Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkdesign
senior tag
Próbálok utólag visszaolvasni a hub és töltés témában itt az elmúlt HSZek között.
Most akkor melyik az a variáció amelyik kinyírhatja a gépet ?
Ha meglesz az elhatározásom berendelném a macbook air-t.van egy usb c hubom Baseus márkájú, pd töltéses, 3 usb, 1 hdmi, 1 ethernet.
Úgy szeretném hozzá használni, hogy 1ik port töltés, másik porton meg minden szükséges dolog a hubba téve. PDn nem tölteném. Viszonmt nem szeretném már az első nap tönkrevágni
-
norbertoth
senior tag
Lehet valami baja a Macbook-nak ha estére seedelni hagyom és nem hajtom le teljesen a kijelzőt?! Természetesen töltőre téve és nem is minden nap lenne ez. (Külső vinyóra csatlakoztatva)
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
marsu.
senior tag
válasz norbertoth #92503 üzenetére
Nem
-
Chereiose
addikt
A Mac akksijának mi a jobb, ha otthoni használatnál végig töltődik (fel van dugva áramra), vagy feltöltögetni 90% körülig és 20%-nál mondjuk töltőre rakni? Ugye a ciklusszám miatt is fontos, mert így elég hamar sok ciklus kerülne bele, ha mindig fel-le töltögetném.
-
atirag
őstag
Az új macos-ekben már nincs itunes? Mert hbo-t akartam aktiválni és azt beszéli nekem mikor kész van ,hogy lépjek be egy számítógépen vagy ios-en az itunes-ba.
-
Divinity
őstag
válasz zapikanka #92510 üzenetére
Azt neked kell mérlegelned, alapból ugye nem nagy különbség van köztük. Én főképp fejlesztői (Java/Kotlin, Docker) feladatokra rendeltem 512/16-os Air-t. Reményeim szerint gond nélkül fog beválni de biztosat még nem tudok mondani mert csak január elején rendeltem és még nincs kész
[ Szerkesztve ]
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
bmakszim
senior tag
-
CSaB_STI
csendes tag
Sziasztok!
Macbook Air M1 mellé külső kijelzőként az LG 27UL850-W monitort néztem ki. Olvasva az itteni és a többi fórumot, kissé aggódom a monitorról érkező töltés miatt. Vajon csak az USB hubok mellett jelentkezik a probléma? Előfordulhat az is, hogy szofterveresen javítani tudják?
Használ valaki ilyen vagy hasonló USB-C töltést tudó monitort M1 procis Macbookkal?
Az LG 27UL850-W-vel kapcsolatban még azt is olvastam, hogy USB-C-n fakó, sárgás képe van. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
szecska24
tag
Sziasztok!
Mielőtt szervizbe adom a gépet gondoltam itt is érdeklődök egyet, hátha valaki találkozott már az alábbi hibával és tud rá megoldást is:
Macbook Pro 16, bootloop, alma logo bejön (vagy nem és csak fekete háttérrel kapcsol be a kijelző), és újraindul. Ezt végtelenítve. Recovery nem megy, internet recovery megy, de amint letölti fájlt, egyből megy vissza a bootloopba. Optiont lenyomva a particiókat látja (Big Sur+ Bootcamp), bármelyiket kiválasztva: bootloop. Van valakinek ötlete, hogy ez mi lehet?
Háttérinfo: sem leejtve, sem beázva nem volt, friss OS installt szerettem volna, mert nem tudtam bejelentkezni sem a iMessage-be, sem a Facetime-ba. Beléptem Recoverybe, ott rájöttem, hogy nem enged újratelepíteni, mert a fent lévő rendszer frissebb, mint amit fel szeretne tenni. Kiléptem belőle és akkor kezdődött ez az anomália. Találkozott már valaki hasonlóval? (Minden létező reset megvolt, nem változott tőle semmi) -
Mr Bond 007
őstag
válasz szecska24 #92515 üzenetére
Másnak is volt már ilyen. Csinálni kell egy usb telepítőt (windowsos gépen is lehet vmware-el/más virtualizációs cuccal, vagy ismerősnek ha van mac-je azon) Be kell bootolni, első körben disk utility-vel csekkolni nem-e filerendszer sérült, ha úgy se jó, akkor reinstall az adatok megtartásával, ha meg úgysem, akkor gyalulni az egész meghajtót (disk utility-ben törölni a teljes lemezt) és újra telepítés. Vagy ha így se jó, akkor vissza gariba.
[ Szerkesztve ]
-
szecska24
tag
válasz Mr Bond 007 #92516 üzenetére
Köszi az infót! Megpróbálták iCenterben egy USB-s Big Sur telepítővel, de nem jutottak túl a meghajtó kiválasztásán, utána ugyan úgy újraindult. Gondolom a disk utility csak utána lenne elérhető.
-
blscrn
tag
Sziasztok!
Használ innen valaki Arduino IDE-t macOS-en?
Az alábbi képen látható problémám lenne, amikor a kódot szeretném rátölteni az Arduino-ra:
Többféle USB-C-s átalakítóval próbáltam, más USB porton is, mindegyiknél ugyanezt írja ki. (Arduino IDE 1.8.13, macOS Big Sur 11.2.1)Windows-os asztali gépen tökéletesen működik a kódfeltöltés erre a boardra.
Ha esetleg találkoztatok ilyen hibával, mi volt rá a megoldás?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz blscrn #92520 üzenetére
Itt írnak valamit, hátha segít: [link]
"In my sketch there is a line : client.println("FORWARD!!!");
if i remove one exclamation mark, the problem is solved ! ...""That specific problem is the result of the mega2560/1280 bootloader having a useless 'monitor' function where if it sees three consective ! characters in the upload data stream it stops programming the chip an just waits for the user to enter monitor commands which will never happen in an arduino setup. Just changing that statement to:
client.println("FORWARD!"); would also solve that specific problem. There is newer modified bootloader code for the mega boards that fix the root cause but they are not part of the arduino IDE and don't ship with anyone selling mega boards."[ Szerkesztve ]
-
blscrn
tag
válasz Mr Bond 007 #92521 üzenetére
Köszi, de sajnos nem volt 3 felkiáltójel a kódban.
-
r4z
nagyúr
válasz blscrn #92520 üzenetére
A Big Sur meg be se volt jelentve, amikor az 1.8.13 megjelent, es az Arduino programozasahoz kell speci driver is - valoszinuleg utobbi nem mukodik. Megprobalhatod Githubrol letolteni az aktualis forraskodot, es lebuildelni kezzel, de az se biztos, hogy megoldja.
Szerintem dobj fel valami pehelysulyu Linuxot VM-kent, es hasznald azzal, amig nem lesz tamogatott a Big Sur.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
medak
csendes újonc
Sziasztok,
megvettem eletem eleso mbp-ját vadonat ujan, es egy olyan jelensegre lettem figyelmes, hogy amikor lehajtom a kijelzot, akkor egy adott szognel a zsanérok felol hallok egy kattanast. Kinyitasnal nem hallani. Zsaneroknál semmit nem látok ami ezt okozhatná. Gondolom ez nem normalis.. Garanciáztatni kellene?
-
B.i.L
senior tag
Sziasztok!
Ha megengedtek 1 láma kérdést : alkalmazásváltó billkombináció,amikor látom az ablakok miniatűr,egymás melletti/alatti ablakokat - mint a winben' a win+tab - ezt merre találom?Horgászni mentem...B.i.L
-
norbertoth
senior tag
Lehet olyat, hogy ha hallgatok zenét vagy megy egy yt videó és lehajtom a kijelzőt akkor is szóljon, vagy ilyet nem lehet?
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
trobi28
addikt
válasz norbertoth #92535 üzenetére
Lehet, hogy ha csatlakoztatsz rá egy másik kijelzőt
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
CSaB_STI
csendes tag
válasz norbertoth #92535 üzenetére
-
Chereiose
addikt
A Hama USB-C Hubok mennyire ajánlottak? 10-11k környékén kapni, amiben van ethernet port és hdmi is, olyat keresek, viszont nem szeretnék egy vagyon költeni rá, a hama meg valahol az aranyközépút
-
likeaRAINBOW
senior tag
-
Divinity
őstag
Én most ezzel a BlitzWolf dokkolóval szemezek.
Van benne slot egy M.2 SSD-nek is plussz a PD port és magának a dokknak külön van bemenete szóval simán kihagyható a PD.
Valakinek esetleg van ilyen?return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Chereiose
addikt
válasz likeaRAINBOW #92544 üzenetére
Nálam csak full Hd-ra lesz szükség tv-n, arra gondolom elég lesz
-
Chereiose
addikt
válasz likeaRAINBOW #92548 üzenetére
Ha megteszed annak örülnék, hogy tuti legyen
Más: ha egy pendrive-ra még windowsos laptopról fájlokat másolok (képek) akkor milyen formátumra kell formázni, hogy a mac írni és olvasni is tudja, exFAT-re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Ukrajnai háború
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- LEGO klub
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Windows 11
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple MacBook Air M1 (2020) 13.3 256 GB (8 GB RAM
- MacBook Air 13" 2018 / 256GB, 8GB RAM / Rose Gold (204)
- MacBook pro 13,3 retina 2016 256ssd, 8gb ram
- MacBook Air 2020 M1 16gb 256 SSD 27% Áfás Magyar Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest