Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6201) krystman


krystman
őstag

Ez a 80/25-ös net mikortól van a Digi-nek? Mostanában nem követtem a dolgokat, csak ezért tűnik nekem ez újnak. :) Nekem a 20/10-es van, de meg vagyok elégedve vele. Viszont annyit észrevettem, hogy Halite-al sokkal jobban megy a torrent mint uTorrentel.

(#6202) krystman válasza HERR Z (#6144) üzenetére


krystman
őstag

Helló! Nekem Wi-Fi-vel megy a laptopra a Digi-net, és semmi gond nincs! Én semmit sem állítottam a Routerbe! Csak a Pppo-ba írtam be a f.nevet és jelszót, és egyből volt net Wi-Fi-n is. Nálad valószínű azért megy egyből a gépen a net, mert valószínű automatikus csatlakozáson van. Vagy is legalább a szerelő így állította be neked. De, jelszó és f.név tuti van neked is. Ha nem megy, akkor csinálj egy RESET-et a Routerbe, és úgy írd be a jelszót és a F.nevet a Pppoe-hoz. Úgy mennie kell. Nekem így elsőre ment. Nekem mondjuk Edimax van.

(#6203) kali válasza krystman (#6202) üzenetére


kali
legenda

semmit?!?! védelmet (wep, wpa, wpa2) sem állítottál be a wifi szórására? :U

(#6204) IRON STORM válasza krystman (#6201) üzenetére


IRON STORM
őstag

Október 1 -től.

Csak a TDi!

(#6205) cannyon


cannyon
aktív tag

krystman ha nem állitodtál be semmit a felhasználonéven és passon kivül akkor rendesen ellátod a környezö wifis embereket nettel azért egy wpa2 jelszavat meglehetne adni hogy ne lopják a netedet mindenki kénye kedvére :DDD

(#6206) krystman


krystman
őstag

:DD Természetesen erre gondoltam, hogy WPA 2-őt nyomtam rá egyből, és nem csak úgy hagytam magába, hogy mindenki hozzáférhessen! Ezt nem írtam!:) Ilyen védelem van rajta természetesen. Csak én magába a Routerba különösen nem állítottam semmit sem, a WPA 2-őn és a f.név és jelszón kívül. Bocs, hogy előbb rosszul írtam. ;)

(#6207) krystman válasza IRON STORM (#6204) üzenetére


krystman
őstag

Köszi.

(#6208) Thulcandra


Thulcandra
senior tag

Mosonmagyaróváron tavasszal körbe plakátolták a panelokat azzal, hogy hamarosan jönnek, megkezdték a szükséges papírok beszerzését... azóta semmi hír felőlük.
Nem tudom miért ilyen hülyén csinálják ezt, de elég idegesítő néhány embernek :DDD

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#6209) rocket válasza Thulcandra (#6208) üzenetére


rocket
nagyúr

Az ilyen igergeteseket nem szabad keszpenznek venni, sok helyen a burokracia all a DIGI utjaban, igy nem rajtuk mulik, hogy nem tudnak a terveknek megfeleloen haladni.

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#6210) Drizzt válasza pszihó (#5962) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Mint mondtam nem tudtam bemenni, mivel csodák csodája: dolgozok. És marha messze Pesterzsébettől. Mindenesetre megpróbáltam kideríteni a dolgokat,s addig jutottam mindig, hogy átadják az ügyet a PE üfsz-nek, illetve náluk érdeklődjek tovább. Namost őket körülbelül 40 hívásból egyszer sem sikerült egy hónap alatt elérni.

Aztán ma semmi előzménnyel hívtak a szerelők, hogy mikor jöjjenek.

I am having fun staying poor.

(#6211) Drizzt válasza Drizzt (#6210) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Más: jelenleg a UPC-s motorola modem a belső szobámban van. Eddig a kábelt be tudják húzni, vagy hogy lesz a dolog? Telefon közvetlen az ajtóm mellett van. Viszont a gép onnan kb. 40m. Adnak ilyen hosszú UTP kábelt?

I am having fun staying poor.

(#6212) Worlon válasza Drizzt (#6211) üzenetére


Worlon
csendes tag

Szép nagy házad van, basszus :D
UPC-s modemnek ehhez semmi köze. De ha szépen kéred, tuti behúznak neked akkora kábelt amekkora kell.
Viszont lehet, hogy célszerűbb lenne ekkora távnál már wi-fi routert venned, maga a kábel se szép ahogy megy. Később pedig jól jön, ha másik gépet is rá akarsz csatlakoztatni.

(#6213) Pleiad


Pleiad
csendes tag

Üdv mindenki,

Digi bekötve, lefele 82 felfele 31 (Speedtest), elég "gagyi" :U
- DC-t elővettem, mire beléptem a HUB-ra már töltött lent a program mint az állat, UPC-nél meg ott kellett imádkoznom neki hogy indulj már meg ba*****meg
- Torrent púpon jön, főleg más Digi-sektől (még jó hogy sokan vagyunk) :D de hálózaton kívülre is nagyon gyors

Viszont a Linksys WRT54GL karcsúcska kicsit hozzá :D amit bár sejtettem, most be is igazolódott. Lefele 28 Mbit, de 233MHz-re húzva már 32Mbit (több mérés átlaga), 250MHz-en pedig ~37Mbit. Úgyhogy indul a Debil router építő projekt :U

Mindenesetre annyit mondhatok, hogy ilyen áron valahogy ilyen internetkapcsolat az, amiről mindenki csak álmodik szerintem (főleg a tehetősebbek, akik meg tudnának fizetni sokmindent egy családiházas övezetben, és xopniuk kell a T-vel, a UPC-vel vagy a többivel).

Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyenek észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozz onnan , ahonnan elmentél. (Victor Hugo)

(#6214) HZoli87


HZoli87
veterán

Sziasztok !

Egy kis help kellene . Adott egy SMC WBR14-G2 router és digi topnet . Sehogy sem tudom működőképessé tenni , hogy működjön a PPPoE kapcsolat . Asztali gép és a notebook is látja a routert , de nincs internet . Megadom neki a felhasználónevet és a jelszót is , amit kaptunk a digisektől . Valamilyen Service Name hiányzik , oda nem tudom hogy mit kell írni , vagy egyáltalán kikell-e tölteni . Aki tud légyszíves segítsen nekem , köszönöm . :)

Jó helyen próbálom beállítani egyáltalán ? :F

[ Szerkesztve ]

(#6215) brd válasza HZoli87 (#6214) üzenetére


brd
nagyúr

Oszt' a routered tud-e linket fordítani automatikusan a WAN porton? Mert lehet, hogy az a baj. (A service name üresnek jó).

The only real valuable thing is intuition.

(#6216) HZoli87 válasza brd (#6215) üzenetére


HZoli87
veterán

Sikerült , van mindkét gépen net . Egy újabb hiba jött elő , asztalin vagy a notebookon elindítom a torrentet ( utorent 1.7.7 és 1.8.4 ) , 10 másodperc múlva elmegy a net , a router látszatra ugyanúgy működik tovább . Net csak a router újraindítása után lesz újra . Minkét gépen Windows XP van , valaki találkozott már hasonló problémával ? Vagy a routerben lenne a hiba ? Chelloval nem volt ilyen gond , akár mindkét gépen mehetett egyszerre a torrent kliens . :F

(#6217) papg79


papg79
tag

Valami nem stimmel... A ping nagyon szar, és az a sebesség sem az igazi:
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/605499348.png[/IMG][/URL]

(#6218) papg79


papg79
tag

Valami nem stimmel... A ping nagyon szar, és az a sebesség sem az igazi:
http://www.speedtest.net/result/605499348.png

(#6219) HZoli87


HZoli87
veterán

Milyen Routert ajánlotok a Topnet mellé , amivel normálisan kitud szolgálni két gépet , nem fagy ki és amivel kitudjuk használni a teljes sávszélességet ?

(#6220) Pleiad válasza HZoli87 (#6219) üzenetére


Pleiad
csendes tag

Kollégámnak ugyanez a baja, hasonló router-rel. Csökkentsd a konkurrens kapcsolatok számát torrent alkalmazásban..

Topnet mellé Debilt ajánlok, igazán "bivaly" Soho router-t nem nagyon ismerek sajna :F (de engem is érdekelne, mi képes elbánni QoS-el és minden vacakkal komplett, mondjuk 100 Mbit-en).

Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyenek észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozz onnan , ahonnan elmentél. (Victor Hugo)

(#6221) HZoli87 válasza Pleiad (#6220) üzenetére


HZoli87
veterán

Az a baj , hogy mindkét uTorrent alapbeállításon megy , 10 másodpercig minden oké , utána meg szép lassan lelassul , net nem működik , csak router restart segít rajta . Szóval érdekes .

(#6222) HZoli87


HZoli87
veterán

Valószínű az a baj , hogy az SMC routerünk csak 56 mbit - s , és nem tudja normálisan kezelni ha nagy sebességgel megy a torrent kliens . 2 -3 mb / sec - re állítottam be a kliens maximális sebességét , és így nem fagy ki a net , de ha nincs leszabályozva , gyorsan eléri 8-9 MB/sec - t , és 10 másodperc múlva annyi a netnek , router restart . :(

És ilyen érdekes sebességek jönnek ki . :Y

[ Szerkesztve ]

(#6223) pitchman


pitchman
csendes tag

Üdv Mindenkinek4

Tudja valaki mi történt az elmúlt pár hétben?
Először packet loss-os lett a DIGI utána meg 80-100 megával hasít.
Zavarni nem zavar, csak kérdezem...

-= Nem az a buta, aki nem ért hozzá, hanem aki nem akar hozzáérteni! =-

(#6224) cannyon


cannyon
aktív tag

Nekem is ez a routerem van nincs vele gondom 3 naponta 1szer kifagy ezt elnézve rendesen müködik 3 felé van elosztva a net rajta, nem ott kell beállitani a netett ami a képen van hanem a setup wizardban, a routert érdemes lenne frissiteni tüzfalat kilöni nállam is top net van 8.3mb et tud le 6.3mb fel épp ma értem el 6.3mb/sec et feltöltésnél torrenten csodálkoztam is:) 2 gépen egyszerre még nem probáltam torrentezni de ha már nem viszi ki a max sebbeséget nem is csodálkoznék hogy nem birná ugy meg föleg hogy két külömbözö kliens megy az 1.8.4 az önmagába is rossz megindul a sebbeség és vissza esik utánna meg ba***ik megindulni probáld meg ugy hogy mind két gépen 1.7.7 van talán ugy menni fog az 1.8 as verziokba már plusz protokollok vannak ez is bekeverhet, csináld meg a frissitést aztán löd ki a tüzfalat használj azonos kliest de ne 1.8 4 est aztán meglátod mit müvel utánna

(#6225) cannyon válasza pitchman (#6223) üzenetére


cannyon
aktív tag

Karbantartásokat csinálnak egy ideje tehát ez annak köszönhetö esetlegesen én nem vettem észre belöle semmit csak ma egy 6.3mb/sec es feltöltést:)

(#6226) HZoli87 válasza cannyon (#6224) üzenetére


HZoli87
veterán

Próbáltam úgyis , hogy csak az egyik gépen megy a kliens ( 1.7.7 - alapbeállításokon , csak az aktív port van megadva neki ) , minden jól működik addig , míg el nem éri a 8-9 MB - s sebességet , utána lefagy , router restart . Ha lekorlátozom mondjuk 3 MB - ra , akkor nem fagy ki . Egyértelmű , hogy nem képes a routerem akkora sebességet átvinni normálisan , Chellora még tökéletes volt .

Próbáltam firmware upgradet csinálni a routeren , de nem fogadja el a hivatalos honlapról letöltött verziót ( SMC WBR14-G2 EU ) , valószínű 1.01 van rajta , a legújabb meg 1.11 - s , sehogy sem tudom frissíteni , érdekes .

Tűzfalnál kikapcsolásnál , a routerére gondolsz , ugye ? :F

Setup wizardban állítottam be én is . Ezzel nincs is baj . ;)

Kicsit segíthetnél , hogy kellene frissíteni a routert . :)

[ Szerkesztve ]

(#6227) sparks válasza pitchman (#6223) üzenetére


sparks
senior tag

A Topnet 80/25-re módosul(t).

(#6228) HZoli87 válasza sparks (#6227) üzenetére


HZoli87
veterán

Na , frissítettem a routert , beállítottam mindent újra rajta . Net szép és gyors mindkét gépen . Letöröltem a uTorrent klienst mindkét gépről , majd az 1.7.7 - s változatot vissza , alapbeállításon hagytam , csak a portot adtam meg a programoknak . Ugyanaz a jelenség , elindul szépen a letöltés , felgyorsul , majd a netnek kampec , elmegy . Sajnos ez a router nem erre a netre lett kitalálva , nézhetek valamilyen új után . :(

(#6229) forrest85 válasza HZoli87 (#6228) üzenetére


forrest85
senior tag

Valami TP-Linkes megoldást javaslok.

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#6230) cannyon válasza HZoli87 (#6228) üzenetére


cannyon
aktív tag

Igen a router tüzfalárol beszéltem hogy azt kapcsold ki.Ha a gépbe dugod közvetlen ott is ezt csinálja vagy csak a routeren keresztül? A kifagyás a router hibája nállam nem kell korlátozni 8.3mb elmegy max és ott megál följebb nem megy

[ Szerkesztve ]

(#6231) HZoli87 válasza cannyon (#6230) üzenetére


HZoli87
veterán

Csal routeren keresztül csinálja , előtte kipróbálás céljából össze volt kötve az asztali géppel , és ott simán tartotta a 9 MB/s tempót , nem volt fagyás . Utána bevontuk a routert is , nem gyors , de ha elindítjuk a uTorrentet akkor gyorsan vége a játéknak , router ránézésre továbbra is ugyanúgy működik , de nincs net . Elkezdtem nézegetni 300 Mb - s routereket , de előtte hozatok egy másikat kipróbálásra , mert kíváncsi vagyok . :)

Este majd kikapcsolom a tűzfalat az SMC - ben , és megnézem hogy változik-e valami . ;)

[ Szerkesztve ]

(#6232) Spidee


Spidee
senior tag

Sziasztok!

A hétfőn kötötték be nálunk végre a Digi LAN-t. Örültem is neki nagyon, de hamar lelombozódtam.
Sajnos hétfő óta nem sikerült még neteznem rajta, mert nem működik.
Először az volt, hogy csatlakozni sem akart, ez mint kiderült, azért volt mert a szerelő elkötötte a kábelt. Na mondom akkor ezek után végre menni fog.
Sajnos még mindig nem jött össze a dolog. Most ott tartunk, hogy felcsatlakozik, de vagy nem jönnek be az oldalak, vagy csak nagyon lassan töltődnek be, közbe meg elég sűrűn ledobál.
Próbáltam két gépen(egyiken XP másikon Vista van) is, de semmi, egyiken sem megy, sőt a Vistáson még sűrűbben ledobál.
Hívtam az ügyfélszolgálatot, ott azt mondják nálam van a hiba, mivel felcsatlakozik a gép.
Tőletek kérnék segítséget! Van valami ötletetek?

Előre is köszönöm!

Üdv.:
Spidee

''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee

(#6233) eXodus válasza Spidee (#6232) üzenetére


eXodus
őstag

Szerelők addig el sem mennek amíg nem működik.
Szerelők mit csináltak?

#6224
"Nekem is ez a routerem van nincs vele gondom 3 naponta 1szer kifagy ezt elnézve rendesen müködik "
És nincsen baja? az ilyen router hulladék, kukába való....

[ Szerkesztve ]

(#6234) Spidee válasza eXodus (#6233) üzenetére


Spidee
senior tag

Hát itt elmentek.... Igaz nem voltam itthon, csak a szüleim, Ők mondták.
Azt hozzá kell tennem, hogy a szüleim nem értenek hozzá.
Hétfőn mikor először jöttek, akkor jött egy idősebb szerelő, Ő bekábelezte a dolgokat, meg megcsinálta, hogy kint legyen az asztalon a csatlakozó ikon, és ennyi.
Ezek után hívtam a Digit, hogy nem csatlakozik a gép. Kedden jöttek is megint, és végig nézték a kábelt, rájöttek, hogy el lett kötve, azt megcsinálták, és ennyi. Gépen nem néztek semmit, mert "siettek" máshová!
Annyit tudok, hogy nem megy a net, és kicsit idegesít a dolog már.
Most újra raktam a windowst, hátha valami meghülyült, de semmi sem változott. :(

[ Szerkesztve ]

''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee

(#6235) Gyufaaa válasza Spidee (#6232) üzenetére


Gyufaaa
veterán

Hát, csak zaklasd őket tovább, mert ha valóban két géppel is próbáltad, valószínűsíthető, hogy a szekrényükben nem stimm valami. Van esetleg még valaki a lépitekben aki használ digit? :U

(#6236) Spidee válasza Gyufaaa (#6235) üzenetére


Spidee
senior tag

Hát ugye most kötött be a házba a digi, így mindenki most köt velük szerződést.
Holnap megkérdezem a szomszédot, hogy hozzájuk bekábeleztek-e már.

''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee

(#6237) #56474624 válasza Gyufaaa (#6235) üzenetére


#56474624
törölt tag

Van esetleg még valaki a lépitekben...

:DDD :C

(#6238) Gyufaaa válasza #56474624 (#6237) üzenetére


Gyufaaa
veterán

:D Még így nem hallottad? :DDD

(#6239) Spidee válasza Spidee (#6236) üzenetére


Spidee
senior tag

Egy lakásba van bekötve még csak rajtunk kívül. Sikerült velük beszélnünk, azt mondták, hogy náluk ma kötötték, kb 5 órán keresztül csinálták, mert volt valami gond, de most működik nekik rendesen.

''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee

(#6240) eXodus válasza Spidee (#6234) üzenetére


eXodus
őstag

nem kell érteni hozzá a szüleidnek
Elvileg bekötésnél megnézik h működik e ha nem akkor mondanak vmit h miért nem ...
Ha eddig még 1x sem ment akkor hívogasd őket!

(#6241) HZoli87


HZoli87
veterán

Fórumtársaim , várnám az olyan wireless routerek nevét , amivel kifogástalanul megy a Digi Topnet , mert az enyémet cserélni kell ( nem bírja ezt a szédületes tempót ), mert a torrent megfagyasztja a netet és az SMC - t . :)

[ Szerkesztve ]

(#6242) Spidee válasza eXodus (#6240) üzenetére


Spidee
senior tag

Nem ment sajnos eddig 1x sem.
Minden nap hívogatom Őket, remélem most már csinálnak valamit.

''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee

(#6243) #40935168 válasza HZoli87 (#6241) üzenetére


#40935168
törölt tag

TESSÉK egy faja D-Link.

Drága, de a TopNet-re egyelőre jó lesz a majdnem 700 Mbitet tudó routing képességével :)

Wi-Fi-n viszont átlagos csak.

(#6244) HZoli87 válasza #40935168 (#6243) üzenetére


HZoli87
veterán

Ennyiért már számítógépet kapni , de azért köszi . :))

(#6245) sparks válasza HZoli87 (#6241) üzenetére


sparks
senior tag

Szia!
Most vettem egy RT-N16-ot, topnettel hozza a 80 megabitet szépen. Az előző 500gP v2 csak 50 mega körül ment, ott meghalt.
Ugyan még csak 2 napja van meg és sokat nem teszteltem, de ftp.fsn.hu-ról win7 alatt 1 szálon is megvan a full 80 mega (~10 MB/s). Torrenten 9 MB/s volt a max amit láttam eddig, de az is csak egy röpke teszt volt.
Wifin nem tudom mennyit visz át, nincs n-es wifim.

[ Szerkesztve ]

(#6246) VOid válasza HZoli87 (#6244) üzenetére


VOid
tag

Valszeg ezzel is mennie kell: Linksys WRT320N (legalabbis haverom 120 megás chelloja megy vele), ez elvileg 22-23 ezerbe van, sztem ez a legalja az árnak amiért olyan routert amivel megy is a topnet:) bár remélem tévedek:D

(#6247) gabmng


gabmng
csendes tag

sziasztok

ha jól tudom, akkor ezzel a routerrel megy a digi legmagasabb netje is

TP-LINK TL-WR941ND 3x3MIMO 300 Mbps Router (WiFi)

http://pc88.hu/router_wifi/300_mbps/tp-link/tl-wr941nd_3x3mimo_

van egyel nagyobb is ennél de az már gigabites és 24 ezer körül van.

szerintem jelenleg az összes elérhető netre elég ez a router, sztem még a "nagymenőkirály" upc csodanetje is megy vele vígan, szóval nem dobál le, nem fagy ki, pontos értéket mutat.

azért vki erősítsen meg kérem,
mert hétfőn szeretnék venni egy ilyen routert :D :)

köszi sziasztok

(#6248) HZoli87 válasza gabmng (#6247) üzenetére


HZoli87
veterán

Én is néztem ezt a routert , elég jó árban van a tudásához képest , nem szeretnék több tízezer Ft-t rákölteni .

Eddig 3 - t láttam , amik jó lennének nekem :

1., NETGEAR WNR2000
2., SMC WBR14S-N2
3., TP-LINK TL-WR941ND

Na ezek közül segíthetne valaki , hogy melyik lenne a legjobb . :R

[ Szerkesztve ]

(#6249) forrest85 válasza HZoli87 (#6248) üzenetére


forrest85
senior tag

SMC-t ne vegyél. AZ megsüti magát. TP-Linkek jók szoktak lenni. :)

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#6250) gabmng válasza HZoli87 (#6248) üzenetére


gabmng
csendes tag

részemről egyértelmű, hogy tp link, előző hszembe van egy link ott még olcsóbb is..

sztem SMC az gagyi, bocsánat ha vkit ezzel megsértek, netgear meg drága és nem tud többet, szóval fölösleges

előző routerem D-link volt, az nagy király, csak most wifiset szeretnék, dlinkbe azok meg drágák ...

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.