Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64914) V/ válasza Picboy (#64913) üzenetére


V/
Topikgazda

USA-ból szeretnék vásárolni,
hiszen többé-kevésbé én vagyok a feladó is.

Nagyon nem, az eladó a feladó.

én ugye csak a saját paypalosomat tudom mutatni, amin rajta van a szállítás is. Az kell bemutatni a jogszabály alapján, ami igazolja a beszerzés árát.

A vámeljárás során a vámérték alapba beletartozik az összes vásárláshoz kapcsolódó díj, vételár, szállítási költség, biztosítása a küldeménynem stb.
At Áfa alapban ugyanezek és ha van kiszabva vám akkor annak az értéke is.

Ahogy eddig tapasztaltam a postánál általában nem számolják bele a szállítási költséget,
Ez nem igaz, ingyenes szállítás esetén nincs mit számolni, de ha van fizetve szállítási költség, be kell számolni és nem ők számolják el, bekérik az igazolásokat átadják a vámhatóságnak és azok vámolnak.

Ha nem számolják be, a vámhivatal követ el vámszabálysértést, ami náluk bűncselekmény kategória, így bizton állíthatom az ellenkezőjét, beszámítják.

Posta tájékoztató:
Tájékoztatjuk, hogy az import vámteher kiszabásának alapját jelentő vámérték számításának módját az Uniós Vámkódex létrehozásáról szóló 952/2013/EU rendelet, illetve a végrehajtásáról szóló 2015/2447/EU rendelet határozza meg. Ez azt jelenti, hogy az áru ténylegesen kifizetett/kifizetendő értékéhez a teljesség igénye nélkül a következő költségek is hozzáadódnak a vámérték összegéhez (postaforgalomban érkező magánszemélynek szóló küldemények esetében): pl.: postaköltség (szállítási költség) jutalékok, ügynöki jutalékok, jogdíjak, licenszdíjak, rakodási-, anyagmozgatási költségek stb.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.