogy csak feleslegesen foggal-körömmel ragaszkodom egy olyan dologhoz, ami nekem zsákutca, nem fogok eredményeket elérni soha. (A 16 éveskori gyermeteg hülyeségekről, vágyakról már rég letettem)

Próbáltam termet váltogatni, bedobni jó zenét, motivációt, bármit.
    Egyszerűen már nem hozza azt a régi hangulatot, amiért beleszerettem, amitől nekem jó volt.
    Felidegesítenek már a termekben lévő emberek, inkább menekülnék, hagynám a 'csába az egészet.
    Na jó, befejezem a nosztalgiázást.
    Amúgy inkább az állóképességi dolgok érdekelnek utóbb, tehát pl. minden nap bringázok 1 órát, és mondjuk 3 naponta ennek az elején vagy a végén valamelyik edzőpark fele kanyarodok és ott bohóckodok valamit.
    Kaját is 'tartom' nagyjából, ilyen középszar szinten, minimális fehérjével.
    Szóval, a lényeg, hogy érzek magamban ingerenciát arra, hogy edzek valamit (jelenleg otthon, kézisúlyokkal, gumikötéllel, meg szabadtéri edzőparkban 'valamit' azért mozgok. Jó lenne tudni, hogy mi az a szintentartó energaiszint, amivel meg lehet még őrizni bármit a dicső múlt fényéből. :-D

Bocsi a szentimentáliskodó kis monológért, sok emlék köt ehhez a sporthoz, de ideje kicsit háttérbe tenni most.

Új hozzászólás Aktív témák