Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-25 23:02:43

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7001) cannyon válasza benzol (#7000) üzenetére


cannyon
aktív tag

szerintem az alaplapi vagy a pci hálokártyád okozza ezt ki kéne probálnod egy uj hálokártyával nálam is ezt csinálta az alaplapi kari de amiota beleraktam egy uj pci karit azota nem szakad egy probát megér:)

(#7002) WhiteWalker válasza cannyon (#7001) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

erre én is gondoltam,mivel 2 gépen is próbáltad így kizárnám a hálókari hibát,de talán a kábel is kontakt hibás lehet... :U ,talán azt is megérné kicserélni egy próba erejéig....ha nem akkor jöhet a személyes találkozó,mivel a szolgáltató is látja hogy állandóan megszakad a vonal és lehet náluk van vmi hiba.....

[ Szerkesztve ]

(#7003) McLaca válasza WhiteWalker (#7002) üzenetére


McLaca
őstag

Épp a kábel ellenőrzést akartam javasolni.
Elméletileg nálatok is a bejáratnál van egy toldó. Na ott egyrészt szemre meg kéne nézni a krimpelést, másrészt másik toldót és másik (lehetőleg gyári, sodrott, mert a digi merev, egyerű falikábelt használ) kábellel próbálkozni.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#7004) benzol válasza WhiteWalker (#7002) üzenetére


benzol
aktív tag

Hali!

Közben egy másik géppel is kipróbáltam valami 3com-os hálózati kártyával, azzal is kapcsolódik majd "random" időközönként dobja a kapcsolatot.
A kábelhez bekötés óta nem nyúltam. A kábel a gépig jön lentről a "központból" a gép előtt van egy RJ-11/RJ-45 osztó. Ha osztás nélkül dugom a gépbe úgy is szakad ha az osztóval és egy patch kábellel akkor is szakad. :((

De eddig december eleje óta csont nélkül ment...

Jelenleg a gépen Win7(64bit van), került rá egy Smart Security 4.x. így is szakadt de a eset szoftver telepítése előtt is ugyanúgy bontott. :C

Viszont engedélyeztem a naplózást a Win7-nél az egyik újratárcsázásnál és a következő szerintem érdekes hibák kerültek bele, szerintem ti ebből többet kiolvastok mint én.:

A kezdetek:

eseménynapló:

két esemény kibontva Dhcp-Client/DNS client event:

thx Laller

///\oo/\\\

(#7005) benzol válasza McLaca (#7003) üzenetére


benzol
aktív tag

hali!

Az ajtó felett amit mondtál a toldó szerintem rendben, ezidáig nem piszkáltuk, a krimpelések is rendben vannak legalább ahogy én látom... :) a gép előtti csatlakozó(RJ11/45) körül is rendben látszik minden mint ahogy az előbb írtam.

Ha más nem lesz valahogy tesztelem/teszteltetem még nem tudom hogyan de próbálkozom :).

Thx

///\oo/\\\

(#7006) McLaca válasza benzol (#7005) üzenetére


McLaca
őstag

Azért próbáld csak meg helyettesíteni valami mással...
A képeken látott hiba nem függ össze a szakadással, annyi a gond, hogy a hálókártyád nem kap IP-t a digi routerétől, csak a neted PPPoE kapcsolata, emiatt vergődik, de a PPPoE-hez nem is kell, hogy a hálókártyának is legyen címe (elvégre nincs lokális hálózatod).
A másik kép meg nekem olyan, mintha szűrve lennének IP alaján (127.0.0.1-es localhostra lennének irányítva) a reklámhordozó címek.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#7007) WhiteWalker válasza benzol (#7004) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Hát talán egy utp kábel tester megmondaná hogy van e szakadás vagy nincs,Digimókus kollega is árul itt ilyet utp tester fogóval.

(#7008) benzol válasza WhiteWalker (#7007) üzenetére


benzol
aktív tag

Hali!

Köszönöm a válaszokat!

Tegnap megmozgatam minden csatlakozót, kábelszakaszt amihez hozzáréhettem. Sajnos így is szakad de már csak 2-szer 3 óra alatt.
Egyenlőre a kábeltesztert kihagynám tudom nem nagy összeg de mire postaköltséggel megérkezik legalább a duplája lesz a olcsóbbik is, de legalább ezt is tudom hogy van és hogy hol. Ráadásul pont ezért választottam ezt a netet mert olcsóbb a T-nél, és nem akarok pluszban rákölteni ha nem muszáj.

Ha sikerül kölcsönkérnem egy laptopot akkor azt rákötöm az ajtó fölé beérkező kábelre, kihagyva a géphez érkező kábelszakaszt és ha ott nem fog szakadni akkor valószínűleg tényleg a kábel lesz a ludas.

Ha így is szakad akkor egyértelmű a dolog....

Más kérdés. Próbálom ill próbálnám felfogni ezt a hálózatos témát.....

Ppróbálgattam a netet az "ipconfig /all alatt" ráleltem a DNS címekre..

Nem tudtam pingelni őket illetve nem érkezet válasz a pingelésre... mindkét esetben mind a 4 csomag elveszett... holott net az volt. Ez normális? :F

A melóhelyemről simán tudom pingelni...

viszont amit belinkeltem képeket, hibákat... amikor elmegy a net mindig a DNS-client events kerül be a naplóba és a hibában szereplő címre "nem minden esetben, de rá lehet ismerni".
Pl amikor az iwiw-nél dobott le a net akkor a hibánál valami *.iwiw.hu szerver domain név jelent meg..., hasonlóképpen volt más oldalnál is..

Esetleg a DNS kliensem sem tud már kapcsolatot teremteni ilyenkor a DNS szerverrel és azért jelenik meg a hiba?

Tisztában vagyok azzal hogy nem fogom rendesen a témát de ezek szerintem mégis olyan dologok amelyek talán összefüggésben lehetnek a net megszakadásával, ha nem kérlek javítsatok ki. :R

Csak próbálok kapaszkodókat keresni, hogy ne nézzenek madárnak ha esetleg megyek vagy beszélek az ÜSz-al.

Ehhez egy kicsit kapcsolódva tudtok nekem belinkeni olyan oldalt ahol valamilyen szinten elmagyarázzák az ilyen hálózatok struktúráját, felépítését..., illetve általánosságban van valami körvonal a hálózatokról. Érdekel is a dolog de eddig nem folytam bele, meg legalább nem kérdeznék esetleg feleslegesen badarságokat.

Magával a PC-kel jó viszonyba vagyok már lassan 17-18éve. Volt szerencsém még az 5Mhz-es 8086-ost is nyúzni:) de a hálózatokhoz nem sokat konyítok.... az valahogy kimaradt...

:R

Thx Laller

///\oo/\\\

(#7009) forrest85 válasza benzol (#7008) üzenetére


forrest85
senior tag

Hát, a DIGI tud néha gányolt munkát csinálni, gondolok itt arra, hogy felcserélik a színsorrendet. A doboznál lévő sorrendet nem tudod módosítani, de ami bejön a lakásba azt igen. De még fennállhat azis, hogy a kábelt szigetelőszalaggal toldották meg, ami elég szánalmas megoldás. :Y hallottam ilyenről is... szakmukik végzik a munkát...

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#7010) WhiteWalker válasza forrest85 (#7009) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Igazad van,csak azt is irta hogy december óta sz@rakodik a netje...
Nálam pl 3 óra alatt sikerült bekötni a netet,mert nem volt net a teszteléskor,aztán rájöttek hogy mikor klimperték utána felcseréltek 1-2 színt,ezt minden kábel végén sikerült eljátszaniuk egyesével, méregettek a testerrel,ment a fejvakarás ezerrel és még mindig nem volt jó,aztán rájöttek hogy mégis jól vannak a színek ,mert az egyik szakinak bevillant hogy lehet hogy a háztömbben a fő switchnél is lehet a hiba,hát lementek átkötötték és láss csodát : 3 óra szerelés után megcsinálták :C Ennyit róluk :(((

benzol: ha nagyon nem jutsz semmire,menj be a digihez és csapkodj asztalt és mond meg hogy jöjjenek ki és nézzék meg de azonnal ;]

[ Szerkesztve ]

(#7011) forrest85 válasza WhiteWalker (#7010) üzenetére


forrest85
senior tag

no comment, most tudnék mesélni hosszasan, lehet más helyen többet elárulnék

[ Szerkesztve ]

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#7012) Nagymelák válasza benzol (#7008) üzenetére


Nagymelák
aktív tag

Nálam a lépcsőházi toldójuk volt szar 2 nap után Én jöttem rá, még 3 nap volt mire elhitték és megcsinálták. Utána meg morogtak hogy 70 Ft-s alkatrész miatt kellett kijönniük.

(#7013) benzol válasza Nagymelák (#7012) üzenetére


benzol
aktív tag

Kíváncsi leszek nálunk mi lesz... 72 órán belül jönnek...

A jó előbb lehet hogy hülyeséget írtam...

Egyáltalán a DNS szervereket a Diginél lehet pingelni?

///\oo/\\\

(#7014) Nagymelák válasza benzol (#7013) üzenetére


Nagymelák
aktív tag

A pinget nem tudom, nálam a toldó vol szar amikor kijjebb hajtottam az érintkezőket benn egyből lett netem aztán kicserélték azóta jó egészen addig Én sem babráltam a toldót. Kíváncsi vagyok nálad mit derítenek ki a szerelők.

Egy vékony tűvel megpróbálhatod a toldóban kijjebb hajtani Te is az érintkezőket.
Telefon szolgáltatásod is van tőlük? Az működik? Mert nálam az se ment emiatt.

[ Szerkesztve ]

(#7015) benzol válasza Nagymelák (#7014) üzenetére


benzol
aktív tag

Hali!

Az a helyzet hogy van netem és ha mozgatom bármelyik toldót nem szakad, gondolom akkor azok nem hibásak.

Igen van telefonunk is az az elején szórakozott függetlenül a nettől, nem volt vonal hétvégenként, de az most rendben van és amikor a elmegy a net akkor is van vonal.

A kábel színsorrendjeit is megnéztem a csatlakozóknál azok is rendben vannak.

Délután jönnek a szerelők, kíváncsi leszek... majd megírom.

Üdv.

///\oo/\\\

(#7016) forrest85 válasza Nagymelák (#7014) üzenetére


forrest85
senior tag

Valóban, ideje ennek hangot adni, sajnos szakmunkás szerelők munkája, hagy némi kifogásolni valót. Ezek ilyen jött-ment olcsómunkás szakbarbárok, némelyik. Hátha még alvállalkozóval építteti ki a hálózatot...no comment.
In Pécs :D :DD

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#7017) Nagymelák válasza forrest85 (#7016) üzenetére


Nagymelák
aktív tag

Az ügyfelesek is nagy francok 72 óráig nem csinálnak semmit, utána felhívnak hogy kerestek de engem nem lehet elérni (természetesen mobilszám van megadva telcsi mindig a zsebbe).
De természetesen újra felveszi a hibát és minden indul előröl, és így megy szépen el 1 hét.

(#7018) benzol válasza Nagymelák (#7017) üzenetére


benzol
aktív tag

akkor nekem szerencsém volt, másnap(ma) hívtak, és látszott a szám(a szerelőé) el is mentettem :DDD

aztán lehet hogy semmit nem érek vele... :N

///\oo/\\\

(#7019) Nagymelák válasza benzol (#7018) üzenetére


Nagymelák
aktív tag

Legyen szerencséd!! :)
Náluk az a biztos ha már ott vannak és működik. :)
Engem amikor hívtak nagy nehezen rejtett számon hívtak. :(
Mindent az ügyfélért. :)

(#7020) Márton


Márton
nagyúr

Hmm, már egy napja ilyen Tatabányán, ftp-n is:

Végülis a garantált megvan :O

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#7021) brd válasza Márton (#7020) üzenetére


brd
nagyúr

Ezzel mérve is ennyi? (Pöttyet pontosabb, mert megnézi azt is, hogy kb. milyen sebességű a mérendő internetelérés, és annak megfelelő méretű adatot állít be.)

The only real valuable thing is intuition.

(#7022) Márton válasza brd (#7021) üzenetére


Márton
nagyúr

több ftp-n is ami eddig fullon ment, ez a sebesség jött, tehát nem is próbáltam
más mérőoldalt.
De most már ennyi végre:

Úgy látszik dél és este 8 között húznak be valami kéziféket..

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#7023) Devid_81 válasza benzol (#7015) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Altalaban a telefonos eszkoz ujrainditasa megoldja a problemat, bar ha rendszeresen csinalja akkor mas gond is lehet az eszkozzel.
Majd kapsz egy portcsere't, lehet haldoklik a telefonos port.

...

(#7024) benzol válasza Devid_81 (#7023) üzenetére


benzol
aktív tag

Hali!

Múlthét pénteken jöttek, percre pontosan 4-re, és kb. 5 percig voltak.
Elvileg a csatlakozókat ellenőrizték, meg talán a Switch-et resetelték... ha jól értettem.

Teljesen korrektnek, tűntek elvileg ma hívnak vissza hogy rendben van e a net.

Az pedig hétvégén teljesen rendben volt, 7 órát járattam a gépet az idő alatt egyszer sem szakadt. :K

Elmondása szerint több ilyen eset volt már Bcsabán. is az első bekötésektől eltelt 4 hónap alatt.

Remélem visszahív és akkor pontosan megkérdezem mi is volt akkor a gond... .

Pénteken viszont nem igazán volt időm velük cseverészni....

Még egyszer köszönöm Nektek a segítséget!!! :R

Üdv Laller

///\oo/\\\

(#7025) benzol


benzol
aktív tag

Csak emlegetnem kellett őket már hívtak is....

Elmondásuk szerint központi hiba... mondjuk ez a legegyszerűbb válasz amit mondhatnak, de nem is akartam problémázni hiszen jó a net.

De remélem azért kéthavonta nem fog megismétlődni....

///\oo/\\\

(#7026) SipiBcs válasza benzol (#7025) üzenetére


SipiBcs
őstag

Jó ezt olvasni! Elvileg nálunk minden meg van csinálva, kivétel a kecóban a kábelezés. Még üzletkötő sem járt erre (Békéscsaba, Kőris utca). Csak azt nem értem miért nem. A környéken mindenkinél voltak, az összes ismerősnél, rokonnál! Ez az utca még nincs benne a netes rendelésben sem. Szerintem rólunk elfeledkeztek! :O :U

[ Szerkesztve ]

"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"

(#7027) Devid_81 válasza SipiBcs (#7026) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Most lassabban haladnak.
Rengeteg helyen megvan a kiepites a belvarosban is...van ahol csak a csatornakat raktak fel van ahol a kabelezes is megvan.
Legtobb helyen optikara var a folyamat...meg penzre ;]

...

(#7028) benzol válasza SipiBcs (#7026) üzenetére


benzol
aktív tag

:DDD van két tel számom...

- az egyik a bekötést végző csapaté, mármint aki a végső bekötést, és a kábelezést végzi a lakásokban.

- a másik az azt hiszem az egy összekötőé aki kapcsolatban van a Digi-vel és a bekötést végző csapattal

///\oo/\\\

(#7029) McLaca válasza Márton (#7022) üzenetére


McLaca
őstag

Én dél és este 8 közt folyamatos növekedést látok...

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#7030) Bator92


Bator92
tag

Mit kell tudni erről a DIGINET-ről? [link]

A hivatalos oldalon alig van információ. Ez bárhonnan elérhető? Ez műholdas technológia? Mennyire adják meg a sávszélességet? Hol tudnék bővebben olvasni róla?

(#7031) Márton válasza McLaca (#7029) üzenetére


Márton
nagyúr

ma már (hétköznap) igen, de hétvégén mi volt! :DDD

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#7032) McLaca válasza Bator92 (#7030) üzenetére


McLaca
őstag

A gyorsabb LAN csomagok társasházakban elérhetők ott, ahol a digi kiépíti, optikán megy a házig a net, a házon belül pedig LAN kábelen, PPPoE protokollal lehet bejelentkezni (modem nem kell hozzá), és a lakásba csak egy LAN kábelt húznak be. Nálam nagyjából mindig megvan a maximum sebesség, ha routert is használsz, akkor viszont izmos, gigabites router kell.
A lassabb csomagok (oldal alja) koax kábelen jönnek, családi házas övezetben. Sokan panaszkodnak rá, úgyhogy azt nem ajánlanám.

A LAN-osról bővebben ebben a topicban tudsz olvasni. :)

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#7033) KicsiUbul


KicsiUbul
őstag

Sziasztok,

Tuti felmerült már a kérdés de SOS kellene válasz:
Milyen (lehetőleg jó olcsó) routerrel lehet jó arányban kihasználni a 20/10 es digi képességeit.

Köszi

Értem én...

(#7034) cannyon válasza KicsiUbul (#7033) üzenetére


cannyon
aktív tag

bármilyen 100mb es 5ezer ft feletti routerrel :)

(#7035) KicsiUbul válasza cannyon (#7034) üzenetére


KicsiUbul
őstag

Köszi! Akkor megy oda egy D-link DI-524 :R

Értem én...

(#7036) Scrym válasza KicsiUbul (#7035) üzenetére


Scrym
tag

Az tökéletes rá! Én is azzal használom, vagy már két éve! ;)

(#7037) WhiteWalker válasza benzol (#7024) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

grat a szerelőknek,ezennel a hiba nem az ön készülékében van-volt :C

(#7038) benzol válasza WhiteWalker (#7037) üzenetére


benzol
aktív tag

agyam el is dobtam volna ha a gép krepált volna be... 2 hónaposan :Y

///\oo/\\\

(#7039) putti


putti
aktív tag

Sziasztok!

Nagy problémám lenne. Több mint egy éve diginet-nél vagyok, az elmúlt 2 hétben váltottam TopNET-re náluk ( 80/25 ). A bekötést követően 1 hétig tökéletesen működött az internet, majd egyszer fogta magát és megszakadt a vonal. Újra beállítottam a kapcsolatot, majd ismét ment 3 napig a dolog hibátlanul. Aztán megint elkezdte a dolgot de most már 4-6 óránként, valamikor hamarabb is ( fél óra óra) megszakad a kapcsolat és eddig nem jöttem rá hogy miért. Ami az otthoni internet felépítést illeti így néz ki a dolog : RJ-45-ös csatis ethernet kábelen keresztül jön be az internet, majd ez bemegy egy kis dobozba, ami kétfelé osztja internetre és telefonra a dolgot. Az internet innen tovább belemegy az adsl routerembe aminek a típusa D-Link DIR-120. Innen továbbmegy egy gigabites Linksys SLM2005-be (switch vagy router) , ami szétosztja a hálózatot. Már mindent kipróbáltam, de a hibajelenség marad ugyanaz.

Konkrétabban ezeket próbáltam :

- Az adsl routeremnél ( dir-120 ) frissítettem firmware-t is ( 1.01-es volt, jelenleg az 1.04RU van), ez egyenlőre nem segített. Ugyanitt beállítottam manuálisan is a PPPoE kapcsolatot, de ennek hatására sem javult meg. Gondoltam lehet rosszul állítok be valamit ezért nyomtam neki egy varázslót amiben csak a szerződésben megadott nevet és jelszót kell beírjam a többit beállítja, de erre sem változott a helyzet.

Kérdéseim :

1. Milyen beállításokat kellene alkalmazni az adsl routeremen és a gigabites switchemen hogy ne legyen szakadásom?

2. PPPoE kapcsolatnál Digi esetében ha nem kértem fix IP címet Dynamic IP-t kell kiválasztani, ha kérnék abban az esetben Static IP-t?

3. A routerem-nél amikor manuálisan állítom be a PPPoE kapcsolatot akkor megkérdezi a kapcsolat jellegét is, itt 3 választási lehetőség van : 1. Always On , 2 manual , 3 Always On demand Melyiket kell kiválasztani.

4. Lehet kevés egy ilyen sebességű kapcsolathoz Dir-120-as adsl routerem?

Ami még nagyon fontos, hogy miután megszakad a net és ki majd be kapcsolom az adsl- routeremet, ismét megjavul a dolog a következő szakadásig, és aztán ugyanez előről. ( innen is gondoltam hogy beállítás gond lehet )

A másik dolog : ha nem az adsl routeremben állítom be a PPPoE kapcsolatot hanem a win7-ben, akkor meg azt mondja hogy hiba 651 és nem tud kapcsolatot létesíteni.

Bocs a szófosásért, de próbáltam minél pontosabban leírni a problémát.

Mindenkinek köszönöm előre is a segítségét.

[ Szerkesztve ]

(#7040) McLaca válasza putti (#7039) üzenetére


McLaca
őstag

Ha a router WAN portjába van dugva a digi kábele, akkor windowsból nem is fogsz tudni csatlakozni, hisz' a win csak a routert éri így el. LAN portba dugva a digi kábelét, fogsz tudni windowsból csatlakozni, de a router ekkor csak egy switch lesz (és maga a router nem fog csatlakozni ugyebár, hisz a wan port üres), én csak teszteléshez szoktam így átdugni, ha közvetlen géppel akarok netre menni, mert amúgy messze a router. A gépbe dugott digis kábellel kéne próbálkoznod, mert ha úgy nem szakad, akkor a routered ennyit bírt.

PPPoE-hez a routerben dynamic ip-t kell választani, bár elvileg fel se kéne ott ajánlania ezt a funkciót, mert PPPoE-nél mindig a szolgáltató adja az IP-t, ha fix, ha dinamikus (csak ugyebár fixnél mindig ugyanazt).

A routerben legyen always on, ezzel biztosítható ugyanis, hogy visszacsatlakozik szakadáskor. Egy router logot se ártana átnézni, ott lesz ugyanis a szakadás oka.

A router ki-bekapcsolással a router természetesen újracsatlakozik, ezért van ismét net.
Apropó, mi szükség a switchre, ha van routered? Hiába a gigabites switch, ha a router csak megabites, és valószínűleg ez is a probléma, 80/25-ös nethez gigabites router dukál.

Üdv!

[ Szerkesztve ]

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#7041) putti válasza McLaca (#7040) üzenetére


putti
aktív tag

Köszi a segítséget. A Dir-120-as adsl routert még régebben vettem, ezért még ez van ami szétosztja a netet, de ki tudom cserélni ha ezzel lenne a gond. Ez esetben erre gondoltam :

Linksys RVS4000 ez megfelelne?

A Linksys slm2005 gigabites switch azért kellett, hogy a belső hálózatom gigabites legyen, sokszor mozgatok nagyon sok adatot ( 100Gb értékekben)

(#7042) cannyon válasza putti (#7041) üzenetére


cannyon
aktív tag

Ez a router egy kicsit drága a Linksys WRT320N es 10e olcsobb és ugyanezt tudja mint ez, a belsö hálozaton is szép sebesességel lehet ide oda pakolászni, ezzel a swichet is kitudod váltani nekem már megvan egy ideje használom is rendesen de egy rossz szot sem tudok rá mondani tehát meggondolando hogy 10e kifizetsz e feleslegesen :)

(#7043) putti válasza cannyon (#7042) üzenetére


putti
aktív tag

Köszi a tippet, utánanézek. Amúgy az éjjel megint ezt csinálta, beállítottam, ment egy darabig aztán ledobta 1 óra működés után. :(((

(#7044) putti


putti
aktív tag

Jelenleg így néz ki a dolog manuális beállításokkal : ( a mac címet klónoztam arról a gépről ahol megállás nélkül kell a net) ez lehet gond? Amúgy az érdekes a dologban hogy több mint egy évig minden jól ment ugyanazon op rendszer alatt és router beállításokkal, még csomagváltás után is kb 1 hétig.

Szóval a jelenlegi helyzet

(#7045) putti válasza putti (#7044) üzenetére


putti
aktív tag

A fentebb mutatott beállításokkal reggel 09:36-kor indítottam, azóta egyszer 10:45-kor kapcsolt szét de automatikusan visszaállította a netet. Nem is vettem észre csak a log-ból. Furcsa a dolog hogy egyszer megy, egyszer meg nem. Jelenleg az van hogy 09:36-tól folyamatosan megy, kiváncsi vagyok mi lesz belőle. Unom már. :O

(#7046) benzol válasza putti (#7045) üzenetére


benzol
aktív tag

Hali!

Szerintem is azt kellene először megpróbálni hogy direkt a gépre kötve is szakad e a neted.
Ha igen a router/switch hibája kizárható. Ez a legegyszerűbb módja a dolognak.

Ha így is szakad akkor szerintem az az eset ami nálam is volt ügyfélszolgálat-szerelők-switch reset az elosztó dobozban, legalább is nálunk(Békéscsaba) ez így ment, és működött.

Ráadásul hol megy hol nem ez szerintem nem arra utal hogy a router gond lenne hiszen akkor ha bírja akkor menne rendesen, ha nem akkor pedig egyáltalán nem tudnál kapcsolódni vagy kapcsolódnál de konstans alacsonyabb sebességgel...

ráadásul írtad hogy egy pár napig ment is rendesen... akkor kell hogy bírja....

csak tipp :DD

ugyan router nélkül de nálam is szakadt másfél hétig a net (előtte 2 hónapig gond nélkül ment), majd szóltam az ÜSZ-nak ők kiküldték a "varázslóikat" és láss csodát minden rendbe jött

[ Szerkesztve ]

///\oo/\\\

(#7047) putti válasza benzol (#7046) üzenetére


putti
aktív tag

Egyenlőre úgy néz ki a dolog, hogy működik az előzőleg belinkelt képen látható beállításokkal. Az érdekes az egészben hogy eddig is így volt beállítva most sem változtattam semmin, és már több mint 11 órája működik a net rendesen, folyamatosan tudtam netezni. A router logjait nézve derült csak ki hogy közben többször is volt kapcsolatszakadás ( gondolom ip váltás miatt). Remélem így marad.

(#7048) putti válasza benzol (#7046) üzenetére


putti
aktív tag

Egyenlőre úgy néz ki a dolog, hogy működik az előzőleg belinkelt képen látható beállításokkal. Az érdekes az egészben hogy eddig is így volt beállítva most sem változtattam semmin, és már több mint 11 órája működik a net rendesen, folyamatosan tudtam netezni. A router logjait nézve derült csak ki hogy közben többször is volt kapcsolatszakadás ( gondolom ip váltás miatt). Remélem így marad, mert ha nem, akkor felgyújtom az egészet a g@cibe. :DD

[ Szerkesztve ]

(#7049) McLaca válasza putti (#7048) üzenetére


McLaca
őstag

IP váltás a diginél ha van is, nem naponta többször (max. hetente, vagy havonta). Az továbbra sem jó, ha szakad a routerrel a net, mert mondjuk egy skype beszélgetés közben elég kellemetlen. Egy ismerősömnek van egy SMC routere, na egy 2-3 órás beszélgetés alatt kb. 5-10× kell visszatenni a konferenciába, mert folyton szakad a routere. Egyből visszamegy, csak ugye amíg a Skype rájön, hogy új ip, és újra becsatlakozik, az idő.

Az pedig, hogy ment pár napot gond nélkül, nem jelenti azt, hogy akkor nem is szakadt, szerintem akkor is szakadt. Még egy dolog: nekem is van egy routerem, ami ment ugyan a digivel, de sok kapcsolatnál (torrent) dobálta a netet. Igaz, azonnal visszament, de gyakran szakadt. Egy darabig. Mert utána már a becsatlakozás is kínlódássá vált, hát még a szakadás utáni újracsatlakozás. Vissza kellett raknom a régi linuxos routert, ami a 30/20-at nem hozza, csak 25/18-at, és sok kapcsolatnál lassul is, de gyakorlatilag beton stabil. Vennék egy 320N-et (meg egy minden USB-s eszközt LAN-ra replikáló eszközt), de most nincs a kettőre együtt 35 rongyom... (előbb RAM + 7200-as vinyó kéne a notiba). Bár igaz, van egy eladó N-es routerem (ami leginkább kábelnetre jó), meg egy eladó N-es mini pci-e hálókártyám. :)

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#7050) putti válasza McLaca (#7049) üzenetére


putti
aktív tag

Visszatérve az MTU részre, ha jól olvastam akkor PPPoE kapcsolat esetén 1400 és 1500-as érték között a jó, alapban nekem 1492-n volt. Olvasgattam hogy ha ezen az értéken néha bontja a kapcsolatot akkor lehet 1452-re vagy 1412-re állítani. Én most 1412-re állítottam ( ugye itt a fórumon már volt az 1400-as érték is ajánlva). A 80/25-ös netsebességhez jó az 1412-es MTU, vagy az MTU értéknek nincs köze a kapcsolat gyorsaságához? bocs ha hülyét kérdezek.

Ezenkívül : mindenképp lesz router csere, egy picit várnom kell hogy meglegyen rá a pénz.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.