Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7651) szabjan válasza wwenigma (#7650) üzenetére


szabjan
tag

Igen, gondolom, hogy valami galiba van. Most reggel egyeztettünk és valóban ment minden tegnap óta rendesen, úgy hogy router nélkül csatlakoztam.
Most visszaraktam a 642-es routeremet. Próbálom egy darabig ezzel.
Viszont ne haragudj de ennyire nem értek ezen gépekhez, Ezzel az MTU val mit állítok?
Mert gondolkodom rajta, hogy egy idő után bepróbálom megint a 1043-at. Visszalőttem a gyári beállításokat. Eredetileg a 1043-ason én csak az Adress Reservationt, adtam meg. Ha jól tudom - de javítsatok ki ha nem - ezzel be lehet fixálni a kiosztott IP-ket. Lehet ennek köze az Ő problémájukhoz? Vagy még marad a TP Link gigabites hálókártya probléma. most az sincs a gépben. Egy10/100 as realtek-en csatlakozom.
Köszi előre is... :R
Szerk: egyébként megnéztem most és ez a 642-esen 1480 -on van.

[ Szerkesztve ]

a vizesember

(#7652) maci25 válasza szabjan (#7651) üzenetére


maci25
aktív tag

Ha ez a dhcp résznél állitottad be akkor az szerintem is csak a router által kiosztot ip érinti.
De ha a dhcp servert kikapcsolod és a gépeknek adsz fix ip akkor ezt ki lehet zárni/probálni.

[ Szerkesztve ]

(#7653) maci25


maci25
aktív tag

Digis netem van nekem is 20/10 amit egy 1043 as routerrel osztok.
Kérdésem az ,hogy kinek mennyi idönként véltozik az ip ha a router folyamatosan be van kapcsolva . Nekem a router most 15 napja megy és ezidö alatt 3 szor változot az ip.
Az ip váltás may 19 reggel 6 ora , may 26 reggel 6 ora,jun 2 reggel 6 ora
Ez digis konfig vagy a routerben van beállitva valami amit eddig még nem vettem észre?

(#7654) szabjan válasza maci25 (#7653) üzenetére


szabjan
tag

DHCP-t állítottam csak..
Egyébként gondolom nem én vagyok itt az egyetlen aki egy Win 7 x64-et használ, egy TP 1043 as routere van és egy Realtek hálókártyával cstlakozik a netre..
Mert ha így van, akkor az orruk alá dugom a fórumot, oszt csá.... :D
Én egyszer a DC miatt néztem az IP-t és 4 napig ugyanaz volt. De már azt sem merem beállítani, hogy fixálja a kapcsolatot... :(((

[ Szerkesztve ]

a vizesember

(#7655) maci25 válasza maci25 (#7653) üzenetére


maci25
aktív tag

Ja igen .Az a legfontosabb kérdésem ,hogy lehet az ip cim váltást késleltetni? Pl ne hetente változzon hanem csak havonta ?:)/

(#7656) szabjan válasza maci25 (#7655) üzenetére


szabjan
tag

Félek, hogy sehogy. Mintha valahol azt olvastam volna, hogy hetente egyszer mindenképp bontják a kapcsolatot.

a vizesember

(#7657) Atapi válasza maci25 (#7655) üzenetére


Atapi
senior tag

rendelsz fix ip-t havi 2880-ért, akkor nem is fog soha változni. más lehetőséged nincs, minden bontáskor változni fog, ami mondjuk jo esetben heti egy alkalmat jelent.

(#7658) KTTech válasza maci25 (#7655) üzenetére


KTTech
veterán

Vagy kérsz fix ip-t, vagy használj DynDNS-t ingyen, így nem gond a dinamikus IP sem :)

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#7659) brd válasza szabjan (#7654) üzenetére


brd
nagyúr

DC-re az tökéletes megoldás, hogy regisztrálsz pl. egy dyndns címet, és a beállítások között ezt a címet adod meg, mint a csatlakozáshoz használt címet. Ehhez persze a router-en be kell állítani, hogy frissítse ezt a címet, vagy a gépeden kell futtatni a Dyndns klienst ugyanezért.

The only real valuable thing is intuition.

(#7660) maci25


maci25
aktív tag

DynDNS-t használok most is de szeretnék domaint regélni a könyebb/egyszerübb elérés miatt.S veszem tudomásul akkor ,hogy ez nem a digivel fog megvalosulni.

(#7661) KTTech válasza maci25 (#7660) üzenetére


KTTech
veterán

A fix IP mindenütt fizetős szolgáltatás (és csak és kizárólag ez jelentene megoldást a problémádra)... egyébként meg ha havonta csak 1x is változik egy nem dynDNS alapú domain név csak szívást jelentene.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#7662) ArchElf válasza KTTech (#7661) üzenetére


ArchElf
addikt

Nem, TVNetwork-nél pl alapszolgáltatás volt, csak ugye a Digi-s felvásárlás után, az embernek nincs választása...
Amúgy ez mindenhol máshol is csak a juzerek szivatása kategória, hiszen kb ugyanannyi konfigurációval megoldható a fix cím is... Persze ez alól kivételt jelentenek azok a szolgáltatók, ahol a cél az ügyfelek utólagos beazonosíthatóságának nehezítése/ellehetetlenítése.

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#7663) ArchElf válasza maci25 (#7660) üzenetére


ArchElf
addikt

Megvalósuthat, havi plusz 2880 pénzért...

AE

[ Szerkesztve ]

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#7664) wwenigma válasza ArchElf (#7662) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

A juzerek 0,0000000000000000000000000000000000001%-át érinti a fix ip cím, ez max TE vagy. Egyszeruen nincs szukség rá. Ha neked szükséged van rá, akkor pedig nem olyan dolgot csinalsz ami az ASZF-be belefér, nem home user vagy. Akkor fizess érte. :K

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#7665) brd válasza ArchElf (#7662) üzenetére


brd
nagyúr

Lehet, hogy te szivatásnak fogod fel, de a másik oldalról (a szolgáltató felől) nézve pedig az egyszerűbb adminisztrációt jelenti. ;) Mondjak példát, vagy elhiszed?

The only real valuable thing is intuition.

(#7666) KTTech válasza ArchElf (#7662) üzenetére


KTTech
veterán

Nagyon jól tudom mennyi munkával jár a fix IP kiosztása (még itthon is MAC address alapú fix IP-t osztok magamnak DHCP-vel).

Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy nem használja mindenki egyszerre a netet. Így kevesebb IP címmel is lefedhető az előfizetők köre. Ráadásul újabb IP-ket vásárolni nem olcsó dolog (és persze erősen véges is az IP4-es tartomány).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#7667) KTTech válasza ArchElf (#7662) üzenetére


KTTech
veterán

Ha jól emlékszem pont a TV Network az akit kilóra megvett a Digi... többek közt. Pedig az árai jóval felette vannak a Diginek.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#7668) maci25 válasza ArchElf (#7662) üzenetére


maci25
aktív tag

Abszolut egyet értek veled. Pláne ,hogy havi költsége van és nem egyszeri/bár az is lehet ,hogy a szerelöknek minden honapban ki kell jönni a cimre és mindig be kell ujra állitani/.

[ Szerkesztve ]

(#7669) ubbconfig válasza ArchElf (#7662) üzenetére


ubbconfig
aktív tag

Az lehet, hogy ugyanannyi konfigurációval megoldható a fix IP, de hogy nem ugyanannyiba kerülne a DIGInek, az is tuti. Azt te sem gondolod komolyan, hogy a több tízezer előfizetőre ugyanannyi számú IP-t fog vásárolni a szolgáltató ugye? Vagy azt gondolod, hogy a 30 meg 80 megabites sávszél is úgy jön ki, hogy több ezer gigabitet tartanak fent, hátha egyszerre akar mindenki teljes sávszéllel letölteni? :)
Ez szimplán közgáz, vannak erre okos emberek a szolgáltatóknál, akik ezeket a megtérülési mutatókat számolgatják...

(#7670) KTTech válasza maci25 (#7668) üzenetére


KTTech
veterán

Céges internetnél közel 100E-t fizetek 6/6Mbit-ért, amiben benne van 1 db fix IP cím (nem több! A másodikért külön díjat számolnak fel, és nem 2880 Ft-ot). Van egy "kis" árkülönbség a két szolgáltatás közt (stabilitásra azonos kategória a kettő! és a sávszélesség ott is csak a BIX-ig garantált - többnyire).

Alapvetően az otthoni internetet nem szerverüzemeltetésre tervezték, így a fix IP cím nem létfontosságú. Akinek mégis kell, az szerintem fizessen érte (vagy használjon alternatív megoldást, ami ingyen van... még a gépen se kell futtatni semmit, a legutolsó router is tudja. Persze lehet dinamikus IP-re is regisztráld domaint venni, az a domain költségén felül évi 30 USD, a DynDNS-nél például).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#7671) ubbconfig válasza maci25 (#7660) üzenetére


ubbconfig
aktív tag

Ha saját domainben gondolkodsz, akkor ne otthoni fix IP-vel és a saját sávszéleségeddel meg a routereddel szenvedj, hanem vegyél tárhelyet, manapság nagyon alacsony áron vannak ajánlatok. Egy évnyi DIGI-s fix IP árából HU domain és pár giga tárhely is kijön 100megás BIX kapcsolattal, választék van dögivel. Ha FTP vagy egyéb adattárolás a cél, arra is vannak olcsó megoldások. Jobb egy nagy rendelkezésre állású szerveren helyet bérelni, mint az otthoni géped - kevésbé megbízható kapcsolattal - járatni (a villanyszámláról, gép kopásáról nem is beszélve)

Nekem 2 domain-em is fut egy szolgáltatónál 4 éve hiba nélkül, ha érdekel a nevük, PM-ben keress...

(#7672) ArchElf válasza KTTech (#7666) üzenetére


ArchElf
addikt

Én is jól tudom mennyi munkával jár a fix kiosztás... Én is csinálom otthon, csinálom (vagy legalább is most már csak csináltatom) cégnél is. Az a borzasztó nagy munka gépenként max 1 percet vesz igénybe (kb 10-15 mp valós munkával, ha minden ablak nyitva van, amire szükség van).
Tekintve, hogy egy szolgáltatónál egy ügyfél bekonfigurálása nem egyedi feladat - és nem is 10 perc, inkább 3-5 nap alatt fut át ez a plusz egy perc nem szabadna vízválasztónak legyen. Amúgy feltételezem, hogy az ezt támogató helyeken a végrehajtó kollégának van minimum egy szkriptje, ami a kívánt IP/MAC párosra illetve csak simán switchelt (nem MAC szűrt) környezetben az IP/SW-port párosra a kívánt címet beállítja - nem kell mindent kézzel hackelnie.

Az hogy lakossági szolgáltatás esetében kevesebb IP-t vesz a szolgáltató, mint ügyfelet szerintem bullshit - legalább is ilyen szolgáltatótól óvjon az ég. Elég macera volna (pont mostanában amikor az átlagos egységsugarú júzer gépe előtt is egy állandóan futó router csücsül), ha a felhasználók azért nem tudnának netezni, mert a szolgáltatónak épp nincs szabad IP-je... A garantált/kiadott sávszélesség kérdését még értem, hiszen teljesítmény szempontjából nincs teljes kihasználtság, viszont IP használat szempontjából a csúcsidőszak igenis megközelítheti a teljes felhasználói bázist - ilyen környezetben nincs igazán mozgástér a vásárolt tartomány jelentős szűkítésére.

#7667: többek között a net eléréssel és sebességgel nekem személy szerint nem volt semmi gondom. Árban pedig majdnem ugyanott vannak/voltak TVNetwork 50/23 vs Digi 30/20 van azonos áron (3,5K). Azt nem is említem, hogy nem max 2 email cím lehetett, hanem 10 és nem 30 MB tárhely pfiókonként, hanem 500... Ha nem ketten vagyunk a családban, már azért ez is számít - persze most mindjárt jön valaki, hogy emailre ott a google/hotmail; ehh.
TV-s kínálatról ne is legyen szó, azzal csak gondom van...

AE

[ Szerkesztve ]

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#7673) ArchElf válasza wwenigma (#7664) üzenetére


ArchElf
addikt

Ezt nem tudom miből szűrted le... Véleményem szerint annak fontos a dinamikus IP cím, aki nem jogszerű magatartást végez... Engem korántsem érdekel, ha a egy fél év múlva is meg tudják mondani, hogy én voltam az adott címen. Az internetes visszakövethetőség - amely a botnetek és hasonló galádságok visszaszorításának egyik fontos feltétele pedig igenis megkövetelné a visszakövethetőséget. Ha közvetlenül nem is a felhasználóknak, de a szolgáltatóknak - illetve magának az internetnek igenis szüksége volna egy visszakövethetető/ellenőrizhető struktúrára a megbízható (nem operatív, hanem biztonsági értelemben) működéséhez.

A lakossági ASZF-ek pedig szvsz már egy jó ideje nem tartalmazzák a szolgáltatások nyújtásának tiltását.

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#7674) Atapi válasza ArchElf (#7673) üzenetére


Atapi
senior tag

a visszakövethetőség most is adott minden szolgáltatónál, mert törvény írja elő, x időre (asszem 5 évre) visszamenőleg. az, hogy ezekhez az adatokhoz nem fér hozzá bárki, csak az arra jogosult hatóság, talán nem is baj.

(#7675) brd válasza ArchElf (#7673) üzenetére


brd
nagyúr

Aki emiatt szeretne dinamikus IP-t, az hülye. Egyrészt, mint már írták, a szolgáltatónak törvényi kötelezettsége bizonyos ideig eltárolni, hogy melyik IP-t melyik ügyfél mikor birtokolta, másrészt, rengeteg olyan ingyenes és fizetős (...és illegális is van, ahol valószínűleg nem az az elsődleges, hogy a hozzáférések naplózva legyenek) szolgáltatás van az interneten, amelyek az IP elrejtésére adnak lehetőséget (proxy, vagy VPN). Harmadrészt, aki minőségben egy kategóriával feljebb végzi ezt a tevékenységet, az nem a saját gépéről fog ilyet tenni, ebben biztos lehetsz. ;)

The only real valuable thing is intuition.

(#7676) brd válasza ArchElf (#7672) üzenetére


brd
nagyúr

Nem az egyedi beállítások a probléma, hanem amikor mondjuk IP tartomány bővítés, újrafelosztás, vagy hasonló történik. Jó eséllyel megoldható scripttel a fix IP-sek átállítása, de ingyen miért szórakozzon ezzel a szolgáltató, ha amúgy 3 kattintás lenne az átállítás? Ezért kér érte pénzt.

The only real valuable thing is intuition.

(#7677) maci25 válasza ubbconfig (#7671) üzenetére


maci25
aktív tag

Igazad van ,nem éri meg a fix ip mert azért az árért már igencsak "nagy"tárhelyet lehet bérelni.Az áram számla viszont más kérdés. A router az minden féle képpen megy, a webserver meg a nas feladatok miatt ismét megy.A nas 21 W fogyaszt max, ha minden igaz akkor 7 W készenlétben.De ismétlem a file server feladatok miatt mindig megy.Nekem logikusnak tünik ,ha már megy akkor miért ne erröl menjen a weboldalam is.
Bár ha találok egy hasonlo szolgáltatot mint a tvnetwork debrecenben akkor nem volna probléma.

[ Szerkesztve ]

(#7678) _Oscar


_Oscar
aktív tag

Hali!

Lenne egy olyan gondom, hogy a digi kábel le lett cserélve digi lan-ra és azóta nem megy a net. Állandóan 651-es hibát dob. Win7 van a gépen. Ők a saját gépükkel tesztelték, azzal ment.

Üdv: Oszi

Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...

(#7679) wwenigma válasza ArchElf (#7673) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Első rész megválaszolva, semmifajtaféle anonimitast nem nyujt a dinamikus IP cím.

IP tartományok vásárlása téma. Hát, ha szerinted az bullshit, hogy 5 éven belül elfogynak az ipv4 címek és még közel sem kezdődött meg az átállás ipv6-ra, akkor sajnalom. Innen is latszik hogy hasonló dolgoknak még a közelében sem jártál, nemhogy ebben dolgozz. Max portas ilyen helyen.

Lakossági ASZF-ben meg van szabva, milyen szolgáltatásokat nem üzemeltethetsz otthon, ilyen peldaul a webszerver, etc. Persze nagyrészt nem foglalkoznak vele, de ha befáradsz az irodájukba, hogy te webszervert akarsz üzemeltetni, valszeg attessékelnek az üzleti ugyfelek feliratú sorba. DynDNS is e miatt szüntette meg a virtualhost tamogatasat, pedig az jo volt benne, ha erre akartad hasznalni - ingyen.

_Oscar: 651 A modem (vagy egy másik csatlakozó eszköz) hibát jelentett.

Bármi lehet, töröld a pppoe kapcsolatot majd hozz létre egy újat.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#7680) maci25 válasza wwenigma (#7679) üzenetére


maci25
aktív tag

Meglepődve olvasom amit irsz:(
Voltam bent a diginél pár hete es azt mondtá semmi akadálya a webservernek,upc ugyanez,tvnetwork hasonlo csak nyilatkozni kell/kellet volna , hogy nem lessz tiltott tartalom a serveren és akkor engedélyezik a 80 as port használatát./akkor lehet ok sem olvasták még az ASZF/

u.i:bár nem tudom számit e de én ugy kérdeztem ,hogy a saját veboldalm/veboldalaim mehet e az otthoni webserveremröl

[ Szerkesztve ]

(#7681) wwenigma válasza maci25 (#7680) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Ez a 80as port hasznalat nekem gyanus, szerintem alapbol nincs tiltva, kivéve ha valami szimmetrikus nat mögött vagy de akkor meg kell fix ip, ami ugye fizetos.

Meg kell nezni aszf-et, én SEM olvastam még teljesen végig a Digiét, csak az előző szolgáltatóimét tudom.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#7682) petrusz82


petrusz82
aktív tag

Másnál is tapasztalja a következő jelenséget? Ha teljes sávszélességgel töltök lefelé, akkor a processzorhasználat szinte 100 százalékos lesz. 80/25-ös internetem van. Esetleg létezik erre valamilyen megoldás? Például egy olyan hálókártya, amelyik a processzortól átveszi a számítási feladatokat.

(#7683) wwenigma válasza petrusz82 (#7682) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Helyi probléma, pl. atmeno forgalom szűrős vírusírtó, vagy a tűzfalad. Mit hasznalsz? Nalam semmi probléma.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#7684) P100 válasza maci25 (#7680) üzenetére


P100
senior tag

Miért ne lehetne saját webszervert üzemeltetni? + a 80-as port sincs tiltva.

Kérdés: dinamikus IP esetében mennyi ideig tudják megmondani, hogy az adott IP-t mikor melyik előfizetőjük használta?

[ Szerkesztve ]

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#7685) Atapi válasza P100 (#7684) üzenetére


Atapi
senior tag

kiváncsiságbol keresgéltem, ha minden igaz a 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről szabályozza a kérdést, és a 159/A. § szerint egy év a kötelező megőrzés (vagyis ennél lehet akár több is, ez a minimum).

(#7686) petrusz82 válasza wwenigma (#7683) üzenetére


petrusz82
aktív tag

Kaspersky Internet Security 2010 progit használom, meg utorrentet . Egyébként valóban, ha kilövöm a védelmet, akkor jócskán visszaesik a processzorhasználat.

(#7687) P100 válasza petrusz82 (#7686) üzenetére


P100
senior tag

Én a helyedben Eset Smart Security-t használnék.

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#7688) totyax válasza Nagymelák (#193) üzenetére


totyax
aktív tag

Mert úgye a fix IP cimért fizetni kell de ha routerrel van fent valaki megszakitás nélkül annak az IP cime állandó és ez nem túl jó a Digi kft-nek.

Hát szerintem ez ökörség. Az állandó IP cím azt jelenti, hogy akárhányszor internetre csatlakozol, mindig ugyanazt az IP-t kapod. Tegyük fel hogy valaki úgy akar fix IP címet hogy routert használ, legyen. Na és ha áramszünet van, akkor mi van? Akkor kell mellé egy szünetmentes is :) Viszont a szolgáltató eszközeit mondjuk lépcsőházban az elosztószekrényben nyilván nem védi szünetmentes. Aki tényleg azt akarja hogy fixen elérjék, az nem ilyen módszert fog szerintem használni, hanem vagy fix IP-t adó szolgáltatást vesz, vagy valamilyen DNS szolgáltatást vesz igénybe, ahol minden fellépéskor el van küldve az aktuális dinamikus IP.

(#7689) P100 válasza totyax (#7688) üzenetére


P100
senior tag

Routerrel is ugyanúgy változik az IP, garantálhatom (nekem is van routerem) :D

[ Szerkesztve ]

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#7690) moklys1


moklys1
aktív tag

Az internet meg a telefon egy switch-ből jön? Itt arra akarok kilyukadni mint nemrég írtam 4 hónapja küzdök a digivel internet szakadás miatt. Sajnos a szomszédok nem jelentik mert nem szinte nem használják, de viszont a digis telefonra panaszkodnak. Nekem nincs digis telefonom. Tehát összegezve: Ha az internet szaggat akkor a telefon is?

(#7691) P100 válasza moklys1 (#7690) üzenetére


P100
senior tag

Passz, nekem Digi még soha nem szaggatott (se a telefon, se a net).

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#7692) moklys1


moklys1
aktív tag

Képzeljétek már azt is kipróbálták (jelenleg is így van), hogy 1 gigás switch-et tettek a 100-as helyébe így összesen 3 lakásra 1db 1000-es jut. De ez sem oldja meg a dolgot. Itt biztos a switch előtt kellene kutakodni, ezt mondtam is nekik. Erre a válasz, hogy már korábban az optikásokat kiküldték és ők mindent rendben találtak. Más provider-t nem akarok választani (az én esetemben csak a upc jöhet szóba, csak az van) mert nem köthetek hűségnyilatkozatot, mivel nem tudom pontosan meddig maradok a lakásban (bérlem).

[ Szerkesztve ]

(#7693) moklys1


moklys1
aktív tag

[ITT] megnézhetitek a pingelési eredményt. Kb. szombat estétől (2010.06.05.) vasárnap 9.30-ig tartott a pingelés.

(#7694) petne


petne
őstag

Sziasztok!

A Digi Lan nethez milyen wlan routert javaslotok, amivel megfelelően működik a Diginet? A legmagasabb csomagom van, tehát 80/25.

(#7695) brd válasza moklys1 (#7693) üzenetére


brd
nagyúr

Durva, gyakorlatilag nincs is olyan időszak, amikor jól működne. :(

The only real valuable thing is intuition.

(#7696) cannyon válasza petne (#7694) üzenetére


cannyon
aktív tag

Linksys WRT 320N én ezt tudom ajánlani,nekem is ez van panaszom nincs rá már jó ideje megvan,amugy meg mindenféleképpen gigabytes router kell ha kiakarod használni a netett :)

(#7697) szabjan


szabjan
tag

Sziasztok.
Na kialakul a LAN net probléma oka. Valamiért a hálózat nem szereti a 1043-as routeremet. Már nincs erőm vitatkozni velük. 70 megát át tudok vinni, ennyi.
Ráadásul kettőt próbáltam - miután kaptam is egyet - :D - de egy fél nap után valamit beakaszt a rendszeren és először sz én telefonom megy el, majd az egész házban a net és a telefon, ilyenkor már csak nálam van net.... :D Visszaraktam a jó öreg 642-esemet de ez azért 5-10 megával kevesebbet visz át. Úgyhogy most f@sza. Itt állok két zsír új TP 1043-as routerrel és egyik sem jó nekem. :((
Nem kell valakinek router?. A sajátom félhónapos-számlás. Jó pénzért eladnám. A másikat valószínüleg visszajuttatom a gazdájának.

a vizesember

(#7698) totyax válasza moklys1 (#7690) üzenetére


totyax
aktív tag

Megkockáztatom hogy IP alapú mind a kettő, ezért is tudja olcsón kínálni, így ha a telefon szakad, aminek prioritása kéne legyen, akkor az internet a maga nagyobb sávszélesség igényével persze hogy fog szakadni. Ezt persze a digisek soha nem fogják neked beismerni, nekem is hazudoznak szemrebbenés nélkül, kicsit fentebb írtam is (kétféle hibára két külön előfizetőnél szemrebbenés nélkül azt hazudták hogy a központjukból minden berendezés jónak tűnik).

(#7699) P100 válasza szabjan (#7697) üzenetére


P100
senior tag

Na neeee mond, hogy TP-t használsz :D

Nekem egy az egyben ugyanez volt a gondom anno egy TP-vel, azóta se rakhatta be a lábát egy TP se a házamba. Mondjuk nekem csak akkor szakadt, ha torrenteztem. Ja és ez még anno UPC-vel volt.

D-linket használj! Ezek közül válogass: D-Link DIR-600 (9 ezer), D-Link DIR-300 (7600), D-Link DIR-100 (6600, nekem ilyen van)

[ Szerkesztve ]

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#7700) szvl válasza moklys1 (#7690) üzenetére


szvl
tag

Március közepén kötötték be a Digi netet és telefont. Az első 2 hét alatt elég sokszor akadozott-szakadozott a net. Amikor nem volt net a telefon is elnémult, amikor a net meggyógyult, akkor a telefonnal sem volt semmi baj.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.