Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#112851) lacafaca válasza BalanceR (#112850) üzenetére


lacafaca
őstag

talán meg kellett volna neki is, neked is nézni a linket, ide tettem, nem a videót linkeltem.
de akkor még egy ráadásnak hasonló témában ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#112852) Asbee válasza pjen (#112847) üzenetére


Asbee
veterán

de olyan nagyon erős nem lehet az immunrendszered, ha már 4x5x elkaptad.

A másik hsz-ed pedig átszerkesztetted, az volt na mi?
Mivel igazoltan nem volt covidos, így nem tudjuk mi vágta oda. Bár egyik sem odavágós tünet. Ha covid volt, főleg…..

Ne utólag, ok? :U

[ Szerkesztve ]

(#112853) BalanceR válasza lacafaca (#112851) üzenetére


BalanceR
addikt

Jó, majd megnézem...
Addig mondj valami okosat azokra az országokra, ahol magas az átoltottság, és ali van beteg/halott, (Pl Portugália) meg azokra az országokra ahol alig van oltott, és tömegesen betegednek/halnak (Pl. Románia).
Köszike.

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#112855) t72killer válasza lacafaca (#112851) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Over 90% of people in Ireland aged over 16 are now fully vaccinated against Covid" (bő hónappal ezelőtt) - fog menni a logika/matek tovább, vagy segítsek?

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#112856) lacafaca válasza BalanceR (#112853) üzenetére


lacafaca
őstag

tuti nem akarod ezt tőlem hallani, kiégne a buksid :N :DDD

nem kell a segítség tankos, én csak jószerencsét tudok kívánni és sok hitet ;)

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#112857) t72killer válasza lacafaca (#112856) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R . Saját utamat járom a vaxxer és antivaxxer között, remélhetőleg beválik...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#112858) lacafaca válasza t72killer (#112857) üzenetére


lacafaca
őstag

ehh...akkor meg ne kötekedj, szinte egy úton ballagunk :)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#112859) t72killer válasza lacafaca (#112858) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kötekedni jó, edzi az immunrendszert, akarommondani agyat :DD.

Nálunk északon újra emelkednek az esetszámok, pedig az elmúlt 2 hétben őszi szünet volt. 100%, hogy ez egy igencsak sokváltozós egyenletrendszer, amit nem lehet csupán a wiskey és bruttó oltóanyag-fogyasztás hányadosa mentén megoldani.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#112860) pjen válasza Asbee (#112852) üzenetére


pjen
félisten

Mindegy , hogy mi volt 4x5 ször beteg volt.Azt írod az elkapás nem függ az immun rendszertől, ez abszolút értelemben igaz is. De akkor mit jelent az elkapás?Egyrészt, ha teljesen tünet mentesen zajlik a fertőzés akkor honnan tudod, hogy elkaptad, lehet el se kaptad. Jön egy db vírus leszáll az orr nyálkahártyádra, de ott van egy védekező sejt és rögtön megöli. Akkor elkaptad és a megölés a,fertőzés,következménye.Vagy az, hogy elkaptad, csak egy nyelvtani fogalom? :)

(#112861) Asbee válasza pjen (#112860) üzenetére


Asbee
veterán

Próbálod utólag magyarázni, csűrni csavarni , a téves kijelentéseid. Az hogy a vírus bejut a szervezetedbe, azt értem elkapás alatt. Az immunrendszer nem tud semmit csinálni, amíg nem találkozik a vírussal, nem befolyásolja, hogy az az 1 db vírus akár “rád ugrik”. Hülyeséget beszéltél, lapozzunk,
nem kell tobább ragozni.

(#112862) pjen válasza Asbee (#112861) üzenetére


pjen
félisten

Én nem próbálok csürni csavarni semmit.A vírus szerintem valamilyen szinten mindenkinek bent van a szervezetében csak nem lesz beteg. Csak példa, ülsz egy náthás ember mellett a buszon, jó nagyokat tüsszög, csak úgy repkednek a rhinó virusok. Belélegzel belőle x darabot, de nem lesz semmi bajod. Akkor elkaptad? Egyébként az eredeti HSz arról szólt, hogy erős az immun rendszere, de két év alatt 4x5x volt beteg, legünkább erre válaszoltam. Nálam az elkapás azt jelenti, hogy beteg lesz, nálad meg ezekszerint azt, hogy nem él egy steril szobábanl :) á

(#112863) Asbee válasza pjen (#112862) üzenetére


Asbee
veterán

Dehogynem, utólag mindent is hozzáköltesz, meg belemagyarázol. Eredetileg covid vírusról volt szó, meg immunrendszerről, most már általánosan vírusokról beszélsz. Igen ha a buszon melletted ülő rádtüsszögi a rhino vírusokat és belélegzed akkor elkapod, bejut a vírus, majd jön az immunrendszer. De az hogy belélegezd a vírust, ahogy covidnál is, azt nem befolyásolja semmilyen szinten. Te pedig erre utaltál. Az hogy valaki 2 év alatt 4-5x enyhébb tünetekkel beteg, főleg ennyi infóból, arra sem lehet következtetni milyen az immunrendszere. Rengeteg mindentől függ ez. Szóval ez is téves.

(#112864) pjen válasza Asbee (#112863) üzenetére


pjen
félisten

Valóban nem lehet? Egyrészt Ő irta, hogy erős az immunrendszere és mellette 4x5x lázas beteg. Szerinted az erős immunrendszerű emberek betegek két év alatt ennyit, mert szerintem nem.Azt pedig pont Te kezdted feszegetni, hogy lehehetett bármi más fertőzése is. De a Te olvasatodban egy fertőző osztályon a személyzet folyamatosan elkapja az osztályon ápolt minden fertőző beteg betegségeit és az immun rendszer folyamatosan legyőzi ezeket.Itt feladtam, legyen Neked igazad. :)

[ Szerkesztve ]

(#112865) Asbee válasza pjen (#112864) üzenetére


Asbee
veterán

De a Te olvasatodban egy fertőző osztályon a személyzet folyamatosan elkapja az osztályon ápolt minden fertőző beteg betegségeit és az immun rendszer folyamatosan legyőzi

Ezt megint te költöd hozzá utólag. Felytsd már ki akkor légyszíves, az immun rendszer hogyan tudja befolyásolni, meggátolni, hogy a vírus cseppfertőzés vagy bármilyen formában bejusson? Képben vagy a fertőző osztályról? Egy fertőző osztályon csak cseppfertőzés van? Ott csak úgy védetlenül futkoznak? Bocs, de ez egyre kínosabb.....

(#112866) lacafaca


lacafaca
őstag

itt izmoztok a semmin...olvassátok már el mégegyszer😂

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#112867) syberia


syberia
veterán

Az aláírásomban lévő dalt küldeném a pandémia-preppereknek.

És a kocsmának. ;]

(#112866): Izomból fogják lenyomni a vírust. :DDD

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#112868) syberia


syberia
veterán

Most kezdem tisztán látni mi lesz itthon baj: ahogy húzódik el a járvány úgy lesz egyre több "oltatlan" [link]

A vírus szökdösik a vakcina elől, az utóbbi meg a beoltottakból. 🤣😂🤣

"az állampolgárok oltási vagy a betegségből való felgyógyulást bizonyító igazolás nélkül is beléphetnek az épületekbe.- a Maszol.ro portálról

A bíróságon nincs se covid, se igazság :))

https://howbad.info/

(#112869) t72killer válasza syberia (#112868) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A koncepció az lenne, hogy az első fertőzésnek némi védelemmel fusson neki az ember. A féregtelenítés persze hasznos dolog, ha az ember tele van bélférgekkel, de pár db antitest sem árt.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#112870) Asbee válasza syberia (#112868) üzenetére


Asbee
veterán

Akik teljesen bevannak tojva azokból kell levonni a következtetéseket?

(#112871) syberia válasza t72killer (#112869) üzenetére


syberia
veterán

Bennem annyi bélmicsoda lehet most mint a NER-ben a jóindulat. Indikáción túli gyógyszeralkalmazásról hallottál már? Google a jóbarátod.

Amúgy kár kukacoskodni, nem ellenzem a mesterséges immunizáláson alapuló megelőzési stratégiát, de be kéne látni a hátulütőit és nem zsigerből elzárkózni a hatékonyságot mutató kezelések széleskörűbb alkalmazásától. És a vezetésnek nem kéne álomvilágban ringatnia a lakosságot a vakcina real-life hatékonyságát illetően.

https://howbad.info/

(#112872) t72killer válasza syberia (#112871) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nekem meg semmi bajom az alapból egészséges életmóddal, vitaminokkal, stb.
Covid gyógyszerben, legyen az akár ingyen vagy 5$/kg áron elérhető anyag vagy miligrammonként 500$-os bigpharma csodaszer amit személyre szabottan magánjettel szállítanak le, szimplán nem hiszek. Pontosabban nagyonmax félmegoldás mindegyik.

Ez a rondaság hamarabb tönkrevág egy sor szervet, minthogy kiderülne, hogy egyáltalán covidos vagy (ugye a tesztek fertőzés után 3-4nappal kezdenek el jelezni). Nincs az az atyaúristen vegyszer, ami az elpusztított idegsejteket, sőt, akár egy tüdőheget utólag rendesen begyógyítana. Marékszám blindre szedni valamit, hogy készen álljunk a 0day attack-ra meg azért húzós. 10-15évvel ezelőtt terveztem egy afrikai utat, akkor mondta a doki, hogy a malária miatt kerítsek egy doboz Lariam-ot vagy Doxyciklint (erős antibiotikumok), már indulás előtt napi 1 tabletta. OK, egy hónapot kibírtam volna ezekkel, sokkal kellemesebb lett volna mint az akkor millió Ft-ba fájó túrát hanyattvágó malária, de tuti nem akarnék ilyeneken élni folyamatosan.

Oltásokkal meg az van, hogy ok, belőttük 3+milliárd embernek, nagy baj, mint anno a Pandemrix-el, tényleg nem lett belőle, pipa1. Viszont még csak mostanában kezdjük megérteni, hogy MIT és MILYEN ADAGOLÁSBAN kéne igazán oltani - szvsz köbméter számra pocsékoltak el leginkább Pfizer MÁSODIK dózisokat teljesen feleslegesen (mindenhol, ahol 3 hetes rohamtempóban adták az első után). Ezenkívül a delta már háromnegyed éve a "piacon van", sőt, bő fél éve az utolsó vetélytársakat is kiszorította. Ennek ellenére a "bigpharma" és a szabályzók még mindíg csak ül az állítólag szupergyorsan elkészíthető mutáns-specifikus oltóanyagokon. Könyörgöm, miért?? A magam részéről eddig kértem egy adag Vuhanit (eléggé úgy nézett ki a szitu a környéken, hogy most akkor vagy megkóstolom az éles deltát, vagy beállítok elé pár antitestet), jó lesz alapnak, de a folytatásban haladni szeretnék a korral...

Apropó, "idő előtt tönkrevág" témához még: az alap covid tünet, az íz és szaglásvesztés több elmélet szerint is amiatt van, mert a vírus idegsejteket vág tönkre - meglehetősen közel az agyhoz. Több longos panaszkodik is, hogy soha nem lett a régi a szaglása/ízérzékelése, azaz maradandó idegkárosodás történt. Szóval kéne ide valami kőkemény védelem, ami még az orrban landoláskor elintézi ezt a cuccot, sőt, ha már vakcinázás, a fentebbi kérdéseket kiegészíthetjük azzal, hogy HOVA menjen az oltóanyag: izom helyett lehet sokkal jobb helye van az orr nyálkahártyáján :F Lehet ezt is hamarabb kellett volna kiötleni, minthogy tűvel adunk be 6milliárd dózist...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#112873) carl18 válasza t72killer (#112849) üzenetére


carl18
addikt

Láttom itt azért volt egy kis kavarodás engem illetően. :) :R

Nem dohányzok és nem fogyasztok alkoholt, Vitaminokat is szedek és próbálok kiegyensúlyozottan táplálkozni. Cukros,szénsavas űditőket se iszok, alkalmanként van sport mozgás is.

A Covidra visszatérve engem legjobban a első 2020 februári betegség viselt meg, abból borzalmasan lassú és győtredelmes volt a gyógyulás. 3 hétbe is beletelt mire elmúlt a száraz köhögés.

2020 nyarán vonattal jöttem haza, 100 km-es út volt és 3-4 nappal rá éreztem megint elkaptam valamit, 1-2 napig volt hőemelkedés szerű tűnetem. Viszonylag gyorsan felgyógyultam és egyből a vírus jutott eszembe, mert a vonaton az emberek fele hordta normálisan a maszkot. Még volt 2 alkalom mikor újra bekaptam valamit de azokból lényegesen hamarabb történt a felgyógyulás.

Hát van egy Mezőkövesdi ismerés 40 éves aki szintén bekapta a Covidot 2020-ban. Az első hullámban kapta el és még ő is lélegeztető gépre került. 3 Hétig volt rajta, de hála sikerült felgyógyulnia.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#112874) t72killer válasza carl18 (#112873) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Amíg nincs íz és szaglásvesztés (kb egyetlen covid-tünet, amit más gyakori takonykórra nem illik) vagy pozitív teszt, addig bármi lehet. Idén koraősszel nejem repült egy kört Európában, tömegnyomor repterek, utána Bp-i látogató, bevásárló stb kör majd vissza UK, ahol ugye a bokorban is covid leselkedik. majd egy hétig krákoktam lázasan, útközben asszony+gyerek ugyanez (értelemszerűen ők hozták): én 4 azaz négy tesztet lőttem el egymás utáni napokon, plusz asszonynak kötelező repülés előtti antigén, utána pcr, egy hétre munkahelyi rutin pcr, gyereknek kíváncsiságból szintén antigén: minden negatív. Ezalatt a lázas időszak alatt mentem el az első oltásomért, mert akkor járt errefelé a modernás busz - emiatt is teszteltem veszettül, mert ha covidos lettem volna, tuti nem oltatok rá.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#112875) Asbee válasza carl18 (#112873) üzenetére


Asbee
veterán

Továbbra is velünk vannak ugyanazok a vírusok és baktériumok. Nem minden covid. Miért nem mentél tesztre akkor?

(#112876) Cs1csó válasza t72killer (#112874) üzenetére


Cs1csó
félisten

:R

(#112877) snecizero


snecizero
senior tag

Egy oltott user elkapta a covidot ! Mit élt át itt olvasható -----> [link]

Ulefone Power Armor 21. * Jézus az út az igazság és az élet !!!*

(#112878) Asbee válasza snecizero (#112877) üzenetére


Asbee
veterán

Semmi extra. Átlagos tünetek, gyors lefolyás, se kórház se tüdőgyulladás semmi. Jól bizonyítja működik az oltás. Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#112879) syberia válasza t72killer (#112872) üzenetére


syberia
veterán

Ez a rondaság hamarabb tönkrevág egy sor szervet, minthogy kiderülne, hogy egyáltalán covidos vagy

A tünetmentesen átesetteknél nem ez a jellemző, sokszervi gyulladási folyamatok pedig elég feltűnők tudnak lenni.

Marékszám blindre szedni valamit, hogy készen álljunk a 0day attack-ra meg azért húzós.

Pusztán a D vitamin szintjére odafigyeléssel már sokat tehetünk az immunrendszerünk felkészültsége érdekében, főleg ha magasabb rizikócsoportba tartozunk. Ha pedig észlelünk jellegzetes tüneteket, akkor már az első napon megkezdett terápiával jelentősen le tudnánk csökkenteni a betegség súlyosbodásának kockázatát. Persze az lenne a legjobb, ha a háziorvos tudna gyorsan megfelelő kezelést biztosítani, de az előző hullámok alatt tapasztalható bénaságukból kiindulva erre nem lehet számítani most sem.

A jelenlegi vakcinákkal szerintem az a legnagyobb gond, hogy nem biztosítanak sterilizáló immunitás, ami meggátolná az újrafertőződést. Utóbbival lehetne megcélozni a nyájimmunitást.
Mutáns-specifikus vakcinát sem lehet bevetni, mert mire a kritikus nagyságú populáció immunizálása megtörténne, a vírus evolúciója a következő stációnál járna, lehetetlen utolérni "szivárgó" oltóanyagokkal. A vírus közben egyre hatékonyabban kerüli ki az 1.0-ás vakcina antitesteket, tehát felvetődik a kérdés: hová tart a jelenlegi védekezési stratégia, mi a végcél?
Nyájimmunitásról egyre kevesebb szó esik, pedig tavaly még végcélként lebegett a világ vezetőinek szeme előtt.
Az alaposan átgondolt (pandémia) stratégia hiánya az igazán ijesztő számomra, ahány ország annyiféle járványkoncepció.

az íz és szaglásvesztés több elmélet szerint is amiatt van, mert a vírus idegsejteket vág tönkre - meglehetősen közel az agyhoz.

Nem csak az orrnyálkahártya vírus belépési pont a központi idegrendszerbe, ha jól rémlik az emésztőrendszerből vezető idegpályák is...utána kéne olvassak.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#112880) lacafaca válasza syberia (#112879) üzenetére


lacafaca
őstag

Nem csak az orrnyálkahártya vírus belépési pont a központi idegrendszerbe, ha jól rémlik az emésztőrendszerből vezető idegpályák is...utána kéne olvassak.

bingó ;) és akinél ezt meg tudja tenni (természetesen megvan az oka, de ez sem érdekli a nagyérdeműt úgy általában), ott vannak a nagy problémák (rotty/kompresszor/zsák)...dehát jába hányom a falra a borsót, kutyát nem érdekli...

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#112881) kwzatz válasza syberia (#112879) üzenetére


kwzatz
őstag

"Nyájimmunitásról egyre kevesebb szó esik, pedig tavaly még végcélként lebegett a világ vezetőinek szeme előtt."
Azt csak mondták. :D

"Az alaposan átgondolt (pandémia) stratégia hiánya az igazán ijesztő számomra, ahány ország annyiféle járványkoncepció."
Szerintem ijesztőbb az a lehetőség, hogy ez a stratégia alaposan átgondolt, a különböző országok egyedi vonásaihoz igazítva. :D

Asbee: Nekem ennél sokkal enyhébb volt oltás nélkül. Akkor az meg azt bizonyítja, hogy működik az oltatlanság? :D

[ Szerkesztve ]

(#112882) t72killer válasza syberia (#112879) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A tünetmentesség mindenkinél relatív. Egyelőre ez elég egyértelmű volt, mert a sok maszkviselés miatt alig voltak rhino járványaink, influenza meg egyáltalán nem. Viszont egy esetleges íz+szaglásvesztés nélküli, de egyéb tüneteket okozó covidot simán beszívhat idén már az ember. Mondomén, aki egy zsák ingyenes teszten ül, csak ezek a tesztek messze nem 100%-osak.

Igen, nagyon kellene olyan oltóanyag (vagy valószínűbben orr+garatspray és oltás kombinációja), ami a TERJESZTÉST is megállítaná. Igen nagy tételben fogadnék rá, hogy ennek jelentős kerékkötője, hogy kőkorszaki variánsra fejlesztett oltásokkal szerencsétlenkedünk még mindíg. Ha nem akarunk ezzel a sz.rral évtizedekig szívni (én biztosnem), akkor mindenképp be kell célozni a nyájimmunitást, azaz a továbbadást is 80-90%-ban megfogó megoldásokat kell kifejleszteni. Sőt, ezután lehet az állatvilágba is ki kéne valamilyen eszközzel nyúlni, ahogy pl a veszettséget is irtják a rókák körében.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#112883) tom_tol


tom_tol
addikt

[Gurgeltest]
Ilyet láttatok már? Törpéknek fél méteres tampon helyett

(#112884) lacafaca válasza tom_tol (#112883) üzenetére


lacafaca
őstag

ehh...hanyatló nyugat :o nálunk ez már minyá 40 éve megvót :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#112885) syberia válasza lacafaca (#112880) üzenetére


syberia
veterán

(rotty/kompresszor/zsák) 🤣🤣🤣 most kiégtem köszi :C :C :C

https://howbad.info/

(#112886) sike!


sike!
tag

Csak kérdés: egy ismerősöm 2X is fertőzött lett. Első alkalommal oltatlanul, azt kb. egy nátha szintjén átvészelte. Most, második alkalommal, 2 Pfizer után kb., 'majd elpusztulok érzése van.

Ez a mutációk miatt történhetett így, jól gondolom?

(#112887) t72killer válasza sike! (#112886) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem csak a mutáció, bár a deltáról azt írják, hogy bő 2x nagyobb valószínűséggel juttat kórházba. Az egyéni eü állapot is számít.

Ha átesés+2x Pfizer után elkapta, akkor esélyesen semmilyen immunizálási megoldás/vakcina nem működik rajta és meg kéne nézetni immunológussal, miazatyaúristen zajlik Gyöngyösön?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#112888) , válasza t72killer (#112882) üzenetére


,
addikt

Ha jól tudom (ezt olvastam), a delta variáns esetében egyébként sem jellemző az íz- és szaglásvesztés.

(#112889) flash-


flash-
veterán

Egyébként a kormány szerintetek miért nem teszi kötelezővé a maszkot, miért nem szigorít?
-ezzel akar motiválni az oltásokra?(de az már szinte nem is növekszik idén jó ha eléri a 6 milliót de en mar abban se vagyok biztos)
-meg akar felelni azoknak akiknek nyűg a maszk, stb? (mondjuk a az egesz baloldal azóta azt fújja hogy miert nem kötelező újra a maszk stb)
Vagy a szakemberek amikre támaszkodnak azok felmérték hogy nem lesz itt már nagy gond mert azert páran már védettek

Mondjuk tavasszal még ment a nyájimmunitás téma azóta valahogy már nem hallani ilyet 🤔

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#112890) UberMutant válasza flash- (#112889) üzenetére


UberMutant
őstag

pr kormányzás van.
a közvleménykutatás azt mutatja, hogy nem népszerű ez a döntés, ezért nem teszik meg.

(#112891) t72killer válasza UberMutant (#112890) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az oltottak ki akarják próbálni, milyen jók az oltásaik, az oltatlanok pedig nem hisznek a vírusban.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#112892) nubreed válasza UberMutant (#112890) üzenetére


nubreed
veterán

Az emberek legalább önszorgalomból hordhatnák a maszkot, mint ahogy meg is teszik páran (köztük én is). Portugáliában brutálisan jó az átoltottság, mégis mindenki hordja a maszkot. Mert megértette és felfogta a társadalom ott, hogy ez miért fontos! Bezzeg a turbó magyar...

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#112893) pjen válasza nubreed (#112892) üzenetére


pjen
félisten

Ameddig össze lehet mindenféle kiáloításra és béke menetre csődíteni az embereket tök feleslegesen adeig nem csodálom, hogy nem hordanak maszkot. Azt szokták mondani, a fejétől büdös a hal.

(#112894) maczika válasza sike! (#112886) üzenetére


maczika
csendes tag

Mivel az "ismerősöd" a 2. oltással már oltatlannak számít ezért újra és újra ismételni kell a gmo alapú oltóanyagok szervezetbe juttatását.

"Ez a mutációk miatt történhetett így, jól gondolom?"
Ez az ún. ADE miatt történhetett így.

(#112895) HellGreg


HellGreg
őstag

44 halott egy nap, nem sok az egy kicsit? A szlovákoknál kisebb átoltottság mellett is 20 alatti a napi halálozások száma kb. :F

(#112896) BalanceR válasza nubreed (#112892) üzenetére


BalanceR
addikt

Na igen, a kulturális különbségek.
Meg társadalmi felfogóképesség, empátia... ég és föld.
Btw nem csak a covid miatt lenne indokolt a maszk legalább zárt térben, buszokon..., tavaly a flu, meg kb minden légúti, vírusos nyavaja megszűnt vagy alig volt a maszkoknak köszönhetően, most megy elengedjük azokat is, mert nem "népszerű a maszk", és szavazatokat veszítene a párt, ha kötelezővé tenné. :W Így a covid miatt rommá terhelt EÜ kap még a nyakába egy pár kórházi ellátást igénylő influenzást is, akiknek lehet, hogy nem jut hely, menthetőek lennének, nem is covidosak, de az elbaltázott döntések miatt lesznek, akik nem élik túl.

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#112897) lacos001


lacos001
senior tag

Ebbe meg csak úgy beleütköztem....
WHO-igazgató: A járványnak akkor lesz vége, amikor a nemzetközi közösség úgy dönt

"Gebrejeszusz rámutatott, hogy hetente közel 50 ezren vesztik életüket a koronavírus okozta betegségben, a Covid–19-ben szerte a világon, így a világjárványnak még közel sincs vége." :U

(#112898) t72killer válasza maczika (#112894) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

ADE: tehát UK már elnéptelenedett? Ennyi kreténséget ritkán lát az ember ilyen kevés sorba sűrítve.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#112899) pjen válasza HellGreg (#112895) üzenetére


pjen
félisten

Már több orvos is nyilatkozta, nálunk nagyon rossz az átlagos Eü állapota az embereknek.Nagyon sok helyen nincs házi orvos, az alacsony táppénz miatt az emberek lábon hordják ki a betegségeket, ha mégis orvoshoz megy váró listára teszik. Nem lehet csodálkozni a halottak nagy számán.

(#112900) maczika válasza t72killer (#112898) üzenetére


maczika
csendes tag

"ADE: tehát UK már elnéptelenedett? Ennyi kreténséget ritkán lát az ember ilyen kevés sorba sűrítve."

Mosolyt csaltál a szám szegletére az önkritikáddal.

De lásd kivel van dolgod; lassan olvasd, hogy megértsd:

Az egyik a betegség ún. antitestdependens felerősödése (ADE) [link] . A jelenség a védőoltásoktól teljesen függetlenül is létezik, legklasszikusabb példája a dengue-láz. [link] Ez egy vírus okozta betegség, amely vírusnak 5 különböző változata, ún. szerotípusa van. Sajnos az egyik szerotípus okozta betegség átvészelése nem ad védelmet a többi szerotípus ellen, de az igazán meglepő nem ez, hanem az, hogy a helyzet pont fordított: ha az ember kiáll egy adott szerotípus okozta fertőzést, akkor egy másik szerotípus elkapása súlyosabb lefolyáshoz fog vezetni! Ez a paradox reakció, amikor a korábbi fertőzésre adott válaszból megmaradt antitestek a későbbi fertőzést kimondottan „segítik”, az ADE. (Az ADE mechanizmusa jelenleg is nagyon aktívan kutatott terület, pontosan még nem értjük.) A koronavírus elleni vakcina úgy kerül bele a történetbe, hogy a koronavírusok sajnos pont olyan kórokozók, amelyeknél megfigyeltek ADE-t. A helyzet valójában ennél is rosszabb, mert nemcsak a természetes fertőzésnél tapasztaltak ilyet, hanem a korábbi SARS elleni kísérleti vakcináknál (melyek szintén egy koronavírus ellen védtek volna) is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.