Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30154) PAtr0n


PAtr0n
addikt

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Jó múltkorában írtam ide, hogy egy frissítés hatására megborult a rendszer (Win 7 Enterprise 64bit), indítás után nem jöttek be a widgetek (csupán kettőt használok óra, és naptár), és a sidebar.exe folyamat 100%-on pörgette a CPU-t. A megoldás az volt, hogy lelőttem a futó folyamatokból, és használható volt a gép. Aztán fogta magát pár hónap után, nem töltött be a Win, és újraindulás után kiíírta, hogy hibát észlelt (még a win betöltése előtt), és kérdezte, akarom e a hibajavítót futtatni. Ezt persze engedtem neki, és láss csodát a hibát kijavította, de az első indítás után kirakott az asztalra vagy 40db órát, és ugyanennyi naptárat :) ezeket bezárva nem jött újra elő a hiba.
Ezek után már nem volt gond a géppel sem.
Most egy ideje nem volt frissítve a gép, de már összegyűlt 180Mb-nyi frissítés, így ma telepítettem őket. Volt egy rossz érzésem, és be is jött. A helyzet majdnem ugyanaz, a Proci 80-90%-on pörög, és a legrosszabb az, hogy a rendszer üresjárati folyamata kajálja ezt meg, amit meg ugyebár nem lehet lelőni. Kezd kicsit elegem lenni a frissítésekből. :(((

Tudnátok ajánlani olyan módszert amivel kideríthető mi kajál ennyi CPU-t? Vagy hogy mire nézzek rá, ami okozhatja.

Köszönöm!

Update:
(közben egy részletesebb process figyelővel kiderült, hogy valami "hardware interrupts and DPC-s" akasztja 50%-ban a CPU-t, gondolom az üresjárat emiatt eszi meg a másik felét) Mi kínlódhat ennyire? Frissítsek drivereket?

[ Szerkesztve ]

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.