- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Wazzo
csendes tag
Sziasztok,
Van olyan köztetek aki beadta a DIGI-ez a ,,Hálózatkiépítési kérelem ,, nyomtatványt? Mennyi idő még elkezdtek foglalkozni az üggyel? Jelenleg csak Vodafone érhető el.
-
Caranita
aktív tag
Az hogyan lehetséges, hogy nálam még mindig az 5999et számlázzák Digi Nekem csomagra?
Volt egy csomó áremelés az évben.Most fogom lemondani, remélem nem találják ki, hogy eddig rosszul számláztunk évekig, ezért itt a záró számla egy csinos összeggel
-
garga01
őstag
válasz
realyzee #112042 üzenetére
Csodálatos.
Nálam is előjött a hiba saját routerrel. Most kikötöttem, de 99% hogy nem az az oka ugye, de üf szolgálat erősködött h a nélkül direktben teszteljem.
Most átaraktam router módba a ZTE-t, természetesen admin felületre belépni se lehet. Egyik páros sem jó, SN szám utolsó 6 karaktere se... Gondotlam megnézem a másik PC-nek mi az IP-je, hogy távoli asztallal átmenjek rá.
Na midnegy, ma így marad és ahogy elkezd akadnni megint hívom az üf szolgálatot, hogy felvegyék hibára, mert biztos a saját routerem rossz... -
realyzee
csendes tag
Korábbiakhoz update Szegeddel kapcsolatban:
Volt kint ma is egy srác, azt mondja nem csak én tapasztalom, kapott bejelentést több pontjáról Szegednek a digi, annyit tudnak csinálni a szerelők, hogy kimennek, megállapítják, hogy a jelszint jó, és továbbítják a központnak a hibát. Viszont a központ visszadobja a hibát azzal, hogy a pppoe kapcsolat él, így nincs miről beszélni.
Állítólag az optikai kártyákba befutó szálak lokációtól függenek, és mivel véletlenszerű környékeken jelentkezik a hiba, így valószínűleg feljebb lesz a gond, azt mondta lehet az optika->réz jelátalakító szerveren, vagy még feljebb, de sajnos nem lát rá.
Jelenleg megy a huzavona, emberek bejelentik, szerelő kimegy, központ visszadobja, lezáródik a hibajegy, és ez ismétlődik kicsit több mint 1 hete.
-
Hellbalzer
csendes tag
válasz
garga01 #112039 üzenetére
E miatt nem fogok új routert venni (Régiben nincs USB). Ennyit épp nem ér meg. Max ha port forward nem sikerült volna Digis huawei félével. Így viszont nem is próbálkozok tovább ezzel az USB dologgal. Köszi az infót.
Szerk: Köszi a linket Borisz76, úgy látom ez egy összeszedett infó áradat, át is olvasom -
Borisz76
nagyúr
válasz
Hellbalzer #112038 üzenetére
-
garga01
őstag
válasz
Hellbalzer #112038 üzenetére
Nem fog menni. Kérd át modem módba, vagy állítsd át a digi online üf kapun és használj saját routert. A tv és telefon menni fog modem módban tovább, csak a netet fogja a saját routered intézni.
-
Hellbalzer
csendes tag
Sziasztok, remélem ez a legjobb (Vagy legkevésbé off topik), ahova írhatok.
Panel lakásban optikai kábelen kapunk TV,Net,Vezetékes telefont. Amikor optikára váltott nálunk is a digi, kaptunk egy HG8147X6 routert, amire bevallom kicsit húztam a számat, mert addig egy Asus router látta el a feladatokat, de egészen elfogadtam és nem erőlködtem Digi felé, hogy fokozza le a kínai kütyüt.
Anno port forwardolás miatt jobban átnyálaztam a router beállításait, és észrevettem, a kevés interneten található angol nyelvű téma alapján jópár beállítás hiányzik belőle. Akkor egyikre se volt szükség végül, de azóta is zavar, hogy nincs pl "Network Application" fül. Főleg azért, mert a routernek van egy USB portja és örülnék,ha tudnám használni egy usb HDDt csatlakoztatva, ez pedig úgy látom ott elérhető.
Próbálkozott már bárki ezzel? -
realyzee
csendes tag
válasz
Protezis #112034 üzenetére
Most volt itt nálam 2 fiatal szerelő srác, megmutatták a szekrényt és azt mondták az első dolog amivel kommunikál az eszközöm az az olajosháznál az optikai kártya.
illetve, hogy a tegnapi előtti hibajegyem felment pestig, ahol állítólag rosszalkodott az egyik NAS amit újraindítottak, de úgy néz ki ettől az én gondom nem oldódott meg 100%-ban. -
Protezis
őstag
válasz
Protezis #112031 üzenetére
Ok, végülis a traceroute az UDP 33434-at használja, azt tudom csekkolni. Működik.
Ezeket monitorozom, talán lokalizálni fogom tudni mostantól a hibát:
1. NAS -> router (IP ping)
2. NAS -> OLT (mi ez?) (UDP 33434)
3. NAS -> cloudflare/google/stb. (IP ping)
4. NAS -> google (domain HTTP) -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
realyzee #112023 üzenetére
Ja közben játszottam vele én is. Tényleg viszi folyamatosan. Mondjuk ez sebességmérésre szvsz alkalmatlan abból a szempontból, hogy 1, külföldi 2, értelmetlen csak sebesség miatt futtatni egész nap 0-24 -ben terhelni a hálózatot. Viszont egy 100/100 körüli limittel életképes lehet egy hibadetektálásra így pingel a háttérben. Figyelni a válaszidőket , csomagveszteséget, jittert. Erre a szakadásvizsgálatra tényleg jó. Kár, hogy nem belföldi cucc ez amúgy. Azóta sem oldódott meg?
-
Protezis
őstag
válasz
4Grider #112028 üzenetére
Nem tudom, hogy mi az OLT, de ezt már próbáltam, nem tudom pingetni a 10.0.0.1-et. Valamelyik portján figyel valami, amit tudnék monitorozni?
realyzee: nem jelentettem még, bizonyítékot gyűjtök. Legutóbb olyan 15 éve kellett ilyet csinálnom, amikor a télen bekötött mikrós net a tavasszal kizöldült fától nem működött. Azt hittem már többet ilyenre nem lesz szükség. Néhány hónapja váltottam Digire, ha ezt tudom, kétszer átgondolom.
-
tejbedara
újonc
válasz
realyzee #112022 üzenetére
minden nap jelentem, már szerintem tiltólistán van az emailem náluk, nem érdekli őket, most is ki kellett lépjek játékból mert 4-5000 pingem van félpercenként, már saját routert is vettem az se segített, ha valaki nem játszik csak töltöget meg netezget az észre se fogja venni ezt, mint itt a legtöbb ember, ezért mondja mindenki, hogy náluk jó...
-
realyzee
csendes tag
-
namenlos
tag
Sziasztok, tudja esetleg vki, mennyi kb. a bekötési idő BP-n? Hetek?
-
Protezis
őstag
Ha az ONT bridge módban van, akkor is lehet pingetni? Ha igen, mi az IP-je?
Három napja monitorozok 0/24-ben néhány dolgot, pl. 1.1.1.1, 8.8.8.8, bix.hu ping. Kb. minden nap van 9-10 alkalom, amikor ezeket nem érem el. Ha tudnám pingetni az ONT-ot, akkor a router hibát is ki tudnám zárni. -
realyzee
csendes tag
válasz
D-LAN|FuRioN #112007 üzenetére
a speedtest pillanatnyi sebességet mér, míg ez folyamatost. Ha 8.8.8.8-at pingelek közben terminalból, a megszakadás idején ott is timeoutolnak a csomagok, vagy 30-40k ms válaszidővel jönnek vissza, nem a szoftverrel van a gond.
-
realyzee
csendes tag
válasz
adika4444 #112010 üzenetére
Attól félek csak én jelentem be, lezárták most a 3. hibajegyem is, nyitottam egy 4.-et, lassan 2 óra telefonidőm van a digivel a héten. A mostanit szó nélkül lezárták, hogy javítva, és ugyanúgy fent áll a jelenség, habár ritkábban, napközben így is ilyen 0-9% között van a csomagveszteség, aztán megszakad 2-3x az internet, és beáll 0.0%-ra pár órára, és kezdődik elölről.
Természetesen az ügyfélszolgálatás kolléga azt mondja, hogy "ő lát élő kapcsolatot, nem érti mi a probléma"
-
-
válasz
megane76 #112018 üzenetére
Szia!
Ennek a kérdésnek nem sok köze van a DIGI-hez, próbáld meg itt: Milyen routert?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
akaszajanos #112017 üzenetére
Szerintem pedig ha rendes hálózatot akarsz otthon, akkor a szolgáltatói megy bridgebe és teszel be normális saját routert,
-
megane76
csendes tag
Sziasztok, ax57 vagy tuf ax3000 vásárlását tervezem, esetleg van aki használ már ilyet panel lakásban, mik a tapasztalatai? 60 nm kellene lefednie. Elsődleges a jel stabilitás lenne. Mostani régi routerem elég gyakran ledob, zsúfolt a ház wifivel
-
Moonline.
aktív tag
Üdv!
Új ONT eszközt lehet kérni a digitől? HG8247H típus lett kihelyezve nálunk, a wifi teljesítménye és minősége szánalmas, 2,5 méterre vagyok tőle és 50/60-at mérek a gigabites csomaggal. A Mac folyamatosan piszmog rá hogy nem biztonságos a hálózat, de a lehető legmagasabb WPA 2 van beállítva a wifinél, mást nem tud. A szomszéd szobában lévő tablet is folyamatosan eldobálja a jelet (panel).
Másnál is volt probléma ezzel a típussal?
-
Laccoss
addikt
válasz
akaszajanos #112012 üzenetére
A szerződésszám lesz az.
-
akaszajanos
tag
Sziasztok,
Át kell írjam az előfizetést más nevére, de az istenért nem találom az "ügyfél-azonosítót". Az ügyfélkapuban csak szerződésszámot látok, és az e-számlán sem látok ilyet. Mit kell megadnom?
Illetve, a lakóhely résznél a tényleges, lakcímkártyán lévő kell, vagy az, amit még a szerződéskötéskor megadtam tartózkodási helyként? Az világít még az ügyfélkapuban is.
Köszi előre is! -
-
Mate
nagyúr
válasz
iMaverick #112001 üzenetére
Nincs ONT csere program. Pár fajta ONT-t cserélni, párat meg frissíteni kellet mert nem kezelte őket az egyik központi eszköz.
Attól még, hogy régi egy ONT nem biztos, hogy rossz. Enyém is van vagy 5 éves semmi baja.
Köss hűséget 1000-es netre és kapsz ingyen wifi 6-ot. Annyi, hogy ragaszkodj az ONT-hez, ne fogadd el 3. eszköznek a routert
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
szőröscica #112005 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy ont hiba ezért kell jelenteni hibára a gondot.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
realyzee #111981 üzenetére
Ez milyen mérő cucc? Gyanítom ez külföldre mér (nem dumpoltam le a kapcsolatot, de 99%-ig biztos vagyok benne), így nagy pontosságot nem érdemes várni tőle. Nekem 1g-ből 300-at tud max mérni azt is össze-vissza ingadozva. Egyébként szelessav.net vagy speedtest simán jó 930. Amikor szórakozik a neted mértél máshova is esetleg az előbbiek közül? Ha nem akkor próbáld ki legalább, hogy kiderüljön, hogy nálad van baj, vagy teljesen máshol.
-
válasz
szőröscica #112005 üzenetére
OK, de akkor körbe is értünk. Erre mondtam, hogy jelentsd be, és Te írtad, hogy az nem jó.
-
szőröscica
addikt
válasz
Intruder2k5 #112004 üzenetére
Az indok az, hogy nálam nincs net, míg a fal túloldalán van.
-
válasz
szőröscica #112002 üzenetére
Értem, de azzal hiába hívod őket, hogy cseréljék az ONT-t, az első az lesz, hogy visszakérdeznek a miértre, tehát csak akkor cserélik, ha indokolt. Önmagában az, hogy öreg, nem indok, ahogy az sem, hogy a fórumon olvastam, hogy mások kaptak AX-est. Sajnos ez van.
-
-
szőröscica
addikt
válasz
Intruder2k5 #112000 üzenetére
Az a baj, hogy korábbi tapasztalataimból kiindulva ki se jönnek, ha épp úgy látják, hogy megy az internet (volt egy LOS hibám, egy fa belenőtt a kábelbe az utcán - legalább 4 ticketet kellett nyitnom, mire megmozdultak). Az nem nagyon hatja meg őket, hogy szakadozik.
-
iMaverick
addikt
válasz
Intruder2k5 #112000 üzenetére
Ezzel korábban elindított ONT csere programról tudunk valamit?
Itt a topicban többen írták, hogy se szó, se beszéd bejelentkeztek a Digi-től, hogy csere...
Most direkt visszakerestem, 2018 áprilisában kaptuk az FTTH-t (ezáltal az ONT-ot is), így 5 éves a ketyere... Nincs vele úgy bajunk, de jobban örültem volna már annó akkor is, hogy ha 1 eszközt hoztak volna. Most a csere kapcsán hozhatnának...
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest