- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
Irtad, hogy Adata SE920-al gondod volt. Bar ilyet en nem hallottam, de elhiszem, en is futottam mar bele abba, hogy chip-et cserelhettek a cuccban, es inkompatibilitas lepet fel. OneDrive nalad kulson nem szinkronizal. Ehhez nem tudok mit szolni, en nem hasznalom. Na, de! Hogy a TimeMachine kulso meghajtot nem ment... Evek ota mentetem vele a kulsoket.
Most akkor vagy a te gepeddel van valami, vagy te vagy luser, vagy csak finoman trollkodsz... -
Sidorovich
senior tag
+1
Nem nekünk kéne ezzel szarakodni, hanem a fejlesztőnek kéne normálisan aláírt hiteles appot kiadni.
Aminél erre szükség van, akkor inkább keresek alternatívát vagy nem használom. Pl. torrent klienst ezért váltottam, érdekes, a Transmission valamiért simán működik, minden másik torrent kliensnél meg kellett volna kerülnöm a gatekeepert. -
Na, én ezt a hozzáállást támogatom.
Az egggyel korábbi hozzászólásod, amire idéztem a blogodból, elég szarkasztikusra (vagy félreérthetőre, ha nem ez volt a szándék) sikerült, azért azt hittem, te is az "8GB-osat én biztos nem venék" táborba tartozol.Amúgy meg itt van a sok RAM-huszár, akik még nem látták/használták ugyan az AI-t, mert nem volt mit, persze, de máris tudják, hogy amiatt kell a 16GB a gépekbe, és az nem fog 8GB-on futni.... kérdem én, honnan ez a bizonyosság? Puszta spekuláció, nem más.
A kézenfekvő magyarázat a 16GB-os memória-alapmennyiségre szerintem épp az a mindenhonnan folyó picsogás, hogy "8 GB 2024-ben jujj de ciki" végre elérte a marketing-szintet, a nép meghallgattatott, és megkapja a 16 GB-ot akkor is, ha arra nincs szüksége macOS alatt.Igen, állítom, hogy a 32 GB RAM-ot tartalmazó Windows-os gépem mostohábban bánik a memóriával, mint a 16 GB-os Macbook-om, amit gond nélkül tudok használni annak ellenére is, hogy 8GB-ot a háttérben futó Docker számára allokáltattam).. Lehet, hogy innen ered az általad is említett "Apple math". A győzködés meg nem arról ment, hogy a 8ŰGŰŰB "mindenre is elég", hanem arról szólt, hogy a mai tipikus felhasználásra (=böngésző+facebook/insta stb, irodai programok, alkalmi photoshop esetleg amatőr videószerkesztés... ezekre így együtt is elég, oersze nem 80 egyszerre megnyitott lapra a böngészőben, ahogy itt valaki leírta... -és ezt valódi, a "tipikusnál" némiképp még nagyobb memóriaigényű felhasználás meletti 2 éves 8GB-os MBA-tapasztalatom alapján írom, nem holmi elméleti megfontolásokból, meg spekulációkból.) Ettől függetlenül persze mindig lesznek, akiknek tényleg nem elég a 8GB, de azok NEM a fent említett tipikus használó kategóriába tartoznak (programozók, profi videóvágók, akik hosszú és agyoneffektezett videókat készítenek, LR-ban egyszerre 500 RAW-képet feldolgozó komoly amatőr vagy profi fotósok, stb. - itt is ezek teszik ki azok csoportját, akik számára valóban kevés a 8GB /sokszor még a 16 is/ macOS-en.
-
Parson
addikt
'A rendszer ennek ellenére nem szabadított fel semmit.'
Akkor nincs mese, sár került a palacsintába... ezesetben kénytelen az ember vmit csinálni. én megelözendö az ilyen hibákat maradok mindig a legutolsó stabil és támogatott OS-nél, hogy minimalizáljam a rendszerhibákat, nálam soha nem is volt még ilyen probléma.
Azért Imno-nak köszi a tippet az app-ra.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Köszi. Tegnap próbálkoztam a BetterDisplay-jel, de nem kerültem közelebb a megoldáshoz: ha a csúszkával, vagy manuálisan növelem a felbontást, ugyanúgy zsugorodik minden.
Korábbi macOS verziókban az általad linkelt képnél volt egy olyan opció, hogy Scaled, de ez már nincs meg.Lehet amatőr a megfogalmazás, de a célom az, hogy minél nagyobb felbontásban a lehető legjobban látható/olvasható legyen a monitor. Egyelőre erre nem találok megoldást.
-
Csandi
őstag
A súlya, a talpa, a szenzora, az, hogy 125hz-es, és legtöbb esetben a tartóssága, a hüvelykujj rész szépen megadja magát a gumis borítás, és mindezért elkérnek egy csúcs egér árát. Ha érdekel nézz be az egeres topicba pont most volt egy több napos diskurzus ezen.
Minden tekintetben egy jobb termék a Keychron M6, és olcsóbb is. (Ennyibe kéne kerülnie az MX -nek is de még akkor sem lenne bölcs azt választani az M6 helyett)
Logitech egyébként is szembemegy a fejlődéssel, több generációval korábbai techet raknak minden egerükbe de elkérik érte az aktuális csúcs árakat. A nevük miatt megtehetik de a tudás, tartósság, featureök tekintetében közel sem érnek annyit. Billjeikről meg ne is beszéljünk inkább az az abszolút vicc kateg jó drágán.
-
-
Raymond
titán
Nalam van egy csomo kis lepesekben. Nalad is mehet meg a csuszka jobbra ahogy nezem. Ha kivalasztani akarod es nem a csuszkat hasznalni akkor a screenshot-on amit tegnap beraktam van egy menu hogy "Display Mode" (ott a 100% 1920x1080 alatt). Ha azt megnyitod mutatni fogja a berakott felbontasokat. Azok amik mellett csillagok ikon van azok a HiDPI. Hogy nez ki nalad?
Valahogy igy kene hogy kinezzen:
Forras: [link]
-
Raymond
titán
De ha mindent bekapcsoltal amit irtam akkor lesz ott egy rakat felbontas kis lepesekben, told feljebb, az antialiasing meg mindig ott lesz. Van itt valami a 3440x1440 monitorkhoz is, lehet segit [link]
Szerk: amit meg kifelejtettem, meg ha le is veszi a felbontas magatol, miutan aktivalva van a HiDPI csak told fel 3440x1440-re. Ha kapcsolgatod ki/be a HiDPI-t ugy hogy a felbontas marad 3440x1440 akkor is latszik a difi. Legalabbis en latom es meg ott a 32" 1080p TV-nel is egyertelmuen latszott. Persze scaling-el jobban latszik (mondjuk ha 1600x9000ra allitottam) de ott mar a nagyitas is bejon es termeszetesen jobban eszrevenni hogy semmi sem "reces".
-
Raymond
titán
Szoval ha fut a BetterDisplay lent a Settings-re kattintas utanna a Displays (ez lesz kivalasztva eleve) rakattintasz a kulso monitorra. Gorgess le a "System Configuration and Fleximble Scaling" reszhez es aktivals az "Edit the..." utanna az "Enable flexible scaling" utanna pedig a "Custom scaled resolutions" opciokat. Az utolso adja meg a rakat felbontas opciot (az alap 4 melle amit a MacOS is adna) ket modban (Lo es HiDPI) igy minden felbontas ketszer lesz ott. Utanna elmeletileg magatol a HiDPI verzioju felbontast allitja be, ezt latod a menu bar-bol lenyithato BetterDisplay menuben is. Kinyitod a nyillal a kulso kijelzo opcioit es alul a "Set as Main Display" menupont felett ott lesz a "High Resolution (HiDPI) opcio aminek kek az ikonja. Ezzel valtoztathatod hogy az adott felbontas HiDPI vagy sima verziojat hasznalja. Szerintem siman latni a minosegbeli valtozast akogy kapcsolgatod.
Szerk: itt egy kep a beallitasokrol es a menuben lathato keken aktivalt HiDPI opciorol egy 32' 1080p LG TV-vel:
-
titi12
aktív tag
Szerintem hiába babrálnád, fizikailag kétszer akkorák a pixelek.
(„Mac OS X (later OS X, now macOS) used to use subpixel rendering as well, as part of Quartz 2D. However, it was removed after the introduction of Retina displays. Unlike Microsoft's implementation, which favors a tight fit to the grid (font hinting) to maximize legibility, Apple's implementation prioritizes the shape of the glyphs as set out by their designer.[14]”
https://en.wikipedia.org/wiki/Subpixel_rendering -
törölt tag
Kinek mi. MX Masternél (2S) a microUSB-t utáltam. Tudom a hármas széria már USB-C, de nem kapkodták el. (plusz pár kisebb gond árhoz képest, megváltam tőle) Mindenesetre a MM design vitathatatlanul egyedi, kinézete, touch gesztusok, nem egy szürke egér na. 🙂 Ránézel és tudod Apple termék, elérték a célt. Nincs ilyen egerem, csak mondom mire gondolt a költő. Amúgy a nagy húzásuk inkább a trackpad.
-
Ez az egér kezelés valami szégyen és ahogy látom, pont nem érdekel senkit. Vagy üzleti érdek (kíváncsi lennék, az Apple központban hányan használják a lapos vackukat), vagy eleve a rendszer úgy van felépítve, hogy elsődlegesen tapipaddal használd. Beépített kijelzőn nem tragikus (bár szépen látszik), de egy nagy külső monitoron szembetűnő a lag és hogy meg-megakad húzás közben. Milyen érdekes, hogy ugyanaz az egér, ugyanazon a monitoron Windows-os géppel vaj simán fut. 3x is leteszteltem, többféle egérrel. X-Akta. Kábeles egér: problem solved. Bedepózva az irodai munkaállomásomon, ha lenne gyári madzagos billentyűzet, abból is azt választanám ha tehetném...
-
Parson
addikt
Nah ezek egyike se érdekel, csak és kizárólag a macbook air termékvonal.
Viszont jó tudni, hogy M1-et vesznek még az emberek... nagyon az lenne a befutó jelenleg a lányomnak... Bár még kell rá aludni párat, hogy megszülessen a végsö döntés... vaaagy veszek egy újabbat magamnak és az én M1-esemet állitom vissza gyári állapotra neki...
Jut eszembe, manapság hány éves korban szokás Mo-n a gyerekeknek saját laptopot / szgépet adni? Mi a trendi ezügyben?
-
M3NT1
csendes tag
Szia!
Esetleg ezzel?
https://mountainduck.io/ -
Årpi
őstag
" Én előfizettem, sokan lenéznek ezért."
Dettó és én sem értem miértMióta van internet kb. azt az oldalt használom ilyen-olyan célokra (szórakozás, edukáció etc.) a félmillás macbook, a 200-300k-s iPhone meg a konzolok (ezeket szoktam látni aláírásokba) mellé csak belefér az az 1-2 ezer forint havonta
-
bmakszim
senior tag
Majd nem lopom (mit is amúgy?), ha nem fogja önkényesen lefordítani a címeket magyarra, ha beállíthatok fix felbontást (és nem indul néha magától 480p-ben, mikor simán bírja a netem a 4k-t is - mobilon ugyanúgy), vagy kikapcsolhatom a videók végét eltakaró kártyákat, stb, stb.
-
CrAzY88
aktív tag
Elég érdekes... Mindenesetre igyekszem ökoszisztémán belül tartani már a kicsit is érzékeny dolgokat.
Aztán hogy mit takar a valódi rendelet, mindenféle ferdítés és mellébeszélés nélkül, azt nem tudom. Nem igazán jártam utána. Na de ha csak a nagy közösségi oldalakra vonatkozik, akkor engem pont nem érdekel. Érzékenyebb infókat csak személyesen adok át, vagy max iMessage. -
SharpSA
veterán
Szerintem meg ilyen sosem volt és nem is lesz. Mármint privát szféra. Esetleg remeteként, de már az sem biztos.
Ez kb ugyanolyan dolog, mint az EU nagy adatvédelmi találmánya, meg a mentsük meg a világunkat, miközben csak kis fecni, műanyag kiszerelésben kapható rengeteg étel, ital, stb... -
Ti olvastátok magát a rendeletet? Csak azért, mert én gyorsan átfutottam, lehet, hogy én vagyok figyelmetlen, de maga a rendelet szerintem egyáltalán nem tartalmaz olyasmit, amit a linkelt pcx cikk ír, sőt éppen jó dolgokat találtam benne, például szifonosként jól fog jönni hogy ha ez kötelező lesz:
"[...] szolgáltatóknak biztosítaniuk kell:
c) a hívott végfelhasználó számára a lehetőséget arra, hogy elutasítsa azokat a bejövő hívásokat, amelyeknél a hívóvonal azonosításának kijelzését a hívó végfelhasználó letiltotta"Illetve van még egy olyan rendelkezés, hogy a marketing célú hívásoknak külön előhívója kell, hogy legyen. Ez pl. szintén nagyon tetszene nekem.
Én személy szerint a tetszőleges lehallgatást, átkutatást amit a pcx cikk ír, nem találtam a rendelet szövegében, de ellenőrizzétek le, több szem többet lát, hátha én siklottam el felette: [link]
-
fogtunder
nagyúr
Csak ergonómiai szempontból szar trackpadet használni egész nap, pár év alatt elég szép ortopédiai kórlapot lehet így összeszedni, pláne ha hajlamos rá az ember. Nagyon jó az Apple trackpad, ha nem vagyok asztalnál éppen én is használom, de egy jó egér sokkal kényelmesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok