Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
facan
tag
válasz -=RelakS=- #29255 üzenetére
Nem. Bridge módban is nyomja a Wi-Free-t (amíg le nem tiltatod )
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szűkségem. Be szeretném állítani a Wi-Free-t, elvileg sikerült is, gyakorlatilag telefonnal nem tudok belépni. Egy Lumia 520-szal próbálkozom. Mi lehet a bibi? Köszönöm előre is válaszotok!
Sic Parvis Magna
-
MODERÁTOR
-
30z.Samu
félisten
-
paulo92
tag
Sziasztok!
Szeretnénk UPC-re váltani és felmerült néhány kérdés, először megkérdezem tőletek hátha tudtok rá válaszolni
Teljes csomagot szeretnénk igényelni: Trio L.
Nagyon régóta T-előfizetők voltunk/ jelenleg még vagyunk, viszont UPC-vel összehasonlítva az árakat jóval többet kapnánk a UPC-től...( Eddigi előfizetés 12K-ért kaptunk 20/1 -es internetet, 61 csatornát, vezetékes telefont...) Váltani főként net miatt szeretnénk.. Speedtest alapján eddig kb. 15Mb jött, p2p esetén 2100kb/s volt a max, de főként a feltöltés amit keveslek (max 90kb/s) Problémánk volt továbbá, hogy a net sokszor megszakadt, főként ha letöltés/feltöltés maximum közelébe ért...
Kérdésem: UPC mennyire megbízható, illetve mennyire stabil a netkapcsolata?
Másik kérdés: Eddig két vezeték jött a házba: egy a netnek egy az iptv-nek, így nem vett el sávszélességet az iptv a nettől...UPC esetén is fennáll ez a probléma? Érdemes lenne itt is külön vezetéket? (t- is csak külön kérésre csinálta - ismerős tanácsolta előtte, hogy kérjük így, amúgy nem szóltak volna)
Harmadik: A vezetékes telefon kábelét is cserélnék? (A házban futóra gondolok, mert az viszont elég sok munkával járna - Fúrás, faragás..)
Esetleg egyéb tanács, hogy mire érdemes még figyelni így szolgáltatóváltásnál?
Válaszotok előre is köszönöm! -
kabelmania27
Topikgazda
válasz paulo92 #29260 üzenetére
Üdv!
UPC-nél dvb-c alapú tv szolgáltatás van, nem vesz le a netsebességből, általában nem szokott gond lenni az internettel max annyi hogy a nagyobb csomagnál esetleg csúcsidőben kicsit lassabb a net de már egyre ritkábban fordul elő
Nem kell külön vezetéket kérni bejövő koaxkábelt el fogják osztani modemre és tévékre.
Ha megvalósítható érdemes a bejövő koaxot egy kettes osztóvel elosztani egyik kimenet modem másik kimenetet lehet osztani a tévékre de ha a modemes szobába nem lehet még egy koaxot lehúzni akkor úgy is jó hogy első kettes egyik kimenet modemes szoba (másik kimenetet lehet osztani tévékre), ahol egy kettessel lehet osztani modemre és tévé/boxra.
Melyik csomagot szeretnéd előfizetni? Boxot vagy médiacardot szeretnél kérni?
Boldog Karácsonyt![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szia!
Ez területenként változó, ahol szar a hálózat, ott UPC-vel is lehet szopni! Cirka 2 évvel ezelőtt felénk is volt meglehetősen sok probléma, de azóta úgy ahogy gatyába rázták a hálózatot, és most perpillanat nem lehet rá panasz, annak ellenére, hogy nem UPC építette a hálótatot, hanem RubiCom-tól vették meg... Az esetek nagy többségében megvan a fizetett sebesség, és ADSL-el ellentétben ez nem érzékeny a le/fel töltés kihajtására, ha elengedem a 60/6-os netet felfelé, akkor nagyjából 750K/sec-el tölt fel, de akkor is hibátlanul lehet böngészni, szakadni sem szakad!
UPC esetén egy koax kábel jön be, viszont nincs IPTV, helyette DVB-C van, ami soha sem vesz el sávszélességet a nettől!
Vezetékes telefon a bejövő koax kábel végén lévő HGW-be (99%, hogy Ubee-t kaptok) csatlakozik, hagyományos RJ-11 telefoncsatlakozóval, amit aztán oda vezetsz a lakásba, ahova akarsz!
Tanács:
Ha számhordozást szeretnél a telefonhoz, akkor különösen ügyelj rá, hogy ne mond fel a T-nél a telefont, mert akkor nem tudják átadni a számot, azt majd a UPC intézi, és a számhordozással egyben a T-nél megszűnik a telefon előfizetés! Ennek érdeklődj majd pontosan utána, de volt már aki belefutott ebbe, és mivel előbb felmondta a régi szolgáltatást, bukta is a számot örökre! -
Vangelis
félisten
Üdv skacok!
Hogy van most ez a karácsonyi akció? Vagy ingyen csatornák; filmek....
Nem találok infót a upc honlapján.
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
kabelmania27
Topikgazda
Kimaradt, hogy ha nem felel meg a modem router funkciója+wifije használhatsz saját routert, ha a modemet átállítod bridge módba kikapcsol a router funkció és úgy működik a hgw mint egy sima modem, ha nem használod a wi-free közösségi wifi szolgáltatást letudod tiltani.
Egy tv előfizetéshez max három digitális vételi eszköz kérhető többi tévén analóg adásokat tudod nézni, második harmadik box/médiacardért kell fizetni.
Hány tévére kéred a szolgáltatást?
Ha kérdésed van nyugodtan írj.
Vangelis: Gold+Európa+Világ csomag nyitva van.[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
válasz Intruder2k5 #29258 üzenetére
Ez így nem igaz...
Én is így használom, mivel a telefonom instabilnak mondja a Saját UPC Wifi-met!
"A UPC Wi-Free szolgáltatás alapértelmezett beállításaként, ügyfeleink érdekében otthonukban az otthoni WiFi
hálózat élvez magasabb prioritást, így készüléke automatikusan erre a hálózatra fog csatlakozni.Azon készülékek számára, amelyekkel legalább egyszer már csatlakozott az otthoni WiFi hálózatra, ugyanazon kábelmodem nem engedi a UPC Wi-Free hálózatra való csatlakozást annak érdekében, hogy hazatérve a nagyobb sávszélességű privát WiFi hálózatra csatlakozzon.
A modem újraindításával azonban törlődik a beállítás és egészen addig nem lesz érvényben, amíg újra nem kapcsolódik a privát WiFi hálózathoz."
Vagyis lekellet tiltanom a saját WiFi-met a telefonomon, vagy ki kell kapcsolni a WiFi-T az UPC eszközén, és így nem panaszkodik a telefonom!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
MODERÁTOR
válasz moonguru #29267 üzenetére
Ez esetben tök jó, hogy a UPC hol ezt, hol meg azt írja!
http://www.upc.hu/internet/internet-kiegeszito-szolgaltatasok/upc-wi-free/
UPC Wi-Free hálózat beállítása mobilkészülékeken című részben...
"Kérjük, vegye figyelembe, hogy az Ön tulajdonában álló kábelmodem által megosztott Wi-Free hálózatra nem tud csatlakozni, mert az eszköz minden esetben a privát hálózatot részesíti előnyben."
Legalább egy csillagozott részt akkor odatehettek volna, hogy kivéve ha...
Azt az apróságot már meg sem említem, hogy a "kábelmodem" nem szór WiFree jelet, ha valakinél mégis van WiFree, akkor ott tuti nem modem van, hanem HGW! Meg hát azt sem tudtam eddig, hogy az én tulajdonomat képezi az eszköz, de akkor erre majd lehet hivatkozni legalább később...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Intruder2k5 #29268 üzenetére
Lehet csatlakozni géppel és mobillal is. Mikor még aktív volt kipróbáltam és le is írtam.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
-
mackosajt
addikt
Kérdeztem minap, hogy biztos legyek.
Ha nekem nem wifis a modem, kaphatok wifree jelszót?
Vasárnap regiztem a myupcre, eddig nem jött jelszó.
Hívjam őket?http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
MODERÁTOR
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Jó szolgáltató, nem velük van gond, csak úgy gondoljuk, lehet túlvállatuk magunkat.
Csomagot fizettünk elött, de a bekötés még nem történt meg, boxokat se hozták ki semmit.Ilyenkor van még esélyünk visszamondani, vagy a papir aláirásától a szolgáltatás él , és ennyi? Itt 8 napot olvastam, de az tegnap telt le pont, ha az ünnepnapokat is beleszámoljuk. Nem online, hanem kihelyezett UPC ponton, személyesen kötöttük.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
czanga
őstag
válasz Gubek-Einste #29274 üzenetére
Nagyszerü.
Tehát van remény. Internet szolgáltatásunk eddig is volt tőlük, de TV adás nem volt, se box, sem semmi. Igy akkor gondolom ránk a bekötési időpont érvényes.
Amennyiben jól gondolom, akkor köszönöm a segitséget!
-
fuwiradis
aktív tag
oké...
zsinórban harmadik napja este 8 után megdöglik a netem. elegem van. azt hittem a tegnap is említett hiba a modem manuális resetje miatt történt, hogy esetleg akjor bridge módból visszarakta magár routerbe, de nem. hozzá se nyúltam azóta és megint nincs net. legjobb lenne kivágni ezt az egészet az ablakon...
se 192.168.0.1 se 192.168.100.1 nem jön be se a saját routerem felülete.
-
SEMY
tag
válasz kungzi #29278 üzenetére
Nálunk is ez van (Debrecen) ...sokszor óránként net szakadás van...
Idén már 3x lett modem csere és kéthavonta jönnek a szerelőkEgy szerencséjük van csak , hogy itt nincs konkurencia ahol lakom ...már rég átmentem volna máshova.
Battle.net : SEMY#2518 Battlefield : SEMY_HUN Uplay : SEMY72
-
MODERÁTOR
-
kungzi
veterán
válasz kabelmania27 #29283 üzenetére
tv az van rendesen, jó a jel erősség, nincs veszteség
49,50 - 50 dBmV között van a fel, elvileg ez még a hibahatáron van (az a poén, hogy mikor nincs net, valamikor van telefon, valamikor nincs)(#29282) poli27
márciusban jár le hűségem, karácsony előtt voltam bent az ügyfélszolgálaton
nem akarok most kifizetni nekik 100k-t csak azért[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
válasz kabelmania27 #29286 üzenetére
nem, akkor irány lesz a Digi, elég volt egy időre a UPC-ből
-
club1
veterán
Időnként gondolkozom rajta, hogy teljesen komolyan gondolod-e néhány hozzászólásodat. Most a 'márciusig megtalálják a hiba forrását' beszólásod fakasztott mosolyra. Én már most lépnék a Digihez, nekem megérné azt a néhány havi tök fölösleges havidíj fizetést a UPC felé. Ha meg kockásodik a HD, akkor be kell jelenteni...
Nekem egyébként napok óta esténként a Viasat3 (SD) jelminősége változik folyamatosan (azaz csíkozódik, időként a hang is ugrik, kihagy), miközben a jelerősség atom stabil. Minőségi UPC digitális tv... -
kabelmania27
Topikgazda
Szerintem UPC topic ne arról szóljon hogy így a Digi úgy a Digi, az előfizetők többségnél max ADSL lehetőség van. Én sem írok UPC-ről Digilanosba.
De ha már megint UPC vs Digi téma van mit szólsz ehhez?
Ha az ember megvan elégedve a szolgáltatással érdemes ügyfélmegtartó kérni.[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
válasz kabelmania27 #29288 üzenetére
hűség nélkül 1000-es nettel, mindenből a legnagyobb 10.700Ft, most meg fizetek 13k-t két év hűséggel
ja és itt nem Digi ADSL van, hanem optikai[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
Upc-m van. Trió XL egy cisco hd dvr-rel, és 1 plusz thomson sd boxxal. Nálunk még max a t-home van de az nem játszik nálam.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
club1
veterán
válasz kabelmania27 #29290 üzenetére
A hozzászólásom lényege nem a Digi istenítése volt...
Már velem is előfordult, hogy belevágtam úgy fali kábelbe, hogy csak a kiméréskor derült ki, hogy hibás lett az adott szakasz. Hozzánk speciel szépen bekötötték Mogyoródon az optikát, mint az előfizetők 99.99%-ánál. Nem is sok UPC előfizető maradt a faluban... A kábelbe vágás miatt aztán épeszű ember nem riad vissza egyik cégtől sem. Meg attól sem, hogy valakinek kockásodott a HD adása...
Engem sokkal inkább riaszt a UPC üzletpolitikája, az hogy három szolgáltatással csak a legnagyobb csomagra írhatok alá, egyébként pedig a mostani havidíjamtól - még visszaváltás esetén is - minden esetben drágább díjakat számolnak ki (hogy eszembe se jusson semmit se lefelé változtatni). Azt meg nem találom viccesnek, hogy a minimálbér 18%-át csak a TV/net/telefon havidíjára fizessem (még ha nem is minimálbérből élek). -
poli27
veterán
válasz kabelmania27 #29288 üzenetére
Te komolyan UPC bérenc vagy.... Mindenhol előfordulhat HD kockásodás jelzem, ez nem Digi hiba hanem technológiai .... Néha elgondolkozom a hozzászólásaidból, mitől is vagy te szakértő rangban
De ha már megint UPC vs Digi téma van mit szólsz ehhez?
Már leírtam sztem a topicba is, semmi baja annak a kábelnek, kicsit belevágtak az tény, de ettől még működik a dolog, és ami kilátszik az egy acél szál, nem az optika....[ Szerkesztve ]
-
csabi94
őstag
Mi a teendő, ha kb. 5 napja nem kaptam meg a Wi-free kódot? Nem értem, lehet, hogy valamit én csináltam rosszul? Mi ennek a menete?
-
kungzi
veterán
válasz kabelmania27 #29297 üzenetére
Csak példának írtam. 500-as net lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest