Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6751) SipiBcs


SipiBcs
őstag

Üdv!

Várok a digimre de Békéscsabán kihagyták az utcánkat egyenlőre. Pedig körülöttünk már mindenhol van... nem vidám.. remélem januárban megcsinálják. Valójában más gondom van, igazából nem is ide illik, de hátha valaki járt már hasonlóan.

Jelenleg egy 3 megás adsl van bekötve invitel vonalon, de a T-online a szolgáltató. Állami cég fizeti a kedvesemnek, gondolom a T-vel vannak nagyfelhasználói csoportban. A lényeg, hogy szeretném lemondani az inviteles vonalas telefont, de közlik, hogy olyat nem lehet. Ha kikapcsoltatom a telefont, akkor nem lesz adsl. Technikailag megoldható, mert létezik meztelen internet, de mint megtudtam csak új előfizetésnél és diákigazolvánnyal. Beleröhögtem a pultos csaj arcába, hogy ne szórakozzon velem. De mint kiderült nem viccelt. Ezek után már nem röhögtem. Az adslnek mindenféleképpen meg kellene maradnia, de vonalas telefon nem kell... (ott a digi ajándék percekkel, ingyen) tud esetleg erre valaki valamit??

"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"

(#6752) dennis88


dennis88
csendes tag

hello
Digis internetem van
az lenne a kérdésem, hogy miért van az ha eelindítom a számítógépet és betárcsázás nélkül van internet?
eléggé idegesít, mert így a netsebességem sincs meg

(#6753) cannyon válasza dennis88 (#6752) üzenetére


cannyon
aktív tag

szia gondolom azért van rögtön interneted mert automatikus betárcsázáson van a net rendszerinditáskor, de ennek semmi köze a te netsebességedhez mindegy az hogy betárcsázol vagy aztomatikusan betárcsáz van

[ Szerkesztve ]

(#6754) Drenadar válasza Nagymelák (#195) üzenetére


Drenadar
veterán

nekem még az olcsó smc routerrel se lehetett észrevenni ha megszakad a kapcsolat mert a router gyorsan újratárcsáz. Én netes játéknál se vettem pl észre :).

Nekem linksys wrt54gl van ezzel tökéletesen megy a digi.

Viszont egy kérdés...
Régebbi routerrel ment az hogy ha msn-en akartam küldeni mondjuk a lakásban egy másik gépre valami nagyobb filet (mondjuk a családi képeket betömörítve), akkor a router felismerte hogy nem kell az internet, 100megabiten átküldte. Mostmeg kb 10KB/sec-el történik ez...
Akkor marad a hálózati megosztott könyvtár, amit utálok...

(#6755) Kobe válasza ubbconfig (#6748) üzenetére


Kobe
veterán

miért, a 642G nem tudja a maximumot ? 30/20as net, azt szeretném arányosan 2 fele osztani 15/10-15/10 irányba. Valahol hallottam hogy max 20 mbitet bír wifin, de ez 1 kapcsolatra vonatkozik, vagy allezusammen ?

(#6756) dennis88 válasza cannyon (#6753) üzenetére


dennis88
csendes tag

hello
nincs automatikus tárcsázáson, mert mikor indul a windows nem mutatja hogy tárcsáz, meg utána a digi állapota azt mutatjam hogy nincs csatlakoztatva
viszont eddig úgy volt, hogy a helyi kapcsolatnál az volt mindig írva, hogy korlátozott, most viszont annál is mindig az van, hogy csatlakoztatva

(#6757) ubbconfig válasza Kobe (#6755) üzenetére


ubbconfig
aktív tag

a 642G-ről nincs infóm, de nekem egy évekig frankón működő edimax-ot kellett polcra tennem (54mbites), mert a 30/20-ból max 12/10 jött át wifin, egy kanyival se több. Erősebb G-s routerek akár a 20-25-öt is áttolhatják wifin, de nem érdemes tökölni velük. Inkább vettem egy 300megás routert, annyival nem drágább, viszont ha a digi esetleg sávszélt emel, vagy később csomagot váltok, nem lesz gond a sávszéllel. A 80 megás csomagokhoz egyenesen gigabites routereket ajánlanak többen, bár lehet, hogy egy sima N-es is elvinné...az még nem érint :)

(#6758) netboy


netboy
senior tag

Ismeri valaki a WinsockxpFix programot?
Elvileg ez arra valo, hogy ha a tcp ip protokol meghibásodik akkor "reseteli" (gondolom újratelepíti)

A kérdésem az lenne, hogy hasonló egyszerű progitok nincsen PPPOE protokolhoz?
Vagy hogyan lehet a legegyszerűbben, leggyorsabban újratelepíteni?

MÁS:

A diginél mitől lehet az hogy a net néha időnként (napi 3x) újratárcsáz de fizikailag nem szakad meg a kapcsolat?

(#6759) brd válasza netboy (#6758) üzenetére


brd
nagyúr

Úgy hívják, hogy rarepair.exe. Eredetileg a M$ adta ki, de tőlük már nem letölthető (legalábbis, amikor én utoljára kerestem, így volt; ha kéred, elküldöm szívesen, 41 KB). Ha használod, előtte mindenképpen csinálj egy mentést az XP-ről (ha arról van szó; ha nem XP, akkor passzolom a kérdést), mert eléggé mélyen belenyúl a RAS részébe a Windowsnak, pl. a VPN-es L2TP és PPTP portokat is újratelepíti.

The only real valuable thing is intuition.

(#6760) Kobe válasza ubbconfig (#6757) üzenetére


Kobe
veterán

hát, 33% veszteség elég sok. Akkor sztem azt csinálom, hogy az asztali gépet kábellel kötöm rá, és kap 20 mbitet, a szomszéd szobába pedig átlövöm wifivel és wifire kiosztok 10-15öt amit még elbÍr

(#6761) InVino86 válasza cannyon (#6706) üzenetére


InVino86
aktív tag

Honnan veszitek, hogy csak gigabites routerrel lehet kihasználni 80Mbitet?
a Routerek többsége 100Mbitet bír.

(#6762) FixY67 válasza InVino86 (#6761) üzenetére


FixY67
senior tag

Papíron...
Igen sok még egyszerű ethernetes kapcsolaton sem viszi a 100Mbps-t, a PPPoE - ami pl. (számomra érthetetlen okból) a Digi-nél is működik - a legtöbbnek igencsak megfekszi a processzorát.

...

(#6763) InVino86 válasza FixY67 (#6762) üzenetére


InVino86
aktív tag

Nekem DB-ben Digi van Topnet, a kicsi router simán bírja, az már más h procit lezabálja meg a vinyó sebességét is.

LAN-ban sem olyan rossz 11-12 MB/s ~88-96Mbit

[ Szerkesztve ]

(#6764) FixY67 válasza InVino86 (#6763) üzenetére


FixY67
senior tag

Hát nem t'om... van egy Zyxelem, ami a gyári szoftverrel max. 3.6Mbps sebességre volt képes (fura, mert most, hogy felerőszakoltam rá egy alig működő openwrt-t, az én 20megás sávszélességemet még gond nélkül viszi - legalábbis úgy, hogy a szolgáltatómhoz egy másik router csatlakozik, ő meg normál ethernetes kliensként lóg azon a routeren :) )

...

(#6765) cannyon válasza InVino86 (#6761) üzenetére


cannyon
aktív tag

Két 100mb es routeren teszteltem 8.3mb et tudtam max produkálni de ezt ugy hogy feltöltési sávot csontra behuzta vettem egy gigabytes linksyst és 10.5/2.9mb et eltudok érni egyidejüleg,ennyit jelent 100 és gigabites router közötti külömbség, és már 9.1mb es feltöltésem is volt de ez csak néha fordul elö hogy igy kiugrik a feltöltési sáv de 1 orára tartos:)

(#6766) InVino86 válasza cannyon (#6765) üzenetére


InVino86
aktív tag

100Mbitet persze h nem tud max, de a kozeleben tudnak. :)

(#6767) brd válasza FixY67 (#6762) üzenetére


brd
nagyúr

Az érthetetlen ok megfejtése: az azonosítás (és valószínűleg a sávszélességkorlátozás egyszerű megoldhatósága) miatt van PPPoE.

The only real valuable thing is intuition.

(#6768) FixY67 válasza brd (#6767) üzenetére


FixY67
senior tag

UPC-nek miért nem kell ugyanez? ADSL más téma, mert ott (bár talán nem volt köztudott), a saját userével bármely ADSL végpontról tud(ott?) a felhasználó netezni, tökmind1, hogy ki a szolgáltató -> tehát a végződés nem az internet szolgáltatóé, hanem egy harmadik cégé.
A Digi viszont (amennyire tudom) saját hálózatot épít mindenütt, így a sávszél korlátozást elég lenne a "lépcsőházi switch"-ben beállítani, a lakásban végződő csatlakozás meg egyértelműen digi ügyfélhez tartozik.
Mondom ezt úgy, hogy természetesen nem látok bele a Digi hálózatának részleteibe.

...

(#6769) InVino86 válasza FixY67 (#6768) üzenetére


InVino86
aktív tag

Diginél a sávszél beállitása 2 kattintás az ott dolgozóknak. ( Sztem )

(#6770) brd válasza FixY67 (#6768) üzenetére


brd
nagyúr

A UPC tudtommal kizárólag úgy szolgáltat, hogy egy modemet helyez ki az ügyfélhez, amely egy "okos" eszköz, valószínűleg tud sávszélességet is korlátozni, így ott elég a MAC alapján azonosítani. A DIGI viszont tudtommal egy sima "mezei" switch-et (jóval olcsóbb megoldás, mint a UPC-s kábelmodem) helyez ki több ügyfélhez egyszerre (több ügyfél lóg egyetlen switch-en), így valahogyan azonosítani kell az egyes ügyfeleket, mert ha nem így lenne, bárki használhatná a hálózatot, ha a switch-hez fizikailag hozzáfér, ill. a sávszélességet sem lehetne korlátozni.
Én sem látok bele a DIGI-s hálózat részleteibe, csak a topic, és az én tapasztalataim alapján mondom (pl. ha bekapcsolom, akkor a nem PPPoE-s hálózaton látni más megosztását, és ott nem érvényesül a DIGI-féle sávszél'korlát, tehát nem a switch korlátoz, legalábbis nem úgy, hogy az egyes portjaira van beállítva a korlátozás, de akkor meg már gyanítom, hogy nem is a switch korlátoz, mert kényelemből nem hiszem, hogy aprólékosan állítgatnák minden egyes switch-en ezt).

The only real valuable thing is intuition.

(#6771) FixY67 válasza brd (#6770) üzenetére


FixY67
senior tag

Igen, a upc-nél van kábelmodem, a digi meg csak a switch-ből húz be egy kábelt a géphez.
Azt nem tudom, a digi-s eszközök mennyire intelligensek, lehet-e rajtuk pl. sávszélességet korlátozni, portokat egymástól függetlenül konfigurálni stb.
A fizikai hozzáférés meg... hmmm... ha illetéktelenül hozzá lehet férni egy ilyen eszközhöz, az már rég rossz. :( De ebben lehet valami.

...

(#6772) roniR10 válasza FixY67 (#6771) üzenetére


roniR10
csendes tag

elméletileg lehet gyakorlatilag pedig ezért van a PPPoe mely egyedileg beazonosítja az ügyfelet http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/cc776845%28WS.10%29.aspx igy az állítgatás értelmét veszti a gyaksziban úgy müködik van a Digis net szekrény abban van 1 db router és 1db Swittch a router-be érkezik egy optikai kábel a router-ből pedig 2 utp kábel ebből az első a telefon a másik a net emelyik megy a swi-be és innen megy a lakásokig (ba) a net.lényeg:a szekrényig a full net jön és innen mindenkinek az egyedi efis szerződés szerinti szolgáltatást kapják pl felhasználónév:.feketepeter-hc jelszó: WWWaGf2T ez azonosítja egyedileg a felhasználót kért szolgáltatás szerint.ergo ha valaki hozzá is fér a dolgokhoz nem megy semmire ezek az adatok nélkül na ez a PPPoe lényege is egyben. :)

[ Szerkesztve ]

(#6773) Gyufaaa válasza roniR10 (#6772) üzenetére


Gyufaaa
veterán

Lényegében igen. Egy előfizető sincs porthoz kötve, kivétel a telefonnál. A nettel a saját felhasználó neveddel és jelszavaddal a "haverodnál" is felléphetsz, de akkor is csak az a sávszéled lesz amire előfizettél!

[ Szerkesztve ]

(#6774) Gyufaaa


Gyufaaa
veterán

Boldog Új Évet mindenkinek! :C

(#6775) cannyon


cannyon
aktív tag

B.U.É.K mindenkinek :DD

(#6776) oldmanoka


oldmanoka
tag

B.U.É.K mindenkinek !

[ Szerkesztve ]

(#6777) McLaca válasza cannyon (#6753) üzenetére


McLaca
őstag

Vagy - mivel a házban lévő gépek látják egymást a lépcsőházi switchen - egy szomszéd élő netét éri el valahogy a hálón megosztva, bár az igen fura lenne...

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#6778) McLaca válasza InVino86 (#6766) üzenetére


McLaca
őstag

Csak nem a WAN porton!
Ott már a 20-30Mbit is jónak számít egy 100Mbites router esetén. 100Mbit fölé meg csak a gigabites routerek mennek, de azok is csak párszáz Mbitig, jó esetben 600 (azt hiszem, a 320N-es Linksys pont ekörül bír WAN-on).

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#6779) syler válasza McLaca (#6778) üzenetére


syler
aktív tag

Sziasztok. 80/25 digim van. Akinek ilyen van nem tapasztalta, hogy mostanában sokszor szakad meg a net? egy hónapja van bekötve és ha megy a torrent mostmár 10 percenként szakad. Kezd picit idegesíteni:)

Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!

(#6780) McLaca válasza syler (#6779) üzenetére


McLaca
őstag

Routerrel, vagy anélkül használod?
Nekem két routerem van, a gyorsabbik, ami bírja a 30/20-at, sajnos nem bírja a torrentet, hisztérikusan dobálta vele a netet. A másik, amiben linuxos firmware van és sajnos lassabb (sok kapcsolatnál már érezhetően lassul, és csak kb. 25/18Mbitet lehet kihozni belőle) az viszont betonstabil, ha hetente 1× szakad, már sokat mondtam, pedig van, hogy 60 torrentet futtatok egyszerre (ebből 15-25 aktív), és 100GB fölötti a feltöltésem. Szóval ha router, akkor jó legyen! :) Ha meg hálókártya... hát azt se árt egy minőségibb darabra kicserélni.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#6781) syler válasza McLaca (#6780) üzenetére


syler
aktív tag

Szia. Routerrel igen, de ezt a témát már körbejártam. TP-Link TL-WR1043ND gigabites router, szóval nem abban van a hiba elvileg. Az alaplapom megintcsak nem régi, gigabites hálókártya van benne. Nem sokaig tart a szakadás 10 mp kb, de épp elég, hogy elveszítse a kapcsolatot a trackerrel. Mire megint felkúszik a csúcsra az a több idő. Egyébként nekem 3 hét alatt 1.07 TB ment fel. Inkább az idegesít, hogy a pókerasztalnál nem túl jó a szakadás mondjuk egy all in-nél:( Meg msn is kilép folyton.

Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!

(#6782) McLaca válasza syler (#6781) üzenetére


McLaca
őstag

Napi 100GB-ra értettem... :)
Viszont akkor is érdemes lenne másik routerrel kipróbálni. Vagy új firmware-rel, ha nem a legfrissebb van rajta. Ha közvetlen gépre kötve nem szakad, routerben meg de, akkor gigabit ide, vagy oda, a router a ludas.
Addig is szabályozd le póker, vagy gép előtt ülés közben a torrentet 500-1000kB/s-ra, ha nem vagy gépnél, akkor meg hagy szóljon. :)

Üdv!

[ Szerkesztve ]

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#6783) emre33 válasza syler (#6781) üzenetére


emre33
addikt

Pedig router hiba lesz. 99%
Látam már olyat ogy hibás volt a router.
Ha mindent jól beállítottál (felesleges terhelő opciókat kapcsold ki a routerbe) és még mindig fagy, akkor keres tesztre egy másik routert

ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360

(#6784) syler válasza emre33 (#6783) üzenetére


syler
aktív tag

Khmm:) Frisítettem a routeren a firmware-t és hát úgy néz ki tényleg ez volt a hiba :B Szóval én voltam idiot!! Köszi.

Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!

(#6785) Tompie


Tompie
őstag

Egy gyors kérdés:
Ha kötök 1 v. 2 éves hűségidővel TV+Telefon+20/10 Mbit/sec netet, akkor a hűségidő lejárta előtt tudok nagyobb internet csomagra váltani???
Kérem az válaszoljon aki tutira tudja :) Köszi

(#6786) FixY67 válasza Tompie (#6785) üzenetére


FixY67
senior tag

Tutira _talán_ az ügyfélszolgálat tudja...
Egyébként logikátlan lenne, ha a felfelé váltást nem hagynák.

...

(#6787) reisy_20 válasza FixY67 (#6786) üzenetére


reisy_20
csendes tag

Hello,

A felfelé módosítás lehetséges, viszont a hűségidő végéig a lefelé váltást nem lehet csinálni.

(#6788) djxp01


djxp01
senior tag

Sorry ha már volt a téma, de sajnos idő hiányában nem tudok visszaolvasni, csak egy gyors kérdésem lenne, munkahelyen van diginet topnet, de sajnos sima 4-5ezer ft-os 100mbites TP-Link TL-R460 routerrel nem viszi rendesen a le - feltöltést a net. (közvetlenül a gépre kötve a net viszont tökéletes, router fw frissítve volt, de semmit nem ért)

Melyik a legolcsóbb vezetékes 300mbites/1gbites router ami jó lenne ehhez a nethez hogy kihasználjam maxra a sebességet ? pl ez esetleg?

[link]

vagy ebből a listából valamelyik? [link]

Köszi!

regisztrált: 2005-07-05

(#6789) FixY67 válasza djxp01 (#6788) üzenetére


FixY67
senior tag

Szerintem ezek közül egyik sem lesz jó nektek. Ahogy elnézem, ezek switch-ek, neked meg router kellene, lehetőleg tűzfalas.
Esetleg a Tplink WR1043ND? Nem ismerem, semmit sem tudok róla, de ez tűnik a itthon kapható legolcsóbb, gigabites routernek.

...

(#6790) syler válasza djxp01 (#6788) üzenetére


syler
aktív tag

Mindenképpen gigabit képes router kell hozzá. Előttem ajánlották a TP Link-et nos olyanom van nekem is és nagyon jó miután FW-t frissítettem. Van a linksys WRT320N ezen nincs usb. Vagy van egy belkin féle megoldás olcsóbban de ezt nem igazán ajánlják. [link]

Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!

(#6791) forrest85 válasza syler (#6790) üzenetére


forrest85
senior tag

Ezt a Belkint szidták már, azt hiszem fagyizott is.

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#6792) Birkusz


Birkusz
csendes tag

Sziasztok!

Én is most váltok Digi Topnetre (eddig 30/20 volt, azt simán vitte egy Netgear WGR614 v6 router,)
A dilemma a következő. Az biztos, hogy a 80/25-öt ez a router nem viszi át, így új routerbe akarok beruházni, viszont kellene egy kis segítség/vélemény/tapasztalat.

A lehetséges jelöltek:
Linksys WRT320N
Asus RT-N13U
TP-LINK TL-WR1043ND
Vagy ha ti tudtok jobbat, az is jöhet :)

Én leginkább az Asus-t preferálnám, mert abban van beépített torrent kliens, FTP kliens, és a hordozható vinyóra mehet a letöltés gép nélkül, viszont nem tudom, hogy mennyire megbízható és stabil. Valakinek tapasztalat? Egyébként ennek a routernek az elődjét tesztelték itt PH-n is, elég jókat mondtak róla.
TP-Link routerekkel nincs tapasztalatom, erről és várok véleményt/élményeket, hátha valaki már találkozott ezzel a cuccal.
Linksys-ről csak annyit tudok, hogy az jó :) Viszont nincsenek olyan extrái, mint az Asus-nak, ez árban viszont nem nagyon jön ki.

Válaszokat/véleményeket/felvilágosítást előre is köszi :)

[ Szerkesztve ]

“ A NASA elkezdhetne asztronauták helyett hegymászókat képezni, mert az epéniszeden feljutunk a Marsra” by BuZzNiaK

(#6793) paca5 válasza Birkusz (#6792) üzenetére


paca5
tag

+1 pont a Linksys WRT320N -re, bár én az [link]ipon listában nézelödnék..

(#6794) cannyon


cannyon
aktív tag

+1 pont a Linksys WRT320N

(#6795) syler válasza Birkusz (#6792) üzenetére


syler
aktív tag

Nos az asus alapból kilőve mivel nem gigabit képes. Nekem tp link 1043 van, teljesen meg vagyok vele elégedve. A tp-n van usb is. De mint ahogy egy szaki mondta a milyen routert topikban seed servert nem egy 50 euros rouerre kell bízni. Ha a torrent a lényeg akkor minimum netgear WNDR 3700 kell [link]

Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!

(#6796) SSanya


SSanya
csendes tag

Sziasztok!

Érdekes problémába ütköztem, eddig sem magamtól nem találtam rá megoldást, sem az ügyfélszolgálat nem tudott segíteni.
Pár hete azt vettem észre, hogy a freemail-nál meglévő postafiókomat pop3-on nem érem el. Először a freemail-re gyanakodtam, egy ideig vártam, hátha megjavul. Aztán elkezdtem utána olvasgatni, nem változott-e valami freemail-nél, de semmi.
A lényeg: digi hálózatából 3 másik, pop3-as postafiókomat hibátlanul elérem, viszont a freemail-t nem. Egyébként minden ugyanaz, nincs titkosítás, mindegyik 110-es alapértelmezett porton működik. A freemail-t kipróbáltam a céges notiról, úgy hogy otthon a digi hálózatából is és a cégnél a céges hálóból is fel próbáltam lépni. A céges hálóból hibátlanul működik. Elviszem haza, átállítom az ip-t a notin, a net minden megy, de freemail nem. Próbáltam, hogy kikapcsoltam minden tűzfalat, kikapcsoltam az e-mail védelmet a vírusirtóban, de a csatlakozás még az authentikációig sem jut el, értelmes hibaüzenetet nem tudok kicsikarni, egyszerű time out-ot kapok. Digi azt mondta, kell náluk postafiók (ami baromság, mert szeptember óta használom a pop3-as fiókokat náluk, enélkül működtek, stmp-nél pedig a pppoe adatokkal azóta símán küldök levelet), ezért regisztráltattam náluk egyet, hogy legyen igazuk. Meg ez sem oldotta meg, innentől a digi-s levelező fiókot is elérem pop3-on, de a freemail-t még mindig nem. Több pop3-as klienssel is próbáltam, az se segített. Routeren keresztül megy a net, de a router tűzfala ki van kapcsolva, csak a klienseken használok külön szoftveres tűzfalat. Ha web-es felületen nézem, ott símán megy a freemail. Ping-re válaszol, névfeloldás működik, de próbáltam közvetlenül ip-t is megadni a kapcsolódáshoz. Próbáltam pop3 címnek a pop3.freemail.hu és a freemail.hu címet is, ip egyébként ugyanaz mögöttük, de egyikkel sem működött. Próbáltam a freemail-nak is írni, van-e valami gond esetleg ott, választ nem kaptam. Digi ügyfélszolgálat szerint náluk minden ok, pedig nekem valahogy úgy tűnik, mintha valami blokkolná ezt a portot a digi hálózatában. Van valakinek valami hasonló tapasztalata? Esetleg ötlet, mit tudok még csinálni?

(#6797) FixY67 válasza SSanya (#6796) üzenetére


FixY67
senior tag

Nekem működik. Mondjuk az nem teljesen igaz, hogy a freemail házatáján semmi sem történt, mert a webes felületet kicserélték.

...

(#6798) SSanya válasza FixY67 (#6797) üzenetére


SSanya
csendes tag

A freemail-nél semmi nem történtet a pop3 elérésre értettem. Elolvastam a pop3 elérésre vonatkozó helpet, abban nem volt semmi sem, ami nálam máshogy lett volna. A webes felület változása meg végképp nem tűnt fel, több éve nem használtam már. Kösz az infót mindenesetre.

[ Szerkesztve ]

(#6799) Tompie válasza Birkusz (#6792) üzenetére


Tompie
őstag

Mi a különbség a WRT320N és a WRT610N között? azon kívül hogy dupla annyiba kerül ?! :)

(#6800) cannyon válasza Tompie (#6799) üzenetére


cannyon
aktív tag

csatlakozók: DC bemenet, USB 2.0 ennyi :)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.