Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65651) DonThomasino


DonThomasino
veterán

Milyen paraméterekkel tudok képet feltölteni ebay re?
Sehogysem sikerül....
Működik ez a funkció most valakinek?

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#65652) vasi89


vasi89
addikt

Hello!

Mostanság hogy működik a refund indítása? A mai napig kellett volna megérkeznie amit rendeltem de nem ért ide és mivel 2 hét alatt szokott így nem is várok tovább. Eltelt 5 hét. Addig eljutok, hogy átirányít a resolution centerbe, ismét megkérdezi mivel van gondom majd újra visszadob oda ahonnan kiindultam. Vagy meg kell még várni a mai napot és csak holnap tudok vitát nyitni?

(#65653) khron78


khron78
őstag

Talán ide is tartozik a téma, hogy a Posta 2017-től 2.5cm-nél vastagabb küldeményeket nem kezel tovább levélként, csak csomagként. Ez irgalmatlan árnövekedést okoz, ami gyakorlatilag a kiküldést ellehetetleníti.
Valaki tud ajánlani normális alternatívát erre az esetre?

(#65654) V/ válasza vasi89 (#65652) üzenetére


V/
Topikgazda

A várható szállitás utolsó dátumát már elérted ma? Ha igen akkor holnap már biztos.

(#65655) V/ válasza khron78 (#65653) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem egészen így van, ahol olvastad keverik a postaládába be nem férő levélküldeményre vonatkozó szabályokkal. A levélküldemény hossz mérete ha belefér a 90 cm-be akkor még levél marad. hossz+szélesség+magasság
Itt az 5. oldal külföldi méret
Egyételmű a posta ászf szerint, hogy csak a belföldieket igazították hozzá a levélszekrény mérethez.
De jobban örültem volna, ha inkább befejeznék az elmaradt karácsonyi küldemények kézbesítését. És nem harmadikán kellene az1.-től érvényes szabályokat elérhetővé tenniük.

[ Szerkesztve ]

(#65656) rukka válasza khron78 (#65653) üzenetére


rukka
csendes tag

Igen ez ultragáz, mindenesetre nekem a külföldre menő "csomagokat" még felvették úgy mint eddig 2kg alatti nemszabványos levélként mer a psotavezető szerint nem egyértelmű a rendelkezés és amíg neki nem szólnak le fentről addig ő úgy érti hogy csak a belföldi küldeményekre vonatkozik (arra viszont előttem méri ki a 2.4 cm magasságot).

(#65657) radi8tor válasza khron78 (#65653) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Levélként nem is kezeli, de ajánlott levélként igen.

⭐ Stella

(#65658) vasi89 válasza V/ (#65654) üzenetére


vasi89
addikt

Az utolsó dátum a mai nap. Ebayen nagyjából 1 éve semmi nem tűnt el, korábban pedig ha pár nap volt már akkor tudtam írni refund igényt emlékeim szerint.

(#65659) V/ válasza vasi89 (#65658) üzenetére


V/
Topikgazda

Amíg szállítás alatt lehet, addig nem igazán indítható meg nem érkezett case. Régen is így volt. De nyugodtan várhatsz még 10 napot, még egy csomó karácsony előtt az országba érkezett küldeményt nem kézbesített a magyar posta

[ Szerkesztve ]

(#65660) khron78 válasza radi8tor (#65657) üzenetére


khron78
őstag

Eddig mindent ajánlott elsőbbségi levélként küldtem.
Az én olvasatom szerint ez a lehetőség megszűnik.

(#65661) V/ válasza khron78 (#65660) üzenetére


V/
Topikgazda

Külföldre eddig is az ajánlott csak elsőbbségivel ment. Amit linkeltem az alapján nem változott semmi a külföldre menő levélküldemények méreteinél. Ami lényeges, hogy értéknyilvánitással nem minden országba lehet levélküldeményt küldeni, az Országlapoknál lehet meglesni.
A nemzetközi egyezmény szerinti meghatározásokat, szabályokat nem írhatja felül Posta. A magyarokba is csak azt hogy házhoz nem kézbesíti, hanem pf.-re vagy postán maradóra.

[ Szerkesztve ]

(#65662) khron78 válasza V/ (#65661) üzenetére


khron78
őstag

Igaz, ezt írják:

*A postafiókra és postán maradóra címzett belföldi küldeményeket, hivatalos iratot, vakok írását, válaszküldeményt, valamint a nemzetközi leveleket nem érinti a változás.

(#65663) DonThomasino


DonThomasino
veterán

Erre valaki?
[link]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#65664) khron78 válasza DonThomasino (#65651) üzenetére


khron78
őstag

Termékfeltöltésnél, vagy hova?

(#65665) somnia válasza DonThomasino (#65651) üzenetére


somnia
őstag

...próbáld meg 800x akármekkorára!

(#65666) vasi89 válasza V/ (#65659) üzenetére


vasi89
addikt

november eleji csomagok is csak most érkeznek de Sinceritytradingtől eddig akármi volt max 2 hét alatt ideért. Az a baj, hogy most már sürgős lenne de nem mertem újat rendelni sem időközben mert egyenlőre rázódjon helyre a posta :DDD mindegy, annyira nem sürgős h itthon vegyem.. :) Igazából nem is refundra lenne szükségem hanem, hogy küldje újra.

(#65667) khron78


khron78
őstag

Valaki tudja, hogy a UK oldalon az eladásnál megadható postaköltség maximumát, hogy lehet kikerülni?
Ugye, Magyarországról drágább a postázás, mint a megadható maximum.
Van erre valami módszer?

(#65668) V/ válasza khron78 (#65667) üzenetére


V/
Topikgazda

Talán új szállítás szabályt vegyél fel és semmi köze nem lesz az angol postához. Az USA szállítás beállítás az Összefoglalóban, az UK oldalon is hasonló csak néhány szó más.

(#65669) DonThomasino válasza khron78 (#65664) üzenetére


DonThomasino
veterán

Simán egy üzenetbe csatolva.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#65670) tilla311 válasza vasi89 (#65658) üzenetére


tilla311
tag

Jaja! Hallgass V-re, és ne indíts még case-t. Nekem tucatjával jönnek meg a napokban OKTÓBERI csomagok. Bár a postán is másik várósorban van a távolkeleti, meg az európai, mert ezek az októberi csomagok Kínából jöttek, viszont van pár olyan, belgiumi vámárú raktárból érkezett, ami megjött 10 nap (!) alatt most minden ünnep dacára, szóval ezeket, úgy néz ki, hogy nem keverik össze azokkal, amik már amúgy is késnek. :-) Úgy tűnik, két minőségi osztályba sorolják a csomagokat: a "jól megjövők" és azok, amikről már lemondtak, és senkinek sincs kedve kézbesíteni. :))

(#65671) tilla311 válasza vasi89 (#65666) üzenetére


tilla311
tag

Szerintem az eBay-en nem érdemes újraküldésre várni. Csak azok az eladók küldenek újra tényleg csomagot, akik azt mondják, hogy valódi regisztrált küldeményként küldik. Az összes többi nagy eladó 99%-ban azért mondja (hazudja) automatikusan, hogy újraküldik, mert abból indulnak ki, hogy a csomag késik, és időt akarnak nyerni. Ha beleegyezel, hogy újraküldje, akkor nyert újabb heteket, hónapokat, amikor is az lesz a szöveg, hogy hát Te kérted az újraküldést, akkor várd ki szép nyugiban. Ez a standard időhúzási stratégia, sablonlevéllel ezt mondják minden problémára, hogy "persze, újraküldjük", hogy megnyugodjál, és semmit nem csinálnak. Többség még azt is odaírja, hogy így lehet, hogy kettőt fogsz kapni, amit megtarthatsz ajándékba, de ez csak a kidolgozott pszichológia része, hogy belemenj. Te örülsz, hogy hátha megjön mindkettő, ő meg megy a dolgára. Ezután 2 lehetőség lehet: vagy tényleg késett a csomag, és akkor megkaptad az eredetit, csöndbemaradhatsz, vagy az eredeti elveszett, és akkor kezdesz méltatlankodni megint egy hónap után, hogy de hol van, amit "újraküldtek", mert az se jött meg, és akkor simán refundolnak... :((

Szóval szerintem újraküldést ne kérj, hanem várj még 1-2 hetet, és ha nem jön, akkor refund request, és újrarendelni!

(#65672) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Sziasztok!

Volt egy ebayes vásárlás november végén, sikerült rossz méretet küldeniük. Nyitottam egy requestet, megbeszéltük, hogy küldjem vissza, küldik a jó méretet, illetve azt is írták, hogy fizetik a visszaposta díját. Megtörtént a visszaküldés, megjött a jó méret, viszont a visszaküldés díja még nem és közben nagy a csend. Közben, december 24-én itt elindítottam a visszaküldés díjának visszaigénylését, de egyelőre nem jött semmi válasz, illetve paypalre sem érkezett semmi (elvileg csak 2016-ban volt érvényes, viszont az indítástól számított 5 munkanap már átnyúlik 2017-re). Holnapig van nyitva a request elvileg.

Szerintetek mit lenne érdemes lépni?

(#65673) tilla311 válasza rukka (#65650) üzenetére


tilla311
tag

Igen, sajnos van pár bevett csalási módszer (kiskapu), amivel az eBay-en élnek, és amikre az ügyfélszolgálat semmit sem lép, mert a szabályzatba nem ütközik. Ennél sokkal durvább becsapásokat is elnéznek, de most nem kezdem sorolni, mert nem szeretnék ötleteket adni. És ilyenkor azt mondják, hogy igen, ez van. Az eBay alapvetően a vevőt védi, tehát ha résen van az ember, és jól alkalmazza a vásárlásvédelmet, akkor nem éri kár.

Egyébként onnan tudom, hogy ugyanarról az eladóról beszélünk, mert amit bekopiztál válaszüzenetet, amikor kérdőre vontad, hogy mért lett szállítási díj, na nekem is szóról szóra ugyanaz jött, szóval ez egy tök automata módszer. Aki nem fizet, hanem kérdez, annak tök ugyanazt mondják. És itt nem kell semmi személyesre gondolni, ők egy lista alapján mennek, hogy ebben a csalási folyamatban mi a következő lépés. Korábban írtam már, én tudok olyan eladót is, aki menetrendszerűen nem küld el csomagokat, és ha case-t nyitsz, akkor beírnak egy másnak már elküldött csomaghoz tartozó nyomkövetési számot, amit a Te városodba küldtek, és akkor megint lehet magyarázkodni az ügyfélszolgálat előtt. És ezt is tök automatán teszik - gondolom, nem csak velem...

(#65674) havri1 válasza tilla311 (#65673) üzenetére


havri1
félisten

Nekem ugyan még nem volt ilyen ügyem, hogy más TN-t írnának be, de tuti az lenne az első, hogy oké, köszi, de ugyan mutasson már egy feladásról szóló igazolást, amin a TN és a címem is rajta van..

havri

(#65675) tilla311 válasza havri1 (#65674) üzenetére


tilla311
tag

Szia!

Sajnos nekem már volt egy pár, és háromszor ugyanazzal az eladóval, csak sajnos fél év után elfelejtem, hogy attól nem szabad többet rendelni. Hát én is mondok ilyenkor mindent, ami eszembe jut, de szerencsére odáig még egyik sem jutott el, hogy tényleges igazolásokat kelljen bekérnem (pl. a Postától), mert ha az eladó látja, hogy komolyan veszed, és végig fogod vinni, akkor tudja, hogy nem nyerhet, visszahátrál. Csak próbálkozik mindenféle trükkökkel. Biztos vannak, akik nem akarnak szenvedni, vagy nem beszélnek jól külföldiül, és akkor velük szemben lehet nyerni ilyen pitiáner dolgokkal. Ez az invoice-os eset ugyanaz. Gondolom, a vevők 70%-a nem olvassa át, csak rákattint, ezért megéri nekik csinálni. A maradék 25%-ot leszerelik az előre jól megírt sablonüzenetekkel, azt az egy-két nyakast, aki marad, őket meg refundolják, és így biztos megéri nekik.

(#65676) tilla311 válasza havri1 (#65674) üzenetére


tilla311
tag

Ja, de, helyesbítek, és ezt említettem is már itt, még tavaly előtt volt egy ilyen esetem, és az ráadásul egy európai szállító volt. Ott a seller beállította a case megnyitása után a más nevére szóló tracking numbert, majd MÁSODPERCRE PONTOSAN kivárta azt a pillanatot, amikor már ő eszkalálhatja a case-t, és abban a pillanatban meg is tette. Na most az nekem itt pont éjszaka volt, és mire felébredtem, azt láttam, hogy a customer support zárta az ügyet, és az eladó javára döntöttek.

Az volt a mázlim, hogy a beállított TN egy DHL-es tracking volt, és az ő honlapjukon ott az egész fuvarlevél pontos címmel, mindennel, sőt szkennelve az átvevő aláírása. Fellebbeztem a döntés ellen, és ezt mind leírtam, hogy ugyan legyenek már olyan kedvesek oda rákattintani a DHL oldalán, és megnézni, hogy az nem is én vagyok. Megtörtént, és fél nap után jött az email, hogy újra átnézték a case-t, és megítélték a refundot. Huh!

(#65677) khron78 válasza V/ (#65668) üzenetére


khron78
őstag

Köszi, de ez a nesze semmi fogd meg jól, annyira nem segít.
Nyilván kerestem, valami pontosabbat nem tudsz mondani?

(#65678) vasi89 válasza tilla311 (#65671) üzenetére


vasi89
addikt

Végül is ha visszaküldi a pénzt megrendelem tőle megint :DDD eddig minden megjött, szerintem most sem Ő a hunyó :((

(#65679) tilla311 válasza vasi89 (#65678) üzenetére


tilla311
tag

Biztos nem Ő a hunyó, akkor sem, ha elveszett a csomag, mivel akkor is a posta a hunyó, de most nagyobb az esélye, hogy már itt figyel valahol kis hazánkban egy raktárban, és csak arra vár, hogy sorra kerüljön a hozzád vezető útra. :-)

(#65680) V/ válasza BigBlackDog (#65672) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Összefoglalóban is be lett írva a PayPal december 1-től véglegesítette a visszaküldési költség visszatérítést, évi 12 db, alkalmanként 9300 Ft .

(#65681) V/ válasza khron78 (#65677) üzenetére


V/
Topikgazda

Megnézted és nem használható?
Összefoglaló közép tájon
Az eBay (USA) hirdetésnél magyar szállítás megadása.
Segédlet

Annál pontosabban, hogy a lépések képekkel illusztrálva és leírva a szükséges információk még is mire gondolsz?
Ha gondot okoz az USA oldalon, ahol szintén angolul írnak nem hiszem, hogy előrébb leszel az UK-val, de megcsinálom. Úgy fél óra és lesz képeskönyv az UK oldalra is.

[ Szerkesztve ]

(#65682) vasi89 válasza tilla311 (#65679) üzenetére


vasi89
addikt

Az ünnepek alatt több olyan hozzászólásba futottam ahol írták h december elején rendeltek tőle és még karácsony előtt megérkezett. Sok nem volt 2-3 poszt de én szerintem az enyém nem fog már előkerülni.

(#65683) khron78 válasza V/ (#65681) üzenetére


khron78
őstag

Este lesz időm és megnézem. Valószínűleg rossz küldeményfajtát választottam, de nem most játszadoztam vele, ezért kérdeztem.
Úgy emlékszem így is és úgy is volt limit, de köszi, remélem így már menni fog.

(#65684) V/ válasza khron78 (#65683) üzenetére


V/
Topikgazda

Itt az UK oldalra az új szállítási szabály megadásának leírása. 1500 £-os szállítási költséget írtam a példában, de 150000-t is elfogad.

[ Szerkesztve ]

(#65685) tilla311 válasza vasi89 (#65682) üzenetére


tilla311
tag

Hát ezt nem tudhatjuk. Lehet, akik gyorsan megkapták, ők olyan helyen laknak, ahol kevésbé leterhelt a posta. Mondom, nekem is van olyan csomagom, amit októberben rendeltem, és olyan is, amit 10 napja, és mindkettő most jött meg, egyszerre hozta a postás. Szóval ne akarjunk mindent érteni.

Ja, és arról nem is beszélve, hogy azért, mert valaki rendelt egy terméket ugyanettől az eladótól, és az gyorsan megjött, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a Te csomagod ugyanonnan jön. Az ebay-es eladók többségében csak közvetítői munkát végeznek, tehát árulják egy csomagküldő raktár termékeit. A terméket nem ők küldik. Akit Te egy eladónak látsz, általában több különböző raktár, szállítmányozási cég termékeit árulja, abszolút különböző helyekről. Szóval lehet, hogy valaki rendel egy terméket egy eladótól, és az van raktáron egy EU-s raktárban, akkor az hamar megjön. Te rendelsz valami mást ugyanattól az eladótól, és ha az csak Hongkongban van raktáron, akkor az már sokkal lassabb. Ez így megy.

(#65686) BigBlackDog válasza V/ (#65680) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Igen, annak megfelelően jártam el, de még nem jött semmi. Holnap lejár a request, gondolom ilyenkor indokolt rányomni a "Ask us to step in and help" gombra.

(#65687) VinoRosso


VinoRosso
veterán

Sziasztok

ha eladok valami ebayen, akkor abból a jutalék, hogyan kerül levonásra ? Nekem kell kifizetnem utólag, vagy én már a jutalékkal csökkentett pénzt kapom meg ?

(#65688) V/ válasza VinoRosso (#65687) üzenetére


V/
Topikgazda

Előjegyzik a jutalékot és a követő hónaptól az általad megadott módon vonják le. A PayPal az azonnal leveszi amikor az egyenlegedre ér és annyival lesz kevesebb.
Volt már a jutalék levonás folyamatáról szó a topikban, keress rá.

(#65689) V/ válasza BigBlackDog (#65686) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, de ha a PayPal-tól visszaigényelted a visszaküldési költséget, akkor az eladótól nem igazán szoktuk kérni, nem jár duplán, vagy PayPal, vagy eladó.

[ Szerkesztve ]

(#65690) BigBlackDog válasza V/ (#65689) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Tudom, nem is két oldalról akarok. Csak úgy tűnik, hogy a PayPal nem fogadta el az igényt, mivel nem érkezett meg az összeg. Az eladó meg nem válaszol már 2 hete.

(#65691) VinoRosso válasza V/ (#65688) üzenetére


VinoRosso
veterán

Ok, tehát ha paypalra kértem a lét, akkor nem kell külön befizetnem ha jól értem ?

(#65692) V/ válasza BigBlackDog (#65690) üzenetére


V/
Topikgazda

Olvastad hogy mennyi idő? A befogadástól 5 nap ha minden egyértelmű., de lehet 10 is. Ha jól töltötted ki, megfelelőek a mellékleteid és kaptál e-mail-t, akkor megkapod.

(#65693) V/ válasza VinoRosso (#65691) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem egészen, azt kell megadni hogy mivel akarod kifizetni Paypal vagy direkt kártyás fizetés.
eBay, Account settings, Payment methods for Seller Fees, PayPal, Direct Pay, Credit Card
Ők vonják ha PayPal, de akkor lenni kell rajta annyi összegnek.

[ Szerkesztve ]

(#65694) BigBlackDog válasza V/ (#65692) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Bocsánat, úgy értettem, hogy az 5 nap a maximum. :B Eddig csak egy mailt kaptam, amiben írták, hogy megkapták az igényemet. Gondolom az eredményről is jön majd email.

(#65695) V/ válasza BigBlackDog (#65694) üzenetére


V/
Topikgazda

A pénz az egyenlegedre.

(#65696) VinoRosso válasza V/ (#65693) üzenetére


VinoRosso
veterán

Ehhez soha nem nyúltam.

Így néz ki:

Akkor most kell fizetnem külön vagy a paypalon már a jutalékkal csökkentett összeg áll csak a rendelkezésemre ?

[ Szerkesztve ]

(#65697) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok

42$+7$ (shipping) eladás esetén 5,53$ (Final Value fee) + 0,89$-t (Final Value Fee on Shipping) kell fizetnem az ebay-nek.

Az a kérdésem, hogy ez hogyan jön ki? Mert az ebay kalkulátorjával kereken 10%-ot dob ki, és nem kértem semmi plusz dolgot a hirdetéshez.

Nem nagy eltérés, csak kíváncsi vagyok, hogy mit számolhattam el.

Köszi :)

(#65698) V/ válasza VinoRosso (#65696) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha eladsz valamit fizetsz 10% jutalékot az eBay-nek ezt fogja majd, ha decemberben adtad el februárban (esetleg március) levonni a januárban készült számla alapján a PayPal-ról levonni.
A PayPal jutalékát ami a vásárló országától függően 3,4-5 % lehet a PayPal-ra érkező pénzből az érkezéskor levonja a PayPal és az ezzel csökkentett pénzt lesz elérhető.

(#65699) V/ válasza RAiN91 (#65697) üzenetére


V/
Topikgazda

Fix áras vagy licites volt és milyen kategória, ezektől is függ. Az USA com-on vagy regelve? És nem volt International site visibility?

[ Szerkesztve ]

(#65700) RAiN91 válasza V/ (#65699) üzenetére


RAiN91
őstag

Licites volt, és azon az áron vitték el amit megadtam feladásnál.

Parts & Accessories > Car & Truck Parts > Interior, kalkulátorba is ezt ütöttem be.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.