Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rendeltem az Air-hez egy "Mini DisplayPort - DVI" átalakítót és most kicsit elbizonytalanodtam. Merthogy a dokumentáció szerint ez a pici lyuk itt jobb oldalon az USB mellett az "Thunderbolt"
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz troszti #25762 üzenetére
› thunderbolt=mini displayport
Egy újszülöttnek minden vicc új. Én meg pénteken délután születtem (előtte 20 év win és 2 év linux)(#25763) doc
Köszi!(#25764) _Csaba_
220volt
Szegeden van üzletük, át tudom venni személyesen. Nem szeretek futárral vacakolni.[ Szerkesztve ]
-
-
Akinek Air-ja van, mit bír az akku?
Még csak néhány napos a gép, a tegnapi eddig a maximum: 10 óra. Ebben kb 5 óra intenzív Indesign használt van, a többi netezés, ímélezés, filmezés volt.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
-
Skype hogy muzsikál OSX alatt?
Mert telefonon gyakorlatilag használhatatlan. 99%-ban ki sem csörög.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz csabi94 #25870 üzenetére
Nekem is játszik ilyet. Még egy hetes sincs az Air, de már kétszer kellett újraindítanom a (openwrt-vel felszerelt) tp-linket, amihez mellesleg előtte évekig nem kellett hozzányúlnom.
Én is a tp-linkre gyanakodtam, de ezek szerint inkább az Air válogatós. Másik routert beszereznem?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz csabi94 #25877 üzenetére
›Mavericks alatt milyen értesítések voltak?
Nem tudom, alig pár órát volt a gépemen. Rögtön ment rá a frissítés. Lehet hiba volt.
A Mail program például nagyon bosszant. Totál összekutyulja a gmail/outlook.com fiókot. Telef***a piszkozatokkal...›a fb üzeneteket nem tudta jelezni?
Passz. Az viszont számomra meglepő, hogy az Üzenetek program nem képes az FB üzenetek kezelésére›Gondolkozok rajta, hogy visszarakom...
Ez (dos/win szóhasználattal élve) formatcé-vel jár? Mert akkor nálam felejtős. Dolgozom is a gépen és nincs kedvem ismét egy napot elqrni a beüzemeléssel.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz megema #25881 üzenetére
Köszönöm a Mail beállítást (gondolhattam volna erre).
A másik kérdésemre (os downgrade formatcével jár) nem tudod a választ?
(#25882) Blaise
Köszönöm a linket. Végigmentem rajta, megjelenik a chat-ablak benne az ismerősökkel, de a FB jelszavamat nem fogadja el - én offline maradok.
-
válasz csabi94 #25927 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Az 5 éve hibátlanul működő openwrt routerem hirtelen megpusztulni látszik, holott a lakásban egyéb eszközökkel probléma nélkül kommunikál. A net meg tele van ezekkel a yosemite wifi problémákkal. Párat már én is kipróbáltam, de nem segít. Felnyitom a kijelzőt és jöhet a tíz perces násztánc mire hajlandó csatlakozni a wifire. Ha ne adj Isten a NAS-t is szeretném elérni, akkor elengedhetetlen egy teljes gép újraindítás...
-
Jó, a 10 perc túlzás, de a szimpla wifi off-on csak nagyon ritkán oldja meg.
Én USB3 vinyót használok time machine-hez. Win alatt összenyomtam az ntfs partíciót, az üres helyre pedig létrehoztam egy extfat-et. A time machine meg azzal kezdte, hogy az üres partíciót leformázta.
(#25930) doc
De azért a napi router újraindítás nem megoldás, ugye? Mert először amikor nálam jelentkezett a gond, én is a routert kezdtem piszkálni. Aztán csak egy fél napig volt jó az Air.
(#25931) lugosi
Ó, dehogynem.
-
Az állandó wifi probléma mellett van még egy szintén állandó yosemite szívatás.
Teljesen mindegy, hogy normal boot vagy sleep-ből ébred a gép, a hálózaton található NAS-t nem látja.
Ilyenkor finder, ugrás, kapcsolódás a szerverre menüt nyomok. Itt kétesélyes a dolog:
Az esetek 5%-ban bejön a NAS és működik rendesen
95%-ban ezt tolja a pofámba:Itt csak a restart segít.
Komolyan mondom, de a win 3.1-gyel nem szenvedtem ennyit, mint ezzel a vacakkal
Kezdem nagyon megbánni ezt a vásárlást!Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Ha jól értem, akkor a NAS-om is sz@r. (is, merthogy tegnap már itt kimondták, hogy a routerem is szemét)
Azonban érdekes, hogy ezzel a párossal hibátlanul együttműködik:
- Windows 7-es gép
- Windows 8-as gép (desktop és laptop)
- Különféle Linux disztribúciók
- Androidos telefon(ok)
- Androidos táblagép(ek)
- WP telefon(ok)
- iPad(!)
- iPhone(!)
Macbook Air nem.
És mégis a NAS a hibás.
Értem.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Abban én nem látok semmilyen segítő szándékot, ha valaki arra céloz, hogy sz@r a NAS-om és vegyek Synology-t.
Ezt az AFP-t pedig nem tudom micsoda, és nem is akarom tudni. Én csak meg akarom nyitni a hálózati ikont ami behozza a NAS mappáit, rajta a dokumentumaimmal és filmjeimmel. Ezt a win is és a linux is varázslat nélkül tudja. Az OSX viszont nem nagyon.
Szerk.
Sértődés nincs bennem, csak unom hogy állandóan a routerre meg a NAS-ra mutogatnak, holott a net tele van a yosemite wifi problémájával.[ Szerkesztve ]
-
A szövegértéssel neked is problémáid vannak. Mint írtam, nem akarom tudni mi miért működik. Egyszerűen csak működjön! Tudod, just works!
Idézem magam: Én csak meg akarom nyitni a hálózati ikont ami behozza a NAS mappáit, rajta a dokumentumaimmal és filmjeimmel. Ezt a win is és a linux is varázslat nélkül tudja. Az OSX viszont nem nagyon.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
-
válasz attila666 #25993 üzenetére
Igen, így szoktam csatlakozni. De ez is csak "normal" boot után működik. Sleep-ből ébredés után sehogy nem tudom elérni a NAS-t (Zyxel NSA310 - ami mellesleg támogatja az AFP-t, ahogy Time Machine és iTunes Server funkciója is van).
-
Nos, ráuntam az állandó Yosemite wifi & NAS problémára, ezért az este nyomtam egy "alt+cmd+R"-t a gép bootolásakor és felraktam a Mavericks-et. Wifi azonnal csatlakozik, nem bont le, nem lassul be, NAS-t azonnal elérem, itthoni gépeket azonnal elérem, még sleep után is. Egyszóval problémák megoldódtak, méghozzá router és nas csere nélkül
-
Már írtam párszor, de most újra: nem érdekel, hogy miatt megy, mi matt nem megy. A lényeg, hogy Mavericks alatt tökéletesen tudom használni, Yosemite alatt meg csak a szopás van.
Aztán lehet itt SMB3-ra meg AFP2-re meg Microsoftra meg Facebookra is mutogatniNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz TigerCat #26057 üzenetére
Az az igazság, hogy nekem a Yosemite nagyon tetszik, ez a Mavericks visszalépés, de sajnos egyelőre nem tudok más megoldást.
(#26060) lugosi
(#26061) brumi1024
Kicsit hasonlít itt a helyzet az egyszeri autópályán a forgalommal szemben autózóval. Merthogy itt a Yosemite előtt minden mindennel probléma nélkül ment(megy), és mégis mindenre mutogattok, csak éppen a legkézenfekvőbbre nem.
-
-
-
-
Ez ilyen vindózos beidegződés Szabad memóriát figyelni, tvíkelni stb.
Én dolgozni is szoktam a gépen (ugyanúgy 2014-es Air 13) és igaz hogy néha gondolkodik fél-egy másodpercet, de nem vészes. Ilyen egy egész napi meló után: [link](#26136) TigerCat
›nem, vagy rosszul nyitja meg a képletekkel teleszúrt 2000 soros Excel doksikat
Vajon egy képletekkel teleírt 2000 soros OpenOffice doksit az Excel hogy nyit meg?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
A kijelző lecsukása nélkül hogy lehet rávenni az OSX-et hogy csak a HDMI-re kötött monitort használja?
-
-
válasz csabi94 #26262 üzenetére
>Állítsd be elsődlegesként a külső monitort
Épp meg akartam kérdezni, hogy ezt hogy kell, amikor rájöttem, hogy a kijelző átrendezésénél a menüsort külön lehet rángatni. Persze ez nem teljesen az amit kerestem, de közelebb van hozzá.
Isten őrizz, hogy dicsérjem a vindózt, de abban ez kicsit jobban meg van oldvaNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz soldierboy #26310 üzenetére
Én ezt vettem. Tökéletes!
-
Valamit elbabráltam az MPlayerX telepítésével és most duplán szerepel a "megnyitás ezzel" jobb egérgombos menüben. Hogy tudom kitakarítani a menüt?
Természetesen az MPlayerX csak egyszer szerepel az Applications mappában.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz runner 125 #26734 üzenetére
Az vitathatatlan, hogy laptopok között a MacBooknak van legjobb touchpad-je, de sajnos akkor sem tudja kiváltani az egeret. 28 év egerészést nem lehet csak úgy egyik napról a másikra leváltani Plusz ha dolgozom (Indesign) akkor a touchpad kb felesleges.
-
-
-
válasz Viszlát #26806 üzenetére
Mennyiben különbözik? Nos, lássuk csak.
A Mavericks:
- Nem iOS stílusú, lapított, kétdimenziós UI. Pl. a dock térbeli objektum, árnyékkal, tükröződéssel stb. Ha sz@r lapos interface-t akarnék látni a gépen, maradtam volna vindózon... (sz@racsempe)
- Hiba nélkül viszi a wifit. Nem kell minden nap 5-6x ki-bekapcsolnom a wifit hogy használni tudjam a gépet.
- Nem kell naponta 5-6x újraindítanom a gépet hogy a NAS-t elérje SMB-n vagy AFP-n keresztül.
- A Safari nem kakkant saját maga alá.
A Yosemite szerintem egyetlen dolgot sem tud amiért érdemes lenne upgrade-elni.A windows vs. osx vitába nem folynék bele. Aki visszaolvas a blogomban ('11. okt. és 13. aug.) az megérti...
-
válasz Viszlát #26828 üzenetére
Kezelésben? Szerintem nincs.
(#26829) Vasinger!
Én szoptam vele egy bő hetet.
Minden egyes sleep-ből ébredés után azonnal wifi ki-bekapcs. (Néha még ez sem volt elég!) Nélküle nem volt net. Nem tudott rákapcsolódni a routerre.
Sleepből ébredve soha nem tudott kapcsolódni a NAS-ra, csak reboot után.
Szóval, igen. Nálam qrva sz@r volt.
Windows 3.1-et kezdtem visszasírni, ezért inkább bevállaltam a belakott rendszer teljes formázását és a Mavericks clean telepítését.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
válasz TigerCat #26940 üzenetére
Húsz éve csak MS egereket használok és ez a mostani a negyedik rendszeresített rágcsáló. Egy volt wireless de nem szerettem mert nehéz volt a két cerkaelem végett. Szóval nem sok pénzbe került
szerk.
Ja, van egy 5. egerem is, az Arc (MS ajándék ), de túl kicsi az én Jeti kezemhez.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz Viszlát #27280 üzenetére
Olvass vissza, bő egy hónapja panaszkodtam. Vadonatúj Air, kicsomagolás után pár órával már ment is fel a Yosemite update. Majd jött a szopóroller. Egy hétig bírtam, utána formatcé és a Mavericks-szel azóta semmi gondom (kopp-kopp-kopp).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 2019 13" i3 8GB 256GB notebook - i3 1000NG4 8GB 256GB garanciával
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- ÚJ Macbook Air 15inch retina kijelző 256GB SSD, GARANCIÁLIS!
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest