Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#113801) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Varga az Alfahírnek azt mondta: „Egy harmadik hullám közepéhez képest szerencsére még sehol sem tartunk. Egy március-április környéke halálhörgés, siralom volt ehhez képest. Viszont úgy is nézhetjük, hogy rosszabb a helyzet, mint mondjuk augusztus elején.” Sok olyan 20-as, 30-as éveiben járó fiatallal is találkozott, akik súlyosabb alapbetegséggel nem rendelkeztek, mégis bent fekszenek az osztályon, alapvetően a vírus okozta tüdőgyulladással. Az ápolóként dolgozó képviselő azt is hozzátette, hogy a covid miatt hozzájuk kerülő súlyos állapotú betegek túlnyomó többsége - nagyjából 90 százaléka - oltatlan." [link]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#113803) Troy.


Troy.
addikt

2. oltás után érdemes kivárni a 6 hónapot, vagy hamarabb is adható?

.

(#113804) BalanceR válasza Troy. (#113803) üzenetére


BalanceR
addikt

A legoptimálisabb az lenne, ha nézetnél ellenanyag szintet ( Synolab, vénás vérből), ha még magas akkor inkább várni egy- két hónapot.
Egyébként milyen volt az első?

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#113805) pècsimunkás


pècsimunkás
addikt

Sziasztok!
Apám holnap megy influenza elleni oltásra, és 10 nap múlva megy a koronavirus elleni 3. oltásra. Nem korai egy kicsit?
Németországban asszem 4 hetet várnak a két oltás között.

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#113806) t72killer válasza pècsimunkás (#113805) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

itt azt írják, hogy akár egyszerre is lehet. Szóval ahogy érzi :R

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#113807) BalanceR válasza t72killer (#113806) üzenetére


BalanceR
addikt

+1, ráadásul a közeljövőben várható an lesz combo vakcina is (2in1 flu+Covid) szóval nem hinném hogy probléma lenne...

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#113808) kwzatz


kwzatz
őstag

Ápolóhiány

Gondolom, rosszul olvasom ezt a cikket, amiben valamilyen rejtélyes "ápolóhiányt" emlegetnek, hisz a kórházakból a kötelező oltás miatt csak a takarítók léptek le, ahogy azt a topic fényhozója megállapította. Ugye BalanceR? Ráadásul a hivatalos statisztikák szerint sem.... "Ööö? Hogy mondod? Hogy nincsenek erről hivatalos statisztikák, hogy hányan léptek ki? De miért, hisz ha minden rendben, akkor... Értem, mindegy, lépjünk tovább." De hát a Covid-fertőzöttek száma közelében sincs még a márciusi adatoknak, sőt, a novemberit, decemberit sem érte el... Hogy lehetséges ez? Ez csak valami tévedés, ugye?

[ Szerkesztve ]

(#113809) t72killer válasza kwzatz (#113808) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Tavasszal nem volt vastagon ápolóhiány?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#113810) kwzatz válasza t72killer (#113809) üzenetére


kwzatz
őstag

Mit szeretnél mondani? Csak mert ha összehasonlítjuk az akkori számokat a mostanival, akkor sehogy sem áll össze a mondanivalód.
Kulcsmondat:
"De hát a Covid-fertőzöttek száma közelében sincs még a márciusi adatoknak, sőt, a novemberit, decemberit sem érte el..."
Konkrétan a fertőzéses esetekről közölt 7 napos átlag még a fele sincs egyelőre az akkori számoknak. Ráadásul ugyebár az oltottak száma sokszorosa a márciusi oltottak számának, és hát azt "mind tudjuk", hogy rengeteget javít a kórházba kerülések számán. Tehát egyelőre elvileg a közölt adatok alapján még mindig sokkal enyhébb a helyzet, mint akkor, de már most ápolóhiányról jön cikk. Okés így?

De félreértés ne essék, nem engem kell győzködni arról, hogy ápolóhiány van, illetve volt. Ezért is írtam korábban, hogy a kötelező oltás jó eséllyel súlyosbítani fogja a helyzetet.

[ Szerkesztve ]

(#113811) syberia válasza syberia (#112652) üzenetére


syberia
veterán

70%

(#113808): Még kikotyognák a nagyvilágnak az önkéntesek az arányokat.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#113812) pècsimunkás válasza t72killer (#113806) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Köszönöm :R!

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#113813) Troy. válasza BalanceR (#113804) üzenetére


Troy.
addikt

2 pfizert kaptam.

.

(#113814) syberia


syberia
veterán

Antwerpeni kórházak vezérigazgatói és orvosigazgatói ültek össze csütörtökön. A hangulat aggodalommal teli volt. "De volt benne lemondás is: már megint itt tartunk, majd csak helyrehozzuk" - mondja Kristiaan Deckers, az antwerpeni GZA orvosigazgatója.

"Az ellátás elhalasztása még nem opció. Az intenzív osztályon a 25%-os ágykapacitásunk mostanra teljesen betelt. Kicsit túl is vagyunk a kapacitáson, mert segítettünk egy szomszédos kórháznak. A geriátriai ágyakat (időgondozás) azonban már most is csökkentenünk kellett."

"Az intenzív osztályos betegek aránya nálunk ?" - tette hozzá Deckers. "Ezek most mind oltott emberek, akiknek áttörő fertőzései vannak. Viszonylag fiatal, 55-60 év közötti emberek, jó néhányan immunproblémákkal. De számos súlyos beteg fiatalabb, 30 és 35 év közötti személyt is látunk. A kérdés tehát az, hogy vajon a vakcinák még mindig olyan jól működnek-e?".

https://www.gva.be/cnt/dmf20211105_97146276

A főorvos nyilatkozata: "Elvileg minden intenzív osztályon fekvő beteg oltott."

https://howbad.info/

(#113815) lacafaca válasza syberia (#113814) üzenetére


lacafaca
őstag

Tilos a pánikkeltés, rémhírterjesztés!...dádá lesz😁

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#113816) Ezekiell válasza syberia (#113814) üzenetére


Ezekiell
veterán

Gondolom, teljesen véletlenül felejtetted ki az alábbi részt, és véletlenül nem másoltad ezt is be a cikkből:

„Megszólnak a vészharangok. Az aggodalom nagyon nagy a betegek számának erőteljes növekedése miatt” – ért egyet Jan Flament, a Hospital Geel vezérigazgatója. „Az oltásnak köszönhetően a folyosók nincsenek tele koronabetegekkel, de úgy tűnik, az oltások veszítenek erejükből. Egy harmadik oltásnak teljesen értelme van.”

Egészen biztosan nem akartál csúsztatni/elhallgatni semmit, nem vagy te olyan. Ugye? ;)

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#113817) syberia válasza lacafaca (#113815) üzenetére


syberia
veterán

Másik belga forrás:

Három héttel ezelőtt az intenzív osztályos betegek 25%-a volt beoltva. Ma már 100 százalékuk. Átlagosan hatvanas éveikben járó emberekről van szó, akiknek többsége alapbetegségben szenved.

Dr. Kristiaan Deckers, a GZA vezető orvosa

(#113816): Mit szeretnél sugallni? Kitakartam az újságcikkből valamit? Ugye nem vagy ennyire egyszerű képességű?
Ha nem tudsz érdemit hozzátenni, inkább ne fárassz.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#113818) BalanceR válasza kwzatz (#113810) üzenetére


BalanceR
addikt

Ember! Ápolóhiány évek óta (de 2010-es cikket is fogsz találni) sújtja az EÜ-t (ezért is lehetséges, hogy képzetlen, hozzáértés nélküli "akárkik" is lehetnek ápolók egy 2 hónapos OKJ képzés után). Most, hogy mennek felfelé az esetszámok, és egyre többen szorulnak ellátásra nyilván égetőbb a szükség rájuk, és bizonyára "hangosabban keresik őket",
tény, hogy pár százan ki lettek b@$zva az oltások fel nem vétele miatt, de ezek jelentős része a fent említett (képzetlen, hozzáértés nélküli = a jelen körülmények között alkalmatlan) csoportból való.

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#113819) lacafaca válasza syberia (#113817) üzenetére


lacafaca
őstag

te is, én is tudjuk az okát...más is, csak még nem tudják elfogadni a tényt...gagyi lett a lőre, jöhet a nonstop orrhipózás (kocsma), majd a teletabi :)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#113823) kwzatz válasza BalanceR (#113818) üzenetére


kwzatz
őstag

2010-2019 között azért volt egy erőteljes javulás, ha megnézed a dolgozó orvosok számát. (2020 csúnya mondjuk - a sok "takarító és képzetlen, hozzáértés nélküli", gondolom, valamiért "orvosként" vannak címkézve a táblában) 2021 vajon milyen lehet pontosan? KSH egészségügy
2010-ben az általad közölt cikkben 108 ezer dolgozót említ, ez év elején 106 ezerre csökkent (3,6%-os kilépés)

"hogy pár százan ki lettek b@$zva az oltások fel nem vétele miatt"
Erről van hivatalos adatod? Ti is szoktátok kérni az ilyen kijelentéseknél, linkelnéd légy szíves, t72killer is igényli biztosan, ahogy azt tegnap kifejtette, ha már ilyet állítasz. A szakmai kvalitásukról is kellene valami, esetleg feljebbvalói értékelés, betegstatisztikák néhány évre lebontva arról, hogyan teljesítettek az elmúlt években ezek az emberek, ilyesmi, mert anélkül ugye csak semmit nem érő magánvélemény ez maximum. :)

[ Szerkesztve ]

(#113824) kwzatz válasza syberia (#113817) üzenetére


kwzatz
őstag

"Ugye nem vagy ennyire egyszerű képességű?"
A cytobrushos vita alapján látok rá esélyt. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#113825) Qtya123


Qtya123
őstag

Nyugodjon le mindenki.
Nem kell sokat várni, veszekedni itt, hogy mi van az oltásokkal, hogyan védenek. A puding próbája az evés és a kajálás elkezdődött. Itt a felfutás, kb ugyanolyan arányban kezdenek az ismerősi körben covid pozitívvá válni a népek (oltott/oltatlan egyaránt), mint a 3. hullámnál. A munkahelyen is nosztalgia fog el, befutott az első email, hogy beteg lett XY és covid pozitív, fertőtlenítik az irodát (áprilisban átesett és van 2 oltása is). Gondolom majd felszaporodnak ismét ezek az emailek is, mint tavasszal. Mondjuk nem bánom, hogy nem én nyitottam a sort, mert biztos menne a krákogás, hogy na az oltatlan... persze, hogy megfertőződött.

Szóval a puding próbája emelkedő számokkal zajlik. Mindjárt meglátjuk élesben, hogy mi a helyzet, mennyi oltott/oltatlan hal meg.
Morbid leszek a következő kijelentésemmel, de ha valaki a közölt statisztikát (vagy annak hiányát) nem csipázza, akkor figyelje a környezetében élő időseket. Nálunk tavasszal az volt, hogy aki idős és gyengélkedő egészségi állapottal bírt és elkapta, azt nagyrészt elvitte. :( Ha most is berobbannak a számok és ismét ez lesz, de oltással a karban, akkor kimondhatjuk, hogy maszatolós vergődés az egész, viszont ha azt tapasztaljuk több helyről, hogy covidos lett a 84 éves beoltott nagymama és nem halt meg, akkor meg működik a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#113826) Ezekiell válasza syberia (#113817) üzenetére


Ezekiell
veterán

Csúsztatni próbáltál, lebuktál, nem kell a személyeskedés, szépen húzd meg magad inkább.

Hozzátettem, amit te direkt nem fordítottál ide, amivel egyből mást jelent a cikk, de persze ez így nem tetszik. Ciki, így jártál. De kérlek, folytasd tovább a szarhányást, ne zavartasd magad, többet nem zavarlak - galambokkal nem sakkozok :)

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#113827) lacafaca válasza #20749568 (#113822) üzenetére


lacafaca
őstag

cáfolj személyeskedés helyett...ja az nem megy? akkor folytassad nyugodtan, mulatságos posztjaid írását, én élvezem ;)

[link] :R az elsők között kéne valóban ezt a barmot eltakarítani a média közeléből

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#113828) Qtya123 válasza Qtya123 (#113825) üzenetére


Qtya123
őstag

SZERK: Befutott a második e-mail is... Mondom, tiszta nosztalgia.
Olvasom tovább és látom azt a "logikus" dolgot találták ki hirtelen, hogy a vele érintkezett oltottak "figyeljék magukon a tüneteket de jöjjenek be dolgozni", az oltatlanok meg vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal, hogy érdemes-e az érintkezés miatt házi karanténba vonulni... :B :N

[ Szerkesztve ]

(#113830) emvy válasza #20749568 (#113829) üzenetére


emvy
nagyúr

laca nem kapkod kaposztalepkek utan

while (!sleep) sheep++;

(#113831) BalanceR válasza lacafaca (#113827) üzenetére


BalanceR
addikt

Egyet értek, ezt a Hont gyereket nem szabadna "írógép" elé engedni... :C ;]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#113832) lacafaca válasza #20749568 (#113829) üzenetére


lacafaca
őstag

mégis nekem(künk) lett sok mindenben igazunk (igaz rovaritóügynök), szóval az itteni cáfolatokkal sokra mentetek...maszk/lezárások!3. szuri/minyá 4. :DDD és a paranoia minden eddigi szintje átlépve. fasza, csak így tovább a cáfolásokkal az odafigyelés helyett ;)

emvy nem sybre mondta? :DDD

BalanceR 🤔😂

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#113834) Z.É.T. válasza lacafaca (#113832) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Ha ezt elhiszed magadról, akkor viszont tényleg nem egy hatalmas troll vagy, ahogy gyanítottam, hanem mérhetetlen egoizmussal megvert tinó.
Egészen elképesztő.

(#113835) lacafaca válasza Z.É.T. (#113834) üzenetére


lacafaca
őstag

a hit és a tudás két külön dolog. higgy amit akarsz, de tudd amit tudnod kell...nyomjátok csak a savat, kell a visszaigazolás, de haragot ne várjatok tőlem, én mindegyikőtöket szetelek, másképpen már rég nem lennék itt 😘

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#113836) Z.É.T. válasza lacafaca (#113835) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Ne viccelj, én a butákat és okosakat egyformán tudom szeretni, kizárólag a szarháziakat kevésbé, de velük szemben is megbocsátó vagyok, ha megjavulnak. :K

(#113837) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Már az a fránya korrupció sem a régi:

Anti-vaxxers bribe doctors for “vaccination” with water, end up with the real vaccine

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#113838) Citroware


Citroware
addikt

Az oltás sajnos nem lett megváltó. A Pfizer tabletta vajon az lesz? Olvastátok? Ha igazak a tesztek, jobb a hatékonysága mint a vakcinának. És ami a legjobb benne, hogy csak akkor kell bevenni, ha tényleg elkaptad a vírust.

[ Szerkesztve ]

(#113839) lacafaca válasza Z.É.T. (#113836) üzenetére


lacafaca
őstag

👬

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#113840) t72killer válasza Citroware (#113838) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez nem úgy működik, hogy agyrotty véroxigénnel betolnak a kórházba, kiderül, hogy már x napja covidos vagy, belédnyomnak egy fél bliszter kéktabit és másnap fél műszakban döngeted az épp elérhető nővérkéket.

Egy ilyen tablettát vagy folyamatosan szedni kell, pl járványos időszakban - mint a Lariam-ot ha maláriás vidékre mész dzsungeltúrázni - vagy folyamatosan tesztelgetsz és a pozitív teszt (=fertőzés után pl egy hét) után kezded szedni, amikorra lehet már fennál valami maradandó károsodás.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#113841) Z.É.T. válasza lacafaca (#113839) üzenetére


Z.É.T.
őstag

+ szenv-edés (rokon-szenv/ellen-szenv = egó = sátán, hogy keverjem kicsit a terminológiákat)

Tudod, meséltem már, hogy ezeket a köröket ezerszer lefutottam, még találkoztam Badiny Jós Feribával is, stb.

Éppen ezért merem mondani, hogy nem minden úgy mozog, mint ahogy elsőre látszik.

[ Szerkesztve ]

(#113842) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Kocsmából loptam:
A Hobbitok és a Vakcinák kalandjai

⭐ Stella

(#113843) syberia válasza radi8tor (#113842) üzenetére


syberia
veterán

Ennek a kocsmának Szauron helyett egy zalai földműves és egy rovarírtó :F ügynök jutott. :D Bright future ahead. :DDD

(#113825): Kíváncsi vagyok az EMMI mikor fogja virítani a titkolt kórházi adatokat. A belga kórházi jelentésről kaptam közben visszaigazolást, szemernyi kétségem sincs a hitelességéről.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#113844) Citroware válasza t72killer (#113840) üzenetére


Citroware
addikt

Az értesülések szerint az első tünetek megjelenése után kell elkezdeni szedni és a tesztek is azzal zajlottak.

(#113845) lacos001 válasza Citroware (#113838) üzenetére


lacos001
senior tag

Linket.... Van pár 100K € amit befektetnék. :D

(#113847) Citroware válasza lacos001 (#113845) üzenetére


Citroware
addikt

Google a barátod.
Amúgy nem akarta ezt a Pfizer még közölni, csak a Merc kihirdette hogy az ő tablettájuk megfelezi a problémák esélyét és erre a Pfizer másnap gyorsan megosztotta a részleteket, hogy annyira jók a tesztek eredményei hogy ezt már nem is szükséges addig húzni mint az tervezve volt.

(#113848) t72killer válasza syberia (#113843) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Dr. Milan Kulkovský, egy vágbesztercei kórház belgyógyászati osztályának főorvosa, és rendszeresen kommunikál barátaival, követőivel és betegeivel a közösségi oldalán keresztül. Ezúttal a szombati kórházi szolgálatát írta le.

Kijelentette, hogy a koronavírusos betegek a mentősök által a sürgősségire hozott páciensek körülbelül 80%-át teszik ki. "Volt olyan eset, amikor a betegek több mint egy órát vártak otthon a mentősökre a leterheltségük miatt. A COVID-19-el fertőzött páciensek mindegyike tüdőgyulladásban szenvedett. Mindannyiuknak oxigénre volt szüksége. A szolgálat végéig 10 beteget vettünk fel a Covid-osztályunkra. 8 oltatlan, 2 oltott"[link]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#113849) syberia válasza t72killer (#113848) üzenetére


syberia
veterán

A szolgálat végéig 10 beteget vettünk fel a Covid-osztályunkra. 8 oltatlan, 2 oltott

Belga főorvos: "Három héttel ezelőtt az intenzív osztályos betegek 25%-a volt beoltva. Ma már 100 százalékuk. "

Térjünk vissza erre 3 hét múlva.

(#113847): Valószínűleg ezek az adatok is okosba készültek, de a Pfizernek régebb is megérte a milliárdos nagyságrendű bírságok kifizetése a lakosság megtévesztése miatt, a profithoz képest nem jelentős összegek számukra.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#113850) lacafaca válasza Z.É.T. (#113841) üzenetére


lacafaca
őstag

sokkal több dolgot mutat meg a magyar nyelv és a néprajz, mint amit egy átlagember csak elképzelni tudna...de szerintem ezt te tudod jól :)
amúgy most nem nagyon érek rá filozofálni...még vagy 20 ilyen adag vár rám a napokban :DDD

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.