Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wmati
addikt
válasz aradi62 #28300 üzenetére
Rca ról koaxra alakító van ezzel már rá tudod kötni szerintem
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz amadeus11 #28299 üzenetére
A baj az, hogy gondolom IP telefonod és/vagy IPTV-d van ezért kaptál speedtouch-ot, és emiatt kiváltani sem lehet egy tisztességes ADSL modemre, maximum cserélni tudják.
A szakadásnak rengeteg oka lehet, például maga a készülék hibás, vagy vezetékezési problémák vannak, kábelcsatlakozások kilazultak kontakthibásak stb.
Szerintem első körben kérd a speedtouch cseréjét, illetve nézd vagy nézesd át a vezetékezést a házban/lakásban, mert ez a kettő a leginkább jellemző hibaforrás.
Mivel vonaldiagnosztikai adatokat nem másoltál be, ezért nehéz megmondani, hogy mi lehet a gond, az biztos, hogy a feltöltés azért van meg, mert alacsony frekin megy, ami jobban tűri a csillapítást mint a letöltési irány, ami magas frekin megy. A letöltési sávnak a zajkitettsége is nagyobb. De ennél többet csak tisztességes vonaldiagnosztikából lehetne mondani, amihez normális modem kellene ami meg nem jó az IP telefonhoz.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Allien
veterán
-
smog86
senior tag
Az csak nekem fura, hogy NetMánia L csomagnál az ADSL garantált letöltési sebességet dupla annyi, mint a Kábelnetnek?
-
dchard
veterán
válasz smog86 #28305 üzenetére
Egyszerű a magyarázat:
A Netmánia L csomag csak VDSL2 technológiával nyújtható, és mivel a telefon hálózat nem osztott közeg (a koax-szal ellentétben), ezért sokkal magasabb sebességeket lehet rajta garantálni is.
Ezért van az, hogy bár sokan nem akarják felismerni, egy jó FTTN hálózat simán paritban van az optikával, nézzük miért:
A jelenlegi FTTH kiépítésben 2,488Gbit/s a kapacitás amin ~60 előfizető osztozik, így 41,6Mbit/s jut minden előfizetőre legrosszabb esetben és ebbe az IPTV-t is bele kell érteni.
Ehhez képest egy rendes VDSL2 hálózat minden további nélkül tud 50-60Mbit/s-ot minden végponton, amin már nem osztozik az elfőizető senkivel, ráadásul emellé még tud 20-30megabit feltöltést is, amin szintén nem osztozik senkivel. Ha bevezetik a Vectoring-ot, akkor meg 80-90megabit/s lesz ebből az 50-60-ból.
A kettő között csak annyi a különbség, hogy a VDSL2 ötöd áron telepíthető ráadásul sokkal gyorsabban.
Dchard
-
tejeskifly
aktív tag
Ha tegnap váltottam online csomagot, kb mikorra váltják át nekem az újra?
-
törölt tag
válasz tejeskifly #28308 üzenetére
Max 15 nap. Általában 3-5 nap.
Telon gyorsabb lett volna,persze ha működik a rendszerük.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz smog86 #28309 üzenetére
wmati magyarázatánál azért többről van szó. Két fő problémaforrás van:
1. A távolság
2. A vonalak közötti áthallási zaj a törzskábelben.VDSL2-nél csak néhány száz méteres távolságok vannak az előfizető és a DSLAM között, ezért sem a csillapítás, sem az áthallási zaj nem veszélyezteti a vonalat, legalább is sokkal kisebb mérétkben mint a sima DSL-nél ahol akár több kilómtéeres hurkok is lehetnek.
A számos olyan új technológiáról már nem is beszélve, amik a VDSL2 szabványban benne vannak, míg a régi DSL-ben nem.
És ehhez még hozzájön, hogy a megmaradó sokkal rövidebb telefonhálózatot is általában átvizsgálták, kábelt cseréltek stb.
A lényeg az, hogy sokkal nagyobb a szórás a várható sebességnek egy sima DSL telepítésénél.
Például a vonalak 70-80%-a tud sima ADSL2+-on 15-16megabitet, a vonalak 90%-a tud 10megabitet, és csak 2-3%-nyi vonal van, amin még 5mega sem megy, ennek ellenére a hírközlési törvény miatt kénytelenek olyan garantált sebességeket megadni, amit biztos, hogy a legrosszabb esetben is teljesíteni tudnak. A probléma inkább az, hogy sokszor erre hivatkoznak olyan esetekben is, amikor valójában javítható lenne akár a sebesség probléma is.
Dchard
-
tejeskifly
aktív tag
Olyan dolgokat kiszoktak írni valahova, hogy pl mikor szegmentálják a hálózatot és hasonlók?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Allien
veterán
válasz smog86 #28309 üzenetére
Dchard-hoz még talán annyit, hogy az alap, ADSL technológia már az előző évezred vívmánya. Akkor még szó se volt több megás sebességekről. Az ADSL (később lett ugye ADSL 2+ is) sokkal kisebb sebességekről szólt. Anno pl én is valami 386-os sebességgel kezdtem, majd "duplázták", ami akkor 512-s lett, majd 1 megás lett! A technológia arról szólt anno, hogy az emberek akkor inkább letöltöttek, ezért "kellett" a letöltési sebesség inkább. Ma már más a helyzet, hiszen ha pl képeket akarsz nyomtattatni, azt ugye már online fel tudod tölteni. De sok más egyéb miatt is változnak a felhasználói szokások, ma már a feltöltési sebesség (SZERINTEM) fontosabb.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
dchard
veterán
válasz Allien #28315 üzenetére
Olyannyira, hogy a DSL technológia alpját adó DMT modulációs eljárást 1989-ben dolgozták ki, maga a technológia pedig 1995-96-ban vált ITU-T szabvánnyá, ezért is hívják a hagyományos ADSL-t adsl1-nek vagy szaknyelven G.DMT-nek.
Ezek után jött az ADSL2, amely elsősorban olyan hiányosságokat pótolt, mint a bitswap kötelezővé tétele, az egybites konstellációk, az Seamless Rate Adaptation, illetve egyéb az ADSL jelzésrendszerét érintő változtatásokat. Az ADSL2+ ennek a kiterjesztése volt, nagyobb sávszélességen volt képes működni.
A VDSL1 relatíve későn jött és teljes zsákutca volt, sokat ártott a technológia megítélésének, és a fejlesztések terjedésének is.
A VDSL2 adta meg a választ mindazon problémákra, amelyre egy modern IP alapú szolgáltatásokat nyújtó Telekom cégeknek szüksége volt:
Dual latency mód
Az ATM kiváltása PTM-re (teljesen csomag alapú átvitel)
Jól skálázható és robosztus hibajavítás
Újraküldés a fizikai rétegben (G.INP)
Vectoring az áthallási zaj és a statikus RFI források kiiktatására (G.Vector)
Rengeteg féle profil az eltérő igényekhez, hálózati topológiákhoz
SoS (Save Our Showtime, a hirtelen nagy mértékben romló vonalak sem szakadnak)
stb.Dchard
-
Orc
senior tag
Maga a kábel ugyanaz, 5+ évig volt vdsl2 nálunk, de váltottunk coaxra, mert nem elég megbízható és mert nem adnak rajt nagyobb sávszélességet. Ugyanúgy szakad mint a sima adsl, ha nem tökéletes a törzskábel. Nem volt olyan év, hogy ne kellett volna hibajegyeket leadni. Hiába jók a végponti eszközök, ha közöttük rossz a kábel.
Viszont, ha minden rendben van a kábellel, akkor egész nap hozza a maximum sávszélességet, függetlenül attól, hogy a környéken ki mennyit netezik. Elég combos uplinkje van a vdsl2 cabineteknek.Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!
-
ny.janos
tag
Sziasztok!
Hamarosan T-Home szolgáltatására váltok a meglévőről, és mivel nem tudom melyik lenne jobb választás, az IPTV vagy a Sat TV, ezért szeretném kikérni a véleményeteket.
A 2 szolgáltatáshoz egyforma áron jutok hozzá, tehát ez nem befolyásol semmit. Mivel a címemen 20 MB-es sebesség érhető el, de csak 10MB-es lenne a net, így elvileg nem lenne gond a sebesség miatt az IPTV-vel, de én mégis inkább a Sat TV felé húzok. (Évekkel ezelőtt teszteltem IPTV-t, akkor nem voltam elégedett vele. De lehet azóta kiforrta magát.)
1. Milyen minőségbeli különbség van az IPTV és a Sat TV között?
2. A Sat TV adása nem megy el sokszor, ha felhős az idő, vagy vihar van?
3. Ha csak SD adások mennének a Sat TV-ről és egy Panasonic TX-P46G30E készüléken nézem az adást, akkor szolgáltató által biztosított antenna és fej megfelelő képminőséget biztosít, vagy érdemes lenne egy drágább antennát és fejet venni hozzá (egyébként is gondolkodtam már rajta, hogy veszek egy antennát beltérivel).
4. Ha SD adások esetén nem érdemes másik antennát és fejet használni, HD adások esetén érdemes-e?
5. Milyen a HD adások képminősége Sat TV-n?Köszönöm annak, aki tud segíteni a választásban.
-
gerolka
tag
Nekem a héten jönnek bekötni a sat-ot, a házban benn van vagy 20 éve a falba a koax, úgy gondoltam ráférne a csere, és ha már így alakult kicseréltetem a T-sekkel, csakhogy ma megnéztem mennyire ette bele magát a csőbe a kábel 20 év alatt, hát sajnos meg se tudtam mozdítani! A padlásról jön le a kábel, a mennyezet van átfúrva, úgy látom ott nincs cső, vagy ha van is jól elbújt, gondolom a kábel mellett a hosszú idő alatt bekerülő por, szmötyi, miegymás szépen beette magát.
Mennyire lehet gázos az a 20 éves kábel, megfelel egyáltalán minőségileg még?
[ Szerkesztve ]
-
hamyka
senior tag
válasz ny.janos #28318 üzenetére
erre én is kíváncsi vagyok
illetve kérdeznék ha szabad:
szóval:
ha vissza megyek a T-home szolgáltatóhoz és mondjuk ezeket igénylem lehetek platina? íme a lista:
internet 4000 ft ( 2 év hűséggel, kábeltv és vagy telefon mellé)+kábel tv ami 6300 ft+ telefon ami 3000 ft ( 2 év hűséggel) ídáig kb= 13300ft +
villany ( mondjuk 6 ezer ft)+gáz ( fűtéskor mondjuk 15.000 ft) így összesen kb=34300 ft
Én az IP tévéről azt halottam hogy 1300 csatorna is bejön, mert internet alapú, és kell hozzá számítógép, számítógépem van különben nem is lennék itt, mi a minimális gépigénye az IPTV-nek ?
Illetve amit írt ny.janos kolléga arra ágaskodó szemekkel várom a választ
üdvComodó új távlatok...........
-
wmati
addikt
válasz ny.janos #28318 üzenetére
Iptv rengeteget fejlődőt kinőtte már a korai gyerek betegségeket, szerintem neked kell eldönteni melyik tetszik jobban sat-tv nél is van felvételi lehetőség meg interaktív funkciók.
1. Két szolgáltatás közt én nem véltem felfedezni különbséget egyikkel sincs gond.
2. 120 -as tükörrel nem lesz problémád, de igazán nagy viharokat nem védheted nagyon ki
3. szolgáltató beltéri egységét kell használnod, mást nem is tudnál, tányérból nem árt nagyobb, fejet meg nem tudom
4.Amit a T ad fej alkalmas sd és hd adások vételére is, csak akkor kell fejet cserélni ha rendelsz később még egy beltérit(#28321) hamyka Szépen megkérlek hogy gondolkozzál mielőtt írsz valamit
Nah akkor szépen sorba:
Felsoroltál egy adag szolgáltatást igen ÉS mit kezdjünk vele ??
1 :IPTV kb 111 csatorna van nem 1300
2: IPTV hez egy HGW és egy beltéri egység szükséges nem pedig számítógép kérlek olvas utána mielőtt minden féle baromságot írsz[ Szerkesztve ]
-
gerolka
tag
Számomra azért nem tetszik az iptv, mert az egyik szolgáltatást a másik kárára kapom! Másként fogalmazva lényegében nekem kell adnom a net-et ahhoz, hogy igénybe vehessek egy szolgáltatást amiért még többet is kell fizetni mint pl a sat-ért.
Ha arányosan olcsóbb lenne -ha már én adom a szolgáltatáshoz szükséges sávszélességet- akkor más lenne a helyzet. -
wmati
addikt
válasz hamyka #28328 üzenetére
cartoon network rég kivették a kínálatból mivel nem tudott megegyezni a T és a cartoon network,
nem az a baj hogy kérdezel hanem az hogy értelmetlen hülyeségeket írsz és nem értesz meg semmit.
Az pedig tényleg sajnálatos hogy nem érted mi van a T oldalán, de ezzel a problémával csak te küzdesz[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
Van különbség a T-pont és a T partner között ha ügyet szeretnék intézni? Konkrétan a net és TV bevezetést tetvezem. Időben van eltérés?
Mennyi idő múlva jönnek ki a szerelők kb. BP III.? -
gerolka
tag
válasz tejeskifly #28329 üzenetére
Én ezt el is hiszem akár, nem is ezzel van a gondom, egyszerűen nem tartom ezt így ebben a formában elfogadhatónak.
-
ny.janos
tag
Azzal tisztában vagyok, hogy csak a T-Home beltérijét használhatom.
A leírásod alapján a T-Home 120-as tükröt ad? Ennél nagyobbat van értelme venni?
Bár nem értek hozzá, de a több műhold egyidejű vételét lehetővé tevő antennák sem nagyobbak, sőt. Bár nem vág a témába, de ha már itt tartunk: az ilyen antennákról mit lehet tudni? Megbízhatóak? Tényleg jól lehet velük fogni több holdat is? -
Dusee
őstag
üdv!
mióta vannak ezek a NetMania csomagok?(#28341) Roli27: hmm, akkor eléggé lemaradtam a témában.
köszi[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz gerolka #28337 üzenetére
De a 20 éves kábel sem elfogadható, ugye? Arra is készülj fel lelkiegben, hogy ha KELL a szolgáltatás, akkor áldozatokat igényel. Azaz, a jel valahogyan csak rá kell, hogy menjen a TV-dre. Ahhoz meg a legjobb a kábel. Ha ehhez fúrni kell, akkor fúrni kell, ennyi. Ha előre gondolkodsz, megcsinálod magad, vagy megcsináltatod villany szerelővel. De ne várd, hogy majd a T-s szarakodik az ezer éves csövezésbe. Nem fog egész nap azzal az egy munkával bajlódni, szappanos/mosószeres vizet öntözgetni a csőbe, hátha majd megmozdul az a nyomi kábel. Hasra ütök, van az egészre max 1,5 órája. Talán kettő is.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
dchard
veterán
válasz Allien #28342 üzenetére
Ja, van rá két órája úgy, hogy arra a két órára is két címet kap Elég meleg pite...
Mikor nálunk kötötték mondta a csóka hogy szerencsém van hogy hozzánk jött először.
Nálunk két koaxot kellett lehúzni a társasház kábelcsatornájában, de megérte, mert így sem a lakáson belüli kábelezéssel, sem fúrással-faragással nem kellett bajlódni, tükör is a sajátom volt csak forgatni kellett. Segítettem neki, mert normális volt, ilyen expressz módban is valamivel több mint egy óra volt a buli.
Én ajánlom a 120-as tükröt, nálunk is ilyen van. Most éppen szakad a hó, de hibátlan a kép. A nagyobb nyereségű tükörnek nyilván extrém időjárási körülmények között lesz haszna mivel nagyobb nyeresége folytán nagyobb tartalékkal is rendelkezik. Egyszóval időjárásállóbb lesz a dolog. De a rögzítésére nagyon figyelni kell. Egy több emletes ház tetején egy ezeréves kirohadt árbocra nem tenném rá, amilyen szelek nyáron voltak...
Dchard
-
Huroq
senior tag
Régebben volt nekünk SatTV előfizetésünk, de rá fél évre átváltottunk IPTV-re, mert meggyőztek hogy az mennyivel jobb. Na most szerintetek, ha augusztusban lejár az IPTV előfizetés, akkor engedélyezik újra a SatTV-t? Ez csak azért merült fel bennem, mert a címünkön jelenleg azt írja, hogy "műszakik okok miatt nem lehetséges a megrendelés" ami ugye érdekes, mert már volt előtte ilyen szolgáltatásunk.
Még egy kérdés. Esetleg nem tudtok boltot ajánlani ahol 120as tükröt árulnak? Mert nézegettem, de 1-2 darabot láttam 40-50k-s áron. -
gerolka
tag
válasz Allien #28342 üzenetére
Kicsit kioktatónak érzem az írásod -bár lehet nem így van akkor elnézést-, mindenesetre én volnék a fizető megrendelő, kicsit sem érdekel, hogy mennyi ideje megy el rá! Én is egyfajta szolgáltatásból élek, én sem mondhatom a kuncsaftjaimnak , hogy hozzanak áldozatot ezért amiért fizetnek.
Ennek ellenére tisztában vagyok vele, mint ahogy te is írtad, ha fúrni kell akkor fúrni kell, nem is azt írtam, hogy nem engedem, hogy fúrjanak, de azt elvárom, hogy 100%-os munkát végezzenek. Volt szerencsém több alkalommal is látni milyen kókler munkát képesek végezni, és itt általánosítva írok, nem kimondottan a T-sekre utalva!dchard
Nálam családi házra lesz, de körbe vagyok véve magasabb épületekkel, egyetlen pont van ahová fel tudják rakni, ez szerencsére az általad korábban ajánlott oldal szerint megfelelő lesz.
-
Allien
veterán
válasz gerolka #28345 üzenetére
Az a szmájli nem véletlen. Nincsen alapom kritizálni másokat, ha 20 éves, vagy akár régebbi vezetékre akarnak rá köttetni (még ha nekem furcsa lehet). Tehát nem bántásból írtam.
Amit írtál, csak részben jogos. Persze, elvárhatsz dolgokat, de sokat ne várj. Tehát, ha szerencséd van, a fúrás után TALÁN helyre tudják állítani a likakat, azaz TALÁN begipszelik. Ha rossz a falad, még szögelni is nehéz lehet, ezer + 1 nehézség lehet egy lakásban. Ezért LEHET ésszerű, ha Te magadnak meg tudod oldani, ha értesz hozzá, hogyan furd át a falat (és van mivel), hogy ne szakadjon át a másik oldalon. Ha nincsenek eszközeid, akaratod, vagy mittomén mi, akkor megvárod, mit-hogyan akarnak, és ha nem tetszik az ötlet és/vagy kivitelezés, megcsináltatod ahogy akarod. Biztos, hogy szerelő és szerelő között is van nem kis különbség. Lásd pl Dchard eseteit a pékekkel, akik telefonszerelőnek voltak álcázva.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
jansky1
senior tag
sziasztok!
ha t-home előfizetést szeretnék kötni, az üzletkötő tud nekem kedvezőbb árat mondani, mint amit a honlapjuk kiad a címemet megadva, vagy az kőbe vésett ár ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc!
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest