Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aszalós
csendes tag
válasz norbertoth #92149 üzenetére
Szia!
Én használom, néha jól jön. Le lehet vele törölni a felesleges nyelvi fájlokat a programokból, a cache-t kiüríteni, ami természetesen visszajön, plusz pár karbantartó funkciója is van. Szerintem hasznos.
A felesleges nyelvi fájlok törléséhez (amivel minimális helyet lehet szerezni) jó még a Monolingual is (még nem frissítették ARM Big Sur-hoz).
A programok eltávolítására a legjobb az előttem szóló által ajánlott app. -
norbertoth
senior tag
Köszi!
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
Santosh
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem boltban egy MacBook Air M1-et. Nagyon szuper a gép, de a zsanért nem értem. Ha átviszem egyik pontból a másikba, a kijelző általában marad az eredeti pozíciójában. Ha szimulálok egy buszozást (mozgatom a gépet), 4-5 mozgatással alsó pozícióba kerül a kijelző. Ez a normális működés, vagy ennek a gépnek túl laza a zsanérja és vigyem gariztatni?
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
-
totron
addikt
M1: milyen sebességgel és főleg milyen minőségben haladnak a portolások, mik a tapasztalatok?
-
SharpSA
veterán
Akkor érdemes inkább megvenni a AppCleaner-t? Nekem a CleanMyMac X van meg, eddig nem okozott problémát, de például ugyanarra a programra nyomott uninstall esetén különböző méreteket ad mindkét program. Előbbivel nem tudtam eltávolítani a kijelölt programot, mert azt még nem vásároltam meg.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
blakey
titán
válasz SharpSA #92159 üzenetére
Amikor leakciózták akkor megvettem a csomagot, nagyon jó viszont érdemes mindig megnézni, hogy mit törölne, mert előfordulhat, hogy később szükséged lenne rá.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Mr Bond 007
őstag
válasz totron #92158 üzenetére
Inteles mbp-ról váltottam, nem vettem észre semmit azon kívül hogy mocsok gyors. (Még az asztali 6 magos i7-hez képest is.)
A rosetta+m1 (hardveres x86 emu) annyira jól sikerült, hogy észre se venni mi inteles és mi m1-es. (erőforrás igényesebb pro appoknál azért igen, de ott se sok a difi, többnyire jobb)
Miket használsz? -
SharpSA
veterán
válasz blakey #92160 üzenetére
Most néztem meg, hogy miről is beszélek...
Van a teljesen ingyenes AppCleaner és van az App Cleaner & Uninstaller. Gondolom az utóbbit vetted meg, illetve a MacCleaner Pro csomagot.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz Mr Bond 007 #92161 üzenetére
Hogyan költöztél át az inteles gépről?
-
TigerCat
nagyúr
válasz Mr Bond 007 #92164 üzenetére
NAS-t eleve a fájlok tárolására használom, nincs a gépre duplikálva, egyébként dettó. Fiókokba belépve minden jön is le felhőből. Igazából talán az tart a legtovább, hogy személyre szabjam az appok egyedi beállításait, nézeteket.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
SharpSA
veterán
válasz Mr Bond 007 #92164 üzenetére
Az adatok lényegtelenek ebből a szempontból, nálam OneDrive-on és NAS-on is vannak. Semmilyen programot nem kellett átvinni aktuális beállításokkal? Hogy ne kelljen telepíteni és újra beállítani mindent?
-
blakey
titán
válasz SharpSA #92162 üzenetére
Természetesen az utóbbit vettem meg, de csak amikor erősen leárazták, addig az ingyenes AppCleanert használtam, az sokmindent nem tud törölni, de legalább ingyenes.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Az ilyen "karbantartó" programoktól anno Windowson is rohamot kaptam, úgyhogy se Linuxon, se Mac-en nem használok ilyesmit. Az ingyenes AppCleanerrel távolítom el a programot és utána ForkLifttel szétnézek a rejtett állományok között.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
SharpSA
veterán
"Az ingyenes AppCleanerrel távolítom el a programot és utána ForkLifttel szétnézek a rejtett állományok között."
Itt van a probléma sok felhasználónál, hogy fogalma sincs és talán nem is érdekli, hogy hol vannak a rejtett állományok, a törölt programok maradékai. Pedig ezt rendszer szinten lehetne figyelni és azonnal tisztítani program törlés esetén.
-
blakey
titán
A fizetős AppCleaner pont arra jó, hogy a rejtett állományokat amiket én is utólag kerestem, azonnal feldobja törlésre. 2 évig párhuzamosan fent volt az ingyenes változata, hogy lássam valójában milyen és megérné-e vagy sem. Utólag jelentem, megéri, nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
-
Friczy
senior tag
válasz Mr Bond 007 #92118 üzenetére
Kicsit off: armos Wint honnan szereztél?
(arm-os Debiant és redhat-et hiába töltöttem le, nem tudtam elindulásra bírni a Parallels-szel, jó lenne már valami ami tényleg működik -
totron
addikt
válasz Mr Bond 007 #92161 üzenetére
Igen, ezt látni tesztekben, de zsigerből nem tudom megoldásnak tekinteni az emulálást, még ha jól sikerültnek is hat a végfelhasználó kezében. Ez már a végkoncepció vagy átmeneti? Eddigi vagy más emukkal van összehasonlító írás egyébként? Portok síkján van pár maradandó, rossz tapasztalatom, továbbra is azok (várható?) sikerességének mértéke foglalkoztat.
blakey, az sokmindent nem tud törölni
Ez úgy értendő, hogy a fizetős igen? Maradéktalanul kiváltja a könyvtárrendszeri mélytúrákat? -
Mr Bond 007
őstag
válasz Friczy #92174 üzenetére
Parallels technical preview programra kell regisztrálni. (még csak így van m1-re) és ott adnak linket ms oldalára. (azt hiszem kell ms account) Szintén még csak technical preview változat van abból is, de eddig nem volt stabilitás gondom.
totron: Parallels alatt gyorsabban fut a win10 mint natívan Surface pro X alatt. Konkrétan itt a leggyorsabb az armos win jelen pillanatban. Mióta meg van x64-es emuláció a programok nagy része lazán megy, még a játékok is.
SharpSA: Tudtommal a költöztető asszisztens is tud tima machine mentésből dolgozni. Legalábbis régen csináltam már.
Szerk: Igen, tud. [link][ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz Mr Bond 007 #92177 üzenetére
És az arm-es win mennyivel tud kevesebbet, mint az inteles? Gondolom sok program nem indul el rajta.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz SharpSA #92176 üzenetére
Benéztem: Úgy olvastam hogy tud-e . Szerintem nincs más opció.
Nem nagyon olvastál utána ha ilyet írsz
Nekem minden fut. Neten se nagyon futottam bele olyanba hogy ne lett volna jó valami. Inkább hardver illesztőkkel voltak problémák, de azok is többnyire megoldódtak már.
Nem véletlenül voltak elégedettek a tesztek is: pl [link][ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Jó, de én nem Win felől érdeklődtem. Hanem az eddigi maces szoftverek M1-es inkarnációiról. Az elvvel van a bajom, mert a mindent verő M1-en futtatva nem csoda, ha gyorsabb emulálva is, mint a Pro X-en. Épp emiatt a fejlesztői hozzáállás miatt szív annyit az emberiség, de ez most mellékes. Fajlagosan nem vagy előrébb, s nem is az emuláció hatásosságát mutatja, hanem a processzor jóságát, ami egy nagyon szuper dolog, de most nem ez volt a kérdés.
-
SharpSA
veterán
válasz Mr Bond 007 #92179 üzenetére
Régen használtam már, így nem emlékszem hogy volt. Azaz hogy utólag a költöztető asszisztens után is lehet-e adatokat visszaállítani. És igen, most nem néztem meg az apple oldalát ebben a témában.
-
SharpSA
veterán
Abban a tesztben szó sincs arm-es windows-ról és az abban futtatható programokról. Vagy akkor most mire is válaszoltál, aminek nem olvastam utána?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz totron #92180 üzenetére
Én meg arra válaszoltam.
Egyikőtöknek a win, másikótoknak a mac os volt kérdéses. Gondoltam leírom mind2-t. Amit eddig winre raktam az ment, egyedül pár játék problémázott, (anticheat nem ismeri a platformot).
Picit egyszerűbb lenne ha inkább appokat írnátok, ne csak úgy álltalánosságban. (nyilván én se láttam mindent.)[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
Egyébként meg pont hogy évtizedek múlva is az apple lesz az m1-el az iskolapéldája hogyan kell jól architektúrát váltani. Az hogy a többiek bénábbak, meg ne az apple szégyene legyen már!
-
SharpSA
veterán
válasz Mr Bond 007 #92185 üzenetére
Igen, most még jobban látható, mennyire lustult bele sok hardver és szoftver gyártó a helyzetbe. Ez így valódi fejlődés, nem csak pár %-os csiszolgatás. Csak egy ilyen húzáshoz elég nagynak kell lenni, hogy érvényesülni is tudjon, mert sajnos sok szakember az történelem során az újítókat leginkább hülyének nézték és nézik most is, hitetlenek, maradiak, saját korlátjaik rabjai, stb. El sem tudják képzelni, hogy mennyi minden van még, amiről fogalmuk sincs.
-
Divinity
őstag
Pedig elég széles a sprektrum. Windows 10 ARM jelenleg x86 user-space-t tud emulálni, tehát a 32 bites appok nagyrészével megbirkózik de csak emulálva. Mivel teljesen más az instrukció set, így a driverek amik nem ARM-re lettek tervezve nem fognak futni. Az OpenGL támogatás se az igazi jelenleg. Hardver közeli és csak x64-es appok pedig egyáltalán nem működnek jelenleg. Elvileg dolgoznak Microsoft-ék az x64 emuláláson is de hát tudja a fene mikorra lesznek meg vele. Tehát az szép és jó, hogy nálad nem volt probléma de attól azt célszerű észben tartani, hogy lehetnek, bőven.
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
blakey
titán
válasz totron #92175 üzenetére
Évekig az AppCleanert használtam, de ez nem töröl minden szükséges fájlt, manuálisan meg kell keresni és törölni, ehhez az EasyFind-ot használom. Aztán "szembe jött" az App Cleaner & Uninstaller, párhuzamosan használtam, 1 hétig minden funkciója működik így elég hatékonyban bizonyult, de nem akartam azért 20$-t fizetni így párhuzamosan használtam őket, AppCleaner-er töröltem az alkalmazásokat, a másikkal meg megkerestettem de mivel nem Pro így törölni már nem tudtam. Aztán tavaly kaptam egy mailt, hogy akció, olcsó, stb., valami 10$ körül lett volna az app de véletlenül a csomagra klikkeltem és azt vettem meg 30$-ért amit végül nem baj, mert elég hasznos csomag, szóval így "megérte".
Ez úgy értendő, hogy a fizetős igen? Maradéktalanul kiváltja a könyvtárrendszeri mélytúrákat?
Lényegében igen, a Pro verzió mindent töröl ami az adott programhoz tartozik, a rejtett fájlokat, a maradvány fájlokat, stb. Nagyon jó kis cucc és hasznos is.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
norbertoth
senior tag
Valamiért továbbra sem látom a külső vinyó tartalmát, azt a mappát amiben a filmek vannak nem jelenik meg semmi, nem értem.
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
TigerCat
nagyúr
válasz norbertoth #92191 üzenetére
Milyen vinyó? Más gépen látszik? Mire van formázva? Csak egy mappa nem látszik, vagy a teljes lemez?
-
norbertoth
senior tag
Western digital mypassport ultra. Xboxon és más gépen látszik minden tartalom. NTFS file rendszer, windows nat rendszer vagy mi. Képek látszanak csak a filmek nem de még a filmek mappái sem, nemhogy az mkv file-ok.
Viszont tv-re kötve is használva lenn, meg macbook-on, de a tv csak ntfs-t és fat-ot támogat...
Pedig anno amikor volt pár hónapig egy agyonhasznált macem, akkor tudom hogy töltöttem le vinyóra és a tv-n is ment, de nem emlékszem mit kell már csinálni hogy mindkét eszközön jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz norbertoth #92193 üzenetére
Paragon NTFS vagy Tuxera NTFS nem árt az NTFS HDD-k írásához. ExFAT is jó a TV-khez, legalábbis az újakhoz.
-
TigerCat
nagyúr
válasz norbertoth #92193 üzenetére
Mekkora az a vinyó és milyen gépen próbálkozol? Csak azért kérdem, mert nekem pl. a 4TB-os WD külső vinyőmat elég lassan olvassa be a Mac. Ha nagyobb, lehet, hogy nem kap még áramot az USB-n keresztül. Más nagyon nem lehet, mivel az NTFS fájlrendszert olvassa a Mac, csak az íráshoz kell Paragon, Tuxera, stb. kiegészítő szoftver.
-
norbertoth
senior tag
500GB-os a vinyó Most formatáltam APFS-re, azt a tv nem ismeri fel, a tv leformtálta ntfs-ra, de hiába tettem fel a tuxerát, hát nem enged rámásolni semmit sem, nem értem.
Egyébként formázná tuxera ntfs-re de azt írja hogy a rendszerben állítsam be a biztonsái menüben az engedélyezést, de ott nem találom, hol lehet ezt engedélyezni.
[ Szerkesztve ]
-
Divinity
őstag
válasz Mr Bond 007 #92188 üzenetére
Oh igen, a decemberi preview már tartalmazott egy verziót. Ettől függetlenül minden valid amit írtam plussz észben kell tartani, hogy ez továbbra is csak emuláció. Akkor lesz az igazi ha mindenki elsődlegesen ARM-re áll át.
ps: a stílusoddal pedig csinálj valamit mert elég bicska nyitogatóreturn Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Friczy
senior tag
Parallels preview rendben van, az megvan, bár nem láttam MS linket. De utánanézek, köszönöm.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Friczy #92199 üzenetére
Akkor rosszul emlékeztem. (Lehet a parallels blogja alapján csináltam, ott volt link is)
Innen le tudjátok szedni: [link]
Ms fiók kell neki, és insidernek kell jelentkezni. (Ingyenes, de én már évekkel ezelőtt át raktam rá az accountom, szóval nem tudom már hogy kell)
A régebbi hírekben a dev channelt kellett megadni, de azóta kint van a beta channelen is. (Ezt a win control panelen kell megadni ) Dev-et nem ajánlom, mert nagyon instabil.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest