Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#165451) HussarF válasza marked one94 (#165446) üzenetére


HussarF
addikt

Abban a mennyiségben már kox ;]

(#165452) Citroware


Citroware
addikt

Na megrendeltem az Optimum Nutrition 100% Casein Protein port, még mellé pár cuccot (azt a kedvenc Excelent protein bart is). Utánaolvastam, és azért nem a Whey az ajánlatos, mert abban van BCAA is ami az izomtömegnövelést segíti, nekem pedig most fogyni kell. A boltban, ahol rendeltem, feldobott a fogyáshoz ajánlottak között számos zsírégető tablettát is. Ilyeneket azonban nem látok sehol sem ajánlani. Ezek egészségtelen cuccok?
Mondjuk gondolom nem éppen nekem találták ki az 5 kg súlytöbbletemmel, ami azóta pár nap alatt most már csak 3,5... :DDD Mire megérkezik, lehet hogy le is adom a felét.

[ Szerkesztve ]

(#165453) HussarF válasza Citroware (#165452) üzenetére


HussarF
addikt

Utánaolvastam, és azért nem a Whey az ajánlatos, mert abban van BCAA is ami az izomtömegnövelést segíti, nekem pedig most fogyni kell.

Ez most a kandikamera vagy komoly? ;]

(#165454) benfolds válasza Citroware (#165452) üzenetére


benfolds
őstag

mi itt néhányan elég sokat dolgoztunk (ugye angel?), hogy jól szórakozzon a társaság, te meg a negyedik hozzászólásoddal lazán elsütöd a legnagyobb poént, amit egy gyúrós topikban el lehet sütni? ez überelhetlen, gratulálok! :R :DDD :DDD :DDD óvakodj a bcaa-tól, mert még ruhatárat kell cserélned a robbanásszerű izomtömeg növekedésed miatt! :C

(#165455) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

Úgy látom a helyzet nem változott. :D Mindig van valaki aki attól fél, hogy túl izmos lesz. Irigylem a genetikájukat, engem ez a veszély sosem fenyegetett.

(#165456) EXA


EXA
aktív tag

Sziasztok!

Fogyásnál beállt nálam most a stagnálás, 78 kgon vagyok már egy jó ideje, 1800 kcal körül eszek minden nap. A kérdésem az, hogy most menjek lejjebb 1600 környékére vagy az már túl kevés lenne? Vagy maradjak ennyin és csak türelemjáték az egész.

(#165457) gyuri860213 válasza EXA (#165456) üzenetére


gyuri860213
tag

Nem vidd lejjebb. Vannak ilyen anyagcsere lassulások ha sokáig ugyanazt, ugyanannyit eszel. Tarts 3-4 nap magas ch-s napot, de napi kalóriát ne lődd túl nagyon, maradjon 2000kcal kb. Illetve iktass be HIIT edzést is, legalább 10 percben. Illetve érdemes ilyenkor már hintáztatni a ch bevitelt is, alacsony-magas napokat tartani, (a 3-4 napos megemelt ch napok után)

(#165458) EXA válasza gyuri860213 (#165457) üzenetére


EXA
aktív tag

Okés! :)

Köszi a választ! :R

(#165459) inferno88 válasza Citroware (#165452) üzenetére


inferno88
őstag

Ettől a hozzászólástól számos fórumtárs agyrákot kapott. Kétszer

Semper fi!

(#165460) aelod válasza inferno88 (#165459) üzenetére


aelod
veterán

Nem kell agyrákot kapni, nem mindenki csepeli guru aki ismer mindenkit is kétszer és ifpépró felkészítő guru ;]

(#165452) Citroghost

A zsírégető nem éget zsírt. Azt te égeted ;) (BTW ha valamit is érnének ezek akkor nem lenne egy kövér ember sem...)

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#165461) Citroware válasza inferno88 (#165459) üzenetére


Citroware
addikt

Az a legnagyobb baj, hogy olvasom a reakciókat és még mindig nem értem, hogy konkrétan melyik részével mi baj van. :DDD De ti mindenkiről azt feltételezitek, hogy úgy születik, hogy már ért hozzá? Most először jutottam el oda, hogy elgondolkozzak azon, hogy táplálékkiegészítő hogyan tudna engem segíteni a céljaim elérésében.

(#165460) aelod
Na igen, gondoltam, hogy nem túl hasznos, vagy ha igen, akkor esetleg a 40 kilós súlytöbblettel rendelkezőknek. Mivel bármilyen cikket, amit ajánlott táplálékkiegészítőkről olvastam, sehol nem volt ajánlva ilyesmi. Habár láttam már kövér embert, aki szedte, így erősen lefogyni, de valószínűleg nem a tabletta miatt fogyott le, hanem mert azzal egyidejűleg kezdett el edzeni.
Csak az volt fura, hogy a bolt, ahol rendeltem tegnap a fehérjeport, elég színvonalasnak tűnik, még le is írják hogy mi mire jó, és ott volt még felajánlva olyan cucc, hogy érdemes azt is venni, de nem kaptam be a csalit.

[ Szerkesztve ]

(#165462) HussarF válasza Citroware (#165461) üzenetére


HussarF
addikt

Egyből az összefoglalóban ott a Sárga kapszula. Pont ilyen kezdőknek van, mint amilyen te vagy, hogy az alapokkal képbe kerüljön. A tápkieg ipar arról szól, hogy a természetes dolgokat tűzijátékkal harangozza azoknak, akik nem tudják, hogy mi ez. A BCAA egy esszenciális aminosav, amit nem tud a szervezeted előállítani, ezért kívülről kell bevinni. De BCAA-k vannak minden fehérjeforrásban a húsban a tojásban és ugyanúgy van a kazeinben is. Nem fogsz izmosodni tápanyagoktól. Az csak eg yszükséges feltétel, ha izmosodni akarnál. De izmosodni még akkor is nehéz, ha amúgy van beépített tesztoszteron termelő szerved, mint a férfiaknak, anélkül meg főleg kihívás. Időben észre fogod venni, ha már kezdesz túl izmos lenni, nem egyik napról a másikra fog történni. Elég lassú folyamat.
Fehérjét akkor érdemes venned, ha amúgy nincs meg a napi fehérjebeviteled normál kajából és ezzel könnyen rá tudsz segíteni. Úgy en bloc a kazein se lesz rosszabb neked, mint a whey, bár a whey könnyebben emészthető és nem terheli meg annyira az emésztőrendszered.

(#165463) Citroware válasza HussarF (#165462) üzenetére


Citroware
addikt

Én az olyan leírásokból indultam ki, mint pl ez: Healthline cikk

Itt pl az Optimum Nutritiontől a Whey-t azoknak ajánlják, akiknek tömegnövelés a cél és kalóriatöbblet van, ugyanabból a Caseint pedig azoknak, akik zsírt akarnak leadni.
Ebből következtettem arra, hogy ha ezek, akik valamennyire értenek a dolgukhoz, ha ilyen cikket írnak, akkor van valami alapja annak, hogy az egyiket tömegnövelésre javasolták, a másikat pedig fogyás mellé. Véleményed szerint akkor mi lehet az oka?

Egyébként pedig nagyon is akarok izmosodni. De ezt majd csak az után, hogy leadom a zavaró úszógumit. Ahhoz pedig először is kalóriadeficit kell, ami azt jelenti, hogy kevesebbet eszek mint szoktam, ami azt jelenti, hogy emiatt a fehérjebevitel is kevesebb lesz, és azért jó lenne minél kevesebbet izomból fogyni és minél többet zsírból.

(A legideálisabb az lenne, ha egyidejűleg tudnék izomtömeget növelni és zsírt elégetni :DDD )

[ Szerkesztve ]

(#165464) Tamoo válasza Citroware (#165463) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Baromira nem ezen fog múlni. Max az lehet kérdés melyiktől szellentesz többet. ;]

(#165465) logaritmus


logaritmus
tag

Úgy látom még mindig alapvető probléma az, hogy még mindig abban hisznek az emberek amiben hinni akarnak és nem a tényekben. Tök mindegy itt ki mit mond az újonnan jöttnek, azon személy olvassa X Y honlapon, az szerinte szentírás, véletlen sem lehet másképp. :))

(#165466) Citroware válasza Tamoo (#165464) üzenetére


Citroware
addikt

Na bmeg. Remélem nem a Caseintől. :DD

(#165467) HussarF válasza Citroware (#165463) üzenetére


HussarF
addikt

De ezt majd csak az után, hogy leadom a zavaró úszógumit.

De ez nem pont így működik, főleg nem egy kezdőnél. Nem lehet szétválasztani a két folyamatot. Az elején akkor is erősebb, izmosabb leszel, ha kalóriadeficitben vagy (ha megfelelő mennyiségű fehérje van az étrendben). Olvasd el a Kapszulát.

(A legideálisabb az lenne, ha egyidejűleg tudnék izomtömeget növelni és zsírt elégetni
Az első hónapokban fogsz tudni.

Ez a healthline cikk így első blikkre elég gagyi. Nincs olyan, hogy egyik portól fogysz, a másiktól izmosodsz. Ha iylen van valahol leírva, akkor léphetsz is tovább, hasznos tudást onnan nem fogsz szerezni.

Kedvenc bejegyzésem a témában, így indításként:Fogyózol?

[ Szerkesztve ]

(#165468) Madwe válasza Citroware (#165463) üzenetére


Madwe
nagyúr

Egyébként pont hogy izomtartás és fogyás alatt kell hogy több legyen a fehérjebeviteled! 2 de akár 3g /testsúlykg. Amikor tömegelsz, akkor elég 1-2g/tskg is, lévén kalóriatübbleted van. Emiatt deficitben magasabb fehérjeértékek elérése végett jól jöhet a tápkieg, tömegelésnél azért egyszerübb elérni a kívánt célt.

bcaanak semmi értelme, marketing. Illetve de, ha olyan az étkezésed h nem viszel be eleget, akkor hasznos, de akkor is az étrendet kéne inkább rendbetenni.

a fogyitabik túlárazptt koffeintabik. Ha az étkezésed és az edzésed tökéletes, akkor azzal egy picit rásegíthetsz, jó ha 50kcal többlet energiaégetést elérsz velük. Az, h ezért egy túlárazott ipari vackot tolj a szervezetedbe, neked kell mérlegelned :)

sok szakmai cikket fogsz találni, ahol ezt ajánlják, “tudományosan”. De ezek 99.9999% támogatott promóció, ahogy az egész tápkieg bizniszre igaz ez :) ahogy a top sportolók se ettől érték el azt, amit, de azért kapnak pénzt, h ezeket szajkózzák (tisztelet a kivételnek, de végülis valamiből meg kell élni...) azt meg h mivel szúrták magukat, tagadják le (megintcsak tisztelet a kivételnek, van aki tisztán éri el amit, illetve van aki nyíltan felvállalja, h mit tolt, ezzel elesve a szponzoroktól, akik e mögé nem állhatnak be)
nyilván nem fogják leírni, h semmilyen tápkiegre nincs szükséged egy normális étrend mellett, még fehérjeporra se - ami csak arra jó, h kicsit lazábban kezelhesd a diétád, könnyebben ehess egyéb dolgokat, mert a fehérjebeviteled letudod egy ilyen cuccal, s nagyobb lesz a mozgástered.

a céljaid eléréséhez pár dolog kell:
jó étrend, jó edzésterv folyamatos fejlődési tervvel, valamint ezek rendes betartása
jó pihenés
kevés stressz (le a cortizollal!)!
Rendes vízfogyasztás.
ezen kívül semmi más nem kell.
étrend nem árt ha egészséges is ásványi anyagokban, nyomelemekben, rostokban, ha az egészségre is figyelnél, de a szálkásításhoz/tömegeléshez nem szükséges.

[ Szerkesztve ]

(#165469) Citroware válasza HussarF (#165467) üzenetére


Citroware
addikt

Egyáltalán nem volt oda írva az, hogy egyiktől fogysz, másiktól izmosodsz. Csak az, hogy ha izomtömegnövelés a cél, akkor ezt vedd, ha pedig fogyás, akkor azt vedd. De nem azt írják, hogy az emiatt fog fogyni, csak azt, hogy az edzésterved és az étrended mellé az egyik esetben ez fog hozzásegíteni jobban, a másik esetben meg az.

(#165470) Citroware válasza Madwe (#165468) üzenetére


Citroware
addikt

Pont ezért gondoltam azt, hogy jól jön a fehérjepor. De utána is hasznos lehet, ha már leadtam azt a pár kg zsírt és csak az izomtömegnövelés marad célnak.

A támogatott promóció itt azért nem áll fenn, mert ugyanannak a forgalmazónak a két terméke közül ajánlják az egyiket ilyen célra, a másikat meg a másik célra, tehát igazából ennek gazdasági alapja nem hiszem, hogy van. :)) De nem akarom túlragozni, az csak egy cikk az ezer közül, egy másikban már teljesen másokat ajánlanak.

(#165471) Madwe válasza Citroware (#165470) üzenetére


Madwe
nagyúr

Hogyne lenne, egy adott forgalmazó két termékét ajánlják féltudományos dolgokkal más más célra, attól még termékmegnevezéssel, ez igenis egy erős promóció :)?

ok, fehérjepornak mégegy értelme van, finomak is vannak mesterséges ízesítésekkel, így ha valaki hajlandó olyat tolni a szervezetébe, fel tudja dobni pl az overnight oats vagy a chia pudding ízét :)

egyébként igen, sokkal nagyobb mozgástér miatt van értelme ezeknek, de helyén kell kezelni. Ha tudod h mik a macro céljaid, akkor nagy mozgásteret ad, de annak h egy elcseszett, vagy legalábbis az optimálistól messze levő étrend s mozgás mellett tolja magába az ember a fehérjeport, semmi értelme, első körben azt kell rendbetenni :) szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#165472) Citroware válasza Madwe (#165471) üzenetére


Citroware
addikt

Közben ránéztem egy másik cikkre, és itt részletesen elmagyarázzák, hogy a Whey protein miért preferált az izomtömegnövelésre, és a Casein protein pedig miért a fogyásra.
[link]

Lényegében azzal indokolják, hogy a Casein lassabban emésztődik, ezért a kettő közül az hatékonyabb fogyás mellé. Ezzel ellentétben a Whey-t gyorsabban emészti az ember ezért gyorsabban biztosít tápanyagellátást a szervezetnek, illetve általában több BCAA-t is tartalmaznak a Whey készítmények ami szintén segít az izmok építésében, ezért is ajánlják a Whey-t jobban az izomtömegnöveléshez.

Szóval akkor vagy mégsem írtam hülyeséget, vagy ezen az oldalon a cikkírók hülyék én meg elhittem nekik.

[ Szerkesztve ]

(#165473) HussarF válasza Citroware (#165472) üzenetére


HussarF
addikt

Ez olyan lebutítása a metabolikus folyamatoknak meg a biológiának, hogy iylet tényleg csak marketing anyagokban látni. Gyorsítani akarod az anyagcseréd. Akkor miért lenne jobb egy lassú felszívódású fehérje? De az igazság az, hogy a fehérje felszívódási sebességének vajmi kevés köze van ahhoz, hogy fogyáshoz vagy izomtömegnöveléshez kell használni. Inkább azt határozza meg, hogy mikor érdemes bevinni. Whey, ha gyorsan kell az izmokhoz a tápanyag, pl. edzés után. Kazein, ha elnyújtottabban kell adagolni, pl. lefekvés előtt, hogy estére biztosítva legyen a fehérjeellátás. De ez is csak ökölszabály.

[ Szerkesztve ]

(#165474) Citroware válasza HussarF (#165473) üzenetére


Citroware
addikt

És vajon ha a Casein lassabban, nehezebben emészthető, és este beviszem, nem teszi rosszabbá az alvást?

(#165475) HussarF válasza Citroware (#165474) üzenetére


HussarF
addikt

Ha puffaszt és diszkomfort érzetet okoz a gyomorban, akkor igen. De akkor nem csak az alvást, hanem a napodat is rosszabbá teszi, ha akkor iszod. Nekem semmi gondot nem okozott.

(#165476) Citroware válasza HussarF (#165473) üzenetére


Citroware
addikt

Egy másik oldal is azt írja, amit az előbbi, csak másképpen elmagyarázva. Itt azzal indokolják, hogy a Whey azért jobb izomnövelésre, mert pl edzés után rögtön, gyorsan felszívódik és biztosítja a magas fehérjebevitelt izomfejlődéshez, eközben a Casein a lassú emésztése miatt inkább hosszan tartó folyamatos hatással adagolja a tápanyagokat, ezért hosszabb ideig biztosít egy megfelelő ellátási szintet az izmok számára és ez meggátolja azt, hogy az ember amikor fogy, izom épüljön le amikor a szervezet szűkében lenne az erőforrásoknak. Ők így indokolták meg, miért jobb a Whey tömegnövelésre, és a Casein pedig fogyás mellett az izmok megtartására.
De szebben és jobban el van magyarázva, én csak a lényeget írtam le.

[ Szerkesztve ]

(#165477) Citroware válasza Citroware (#165476) üzenetére


Citroware
addikt

Plusz a Casein tovább nyújt teltségérzetet emiatt az ember ritkábban lesz éhes, ez is elősegíti a kalóriadeficites étrend meglétét és emellett hosszan tartó hatása miatt az izomszövetek megtartását, hogy később, két étkezés között is biztosítva legyen az ehhez szükséges tápanyagbevitel.

(#165478) Hansomester válasza Citroware (#165477) üzenetére


Hansomester
tag

Azt azért nem árt tudni, hogy ezek mind Táplálék-kiegészítők!
Nem ettől leszel izmos vagy fogysz le! Ezek abban segítenek, hogy elérd a céljaidat, kiszámolod a makróidat és beilleszted őket az étrendedbe.
minden ember más és más, más anyagcserével, mentális és fizikális állapottal és más más korral. Szal egységesen nem lehet megállapítani, hogy ezt edd, mert ettől izmos leszel, ettől meg fogysz. Neked kell tudni mi a cél és ahhoz választani megfelelő kiegészítőt és főleg: Multivitamint.

"Sesshoumaru Nagyúr, biztos, hogy okos ötlet volt életben hagyni ezt a nőt? -Yaken, legközelebb nyisd ki a szemed, akkor láthatod, ez a nő már halott!"

(#165479) Citroware válasza Hansomester (#165478) üzenetére


Citroware
addikt

Jó-jó, de mivel nekem nulla tapasztalatom van táplálék-kiegészítőkkel, így csak az alapján tudom eldönteni, hogyan kezdjek neki, amit mások mondanak. Az pedig sokszor ellentmondó. :DDD
De pl itt is, tegnap megkaptam hogy annyira nem is fontos most a multivitamin ha eszek elég zöldséget meg gyümölcsöt, te meg leírod, hogy főleg az kell a tápkiegek közül.

[ Szerkesztve ]

(#165480) HussarF válasza Citroware (#165479) üzenetére


HussarF
addikt

De amúgy hányszor írjuk még le, hogy az összefoglalóban ott a Sárga kapszula? Nem hosszú, olvasmányos és leírja az alapokat. Azzal kezdd és ha marad kérdés, akkor kérdezz :)

(#165481) Hansomester válasza Citroware (#165479) üzenetére


Hansomester
tag

Ez megint egy olyan dolog, hogy honnan hova akarsz eljutni, milyen étkezéssel mozgással stb. És ebbe belefér-e annyi gyümölcs, meg zöldség amiben elég vitamin van ahhoz hogy ne legyen következménye. Ez a téma ettől jóval bonyolultabb azért. De az én meglátásom szerint a multivitamin mindig kell, ha az ember aktív tudatos életet él, meg ízületvédő :))

"Sesshoumaru Nagyúr, biztos, hogy okos ötlet volt életben hagyni ezt a nőt? -Yaken, legközelebb nyisd ki a szemed, akkor láthatod, ez a nő már halott!"

(#165482) Deck válasza Hansomester (#165481) üzenetére


Deck
titán

+1 :))

PS5

(#165483) roti86 válasza roti86 (#162511) üzenetére


roti86
őstag

Egy kis update:

2019. decemberi forma 80-81 kg.

2020. júliusi forma 72-73 kg, Xiaomi mérleg szerint 18.5% testzsír :U : 1 2 3

Én elégedett vagyok, 0 kardióval és itthoni edzéssel (fekpad, húzódzkodási lehetőség, kétkezes rúd) :)

Innen lenne szép felmenni kb 75-78 kg-ra minimális zsírral.

[ Szerkesztve ]

(#165484) HussarF válasza roti86 (#165483) üzenetére


HussarF
addikt

Na, Strandfeszten találkozunk ;]

(#165486) Citroghost
Hát ha még most kezdesz edzeni, akkor ezt a célt minimum 3 éves távra tűzheted ki.

[ Szerkesztve ]

(#165485) Citroware válasza Hansomester (#165481) üzenetére


Citroware
addikt

Így látatlanban most úgy logikázom, hogy ezt a 4-5 kg-t amit le szeretnék adni, a következő kb 2-3 hónapban reális lehet elérni, de kalóriadeficites étrend mellett nyilvánvalóan kevesebbet fogok enni mint szoktam, és többet mozogni, ami azt jelenti, hogy egyes alapanyagok, pl vitaminok bevitele is szűkösebb lehet, ehhez pedig elgondolásom szerint pont jól jöhet a multivitamin.

(#165486) Citroware válasza roti86 (#165483) üzenetére


Citroware
addikt

Na, nálam kb hasonló a kezdőállapot és a cél...

(#165487) Citroware válasza HussarF (#165484) üzenetére


Citroware
addikt

Edzeni nem most kezdtem, csak nem műveltem elég nagy rendszerességgel, és nem foglalkoztam ilyenekkel, mint pl táplálékkiegészítők. Mivel a kellő eredményt nem értem el, ezért most a következő szintre akarok lépni, és komolyabban venni.

(#165488) Deck válasza Citroware (#165487) üzenetére


Deck
titán

Kiszámolod a saját napi makróidat, majd ahoz igazítod a kaját és ha kell kiegészíted fehérjeporral stb. :))

PS5

(#165489) Ed3r_X_ válasza roti86 (#165483) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Hát az a 18,5 soknak tűnik nekem :D

Gratula!

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#165490) Madwe válasza Ed3r_X_ (#165489) üzenetére


Madwe
nagyúr

Xiaomi szerint én 16.5%on vagyok, a withings szerint meg 12.5. Utóbbi inkább közelebb áll a valósághoz, 13-14 között reális látszatra esetemben. Viszont a fel-le mozgást azonosan követik, csak a xiaomi felfele csal picit :) egyébként sose tudhatod ki hol tárolja a zsírt, lehet a hátsó deréktájt/fenékbe egyeseknél, ami miatt hamarabb kockásodik, mint az aki meg pocak tájékán :) nomeg fentebbi képen is az közrejátszhat, mint esetemben is, h a bőr annyira nem feszes (még! :) ) has tájékán, így kevésbé pattan ki az izom, hiába alacsonyabb a tzs :)

roti86: grat a kitartó fegyelmezett ütemért, szép munka, sok sikert a gyarapodáshoz is! (Nekem most volt jön első tömegelős időszakom, s nagyon furcsa, hogy erőszakkal kell magamba tolni a kaját, annyira nem akar már lecsúszni még smoothieként se az a szintentartás feletti 2-300kcal amit kitűztem, igaz évek óta -500on voltam kb, így most hirtelen +800kcal kellene lecsússzon :)

[ Szerkesztve ]

(#165491) Deck válasza Madwe (#165490) üzenetére


Deck
titán

Mindenkinek ilyen mérlege van itt? Nekem is.. :DDD

PS5

(#165492) Citroware válasza Madwe (#165490) üzenetére


Citroware
addikt

Nekem Withings van és ha ez igaz, az megerősíti az eddigi megérzéseim, miszerint alacsonyabb testzsírszázalékot mutat, mint amennyi ránézés alapján van rajtam.

(#165493) Madwe válasza Citroware (#165492) üzenetére


Madwe
nagyúr

Igen, ők meg lefele torzítanak 1-2%ot tippre. Dehát a xiaomi kínai, withings meg francia, ez ilyen lelki segély lehet az adott ország népcsoportjára nézve :D

[ Szerkesztve ]

(#165494) Speeedfire válasza roti86 (#165483) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Nem rossz, én is tarthatnék már itt. De csak 89. :D
Milyen magas vagy?

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#165495) tibcsi0407 válasza roti86 (#165483) üzenetére


tibcsi0407
félisten

Jó a forma! Ez inkább 10-12% körül van inkább, gratula!

https://utdetailing.hu/

(#165496) roti86 válasza Madwe (#165490) üzenetére


roti86
őstag

Madwe & Ed3r_X_ & Speeedfire & tibcsi0407 köszönöm :R. Azért nyilván ezek a képek edzés után készültek :)

Madwe: amit írsz igaz, én látszólag a comb/far tájékán tárolom a maradék "felesleget", innen is megy le utoljára még ami maradt, így ezért mérhet több testzsírt a mérleg.

Egyébként így belegondolva nem volt olyan nehéz, számolni kell a kalóriákat és figyelni a fehérjebevitelre, nem értem sokan miért problémáznak ennyit ;]

Nem biztos, hogy meglovagolom a tömegelést, én jól érzem magam egyelőre így (anyukám szerint rohadt sovány vagyok :DDD ), na meg attól tartok, hogy ha az edzés alábbhagy (most heti 4*1 óra megy) a későbbiekben, akkor úgyis jön vissza magától valamennyi. Most már egy hónapja a szinten tartáshoz szükséges kalóriamennyiséget eszem (kb 2300-2400 Kcal), egyelőre tartom a súlyom.

Speedfire: ~180 cm.

[ Szerkesztve ]

(#165497) Lauda


Lauda
félisten

Sziasztok!

Szeretnék egy kicsit hízni. Nem az izomzatot szeretném növelni és nem is gyúrnék egyelőre, csak egy kis plusz súlyt felszedni. Mit javasolnátok étkezés mellé? Egyik ismerősöm egy f2 full force nevű készítményt issza, nem tudom ez jó lenne-e nekem. Számomra ez a téma teljesen vakfolt.

Köszönöm szépen!

(#165498) Deck válasza Lauda (#165497) üzenetére


Deck
titán

Csoki, chips, fagyi, kóla, pizza, sütemény, torta.. Meki..

[ Szerkesztve ]

PS5

(#165499) roti86 válasza Deck (#165498) üzenetére


roti86
őstag

+ Margarin helyett vaj, zsíros felvágottak, Pilóta keksz, Oreo keksz, 2.8-3.5%-os tej, Nutella, olajos magvak, cukros üdítők, gyümölcslevek

Írd össze kb. most mennyit eszel egy hétig, ahhoz képest napi +500Kcal pluszt egyél legalább,így kb. heti fél kiló plusz súly szedhető fel.

[ Szerkesztve ]

(#165500) Madwe válasza Deck (#165498) üzenetére


Madwe
nagyúr

Vagy kicsit egészégesebben: magvak, diófélék, gabonák, zsírosabb húsokból magasabb arányban fogyasztani... :) ja, meg smoothiek, folyékony kaja nem laktat annyira.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.