Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz paulo92 #29260 üzenetére
Üdv!
UPC-nél dvb-c alapú tv szolgáltatás van, nem vesz le a netsebességből, általában nem szokott gond lenni az internettel max annyi hogy a nagyobb csomagnál esetleg csúcsidőben kicsit lassabb a net de már egyre ritkábban fordul elő
Nem kell külön vezetéket kérni bejövő koaxkábelt el fogják osztani modemre és tévékre.
Ha megvalósítható érdemes a bejövő koaxot egy kettes osztóvel elosztani egyik kimenet modem másik kimenetet lehet osztani a tévékre de ha a modemes szobába nem lehet még egy koaxot lehúzni akkor úgy is jó hogy első kettes egyik kimenet modemes szoba (másik kimenetet lehet osztani tévékre), ahol egy kettessel lehet osztani modemre és tévé/boxra.
Melyik csomagot szeretnéd előfizetni? Boxot vagy médiacardot szeretnél kérni?
Boldog Karácsonyt![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szia!
Ez területenként változó, ahol szar a hálózat, ott UPC-vel is lehet szopni! Cirka 2 évvel ezelőtt felénk is volt meglehetősen sok probléma, de azóta úgy ahogy gatyába rázták a hálózatot, és most perpillanat nem lehet rá panasz, annak ellenére, hogy nem UPC építette a hálótatot, hanem RubiCom-tól vették meg... Az esetek nagy többségében megvan a fizetett sebesség, és ADSL-el ellentétben ez nem érzékeny a le/fel töltés kihajtására, ha elengedem a 60/6-os netet felfelé, akkor nagyjából 750K/sec-el tölt fel, de akkor is hibátlanul lehet böngészni, szakadni sem szakad!
UPC esetén egy koax kábel jön be, viszont nincs IPTV, helyette DVB-C van, ami soha sem vesz el sávszélességet a nettől!
Vezetékes telefon a bejövő koax kábel végén lévő HGW-be (99%, hogy Ubee-t kaptok) csatlakozik, hagyományos RJ-11 telefoncsatlakozóval, amit aztán oda vezetsz a lakásba, ahova akarsz!
Tanács:
Ha számhordozást szeretnél a telefonhoz, akkor különösen ügyelj rá, hogy ne mond fel a T-nél a telefont, mert akkor nem tudják átadni a számot, azt majd a UPC intézi, és a számhordozással egyben a T-nél megszűnik a telefon előfizetés! Ennek érdeklődj majd pontosan utána, de volt már aki belefutott ebbe, és mivel előbb felmondta a régi szolgáltatást, bukta is a számot örökre! -
kabelmania27
Topikgazda
Kimaradt, hogy ha nem felel meg a modem router funkciója+wifije használhatsz saját routert, ha a modemet átállítod bridge módba kikapcsol a router funkció és úgy működik a hgw mint egy sima modem, ha nem használod a wi-free közösségi wifi szolgáltatást letudod tiltani.
Egy tv előfizetéshez max három digitális vételi eszköz kérhető többi tévén analóg adásokat tudod nézni, második harmadik box/médiacardért kell fizetni.
Hány tévére kéred a szolgáltatást?
Ha kérdésed van nyugodtan írj.
Vangelis: Gold+Európa+Világ csomag nyitva van.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
blakey
titán
válasz paulo92 #42796 üzenetére
Nem érdemes bekötni a routert, mert wifin már nem tudja azt a sebességet ill. a Hitronra azt mondják, hogy egész jól összerakott eszköz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mlinus
őstag
válasz paulo92 #42796 üzenetére
Szia, grat az új nethez!
Amikor megjelent az 500 mbit én voltam az elsők között aki előfizetett rá, és talán az első lakossági aki kapott ilyen modemet, legalábbis az egyik rendszergazda szerint. Jó sokat kellett érte szenvedni...
Rengeteg idegesítő problémája volt eleinte, ezért sokáig bridge módba használtam (azt se lehetett egyébként bekapcsolni alapból, és ha már 1x bekapcsolatad az üfszen keresztűl akkor nem tudtál visszajönni belőle ) de sikerült az elmúlt hónapok alatt rendbehozni gyakorlatilag mindent. Annyira jó eszköz lett belőle, hogy én elajándékoztam a 3600-as tplinkemet, pedig azt is szerettem. A wifije szerintem sokkal jobb, egyszerre megy a 2.4 és az 5ghz is, nem szakad le róla semmi, 250-260mbiteket mérek iphone-on 2 szobával arrébb, ráadásul a nekem fontos dolgokat nagyon könnyen meg tudtam rajta oldani.
Szóval én mindenképp ajánlom hogy egy ideig legalább hagyd egyedül, hátha nem lesz szükség egy dedikált routerre.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz paulo92 #71227 üzenetére
Köszi a képet, ez egy jófajta osztó, nézd meg nem lazultak-e ki az F csatlakozók osztónál és a modemnél, rendben van a bekötés. Amennyiben modem/router újraindítás nem segít nézd meg router nélkül is akadozik-e az internetkapcsolat. Ha nem használod a wi-free szolgáltatást érdemes kikapcsoltatni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest