Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#142501) eeXaa válasza radi8tor (#142500) üzenetére


eeXaa
addikt

a 2016 os Ghostbusters zseniálisan jó...

(#142502) oriic válasza eeXaa (#142501) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

:DDD

Live-Die-Respawn

(#142503) Pitterix válasza radi8tor (#142500) üzenetére


Pitterix
őstag

Na ezek után biztos nem nézem meg a szellemírtókat.

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#142504) k-adi válasza Bad Pritt (#142490) üzenetére


k-adi
nagyúr

"Nagyon gáz, gyakorlatilag ők is elismerik, hogy maga a karakter nem elég érdekes"

mert így is van :D Black Widow meg hawkeye kb 0, nem is értem miért kap külön filmet, egyértelműen szenvedés /kvótafilm... kb mint a WandaVision páros, azok is gyenge mellékszereplők

(#142505) Miklós315


Miklós315
aktív tag

The 15:17 to Paris (A párizsi vonat)

Eastwood "felkiáltójele" - immáron nem az első, bár más hangsúllyal - a békétlenség, az együttélés lehetetlenségének sarokpontja kapcsán.

A film önmagában kb. ugyanúgy nem tud hibátlanul működni, mint az American Sniper, hiszen egy "kétmondatos üzenetet" úgy próbál átadni, hogy azt mikrotörténelmi megközelítésben kívánja nagy-dramaturgiává szélesíteni. A konkrét személyt vagy eseményt (mely röviden megragadható) előzménnyel, kontextussal, leíró ábrázolással, konklúzióval habosítja fel, hogy a szerző "üzenete" váljon belőle. Ez szétfeszíti a film kereteit, a ritmust, a feszültséget, az ívet, stb., sőt az esztétikát is "bántja" (dokurealizmusra törekvő képeivel és vágásaival - a dokumentum és a nagybetűs mozifilm közt megrekednek). Ezért jogos a kritika, amely szerint nem élvezhető film A párizsi vonat vagy Az amerikai mesterlövész. Utóbbi több akcióval ugyan palástolja a fentieket, és így elfogadottabb mű, de mindkettő ugyanannak a szándéknak esik áldozatául, ami miatt jelentőségük viszont elmélyülhet (rétegműként, s nem közönségfilmként).

A keret, mely apropó és bizonyíték is, a vonaton tetten érhető cselekedet: egy végtelenül elvetemült alak az egyik legintimebb közeledést hajtja végre a legszemélytelenebb módon - válogatás nélkül pusztítana el bárkit, aki épp útjába kerül.
Lényegét tekintve mi a terrortámadás? Érv a vélt igazság mellett. Olyan hamis érv, mely véglegesen egyirányú kommunikációt követel ki magának: nincs feleselés, nincs korrigálás, nincs alternatíva. Egyszeri, és megváltoztathatatlan hatással bír.

A film keretén belüli "unalmas, összefüggéstelen elveszés a nyugati civilizációban" az az ellenérv, amelyet a terror nem enged érvényre juttatni: a megkérdőjelezhetőség lehetősége, Európa civilizációfejlődésének történelmi lenyomata. Évezredek és évszázadok során megannyi sajátos megközelítés és kifejeződés lenyűgöző (és vitákon, szélsőséges formában vérzuhatagos küzdelmekben), kiforrott, tanúságul és tanulságul hátrahagyott bizonyítékok - az örökségünk, mely által a jövőnket alakíthatjuk. Róma, "a világ közepe", Velence a világkereskedelem és művészetek összefonódásának festménye, Németország, a birodalomról birodalomra újjáéledő, meghatározó tényező, a mindenki szerint "bulis Hollandia", vagy "a goromba, de kötelező úticél", Franciaország fővárosa, és persze hőseink földje, USA, az európai civilizáció durcás-tinédzser kistesója: mind, együtt a Nyugat válogatott montázsa, mely hadban áll.
Láthatjuk - hosszan, "középszerű" jeleneteken át - a bárki által elérhető, mosolyogva és morogva felfedezhető, az ezer szállal összefonódó világ egy szeletkéjének megélhetőségi alternatíváját - az idillt. És párhuzamosan látjuk, milyen a fenyegetett, az előző lehetőség felfüggesztését célul kitűző támadás valósága: amikor nem engedheted el magad, mert bármikor, bárhol, bárki, bárhogyan - bármiért - elveheti az életedet, a szeretteidét, tulajdonképpen másnak címezve saját üzenetét, egyszer használatos eszközként elhasználva téged.

Tyúk vagy tojás...
A kezdet meghatározása nem egyszerű (ki kezdte?). A módszer sem teszi könnyűvé (a modern háború mibenléte). A tanulságok parlagon hevernek, érintetlenül, miközben újabb és újabb okokat szövünk bele a vádaskodás takarójába, immáron a néven nevezést is megtagadva a vitától, mely vita itt dühöng körülöttünk, csahol, vonyít, követel és csak a járulékos veszteség jut áldozatul neki, nekünk, az eljövendő világnak örökségül.

Azt hiszem, értem, mi nem tetszik Eastwoodnak, azt hiszem, sejtem, mit látott ebben a néhány hősalakban - akik élete (pl. katonaság, ergo visszacsatolás/ördögi kör) adott -, akik a film végi, egyértelműsített konklúzióban elhangzottak szerint "mertek tenni valamit". Bátrak voltak, mert kockázatot vállaltak, a helyes cselekvés árául felkínálva saját életüket, és legyőzték azt, aki a saját életét mások életével együtt vetné a céltalan pusztítás oltárára.
Példa és főhajtás, rámutatva, hogy nem megoldás, hanem a végső határ, mely mögé nem hátrálhatunk.

#értékelés

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#142506) Cs1csó válasza eeXaa (#142501) üzenetére


Cs1csó
félisten

Hemsworth a kamu szemüvegével volt a legjobb.

(#142507) De4d


De4d
őstag

Crawl
Nem volt ez olyan rossz, mint sokan mondják, látványra, izgalomra elég rendben volt, persze volt pár igen kamu jelenet, kicsit a krokik nem éppen hitelesen viselkedtek, mozogtak. De összességében nem volt rossz.

7/10

Minden jó, ha a vége jó!

(#142508) lezso6 válasza Bad Pritt (#142495) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Hogyne lenne. A kvótafeminista alatt azt értem, hogy ugyanazt sokszor látott szemetet adják el, csak annyi a különbség, hogy nő a főszereplő. Itt felettem írtak rá példákat. Azért én nem szeretném, ha a Black Widow is ilyesmi lenne. Nyilván a szándék pénzügyi, megspórolják a sztorit, így régi szart adnak el új lapáton. Itt az új lapát a női főszereplő.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#142509) bagyulajuve válasza k-adi (#142504) üzenetére


bagyulajuve
addikt

mondjuk a WandaVision mérföldekkel jobb, mint akármelyik Vasember vagy Amcsi Kapitány rész

Resistencia eterna

(#142510) Bad Pritt válasza lezso6 (#142508) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

De ez nem egy kvóta, azért csinálták azokat a filmeket, mert előzetesen úgy tűnt, volt piacuk, sőt, az Ocean's 8 még sikeresnek is tekinthető.
Tudom, hogy nálad ezek a mai trendek meg mozgalmak elég erősen becsípődtek, de azok rohadtul nem foglalkoznak vele, akik ezeket a filmeket megrendelik és pénzelik. Ezek előtt is voltak ugyanilyen filmek, csak érdekesmód nem lettek így kifacsarva a média által.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#142511) lezso6 válasza Bad Pritt (#142510) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ja hát az elnevezésen lehet vitatkozni. Számomra azért kvóta, mert csak arra jó, hogy el lehessen mondani, hogy +1 női főszereplős film, miközben amúgy rohadtul nem feminista.

Nem nálam van becsípődve, hanem azoknál, akik tolják. Én csak reagálok a trendre. Amúgy ez megint más, mert ezek a woke filmek, melyeknek egy alhalmaza az ultrafeminista film.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#142512) erahurka válasza Cs1csó (#142506) üzenetére


erahurka
félisten

Hemsworth rohadt jó abban a filmben! Semmi más, de ő 10/10! Több vígjátékban kéne szerepelnie.

(#142513) Cs1csó válasza erahurka (#142512) üzenetére


Cs1csó
félisten

Van érzéke a humorhoz, sajnos a megjelenése akciófilmekre és romantikus filmekre predesztinálja. Kicsit olyan mint Matthew McConaughey aki romantikus filmekből tört ki, bár ehhez kellett az is hogy egy kicsit megöregedjen.

(#142514) brownus válasza Pitterix (#142493) üzenetére


brownus
veterán

(#142515) erahurka válasza Cs1csó (#142513) üzenetére


erahurka
félisten

Az akciófilmek is jól állnak neki. Csak néznék tőle több vígjátékot. :K

Azt a Krokodil Dundee filmet reméltem hogy megcsinálják McBride-dal de sajnos full fake volt :(

[ Szerkesztve ]

(#142516) Cs1csó válasza erahurka (#142515) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ó azt nem vitatom, jól áll neki de én is bírnék több vígjátékot. Mint ahogy az említett McConaughey is jól nyomta a romkomokban de a vegyes kalandfilm-romkom vonalon pl. a Szahara és a Bolondok aranya is jó film volt, mindkettő nagy kedvencem.

(#142517) Pitterix válasza brownus (#142514) üzenetére


Pitterix
őstag

:C :C

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#142518) mephi666 válasza Cs1csó (#142513) üzenetére


mephi666
nagyúr

Az új vakációban is volt egy elvetemült szerepe :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#142519) Cs1csó válasza mephi666 (#142518) üzenetére


Cs1csó
félisten

Tényleg, bár az inkább annak maradt meg aki a férfiakra bukik. :DDD

(#142520) gbors


gbors
nagyúr

十面埋伏 (A repülő tőrök klánja) (2004)
Huhh, ez nem lesz egyszerű. Olyan skizofrén érzésem van a filmtől. A második öt percben majdnem kikapcsoltam, a táncikálós jelenet a részegimitálással valami borzalmas volt. Eztuán beindult a film, következett két jelenet (a visszhang-játék és a vívás), amiket tátott szájjal bámultam végig, és a tátott száj nagyjából végig meg is maradt. Bizonyos szempontból.
Egyfelől a film káprázatosan szép - gyönyörű kompozíciók jönnek sorban egymás után, precízen, kidolgozottan, remek fényképezéssel. A harci koreográfiák többnyire kiválóak, wuxiához képest váratlanul életszerűek. A három fő színész pedig tökéletes a szerepekre, hiba nélkül hajtják végre feladatukat - ami nem túlzottan bonyolult.
Merthogy másfelől a karakterek mélysége terén A repülő tőrök klánja bármelyik amerikai akciófilmmel felveszi a versenyt. A történet szögegyszerű, és tele van irreális elemekkel (ami különösen meglepő annak tükrében, hogy a harc relatíve földközeli), és a végére nem is nagyon marad más, mint a szerelmi történet, ami teljesen háttérbe szorítja az egyébként érdekes polgárháborús szálat. És még akár ez is működhetne - viszont a szerelmi szál kelethez méltó szégyenlősséggel van tálalva, és európai szemmel nézve nagyon erőtlen.
Zhang Yimou eggyel korábbi filmjét, a Hőst nagyon szeretem - ott sikerült összehozni a vizuális orgiát az erős karakterekkel és a fajsúlyos drámával. Szerintem ez a A repülő tőrök klánjában nem sikerült - de ettől még a film maradandó élményt nyújtott. Annyira szép, hogy a megérdemelt 7-es helyett kap egy 8/10-et.

#értékelés

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#142521) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Wall-E
/hundub/

Azon kevés filmek egyike (és megkockáztatom, talán az egyetlen animációs film) ami esetében nekifutásból ugrottam fel a hypevonatra, mikor a legelső kép, illetve képkocka napvilágot látott. Csillogó szemmel tapsikoltam végig örömömben a moziban és mikor a teszkóban kiárusították fillérekért a Wall-e-s könyöklőt, mappákat stb. szépen be is táraztam, ahogy kell :D :B 23 éves voltam.

Jó pár évig rendszeresen újranéztem, aztán - bevallom őszintén - ráuntam. Néhány éve újráztam, immáron a Gyerekeimmel (azzal a felkiáltással, hogy "Apátok kedvence"), de akkor fejben nem voltam ott, tudom hogy nem néztem elejétől a végéig, talán el kellett mennem valahová, nem emlékszem.
Így fordultunk rá a tegnapi napra, mikor újabb évek elteltével leültek a Srácok megnézni és ha már arra jártam, az első két percre én is bekapcsolódtam. Amiből aztán ~100 perc lett. Ottragadtam. És rájöttem, hogy én még mindig, a mai egészen szerelmes vagyok ebbe a filmbe. Minden kockáját imádom. Csodaszép a látványvilága, nekem simán el lehetne adni, hogy ez egy pár éves mese, szerintem lenyűgöző a grafika. Részint ennek köszönhető, hogy bitang jól öregedett a mese, részint pedig annak, hogy a témája ma talán még aktuálisabb, mint tizenplusz éve...
Talán nem a legjobb Pixar film, de azt hiszem az én szívemhez ez áll a legközelebb.
Egy-két apróságtól és logikai bukfenctől eltekintve egy komolyabb problémám akadt a filmmel, talán túlságosan is szájbarágós. Túl sokat akar markolni a film (környezetszennyezés, mohóság, elkényelmesedés, digitalizáció stb.) és azt hiszem a film erőssége az, hogy ezt sikerrel teszi. Viszont egyes témák túlontúl direktek, túlságosan szájbarágósak, ezek talán jobban ütnének, ha a Gyermekek maguk tehetnének meg bizonyos felismeréseket, ha maguk rakhatnák össze a kockákat. Erre egyértelműen az idősebb korosztály volna alkalmas, egy hat évestől még nem elvárható ezen összefüggések felismerése, de számukra a direkt közvetítés sem feltétlen célravezető még.
De lehet, hogy messze nem lett volna akkora siker, ha kevésbé direkt a film. Nem tudom.

Bárhogy is, a ~100 perc pillanatok alatt repült el, olyan élvezettel néztem a mesét, mint a Gyermekeim, jó volt egy kicsit "leszállni" közéjük és átadni magam egy ilyen mozinak. Szórakoztat, elgondolkodtat, tanít - mindezt a valaha létrehozott egyik legbájosabb karakterrel a fedélzeten (de mind EVA, mind a pici takarítórobot szintúgy nagyszerűre sikeredett). S még a szokatlan "love story" is baromi helyes benne :K :B

Pixar-szinten is kiemelkedő mozi - de senki se várjon tőle Studio Ghibli-szintű gondolatvezetést és elmélkedést. Hollywood-szinten viszont közel tökéletes, gyakorlatilag minden korosztály számára nagyszerű kikapcsolódás lehet.

9/10, mert elfogult vagyok :B

#értékelés

[ Szerkesztve ]

(#142522) Miklós315 válasza Peterhappy (#142521) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"mint tizenplusz éve"

Aztajók... :Y 2008-as keltezésű, én meg simán rávágtam volna - ha nem nézem meg e félmondaton felindulva -, hogy kb. 5-7 éves film. Öregszünk... :B

"Szerintem."

(#142523) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Megnéztem én is a The Little Things című bűnügyi dráma thriller filmet, aztán most nem tudom mit gondoljak vagy írjak róla.
Tényleg azt érzem, hogy minden pozitívumára jut egy negatívum, úgyhogy ez az átlag 5-6 pont, amit mindenhol látok, teljesen reális. Ott a tök jó 90-es évekbeli hangulat, de cserébe az egész film elég olcsó, ócska hatást kelt, kevés karaktert mozgat és őket is kevés helyen. Jared Leto itt is remek, iszonyúan zavarbaejtő a jelenléte, viszont Denzel és Rami Malek nem igazán brillíroztak, abszolút nincs kémia köztük, nem adták el a nyomozó karaktereket, a többiek pedig említést sem érdemelnek.
De a legnagyobb gond a sztori. Végig az volt az érzésem, hogy ez nem csak a 90-es években játszódik, hanem konkrétan egy 25-30 éves film és láss csodát, IMDb-n az egyik trivia, hogy az író-rendező már 1990-ben megírt a forgatókönyvet. Hát a végeredményből kiindulva sokat nem változtatott rajta azóta, viszont közben azért lett egy Hetedik, Zodiákus, Fogságban, amik elég magasra emelték a nyomozós filmekkel támasztott követelményeket és ezt sajna semmilyen szempontból nem ugorja meg.
A baj az, hogy a három alapötlet (nyomozók nyomoznak, macska-egér játék Leto karakterével, illetve Denzel múltja kísért) tök jól működik külön-külön, de mindhármat rendesen kifejteni 2 órában lehetetlen, így végül három szék közt a földre huppantunk, mert semmit nem sikerült normálisan kifejteni, így elmaradt a tátott száj, a katarzis, a fájó üresség, mint a fent említett filmek esetén, csak a zavart fejcsóválás és ennyi? kérdés marad. Hiába érdekesek a különböző elemek önmagukban, ha utána nincsenek okosan összefűzve, nincsenek meg az érdekes kapcsok a nevek, helyszínek, történések között.
Próbáltam még pozitívumokat találni, de igazából nincs nagyon. Denzel itt kifejezetten gyenge szerintem, abszolút nem adja el a karaktert, Rami Malek karakterénél egy öthajtásos papírrepülő is bonyolultabb, Leto jól játszik, de ez nem menti meg a filmet sajna. A legviccesebb az volt végig, hogy a zenével akarták manipulálni a nézőt, ebből is látszik, hogy mennyire oldschool az egész film, manapság ez a nyugtalanító zene már inkább kizökkent, mint a beleélést erősíti.
Kár érte, az alapötlet jó volt, sajna a megvalósításba több hiba is csúszott.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#142524) erahurka válasza Miklós315 (#142522) üzenetére


erahurka
félisten

2008-ból csak a Brazil Nagydíj utolsó körére emlékszem :DDD Na meg Szingapúrra! Massán ottmaradt a cső EMBEREK!!! :DDD

(#142525) dokee78


dokee78
félisten

Godzilla vs. Kong
Mi ez ahova mentek Konggal?
Ez a föld belseje vagy valami másik dimenzió?
Bármelyik,én baromságnak tartom.

[ Szerkesztve ]

(#142526) oriic válasza dokee78 (#142525) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Előző filmet nem láttad?

Live-Die-Respawn

(#142527) Pitterix válasza dokee78 (#142525) üzenetére


Pitterix
őstag

És magukat a szörnyeket, bocsánat, titánokat nem? :))

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#142528) erahurka válasza dokee78 (#142525) üzenetére


erahurka
félisten

"Bármelyik, én baromságnak tartom."

Mit vártál? De most komolyan :DDD

(#142529) Viszlát válasza Peterhappy (#142521) üzenetére


Viszlát
addikt

Tartalmas reakció következik: pluszegy! :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#142530) mephi666


mephi666
nagyúr

I care a lot:

Amilyen jól indult az eleje, a 2.felétől legalább annyira gagyi lett... :( Dinklage nehezen volt komolyan vehető gengszter szerepben és egymást követték a banális marhaságok... sorban jöttek az események, amik felcsesztek: ez is mi már, hogy megtorlatlanul nekiáll szórakozni a csaj a mafiával? Minimum lett volna, hogy elkapják a barátnőjét és addig vágnak belőle kisebb-nagyobb darabokat, míg a törpe anyja ki nem kerül az intézetből, utána meg betoncsizmában mehetnek úszni... ja meg a nagyfőnök sofőrje elindul éjszaka, ők követik 10méterre háztól-házig, közben nappal lesz, utána elindulnak a parkolóházból, autóznak picit és megint éjszaka van :U olyan, mintha a film elején dolgoztak volna fél évet, majd a maradékot 2 nap alatt csapták volna hozzá... kár érte

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#142531) erahurka válasza mephi666 (#142530) üzenetére


erahurka
félisten

A gengszterek húzták le nálam is, egyrészt gagyi volt, másrészt sablonos. Meg akkora gengszter nem lehetett Dinklage (nem csak a magassága miatt), hiszen cakkumpakk volt vagy 3 embere, abból pontosan 3 síkhülye.

[ Szerkesztve ]

(#142532) brownus válasza erahurka (#142528) üzenetére


brownus
veterán

a gyűrűk ura végén amikor elhajoznak az elfek a hobbittal, hova mennek? Meghalni vagy valami örökzöld napfényes szigetre?

(#142533) paatrick válasza oriic (#142526) üzenetére


paatrick
őstag

Az még hagyján de ebben a filmben is elmondták hova mennek. :DDD

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#142534) Cs1csó válasza brownus (#142532) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ha jól tudom Valinorba mennek, a Szilmarillok c. könyvben több is van erről.

Ha jól tudom onnan is jöttek Középföldére majd mentek vissza.

[ Szerkesztve ]

(#142535) brownus válasza Cs1csó (#142534) üzenetére


brownus
veterán

Köszi
De nem meghalni? Vagy újjászületés miatt?
Nem olvastam a könyveket..

[ Szerkesztve ]

(#142536) mephi666 válasza erahurka (#142531) üzenetére


mephi666
nagyúr

Na ezaz: egyszer be akarják állítani őket kemény gengsztereknek, utána meg akkora sületlenségeket művelnek, hogy fogom a fejem... ennyi sütnivalóval mégis hogy lapátoltak össze annyi lóvét? A csaj meg gondolkodás nélkül leáll velük kekeckedni... és teszi úgy, hogy esélye is van... nemár... az ostoba csavarok/életmentés meg abszolút gagyiba rakta nálam az egészet

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#142537) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

(#142538) Pitterix


Pitterix
őstag

The Swordsman

Jóféle kardozós, nem röpködős, kissé drámai keleti film.
Csúnya rossz kardozós bácsik, jó kardozós bácsi ellen, kis rabszolgaság, női sírás, árulás, marha szép kard, blablabla.
Azt bírom az ilyen filmekbe, hogy ha nincs benn röpködés, akkor is benyelnek kismillió döfést, szúrást, vágást, de harcolnak tovább 1000-rel.
Amúgy ajánlott, nézhető film.

#értékelés

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#142539) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Godzilla vs. Kong (2021)

Huhh. Én azért két pöttyel jobbra számítottam, régen láttam ilyen szemetet. Kb 10 éves gyerekek értelmi színvonalára van belőve a film. Ez a film már Roland Emmerich mélységekben van, vagy talán még rosszabb.

Szóval olyan, mint egy pornófilm: a látvány nagyon ott van, de a többi... Egyedül az a különbség, hogy ez gyerekeknek készült. A zöld véren meg jót röhögtem, gondolom véletlenül se azért lett ilyen színű, hogy PG-13 maradhasson a film. Szánalmas.

3/10

#értékelés

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#142540) S e t h válasza mephi666 (#142530) üzenetére


S e t h
nagyúr

A téma mondhatni az utcán hevert, csak eddig nem nagyon hajolt le érte senki, most megtörtént, de a gengszteresdi nagyon gagyi feelinget kölcsönzött neki, ezt lehetett volna kicsit komolyabbra venni, mert ez alapján olyan képzettársítás alakulhat ki bennünk, hogy a kelet-európai szervezett bűnözés nagyjából egy Benny Hill show szintjén van.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#142541) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

Ősszel beszélgettünk itt Tenet kapcsán a ratio shiftről, ami sokan nagyon szeretik, néhányan meg - köztük én is - utáljuk. Van ez a jópofa kis oldal, ami leírja, hogy mely filmek jelentek meg váltakozó képaránnyal. A listán ott van egy olyan lemez is, ami érdekelne engem, a Mission: Impossibe - Utóhatás. Sajnos ez is változó képarányos. DE az írás végén van egy olyan kitétel, mely szerint például ennél a filmnél vágható a kép úgy, hogy nem veszik el tartalom állandó 2.35:1 képarány esetén sem.

Mit akar érteni az alatt, hogy vágható úgy a kép? Van rá valamilyen mód, hogy végig 2.35:1 képarányban nézzem a filmet? Esetleg valamilyen beállítás a lejátszón?

Köszönöm a válaszokat!

Aquila non captat muscas.

(#142542) k-adi


k-adi
nagyúr

Chaos Walking (2021)

Szóval ez az a sci-fi amiben a pókgyerek meg a rey együtt fogócskáznak az erdőben. Nos, kb. a film ennyire vehető komolyan, mint az első mondat, pedig a story alapból még érdekes is lehetne, de egymás után jönnek az agyoncsépelt klisék és a hangulat se volt az igazi így.

(#142543) eeXaa válasza Hegyirabló (#142541) üzenetére


eeXaa
addikt

A sima blu ray vágva van végig, ha jól tudom.
Crop-nak hívják a funkciót ha van a lejátszóban.
Én eddig imax-os váltogatósat nem tudtam crop-olni, se lemezt, se fájlt.
Én amúgy az extra szélesvásznat rühhellem, ami alul felül fekete keretbe rakja a képet. Semmi értelme... remélem a mozik döglődésével kezdenek majd leszokni az anamorphicról meg a többi sz.rról, ugyanis csak hatalmas képernyőn, "látványos". Ennyiből viszont díjjazom az imax trendet, hogy az ott használt képarány sokkal barátságosabb a 16:9 hez.

(#142544) Hegyirabló válasza eeXaa (#142543) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Szia!

Sajnos nem, tegnap néztem meg egy kölcsönpéldányt, a helikopteres jeleneteknél vált a képarány. Azért ezt a cropot megnézem, bár ha azt írod, hogy nem működött...

Aquila non captat muscas.

(#142545) mephi666 válasza S e t h (#142540) üzenetére


mephi666
nagyúr

Mondjuk rendesen eltúlozták, mert épp amerikában lehetne megcsinálni ezt ilyen szinten, ahol a személyi szabadság szent és mindenek előtt áll? Vannak tuti nagy lehúzások, de így összehozni és üzletként működtetni a bizniszt elég erős... na mindegy: jó alaptéma, sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#142546) eeXaa válasza Hegyirabló (#142544) üzenetére


eeXaa
addikt

TV-n nézed vagy projectoron? Tudom a projectorosoknak agy.asz igazán. Ha TV-n nézed akkor legalább azzal tudod nyugtatni magad, hogy a rendező kreatív valódi verzióját nézed. :DDD
nekem az első fhd rip ben nem volt imax, onnan gondoltam, hogy a blu ray-ben nincs

[ Szerkesztve ]

(#142547) ígyvanferi válasza mephi666 (#142530) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Jól van, akkor nem csak én gondolom úgy, hogy bár egész érdekesen indul, izgalmasnak tűnt az elején a koncepció, Pike és Dinklage is oké, aztán átmegy önmaga paródiájába. Nem tudom eldönteni, hogy direkt lett belőle bohózat, ahol a legrosszabb zs-kategóriás akciófilmekben tapasztalható átalakulást is felülmúlva a piti kis csaló hirtelen elég kemény lesz ahhoz, hogy leszámoljon a maffiával (hogy miért kellett ennyire inkompetens maffiát bemutatniuk, azt sem értem)? Jobban belegondolva már a maffiafőnök személyének megalkotásával ebbe az irányba terelték a filmet. A nagy összeborulást a végén meg hagyjuk is. A legeslegvégére még azt mondom, hogy oké, még keretet is adott a filmnek, de ennyi a pozitívum az első fél óra után. Nem tudom jó szívvel ajánlani.

[ Szerkesztve ]

(#142548) erahurka válasza Hegyirabló (#142544) üzenetére


erahurka
félisten

Miért olyan zavaró ha vált? Én észre se szoktam venni :F

(#142549) eeXaa válasza ígyvanferi (#142547) üzenetére


eeXaa
addikt

...egy kérdés:
lehet ezért nem tud az ember igazán élvezni, értékelni egy kiváló filmet, mert mindig a saját logikáját, esztétikáját, keresi?

(#142550) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

Godzilla vs Kong
hát 10/10 oszt jóóvan.. neeeem kell itt nagyon mellébeszélni, meg a kifogásokat keresni
aki ezt várta az megkapta. aki meg nem, mint pl Lezso, az léphet tovább valami elfeledett társadalmi morált felelevenítő szociodrámára

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.