Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31201) bkercso válasza .DLL (#31198) üzenetére


bkercso
nagyúr

Én a pufferkondi és a stab IC közé szoktam tenni az LC-tagot, erre gondoltam.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#31202) Toobee válasza PuMbA (#31199) üzenetére


Toobee
veterán

Ha jó a rendszered, akkor van tered is. Ez nem egy ritkaságszámba menő dolog.

https://barbieripnk.hu/

(#31203) .DLL válasza Toobee (#31202) üzenetére


.DLL
veterán

Szerintem ő egy jól szétpanorámázott felvételt hallott, bár nem ártana ama YT link, hogy "képben" legyünk. ;)

(P.H.)

(#31204) bkercso válasza PuMbA (#31199) üzenetére


bkercso
nagyúr

Biztos mix volt? Nem csak kitettek 2 mikrofont és vették a valós teret?

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#31205) Jim Tonic


Jim Tonic
nagyúr

Helló. Nem teljesen idevaló téma, de mégis. Beszereztem egy Pioneer sztereó erősítőt a számítógépemhez. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e emberi áron olyan DAC, ami jobb, mint mondjuk az alaplapi Realtek ALC892. Tudom, hogy szokás azzal jönni, hogy az integrált megoldások gagyik, de az ALC892 köztudottan jól sikerült darab. Szóval van valós értelme egy másik DAC-nak?

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#31206) imibogyo válasza Jim Tonic (#31205) üzenetére


imibogyo
veterán

Alaplapitól "szinte" csak jobb DAC-ot kaphatsz. Ha mást nem, akkor a gépből összeszedett zajok mellőzését már biztosan nyered egy külső egységgel. Ez még az én 1500 Ft-os eBay-es DAC-omra is igaz, amit csak hülyeségből vettem meg. Jobban nem szól, mint az alaplapi, viszont még maximumra tekert hangerővel (Presenter 2) sincs alapzaj. Itt egy rövid olcsó/ajánlott lista Bodz tollából. ;)

(#31207) Jim Tonic válasza imibogyo (#31206) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Köszönöm! :)

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#31208) Ribi válasza imibogyo (#31206) üzenetére


Ribi
nagyúr

Háát azért az 1500 Ftos izé nem tudom mennyivel szól jobban mint az alaplapi.
Én is annó vettem ugye a xonar u3-at. Régi alaplapnál jobb a hangja, de az újnál szarabb. Tudom, hogy az u3 xar, de van egy olyan érzésem, hogy 10k-ig nem igazán érdemes dacot venni alaplapi helyett, főleg ha az valami normálisabb féle. Szerintem.

(#31209) imibogyo: Ok, de ha én maxra tekertem alaplapival akkor sem volt alapzaj. Amúgy is ritkán tekeri szeritnem maxra. És inkább jobb hang apró alapzajjal amit amúgy se nagyon vesz észre, mint a rosszabb hang. Megintcsak szeritnem.

[ Szerkesztve ]

(#31209) imibogyo válasza Ribi (#31208) üzenetére


imibogyo
veterán

Háát azért az 1500 Ftos izé nem tudom mennyivel szól jobban mint az alaplapi.
Olvasd el még egyszer amit írtam. ;)

(#31210) Jim Tonic válasza .DLL (#31193) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Kapcsolóüzemű vagy lineáris tápegység? Felraktátok már szkópra? :)

szerk.: ha jól látom, lineáris.

[ Szerkesztve ]

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#31211) imibogyo válasza Ribi (#31208) üzenetére


imibogyo
veterán

Nekem határozottan NEM szól rosszabbul, mint az alaplapim (mondjuk szerintem jobban sem), viszont cserébe kevesebb az alapzaja. Egy szinte új ASUS P8Z77i Deluxe WiDi ITX alaplapi zajkeltővel versenyeztettem (lehet csak én fogtam ki egy rosszabb példányt ebből a típusból, nem tudom).

És inkább jobb hang apró alapzajjal amit amúgy se nagyon vesz észre, mint a rosszabb hang.
Én meg inkább az ugyanolyan hang, kevesebb alapzajjal... És NEM szól rosszabbul. Nekem ebből a pénzből lett egy ugyanolyan minőségben szóló, de "kevésbé zajosabb" forrásom.

De NEM ezt használom én sem a mindennapokban, csak viszonyításként írtam neki, hogy ha hangminőségben nem is, másban még nyerhet akár egy ilyen olcsó eszközzel is (szigorúan feltételes módban).

Azt sehol sem állítottam, hogy ez minden alaplapi hangkártya minden variánsára igaz (bár a "zajos" gépből kivinni a hangeszközt szerintem mindig nyereségnek fogható fel). Azért is volt idézőjelek között a "szinte" szócska. Újabb integrált hangkarik között vannak nagyon jól sikerült darabok, ezt sem vitattam.

Azt sem mondtam, hogy maximálisra tekert hangerővel hallgatná valaki is a cuccait, én sem teszem, viszont nekem MÉG EKKOR sincs alapzajom a külső eszközzel (és itt nem az 1500-as csodára gondolok, hanem úgy általában a külső eszközökre), míg az alaplapival már félhangerő környékén zavaró volt számomra és ez több régebbi alaplapomra is igaz volt.

A fentiek közül egyikből sem kell messzemenő következtetést levonni, nem is azért írtam, csak adtam neki egy véleményt, a sajátomat. :K

[ Szerkesztve ]

(#31212) Ribi válasza imibogyo (#31211) üzenetére


Ribi
nagyúr

Én sem kötözködni akarok, csak ugyanúgy saját tapasztalatot leírni, hogy habár én drágábban vett cuccom rosszabb mint az alaplapi. Emiatt érdemes tesztelni mitis mennyiért. Mondjuk 1500-ért kb. csak kipróbálásra is belefér szerintem bárkinek a költségvetésbe :R

(#31213) Jim Tonic válasza Ribi (#31212) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Szerintem alaplap válogatja. Megnéztem a Fiio D03K adatait, és szinte megegyeznek az ALC892-ével, tehát ha van egy normális tápod, és nem szúrta el az alaplap gyártója a tervezést (az enyém ASUS), akkor pl. ez a majdnem 10k-s szerkezet meg sem éri.
De volt egy Gigabyte-om, amin ALC889 volt, ami magasan jobb, mint ezek. Pl. az SNR 108dB vs. 95dB. Ez óriási különbség.
Szóval azt mondanám, ha normális tápod van, akkor a 10k alatti megoldások csak nagyon rossz integrált DAC esetén érik meg.
Sajnos a Giga lappal gond volt, ezért lett helyette ez az ASUS, de arra nem is figyeltem, hogy ennyivel gyengébb az integrált kodek rajta. Ami azért szomorú, mert a 889 is egy elég olcsó chip. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy ilyen integrál megoldásoknál ez ténylegesen ennyire előjön.

szerk.: egyébként én is a zajra vagyok leginkább háklis. :)

[ Szerkesztve ]

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#31214) vodkaboy22 válasza Jim Tonic (#31213) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Szerintem alaplap válogatja. Megnéztem a Fiio D03K adatait, és szinte megegyeznek az ALC892-ével, tehát ha van egy normális tápod, és nem szúrta el az alaplap gyártója a tervezést (az enyém ASUS), akkor pl. ez a majdnem 10k-s szerkezet meg sem éri.
Ebben kb semmi se igaz :DD
Semmit mondó adatok alapján nincs értelme hifizni, a füled nem a marketingbullshit elhitetett adatokat fogja hallani hanem a különbséget 2 eszköz között! :R

SNR 108dB vs. 95dB Ez az adat önmagában annyira semmit mondó mint egy elárulni egy autóról hogy fekete színű vagy fényes fekete... :W Jobb csöves de tranzisztoros erősítők között is van olyan ami épphogy 90dB SNR-t tud mégis megérik a 100 000ft feletti árukat...

Szóval azt mondanám, ha normális tápod van, akkor a 10k alatti megoldások csak nagyon rossz integrált DAC esetén érik meg. Ez megint nem igaz. Sajnos PC táp már annyira nem befolyásolja az alaplapi hangchip tápját hogy csak na... Míg odaér szegény chiphez táp rengeteg stabilizáló IC-n keresztül fut rengeteg zajt összeszed akár galvanikusan akár konduktíve akár reaktíve összeszedve környező ic-ktől és ráadásul egy ALC chip digit vezérlése is kérdéses...

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#31215) vodkaboy22


vodkaboy22
addikt

Na újabb tapasztalatok bkercso-nak hála. Bevallom elfogult vagyok, eddig nem tudott bkercso olyat hozni amire azt mondtam volna az elfogultságom miatt (ugye az elektroncsövek istenítése az elfogultságom :DD ), hogy jobbat alkotott mint ami jelenleg nekem van.
De most megtört a jég!
Két erősítőt hozott.
-Az egyik amit magának készített és alkatrésztemetőnek titulált. (Én ezt még sose tudtam negatív kritikaként felhozni semmire, ha kell sok alkatrész akkor kell sok alkatrész :DD )
- A másik amit most újdonsült elérhető darabjaként titulált :)
Bevallom a saját erősítőim neveit se bírom már megjegyezni ezért is jegyzetelek, de most nem vettem elő sajna tollat papírt, majd ő kijavít hogy melyiket hogy hívják. :R

Szóval először az "elérhető darabot" hallgattam meg. Nekem nagyon tetszett. Szeretem a populáris hangot, bár ez a hangzás egyben egy olyan hangzás is volt ami figyelemfelkeltő és élvezetes akar maradni mindig így dolgozni mellette "nem ajánlott" (bkercso szerint :DD ). Kicsit alul erőteljesebb volt tiszta középpel és csilingelő tiszta magassal ami szintén kicsit előtérbe került a térben. Mégis még a V-s hangzású beyer DT770LE-mmel se volt túl V-s vagy loudnesses a hangzás. Nagyon korrekt összkép. Jó tér. Jó hangsúlyok, tiszta és az ember lelkében hamar nyomot tud hagyni. :) Már ez az erősítő is jobb volt mint a jelenlegi PCL86-osom.

De jött a következő...

Na ez már tényleg döfi volt. Itt sokkal nyugodtabb nagyobb hátradöltebb teret kaptuk amit nagyon sokáig lehet hallgatni. Teljesen kiegyenlített finom és neutrális, mégis volt benne pont annyi élet hogy ne lehessen megunni. Nehéz volt hibát keresnem benne, pedig nagyon próbálkoztam. Korrekt darab rég hallottam ilyen jó félvezetőset, talán nagyon is rég olyannyira hogy nem is hallottam hasonlóan jót.

Azt mondanám nem tudok most félvezetősben párját egyik erősítőjének sem. Jócskán 100 felett nyilván ha körbe nézne az ember találhatna, de ezek az erősítők nem abban az ársávban játszanak!

Mindig nagy mosolyjal az arcomon távozik tőlem bkercso, most se volt ez másképp, de most még az is ott volt, hogy jól esett látni hogy mennyit is fejlődik és hajtja most is a kíváncsiság! Bakker össze kell szednem magam és megint csinálnom kell egy kis profi csövest, szerencsére nyugtat az a tudat hogy a legutóbbi csövesem hasonlóan jó élményt hagyott benne és annak a csövesnek már van egy büszke gazdája aki szereti és használja is.

Boldog az alkotó ha alkothat de ha még ilyen jó motivációt is kap rá!
Köszi a minitalit bkercso! :R

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#31216) Helbika20


Helbika20
tag

Sziasztok!
Elolvastam az itteni összefoglalót illetve a termékajánlót és felmerült egy kérdés. Ha jól emlékszem 3-hoz is oda volt írva, hogy 24bit/32bit,256/384khz és az, hogy 'ha fontos'. A kérdés az, hogy ez mikor fontos. Tippem szerint a felbontásban van szerepe, csak nem tudom mennyire, érezhető-e a különbség? :) remélem nem írtam nagy hülyeséget :D

(#31217) Jim Tonic válasza vodkaboy22 (#31214) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Ezt már sokadszorra írod le, de a valósághoz csak részletekben van köze.

Semmit mondó adatok alapján nincs értelme hifizni, a füled nem a marketingbullshit elhitetett adatokat fogja hallani hanem a különbséget 2 eszköz között!
Általában pont az ember az, aki hajlamos azt hinni, hogy hallja, vaktesztnél meg kiderül, hogy mégsem. Olvass utána, mi az a kognitív disszonancia. A semmitmondó eredményeket laborokban mérik. Az ALC889 több teszten is igen jól szerepelt. [link]

Ez az adat önmagában annyira semmit mondó mint egy elárulni egy autóról hogy fekete színű vagy fényes fekete... :W Jobb csöves de tranzisztoros erősítők között is van olyan ami épphogy 90dB SNR-t tud mégis megérik a 100 000ft feletti árukat...
Kevered a szezont a fazonnal. Zajokról beszéltünk, azt pedig leginkább ez az érték adja meg. De úgy általában jó kiindulási alap tranzisztoros megoldások képességeinek érzékeltetésére. Azt nem tudom, hogy az elektroncsöves erősítők hogy jönnek a témához, de az egészen biztos, hogy nem a jel/zaj viszony miatt kerülnek ennyibe, hanem egészen más okokból.

"Ez megint nem igaz. Sajnos PC táp már annyira nem befolyásolja az alaplapi hangchip tápját hogy csak na... Míg odaér szegény chiphez táp rengeteg stabilizáló IC-n keresztül fut rengeteg zajt összeszed akár galvanikusan akár konduktíve akár reaktíve összeszedve környező ic-ktől és ráadásul egy ALC chip digit vezérlése is kérdéses..."
Dehogynem igaz. Ha zajos a tápod, akkor később csak még rosszabb lesz. Azt meg külön kifejtettem, hogy az alaplap tervezése a fő szempont. Nem tudom, milyen rengeteg stabilizáló IC-ről beszélsz, de gyanítom maximum egy van az IC és a táp között. Konduktíve meg reaktíve nem szedünk össze semmit, maximum konduktívan és kapacitíven, de azok sem hiszem, hogy itt zavarnának. Ha az induktivitások nincsenek az IC közelében, illetve a nagyfrekvenciás eszközöktől messze van, akkor nem hiszem, hogy sok zavart szedne össze. Az általatok épített tápban egy trafó (vagy kettő) van, viszonylag közel a táp kimenetéhez. Sokkal közelebb, mint a számítógép alaplapján.

Ettől függetlenül értem, amit mondani akarsz, csak félig nem igaz.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#31218) vodkaboy22


vodkaboy22
addikt

Kiegészítésként:

Kipróbáltuk az IMPACT TWIN-ben az OPA green-t. Eddig is jó tapasztalataim voltak ezzel a kis diszkrét opa-val, most se volt ez másképp. Sokkal jobb mint a jelenlegi OPA2134! Nagyon jó részletes és élvezhető hangja van. Kár hogy vissza kellett adnom... :DD Mert most gyűjtenem kell egy párra... :DD

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#31219) bkercso válasza vodkaboy22 (#31215) üzenetére


bkercso
nagyúr

Köszi, hogy leírtad, és örülök, hogy sikerült inspirálnom! :D Mindig is valami hasonlóra vágytam - még ha nem is tudatosult - , hogy fej-fej mellett fejlődő csöves és félvezetős technikák fejlődését testközelből lássam. Ok, hogy nem lehet kijelenteni, hogy egyik jobb, mint a másik, de azért más ezt tapasztalni is. A "lábascsöves", meg a Bargyu által megvásárolt elektroncsöves is "karakter nélküli" erősítő benyomását tette; ezek mellé szívesen leülnék még egyszer.

Amúgy X-Szekeres III az, ami most "fut", de hogy lehet-e mellette dolgozni, az bennem is egy kettős érzés. Az X-Szekeres mellett határozottan nem tudtam, az X-Szekeres II (ez volt az alkatrésztemető) meg határozottan igen, a III mellett meg inkább tudok, mint nem tudok. :DDD

A kis zöldeket meg otthagytam volna, ha nem lenne várólistás, leginkább időhiány miatt...

Más:
Újabb vallási vita előszelét érzem itt a fórumon...

Jim Tonic: "Összeszedni" nem csak elektromágneses zajt lehet, hanem az IC-k is termelnek zajt, szerintem így értődhetett a dolog.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#31220) Ribi válasza Helbika20 (#31216) üzenetére


Ribi
nagyúr

Úgyse nagyon találsz olyan zenét ami 24bit/192kHz felett lenne kódolva, így sokkal inkább az a kérdés, hogy magának a kütyünek milyen a megítélése. Legtöbb inkább 24/96kHz -et használnak.

(#31221) .DLL válasza Jim Tonic (#31217) üzenetére


.DLL
veterán

Nálam a kék trafónak csak a szekunder köre van bekötve az első puffer fokozat után, mint egy bazinagy tekercsként, amin keresztül folyik az áram a továbbiakban, és eléggé alacsony frekvendciáig blokkol minden változást, ez van megfejelve közvetlen mellette 2x4,7mF elkóval, így egészen síma feszt és folyamatos áramot tud szolgáltatni a staboknak, amik után szintén van egy-egy 3,3mF elkó. Nagyfreki lépten-nyomon hidegítve van, így szerintem jóval tisztább és jóval olcsóbb (3-4k), mint egy PC táp, amiből egy minőségi az nem 2 Fillér. A main trafó még lehet hogy kap egy vasdobozt. Szkópra még nem volt lehetőségem ráakasztani, de ha szállítható, rögzített formába hoztam, akkor beviszem a suliba. ;)

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#31222) vodkaboy22 válasza Jim Tonic (#31217) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Tudod hogyan mérik az SNR-t? És tudod mi az a Fletcher-Munson görbék?
Na most látom nem igazán vagy ezzel tisztában.

Segítek. SNR-t mindig 1kHz-es szinusszal mérnek mivel ez a szabványos. :W
Na most egy ilyen SNR mérésen ugyanazt az eredményt kapod ha az 1kHz-es szinusz mellett van egy -80dB-s 4kHz-es zajod és vagy ha egy -80dB-s 50Hz-es zajod van. Mégis a füleddel a 4kHz-eset sokkal zajosabbnak fogod hallani! Legalább 40dB-vel zajosabbnak! A mérés ugyanaz de a füled nem "mér"... Akkor most melyik is a jobb? (Fletcher-munson görbék maitt)
Szóval az SNR máris lehet egy semmitmondó adat. (ahogy hangfrekvenciás eszközöknél az is...)

Hol van a többi viszont már nem semmitmondó adat? IMD? Páros/Páratlan felharmonikus arány? Csoport együtt futás? Egy tisztességes Bode diagram? stb stb stb... Ehelyett mit kapunk a marketingbullshit manusoktól? 1kHz-re mért THD kivezérlés nincs megadva (k...vára semmitmondó megint...), 1kHz-re mért SNR... Clipping 0.5% melletti max kivezérelt jelszint álá max output x.xVrms... (juj de jó...)

Pont egy alaplapon minden nagyfrekvenciás... Főleg egy ilyen több rétegű PC alaplapon...
A hangchipett pont a PCI-X 16-os sín közelébe szokták tenni az esetek 99%-ban. Nagyon király stabil 1-2Ghz-es vezérlőjelek közvetlen közelében szerinted mennyi zajt szed össze és abból mennyi modulál le hangfrekire és a végén ez a sok nagyfrekis zaj vajon mennyi jittert hoz?

Szerinted a 2.5Vref. 3.3V 5V 7V-ot mi állítja elő neki? Talán még 3.3 - 5v az van a PSU-ból, de azt egyből rákötni az IC-re lenne az egyik legnagyobb badarság még a szokásos 100uF+1nF szűréssel is... (Biztos hogy több Stab IC-n keresztül van tápolva másképp nem tudnák még laborban sem az adatlapon leírt "csoda adatokat produkálni")

Hidd el nem véletlen mondjuk hogy hallgasson az alaplapi hangkarit akinek botfüle van vagy nincs ingere jobbra esetleg nem hallott vagy akart hallani jobbat. :R :R

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#31223) Bargyu válasza Jim Tonic (#31217) üzenetére


Bargyu
tag

Jim Tonic: Ne foglalkozz vele, te itt nem lehetsz elég okos.

Amúgy egy szavazat az alaplapi hangkártyára. Sennheiser HD800 és alaplap simán veri a HD600 és minőségi erősítő párost. Igaz, árban is van különbség.

(#31224) schawo válasza Bargyu (#31223) üzenetére


schawo
titán

Amúgy egy szavazat az alaplapi hangkártyára. Sennheiser HD800 és alaplap simán veri a HD600 és minőségi erősítő párost.

Ez elég szomorú, hogy így hallod.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#31225) fattyu válasza schawo (#31224) üzenetére


fattyu
veterán

dont feed the troll

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#31226) Gomisan


Gomisan
tag

Sziasztok,

Vettem egy Xonar DGX-et. Sennheiser HD202 fejhallgatóval használom. A hangminőséggel nincs is semmi bajom. De mivel a fejesen alapból nagyon sok a basszus, ugye állítok a hangszínen. Szóval megnyitja az ember a hangkártya szoftverét, és elkezd kísérletezni a hangszínszabályozón... tegyük fel, hogy nagynehezen sikerül találni egy jó beállítást belátható időn belül.:) De persze nem biztos, hogy játékra, filmekre meg zenékre ugyanaz az egy beállítás a jó, sőt, akár két zene között is simán lehet különbség, szóval jó lenne on the fly állítgatni a hangszínt, csak ez így programból egérrel elég körülményes. Ti ezt hogy oldjátok meg - vagy ez csak nekem probléma? Van esetleg valami olyan külső erősítő (esetleg front panel), amin vannak hangszínszabályzó potik, nem csak hangerő? Úgy értem, nyilván van, csak valami ilyen kisebb kütyüre gondolok, amit érdemes egy nyomi fejhallgató mellé berakni, nem akkorára, mint az egész PC-m.

[ Szerkesztve ]

(#31227) Bodz válasza Helbika20 (#31216) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Felhasználói szempontból tartottam fontosnak megemlíteni. Tegyük fel, hogy van egy csomó 24/192-es (vagy ettől magasabb) zenéd valahonnan és natívan szeretnéd lejátszani, mert csak. A Musiland tud ilyet, akár ez is lehet egy szempont vásárláskor (de nyilván ne ez legyen a legfontosabb!!).
Hogy valójában mi értelme pl. 32bit/384kHz-nek az már más kérdés.

[ Szerkesztve ]

(#31228) Bargyu válasza schawo (#31224) üzenetére


Bargyu
tag

Hát pedig akinek van az hasonlóan gondolja. Aki meg nem hallotta, azt meg én tudom sajnálni, hogy véleményt mond.

http://www.reddit.com/r/headphones/comments/1vxhpq/using_sennheiser_hd800_without_amp_on_phonepc/

(#31229) .DLL válasza Bodz (#31227) üzenetére


.DLL
veterán

Ezt cáfolnám (natív lejátszást) mivel a D/A konverter ami ezekben a "kicsi" Musilandokban van nem tud 32 bit / 384kHz-et átalakítani. Szerintem annyi, hogy tudja fogadni, ha van Mulink akkor azon ki tudja küldeni (csak minek?), illetve szerintem a spártai Xilinx átalakítja belül a zenét a D/A chip számára még feldolgozható legnagyobb értékre. Ezzel mondjuk lehetne kísérletezni, hogy így van-e, és ha igen, melyik a jobb a belső, vagy a szoftveres lekonvertálás.
Szerk.: Rosszul emlékeztem a DAC típusra. o_O

(#31226) Gomisan: A fejhallgatód felett nagyon eljárt az idő, és megjelentek sokkal jobb fejesek (akár olcsóbban is), én is ezt váltottam le egy éve, most visszanézve olyan, mintha akkor egy monó fejhallgatót hallgattam volna párnán keresztül. Egy jobb fejessel elkerülhető az EQ, mert adott arányok, (általad választott karakter) mellett mindenképp tisztább hangot kapsz, így hallassz "mindent" nem kell ekuval kiemelni. Szerintem nézz be ide. ;)

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#31230) Bodz válasza .DLL (#31229) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Csak a 03-ba nem tudja aszem a PCM1798. A 01 US 2012, 02 US Dragon az PCM5102.

(#31231) .DLL válasza Bodz (#31230) üzenetére


.DLL
veterán

Elnézést, valamiért az volt bennem, hogy PCM1793 van bennük... ki is moderáltam magam.

(P.H.)

(#31232) PuMbA


PuMbA
titán

Nem külön válaszolok :) Ilyenre gondoltam, pár mp-re ettől a ponttól dob "körbelövés". Stúdiófelvételen hallottam már ilyet, de élő felvételen sose, vagyis most, hogy ezt néztem először. Egyáltalán azt sem tudom, hogy mit / hogy csináltak, mert módosítás mentesnek tűnnek a hangok, csak szétrakták őket. Ha nem VHS rip lenne...Szóval ilyesmi "élő", nem hagyományos - a pergődob bal oldalt például már elég különcködő :DDD - elvet követő style-os felvételeket még meghallgatnék :)

(#31233) Jim Tonic válasza vodkaboy22 (#31222) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

"Na most látom nem igazán vagy ezzel tisztában."
Nem, mint villamosmérnök hallgató, fogalmam sincs, miről beszélsz. Hidd el. Ne legyél olyan vitapartner, aki hülyének nézi a másikat.

Az SNR jó kiindulási alap. Ezt mondtam. Senki nem állította, hogy ez dönt el bármit, de ha Te megmagyarázod nekem, hogy az SNR egy semmitmondó adat, akkor megeszem a kalapom. Azt sem mondtam, hogy ezek az adatok nem fontosak. De elolvastad legalább tesztet? Mert valamiért jól szerepel benne az ALC889 a semmitmondó adataival.

A PCIe vezérlőjele legalább 2,5GHz. Viszont nem hiszem, hogy elég közel lenne az analóg jel vezetékeihez.

(Biztos hogy több Stab IC-n keresztül van tápolva másképp nem tudnák még laborban sem az adatlapon leírt "csoda adatokat produkálni") Mivel elég sok feszültséged van az ATX tápról, nem sok értelme lenne több lépcsős DC/DC átalakításnak.

Hidd el nem véletlen mondjuk hogy hallgasson az alaplapi hangkarit akinek botfüle van vagy nincs ingere jobbra esetleg nem hallott vagy akart hallani jobbat.
Én meg csak annyit mondtam, hogy nem biztos, hogy van értelme 10k alatti DAC-nak. Meg azt, hogy tesztek olvasása nélkül illik egy legyintéssel elintézni, hogy ha integrált, az szar. Főleg, mert a mérések sem ezt mondják. Olyat senki nem állított, hogy nincs értelme a DAC-nak, én csak az ársávot próbálom belőni. Egy legyintéssel elintézni, hogy vegyél külsőt, mert az a frankó, nem túl meggyőző érvelés.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#31234) schawo válasza Jim Tonic (#31233) üzenetére


schawo
titán

Mert valamiért jól szerepel benne az ALC889 a semmitmondó adataival.
Mert a teszt nem ér semmit. Ne haragudj, de nem attól jó valami, hogy tesztekben így-úgy szerepel. Az audio tesztek jó része teljesen értékelhetetlen, tapasztalatlan, és fogalmatlan személyek készítik, azt se tudják, hogy miről is írnak. Ez fórumokon is jellemző (itt nálunk is), nem csak online újságokban, épp ezért a fórumhozzászólások is csak erős szűrő után használhatók bármire is.

(#31235) bkercso
Máglyára vele!!négy!4!

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#31235) bkercso válasza schawo (#31234) üzenetére


bkercso
nagyúr

Eretnek!!

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#31236) dudika10 válasza schawo (#31224) üzenetére


dudika10
veterán

Ezzel a velemenyevel nincs egyedul. Sokszor volt szerencsem ahhoz, hogy "audiofil" emberek barmi szarban megtalaltak a szepseget, miutan alapakoltak 2M forintot, es sose ertettem mirol beszelnek...

Mindenki:
Irhatnatok logout bejegyzesben ajanlast a topikhoz, hogy betehessem a linkeket az osszefoglaloba es atadhassam a moderatoroknak.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#31237) bkercso válasza dudika10 (#31236) üzenetére


bkercso
nagyúr

Semmilyen korosztály számára nem ajánlott! :P

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#31238) schawo válasza dudika10 (#31236) üzenetére


schawo
titán

Itt nem erről van szó. A HD600 nem holmi szar, az alaplapi hangkártya viszont fülessel rendkívül ótvar. Sokkal ótvarabb, mint bármilyen asztali multimédiás hangszóróval. Egy HD800-zal is. Nem kell ahhoz 2milla, hogy a HD600 kifussa magát.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#31239) Jim Tonic válasza schawo (#31234) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Ok, de két link mg azért érdekességnek: [link] és [link]. Ezek alapján én továbbra is állítom, hogy 10k alatt (számomra) nem biztos, hogy megéri.
Egyébként arra jó volt a beszélgetés, hogy azért rájöjjek, hogy fáj a fogam egy jó DAC-ra. :D
Ezzel az AK4396-tal vannak hosszútávú tapasztalatok? Lehet, hogy építenék egyet.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#31240) schawo válasza Jim Tonic (#31239) üzenetére


schawo
titán

[link]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#31241) imibogyo válasza Jim Tonic (#31233) üzenetére


imibogyo
veterán

Én meg csak annyit mondtam, hogy nem biztos, hogy van értelme 10k alatti DAC-nak.
Nem is akart senki meggyőzni arról, hogy feltétlenül van. Én is csak annyit mondtam, hogy nekem nagyon sokat hozott "zajosságan" már egy olcsó DAC is. Hogy ettől jobb lesz-e? Nem tudom. Nekem biztosan igen. Hangminőségben/hangzásban viszont nagy valószínűséggel nem. Ezért nem is használok ilyet nap, mint nap, arra ott (lesz) a jobb rendszer. Ezt csak úgy játszásiból vettem.

Én nagyon háklis vagyok már a legkisebb hallható zajra is, mivel nem megy mindig 100%-ban jel a fejesbe, mert például váltogatok a számok között stb. Én ilyenkor falra másztam az alaplapi hangkariktól pedig volt már vagy 40 alaplapom. Volt köztük nagyon-nagyon jó is, de szinte mindegyiknél jelen volt valamilyen hallható zaj, pedig nem egy, nem kettő fejes erősítőm is volt ez idő alatt, tehát azt sem lehet mondani, hogy azzal volt a baj.

Nekem nincs túl jó fülem, mármint sok esetben nem értem egy-egy eszköz körül a hype-ot, mert én nem hallom/hallottam jobbnak, mint a saját cirka 100k körüli láncomat. Szóval ez is egyéni ízlés kérdése. ;)

Természetesen, ha ténylegesen feljebb akarsz lépni minőségben is és nem csak "zajosságban", akkor venni kell jobb DAC-ot. Most volt (újra) HRT MS2+-om 65+k volt és tényleg nagyon jó volt. Most eladtam és szemezek nagyon erősen az Impact Twin-nel, de ez meg már ugye 85+k. Szóval neked kell eldönteni meddig akarsz elmenni.

Volt már többször szó itt ajánlott DAC-okról, azok közül szemezgess, kereső biztosan kidob jó pár találatot "ajánlott DAC" kereső kifejezésekre.

És igen, kell neked a jobb DAC. :DDD
Előbb-utóbb úgyis megfertőződsz.

[ Szerkesztve ]

(#31242) vodkaboy22 válasza Jim Tonic (#31233) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Kb az vagy mint én 2-3 éve. Képzeld nem rég végeztem a vik-en... Igen egyenesben igen több TDK és kutatási munkám volt már akkor. :R

És ha tényleg vik hallgató vagy akkor pont tudom hogy mennyire nem értesz egy komolyabb dac-hoz és mennyire könnyen elhiszed a mérési adatokat mert én is ilyen voltam. "Sajnos" azóta kicsit többet tanultam villamosmérnöki szakmából mint az egész vik alatt... :W

SNR jó kiindulási alap egy olyan rendszerben ahol a receiver oldal is elektronika. Itt nem az!

Majd rájössz hogy a mérés szép és jó amíg nem akreditált komoly labor végzi, mert akkor már ér is valamit... :C Bárki bármit mérhet és az ellenkezőjét is és még könnyen el is tudja hitetni azt... Ezt majd talán labor2 végén ha szemetek a gyakvezéreid fogod csak kapisgálni...

2.5V 7V kapásból nincs a PC psu-ban és de még ha lenne is van értelme mivel nagyobb táp zaj elnyomást érnél el.

Ki érvelt így? : Egy legyintéssel elintézni, hogy vegyél külsőt, mert az a frankó, nem túl meggyőző érvelés.
Én biztos nem...

De ha már vik akkor mi is az a fletcher-munson görbék? Volt már infokom-od? Nem akkor nem tudod mi tehát még ilyen igen igen alappal se vagy tisztában de vitázol. Gratula pont mint én 2-3 éve szerettek is szegény tapasztalt forumtársaim :DD

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#31243) Bargyu válasza schawo (#31238) üzenetére


Bargyu
tag

Troll ide troll oda, a legközelebbi találkozón próbáljátok ki és meglátjuk. Ennél jobb eldöntése úgysem lesz a kérdésnek.

[ Szerkesztve ]

(#31244) Epf válasza PuMbA (#31232) üzenetére


Epf
tag

Ilyenre gondolsz?[link]

(#31245) Polllen válasza imibogyo (#31241) üzenetére


Polllen
nagyúr

Csak, h kicsit árnyaljam a dolgot, a régi céges dell latitude gépemben jobban szól az integrált, mint egy xonar u7:P.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#31246) vodkaboy22 válasza Polllen (#31245) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Az korrekt... De ha már van akkor xonar u7-et próbáltad már spdif forrásnak?

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#31247) Polllen válasza vodkaboy22 (#31246) üzenetére


Polllen
nagyúr

Már régen eladtam, akkor még nem volt optikai bemenetes dac-m. A céges gép még megvan. :DDD

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#31248) Jim Tonic válasza vodkaboy22 (#31242) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Megint próbálsz behatárolni. Ne tedd! Ez nem az első diplomám lesz. És nem alapszintű. :) De ez nem tartozik ide.

schawo: Hiszek neked, de alapvetően ez is csak egy vélemény a részedről. Persze nincsenek megfelelő berendezéseim mérésre, így az olvasottakból vagyok kénytelen kihámozni.

[ Szerkesztve ]

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#31249) .DLL válasza Jim Tonic (#31205) üzenetére


.DLL
veterán

Mit jelent az emberi ár? 30K? Mert akkor Musi Monitor 03 US, eddigi legjobb DAC-om, pedig volt már HRT MS-II (nem +) azt pl. a kanyarban hagyja, dinamikában a Heed Dactilus (Plus) mellé lehet tenni, de annál tisztább, stb, majd írok róla egy kis bemutatót, ahogy Dudika kérte.

Meg hozzunk össze egy találkozót újra, megértettem egy csomó dolgot, megint hallgatnék jobb DAC-okat, meg ezzel már jobb fejeseket is lehet. :)

(P.H.)

(#31250) Jim Tonic válasza .DLL (#31249) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Nos, ez egy kiváló kérdés. Családos ember révén próbálnék épeszű keretekben gondolkodni, de azt látom, kb. az az a szint, amibe már megéri befektetni.
Most lesegetem, mit tudnék magam összerakni. PCM1794-et és az AK4396-ot nézegettem. Utóbbi olcsóbb rendszernek tűnik, és gyaníthatóan elég lenne nekem.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.