- 3060Ti EGPU over USB4 vs PC teszt
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
Ha már dock-okról van szó. Ismer valaki olyat, amin hdmi helyett (mini)DisplayPort vagy videós Type-C van?
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
válasz
bollokcs80 #125068 üzenetére
A bétatesztet meg Smith ügynök végzi :-D
-
Syl
nagyúr
válasz
bollokcs80 #125064 üzenetére
Azt mondod, ez mind lecsupaszított macOS?
-
Syl
nagyúr
válasz
Sidorovich #125029 üzenetére
Lehet valami köze annak, hogy az MS 2019. augusztusában tetté ingyenessé az exFAT specifikációt.
-
Syl
nagyúr
válasz
Sidorovich #124730 üzenetére
A probléma ott lép fel, ha valaki nem profi fejlesztő (nincs developer accountja), csak összetákol magának valamit, esetleg közzéteszi (pl. FOSS). Na az ilyesmit vagy nem futtatjuk 15.1-től, vagy mehet a gatekeeper sz*rakodás.
-
Syl
nagyúr
válasz
GhettoChild #124193 üzenetére
Én ezt használom: BlitzWolf
-
Syl
nagyúr
válasz
Aszpirin #124108 üzenetére
Most, két hónap használat után is ezt mondom, nekem megérte. Nagyon elégedett vagyok az alap M1 Air-rel.
Egyáltalán nem zavar, a most megjelent 16 gigás M4. AI nem érdekel (mikor is lesz az magyarul? 2089-ben talán?), minden más privát cuccomra bőven elég a 8 giga.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz
Sidorovich #124046 üzenetére
Nekem a 105 ppi már túl kicsi. Az én szememnek a 92 ppi a megfelelő.
-
Syl
nagyúr
válasz
bollokcs80 #124003 üzenetére
15.1-től már csak regisztrált felhasználók által írt programok futtathatók a Mac-en. (a gatekeeper kikapcsolását most hagyjuk) Előbb-utóbb a macOS-t is bezárják majd, mint az iOS-t.
-
Syl
nagyúr
Nyáron szopatott ez a "majd a rendszer felszabadítja a helyet" jelenség. 80-90 gigányi szabad helyem volt az előző gépen (a tényleges fájlfoglalás mellett olyan 150 gb szabad kellett volna hogy legyen), és egy másfél gigás, sok-layeres photoshop állománytól fejre állt a gép. Fájl megnyitáskor felzabálta az összes szabad helyet és leakadt a PS. A rendszer ennek ellenére nem szabadított fel semmit.
-
Syl
nagyúr
válasz
KunEmber #123853 üzenetére
Pontosan értettem.
Az iOS-en szinte minden app az alapértelmezettnek beállított jelszókezelőt használja (te esetedben ez az MS Authenticator), de macOS-en ez nem így van. Bár az Apple megadja a lehetőséget itt is a Jelszavak app használatára, a böngésző készítők (még) nem élnek ezzel a lehetőséggel. Legalábbis én nem találom ezen beállítást a Firefoxban, Edgeben, Brave-ben, Chrome-ban, Orionban. -
Syl
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del #123541 üzenetére
A clamshell üzemmód csak táppal együtt megy.
-
Syl
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del #123488 üzenetére
-
Syl
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del #123487 üzenetére
Szoftveres "fék": [link]
-
Syl
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del #123484 üzenetére
A kijelzőknél jobb klikk a kis képeknél és "Lista megjelenítése". Ha ez nem elég, akkor BettedDisplay app.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz
Csandi #123471 üzenetére
Azt hittem ez a Hz dolog csak a gémereket érdekli. Komolyan nem vágom mi benne a poén. (Mellesleg az MM 95 Hz-es)
Nagy mancsom van, az MX is elveszik benne, nemhogy az MM[kép]
Ahogy SharpSA is írta, az MM egyik legnagyobb baja, hogy kattintáskor elmozdul a felület. Munkára egyáltalán nem tudtam használni, szórakozásra meg ott a trackpad.
MX-n három év után sem látszik semmi használati nyom, pedig a hüvelyujj részt intenzíven használom. Lehet szerencsém volt. -
Syl
nagyúr
válasz
qpakcovboy #123426 üzenetére
A Chrome miben jobb az MS Remote Desktop-nál?
-
Syl
nagyúr
válasz
Raymond #123323 üzenetére
BetterDisplay-en belül én nem találok "rakat felbontást", csak ezt a csúszkát:
És ezen ez a legmagasabb HiDPI. Utána már csak egy lépés van, a 3440x1440 LoDPI.
(Ugyanígy a rendszer kijelző beállításainál sincs ettől magasabb HiDPI)A linkelt reddit oldalt köszi, már rátaláltam. Az sem segít. Nem enged semmi HiDPI-t felvenni. Mindegyikre azt mondja "available as LoDPI".
-
Syl
nagyúr
válasz
Raymond #123311 üzenetére
Köszönöm szépen a leírást
Sajnos ez továbbra sem úgy működik, ahogy azt elvárnám.
Eleve a 3440x1440-t nem engedi felvenni, azt mondja "available as LoDPI". [kép] Ha pedig bekapcsolom a HiDPI-t, akkor visszaveszi 2546x1066-ra, ami szépnek szép, de azzal elveszítem a felhasználói felület 45%-át.Vagyis 1440p monitoron 1440p felhasználói felületet HiDPI-ben a BetterDisplay-jel sem lehet használni.
-
Syl
nagyúr
válasz
Raymond #123279 üzenetére
BetterDislayben engedélyezem a kijelzőre a rugalmas skálázást, jelszó, elsötétül majd vissza. És semmi. Minden ugyanolyan.
Így nem értem a "a BetterDisplay nelkul az Mac idiotan skalazza a kepet minden mas monitorra. Ehhez kell a BetterDisplay hogy ne kegyenek "szorosek" a betuk" kijelentést, mert szerintem ez a program abszolúte semmit nem csinál egy 1440p kijelzőn. -
-
Syl
nagyúr
Valaki tudna javasolni Macbookhoz usb-c power delivery videó kábelt, ami lehetőleg nem arany/platina/vese árban van?
-
Syl
nagyúr
válasz
vadászcsiga #99042 üzenetére
Még
-
Syl
nagyúr
válasz
SharpSA #98990 üzenetére
Azt dobja fel, ami be van állítva. Nálam iPad-en nem a teljes kedvencek mappa van, hanem külön mappát raktam neki össze.
De nem is az a lényeg.
Hanem hogy miért spórolták le a "kész" gombot az oldalsávról? Pláne, ha az iPhone-on meg ott van, pedig oda felesleges... Tipikus Apple programozói logika? -
Syl
nagyúr
válasz
Friczy #98951 üzenetére
Vagy free MS accounttal: office.com
-
Syl
nagyúr
válasz
madgie #98946 üzenetére
Nálam a Minire van dugva egy külső ssd (type-c) amire megy a TM mentés. A gép az ssd-vel a monitor mögött van, nincs mozgatva, nincs hozzányúlva soha. Mégis, havonta legalább egyszer úgy bootol be a gép, hogy nem látja a külső meghajtót. Ilyenkor le kell húznom a gépről, majd visszadugni.
-
Syl
nagyúr
Tudja valaki, hogyan lehet sharepoint (céges office365) oldalhoz csatlakozni? Archívumnak/backupnak szeretném használni az 1TB tárhelyet, természetesen OneDrive sync nélkül. Olyan FTP vagy Webdav módon.
Forklifttel próbálkoztam, de nem jött össze. -
Syl
nagyúr
válasz
vadászcsiga #97601 üzenetére
iPhone 3G, 4S, 5, 6, X, közben SonyEricsson, Sony, Samsung, Honor androidos és Nokia windows telefonjaim voltak vegyesen. Nem vagyok hasra esve az iOS előtt.
-
Syl
nagyúr
válasz
TheMarci #97527 üzenetére
Ha valaki anonim szeretne maradni a kugli elől, az YT-re használjon másik accountot, másik böngészőt, talán még másik gépet is.
De igazad van, legtöbben csak a reklámokat akarják tiltani. Itt a PH-n sem tiltjuk a reklámokat (vagy legalábbis szerintem nem illik), talán a YT-n sem kellene. Én előfizettem, sokan lenéznek ezért.
Persze ha valaki itt felveti, hogy drágák az alapvető szoftverek a Mac-re, akkor rögtön megkapja a "ha van pénz majomra..." mantrát. Más cég esetében már rendben van a banánlopás. -
Syl
nagyúr
válasz
FIREBLADE78 #97482 üzenetére
Hűha! Ezért ki fognak végezni
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Latitude 5520 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- L15 Gen1 27% 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W541 - i7-4810MQ I 8GB I 180SSD I K1100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!