A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [King Unique:] Nagy tárolókapacitású (1 - 5 TB) 2,5" külső merevlemezek
- [Re:] Apple Airpods 2 - Sportautó fakeréken
- [Re:] Dell Precision M6800: dolgozz és játssz
- [Re:] [lolller:] Mikor mehetünk bárhova?
- [Re:] [HussarF:] A nagy nyersolaj spekuláció - 2020 áprilisa, az olajpiac fekete hónapja
- [Re:] [ubyegon2:] Látóasszonyok topikja - avagy nem csak a covid mutálódik, hanem a covid topik is
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2017-08-01 15:54:41

LOGOUT.hu
DS39
veterán
értem, hát ezt nem érzem akkora problémának, de így tudsz batch fájlt csinálni, ill. le van írva pont a win update service letiltásának példája is: [link]

KAMELOT
félisten
És minek neked WIN 7 és 8 egyszerre? Megérteném a kérdésedet ha linux + WIN 7-et akarnál felrakni, de ez érthetelten. Milyen progi nem megy WIN 8-ban, ami megy WIN 7-ben és fordítva???
(#29193) abrasivi: Format C: és utána meg vlaami normális vírusirtót tegyél fel. ESET, NORTON, Bitdefender.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - 4K

randras
veterán
Kíváncsiság?
[ Szerkesztve ]

üszök
őstag
Ez a helyesegfogalmazás. A 7-est úgy ahogy ismerem, a 8-ast még nem is láttam élőben. Aztán amelyik megtetszik az marad.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"

spiritex
veterán
A 8-as tuti nem fog... Kár vele bajlódni. Megnézel 1-2 youtube videót róla és garantálom, hogy a 7-es mellett döntesz.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
A 8-as tuti nem fog...
Jós vagy?!
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."|G604 + G613

spiritex
veterán
Nem, csak statisztikát vezetek a saját és az ismerősök véleménye és a neten olvasottak alapján.
A 8.1 már más kérdés... az esetleg!
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
Ez akkor sem jelenti, hogy megmond neki, hogy tuti nem fog neked tetszeni. Majd ő megnézi és eldönti.
A statisztikád sem releváns, mert nem százezres/milliós csoportban nézed, hanem ~ 50 fő-nél. Az hogy ők fújolnak az új dolgokra, az is egy saját vélemény, döntés. Nem kell ilyet kijelenteni egy idegen személynek, hogy nem fog tetszeni, mert a kis összeírásod, megfigyelésed azt mondja, hogy nem használják a 8-at, jobb a 7. Mindenki döntse el maga, hogy mit használjon.
Mondjuk azt is birom, mikor valakinek baja van az IE, vagy króm böngészővel és valaki benyögi hogy használj FF-t mert az király és én megmondom a frankót, hogy azzal nem lesz bajod. Na attól is kivagyok.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."|G604 + G613

spiritex
veterán
Igazad van, elkapott a 8-as iránt érzett ellenszenvem héve és kivetítettem.

spiritex
veterán
Átfogalmazva akkor még egyszer.
Ahhoz hogy eldöntsd melyik tetszik jobban a kettő közül, szerintem elég ha megnézel pár youtube videót, mert vannak nagyon komoly 1 órás tesztek is fenn a 8-asról, de persze ha van kedved az egész telepítősdihez és személyes próbálgatáshoz, akkor hajrá!

V.Stryker
nagyúr
Szerintem is nyugodtan tegye fel. Majd felb@ssza magát,hogy ennyit nem ért meg az a sz@r.
-

anonymus89
addikt
Köszönöm tegnap este készítettem már egyet.
AJAX vezetéknélküli biztonsági rendszer http://alfaalarm.hu/

spiritex
veterán

abrasivi
tag
az a baj a vírusírtással, hogy lefagy mire véget érne... már kipróbáltam... (
Nokia Lumia 620

sfdrakex
nagyúr
Feladatkezelőben nézted hogy mi fogas le ennyire a gépet? Vírusirtást csökkentett módban futtattad? Memória mennyi van a gépedben? HDD? Lehet valami hardveres hiba lesz. Tuningolva van-e a géped?
[ Szerkesztve ]
"windows xp - windows sp3, úgyan így van a windows 7 - windows 7 fire több témákkal,kiegészítőkkel." by ke.tamas

KAMELOT
félisten
KOllégák leírták....elég ha megnézel YT videót és eldöntöd meg e éri feltenni. WIN 7 stabil azon megy minden gond nélkül. Nekem még idáig a 2 év alatt 1x sem dobott ki hibát.
V1200 - 18CORE - 4K

DS39
veterán
egyébként ez a 7 és 8 egy vinyón engem is érdekelne (lehet ha megjelenik a 8.1 végleges teszek egy próbát), szóval addig ok hogy előbb a 7 aztán a 8 megy fel, kérdés boot választó menü alapból lesz-e, illetve az hogy a 8-as fast-boot-ja gondot okoz a 7-esnek, megoldott-e már vagy ki kell kapcsolni hogy ne legyen para.
[ Szerkesztve ]

gyuszito
senior tag
Sziasztok!
2000hsz után meguntam, és mostmár merek kérdezni! 32 bites W7-ről van szó, mely köztudottan nem kezel, csak max 3,5Gb Memóriát. Kaptam egy infót, miszerint létezik valamilyen külső program, amellyel a többit is működésre bírhatom. 6gb memória van most a gépben, de csak 3.25 használható. Mit tegyek? Esetleg ha már volt róla szó, belinkelné nekem valaki? Előre is köszönöm!
Üdv.: gyuszito
Nem az számít, hogy mit mond, hanem hogy Ki mondja!

DS39
veterán
32 bites rendszer (mindennel együtt) 4 GB-ot tud megcímezni (vagy is kezelni).
külső program ezen nem segít, ha kiszeretnéd használni a 6 GB RAM-odat, meg a feltehetően legalább fél giga video memóriát, akkor 64 bites rendszert kell használj.

gyuszito
senior tag
Ezen azért lehidalok
Mikor derül ki??? Most vettem át fél órája a postástól..
64 bites Windows miért olyan gyökérlassú? Nemrégen használtam, de kegyetlenül lassú volt.
Szerk: Tehát VGA memóriával együtt? 1gb-os VGA-m van.. Akkor max 3 gigát tudok használni?
[ Szerkesztve ]

spiritex
veterán
Mit vettél át a postástól? A win7 32 bitet vagy az egész komplett gépet?
Amúgy a win7 64 bit nekem is tetű lassú volt, ezért vettem egy SSD-t és így már tökéletes a sebessége is.

gyuszito
senior tag
A memóriákat.. 2x1 gb volt, mostmár 2x1 + 2x2 gb ram van, de ezekszerint megszívtam..
Nincs para jöhet a 64bit... hurrá

DS39
veterán
lényegében igen.
32 bites rendszer ennyit tud kvázi elavult memóriakezelési szempontból.
én is használok 64 bites win7-et, egyáltalán nem érzem lassúnak, pedig nem egy erőmű van alatta.btw mit vettél át a postástól fél órája? ram, gép, win? - szerk. közben érkezett válasz
spiritex: HDD-vel, 2 magos procival (ami még HT-t sem támogat), 4 giga rammal gyors a rendszer.
[ Szerkesztve ]

sfdrakex
nagyúr
Milyen gépen lassú a 64 bites W7? Nem igazán vettem észre eddig sebességkülönbséget 32 és 64 bites W7 között.
"windows xp - windows sp3, úgyan így van a windows 7 - windows 7 fire több témákkal,kiegészítőkkel." by ke.tamas

spiritex
veterán
Nekem egy végletekig optimalizált (win98 skin, optimize for performance beállítás, felesleges Service-ek nagy része Disabled-re rakva, autostart programok, service-ek száma minimalizálva, registry rendszeresen tisztítva, stb.) XP-s rendszer után tűnt borzalmasnak. Akkor kicsit megijedtem, hogy soha nem kapom vissza azt a sebességet... De hál'Istennek az SSD megoldotta!
[ Szerkesztve ]

DS39
veterán
hát ez nem igazán releváns sebesség összehasonlítás... egy átlagosan használt XP-hez képest nem lassabb a 7-es. (sőt, a gyakran használt programok előtöltése miatt még gyorsabbnak is tűnhet)

spiritex
veterán
Igen tudom, de én ahhoz szoktam évekig, és azért volt feltűnő.

sfdrakex
nagyúr
Milyen gépen volt fent? Egy pár éves több magos gépen már szerintem nincs különbség XP és 7 között, az XP ki sem tudja használni rendesen az utóbbi pár évben megjelent hardvereket.

spiritex
veterán
Az adataim közt szereplőn. De mondom, a Win7-en nem butítottam semmit. Hagytam a vizuális hatásokat, és valszeg ezért volt annyira érzékelhető a különbség. (Az 500GB-os WD Blue vinyó már nincs a listában, amin a különbséget éreztem.) Ja és még valami, akkor még ez a vga-m volt: ASUS EN9400GT SILENT.
[ Szerkesztve ]

üszök
őstag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást,de én azért csak ki fogom próbálni.Ha nem tetszik leszedem.
Viszont a mikéntjéről nem írt senki,hogyan csináljam.
Van még egy kérdésem.Alaplap és proci csere után,ha rádugom a vinyót,amin van egy működő 7-es gondolom nem sok esélyem van,hogy el induljon.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"

kovaripeti
aktív tag
Kipróbáltam, sajnos akkor is beadja. Úgy látom az én problémámra senki nem tud megoldást itt a fórumon. Esetleg valaki tud egy linket fórumhoz, ahol még meg tudnám ezt kérdezni?
Ha valaki nem akar visszaolvasni, a problémám, hogy mikor bekapcsolom a laptopot /ASUS f3sg/, mindig megkérdi, hogy honnét bootolja be az op rendszert /win7/. Merevlemez, vagy cd? Már letiltottam a cd-t is, nyomtam defaultot is, volt még 1-2 ötlet, de egyik sem jött be. Így néz ki az ablak:
Kösz.

MaddeNNNN
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy hiába adom meg a jó felhasználónevet és jelszót a t-home ADSL-nek, 691-es hibakóddal nem enged kapcsolódni. A név és a jelszó biztosan jó, 3-szor ellenőriztettem le az ügyfélszolgálatos csajjal. A hálózati kártya alaplapi Realtek. Frissen telepítettem a 64 bites rendszert, esetleg valamit be kell állítanom, vagy elállítódott valami? Köszi előre is!
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

spiritex
veterán
Én azt mondom próbáld meg a Bios-ban a CD/DVD-t tenni az első helyre!

anonymus89
addikt
Pontosan ez volt nem is oly rég a kérdésem, hogy hátha tudna valaki infót adni mitől lehet lassabb maga a gép de akkor megtaláltam a választ.
"Egy olyan kérdésem lenne sebességben számít, hogy 64 bites v. 32 bites a rendszer?
Egy acer ((Intel® Pentium® processor P6100/P6200 (3 MB L3 cache, 2/2.13 GHz, DDR3 1066 MHz)) laptopra tettem 64 bites rendszert viszont a tulaj azt mondja, hogy lassabb lett minden.
Pl.: böngészés közben bele-bele tekerget a youtube-os videóba és lassabban tölt mint előtte (az internet és a gép hardware-i nem változtak)
Ha office-ben dolgozik akkor sokat gondolkozik közben a gép, valamint pl. egy pdf nyomtatásánál is jóval hosszabb a munkamenet míg eljut a nyomtatásig.
Ha ezt tudom előre akkor nem is rakok fel csak 32bites verziót mivel nem volt még 64 bites előttem.
[ Szerkesztve ]

DS39
veterán
de mint kiderült egy kiherélt xp-hez képest írta mindezt. szóval ez ne tévesszen meg, ez nem általános igazság, sőt...
egy átlagosan használt Win 7 64 bites vs 32 bites között sebességbeli különbség akkor lehet ha mondjuk 3 GB RAM-os gépre teszed fel, ott érezhető hogy a 64-es többet igényel. 4 GB és afelett én nem vettem észre lényegi különbséget.

brd
nagyúr
az XP ki sem tudja használni rendesen az utóbbi pár évben megjelent hardvereket.
A komolyabb VGA-kon (DX10-11 hiánya ugye), és amihez nincs, vagy nyomi' a driver, azon kívül mit nem tud kihasználni?
The only real valuable thing is intuition.

gb4400
őstag
Mennyi memória van a gépben? Az mintha kimaradt volna.
Olyan nagy különbség nincs közöttük, de ha kevés a memória, akkor a 64 bites jelentősen lassabb lehet. Bár a 64 bites rendszer 2 gigával is jól megy, de 4 giga alatt elég a 32 bites.
Ha Ádám és Éva kínaiak lettek volna, akkor az alma helyett a kígyót ették volna meg.

anonymus89
addikt
Pontosan 4 GB viszont ezzel a procival szerintem elég gyér ráadásul ha még a winyó is csak 5400rpm-es........(ásó, kapa..)
DS39: no és Neked milyen proci, winyó páros dolgozik a gépben?
[ Szerkesztve ]

spiritex
veterán
Akkor szerintem érdemes kipróbálni Aero nélkül és Optimize for performance-ot állítani, ill. a felesleges Service-eket letiltani. Jelentősen tud gyorsulni a gép érzésre.
9 alapvető tipp a win7 gyorsítására
10 win7 service, ami talán nem kell
Felesleges service-ek kikapcsolása a sebesség növelése érdekében]
Persze ezeket a módosításokat csak ésszel!!!
[ Szerkesztve ]

sfdrakex
nagyúr
Sok magos procikat képes rendesen kihajtani az XP?

randras
veterán
Például 4 gigánál több RAM-ot. Az meg már úgy 3 éve is kevés volt.

kovaripeti
aktív tag
Megpróbáltam. Úgy is beadja. Mit tehetek még, mert már sírok

DS39
veterán
hasonló konfig, nagyrészt fejlesztői cuccokat használok rajta, nincs gondom a tempójával. a jóöreg xp-mnél pörgősebb. a youtube videó megakadás a szvsz flash player és böngésző kérdése is. HDD-n telepítések után töredezettségmentesítés sem árt. (nem kell túlbuherálni egy wint hogy jó legyen, én amondó vagyok)

anonymus89
addikt
Köszönöm a tippeket első lesz a wauserv leállítása vagy kézire veszem és mehet hozzá a leállító batch file.
Ha továbbra is panaszkodni fog akkor szerintem legyalulom megint és felteszek neki egy 32bit-es starter-t.
Szép napot!
DS39: semmi mást nem raktam fel neki, mint azokat a programokat amiket használ nap mint nap. Frissítések a legszükségesebbek lettek feltéve töredezettségmentesítés megvolt, valamint néhány szolgáltatást kilőttem. No de ha lassú a winyó akkor minden hiába.
[ Szerkesztve ]

spiritex
veterán
Azóta még egyet olvastam a témában: állítólag F3-at kell nyomni...
Ha ez sem sikerül, akkor marad az enter billentyű beszorítása egy hajtogatott papírdarabbal.
[ Szerkesztve ]

kovaripeti
aktív tag
Ez sem jó. Az f3 a "rendszerbetöltő vezérlő". Ott csak azt tudom beállítani, ha több op lenne rajt, hogy melyik töltődjön be. Az én problémám meg hogy honnét induljon a rendszer. Amit 5 évig tudott, most meg állandóan megkérdi.

Kcsabi
tag
És ha eleve letiltod a dvd meghajtót, úgy hogy a saját gépben se legyen benne?

a1200
aktív tag
Hali.
x64 Win7-em van. Elindítottam 1 programot, ezután a Win azt írta ki, hogy átkapcsolt csökkentett színkezelésbe (meg is változtak a színek), mert a program nem kompatibilis a rendes színekkel. Hogyan lehet visszakapcsolni a rendes színeket? Sehol sem találok ilyen menüt a vezérlőpultban.

brd
nagyúr
Egy i7-en is ugyanannyival tömörít a WinRAR, mint egy Win7-en (sőt, picit többet is); Egy filmkódolás is kb. ugyanannyival fut (ezeknél milyen jobban párhuzamosítható feladat létezik?). Mit értesz kihajtás alatt?
randras: Az a 32 bit korlátja. Pontosabban a szándékosan beépített korlát az ok, nem is a 32 bit. De igen, nagyon kevés, a mai programozási technikához, még a speciális igényeket (pl. képfeldolgozás, virtuális gépek futtatása) nem számítva is.
a1200: Ha bezárod a programot, vissza kell álljon magától. Ha úgy tűnik, bezártad, de mégsem állt vissza, akkor nézd meg a feladatkezelőben is.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
Téma tudnivalók
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- HP Elitebook x360 830 g6 hibatlan,karcmentes ,gari 2022.12 ho-ig.+ajandek HP taska.bp11 moricznal
- 2.5" tesztelt, hibátlan IDE (laptop) HDD-k vegyes méretben eladók
- 3 hetes! iPhone 12 Pro Max pacific blue 512GB olcsón!
- Játszogatós 1156 félkonfig (H55M-LE + Xeon X3460 (4 mag, 8 szál) + 8GB DDR3)
- Apple Pencil 1 Gen